Animések, mi a véleményetek a Sword Art Online-ről?
Szerintem nagyon túl van hypolva ...
Alapstory .hack// lopás , ráadásul ez már ami itt megy nem mmorpg.
Nem mondanám rossznak , de azért 8.70es mal pontozás hova ?
Vagy minden újonc animésnek ennyire újj lenne az mmorpg-s téma ?
Nem értem, miért tragédia ez. Alapból egy RPG játék lényege nem hack&slash rendszeren alapul.
Ráadásul ez nem egy "sima mmorpg". Szenzorálisan számukra semmivel sem volt kevesebb, mint a való élet.
Nekem nagyon tetszik a sorozat
Jobb mint a AW
Szerintem minden meg van benne , ami csak kellhet
Egy két mellen , vagy egy fehérneműre vetkőztetett csajon ,Nem kéne fen akadni , a japánok amúgy is elég perverz egy népség
Az meg hogy Kirito nem a kijutásnak él , hát pedig amíg nem találkozott Asunával , csak annak élt
Nem is bizonyítja más , mint hogy ő a legerősebb karakter a játékban
Ő már a játék kezdetén rá ébredt , hogy el kell kezdeni ki aknázni a lehetőségeket , mert ha nem siet , nem marad semmi
De a 74 emeletnél , már ő is rá ébred , hogy egyedül már nem sokat tehet
Az meg hogy lopás e , szerintem egyáltalán nem lopás
Sok animeben szerepel a 2játékban játszódik a történet " vonalvezetés , részben vagy egészben
Nah meg hack-et nem kéne a SAO -hoz hasonlítani , ezt már az AA-N is írtam
A Hackben ,ha meg halsz a játékban ,nem halsz meg a valóságban , vagy pl ott ki lehet lépni (Haseose nem 24 órában nyomta ,kilépet enni inni , avgy éppen találkozhatott a valóságban a barátaival vagy a családjával )
(A hack meg amúgy is egy Fantasy játék , amiben pont egy játékban játszódik )
Ami azért elég frusztráló lehet , ha be vagy zárva oda , és ez is magyarázza a karakterek óvatosságát
Én pl még soha nem vittem végig úgy egy játékot sem , hogy egyszer sem haltam meg , és ha meg halok a Sao-ban ,az a vége mindenek
Nah meg a Hack , nem virtuális , az az ,nézed haseot ahogy játszik , de az nem jut el a tudatodig , hogy őt is csak egy ember irányítja , egérrel és billentyűzettel ?
Míg a Sao-ban minden valóságos , és minden amit tapasztalnak valódi , így a szerelem is
Mindenki képzelje magát bele a játékba , minden érzékelés teljesen igazi , találkozol egy szép csajal , kölcsönös a vonzódás
Nem akarnál addig boldog lenni amíg tudsz ?
Nah meg Kirito legalább igazi főhős , mert a történetnek a közepe felé már összejön a lánnyal
Mi közben a történetek javában , a főhős karakterek, vagy a végén bukdácsolva , ép hogy össze jönnek a szeretet nővel , vagy még jobb ,el sem merik mondani mít éreznek !
Itt mindenki úgy beszél , mintha Kiritonak világ megváltó hősnek kéne lenni , de az el felejtitek , hogy a játékban még van kb 488 frontharcos +még xxxx sima harcos , ők is küzdenek a kijutásért
Egy ember őn magában nem sokat tehet már , főleg a vége felé
És szerintem Kiritonak is kijárt a boldogság , és egy kis pihenés , 1,5 év magány, és szenvedés után
Főleg ha azt vesszük , hogy kb ő tett is a kijutásért , míg volt kb 2000 ember , aki elssem merték hagyni a kezdetek városát
Mert féltek , hogy kint meghalhatnak
És ha már Haseo , igaz hogy ő meg akarja menteni a barátait , de ők hogy lettetek a barátai egyáltalán ?
Még az igazi arcukat vagy neműket és hangjukat se ismeri , semmit nem tud róluk , csak azt ahogy a játékban ki néznek , de azzal kb kitörőheti, nem ér vele semmit , nem ismeri őket , idegenek egymásnak
Nah meg haseo így nem is ismeri őket , íg hogy nevezheti őket barátnak ?
Míg Kirito átérte több ember halálát , még ha nem is a barátai voltak ,de mindenképpen ismerősei , és személyesen látta őket meghalni
Azért az ha látsz egy embert meghalni , elégé megrázó és elégé jellem építő élmény tud lenni , nah meg ott a szerelme akit meg akkar védeni , szerintem minden férfi meg akkarná védeni a nőt akit szeret
Úgy hogy ez sem meglepő , ha Kirito meg védi Asunát , mindenki ezt tenné
Nah meg ami a Sao nagy előnye, ott minden karakter ugyan olyan nemű , és ugyan úgy nézzki mint a valóságban , mint amivel játszol
Így ha bele gondoltok , a szerelem ott a játékban , nem is elképzelhetetlen
Úgyan olyan , mintha a valóságban találkoztak volna Kirito meg Asuna , semmi külömbség nincs
Ép haseo a hülye a hack-ben , bele szeret egy olyan nőbe , aki a valóságban simán férfi is lehet
Ezt a poént a Saoban is előtték az elején , vannak olyan betegek ,aki az ellentétes nemű karakterrel játszanak :(
Az hogy a 14 részben mi történt , és hogyan élték túl a karakterek , mindenki értheti aki figyelt is , és nem csak nézet mint borjú az új kapura
HOgy valami fogást találjon az animen
Kayaba egyértelműen el magyarázta , a világának meg voltak a törvényi hattárai , a 2 főszereplő az akaratával átírta ezt ( de kiritonál simán isten módként is hívhatnánk , az akarata nem engedte eltűnni a testét , az Ausnának tet ígéret miatt
Az akarta átírta a játék törvényeit , azért maradt asztrálként meg a teste , kayaba meg engedte magát le szúrni , mert amit akart elérte , mondja is Kiritonak ,hogy felül emelkedett a világába építtet törvényeken ,vagy valami hasonló
Ez utalás lehet a AW , akarat erő rendszerére !
Amúgy meg hallhattak volna mindketten , csak Kayaba nem volt akkora köcsög hogy hagyja meg halni őket
Így is ép elég élet elvételért felelős , még ha nem is közvetve
Szóval mindenki próbálja meg egy kicsit úgy szemlélni a történetet , mintha ő játszana
És ehhez hasonlítsa Kirito döntéseit , hogy ő hogy cselekedne hasonló helyzetben a valóságban
Így nézve Kirito döntései teljesen logikusak
Sokan ennél az animenél , nagy MMorpg-t stílust vártak , amolyan wow másolatot .
Én sepciel egyből dobtam volna , ha csak annyi lett volna hogy Kirito megy szörnyet ől , tárgyakat gyűjt , be megy a városba eladja , felszerelésre gyűjt , avagy csak a karakterét fejleszti , aztán ez előröl az egész , körkörösen
Be igazítva néha néha egy EGY Boss fightal ,meg céh gyűléssel
Mert kb ez egy jelenkori MMorpg - erről szól !
Nem kéne egy Virtuális MMorpg-t a mai MMorpg-khez hasonlítani
Ég és föld a különbség , egy virtuális világban köttethetnek igaz barátságok , de jóval több is
Míg egy sima jelenkori MMorpg-ben , ezekre kicsi az esély , sőt 0
Amúgy abban én is egyetértek , hogy a nyomozgatós rész , meg a többi mellékszáli rész , nem volt valami jó
De így együtt , időrendben le vetítve , mégis adtak az a egésznek egy fajta történetet vezetést , és lényegében jobban meg ismeretük a főszeplő személyiségét , és hogy miért lett olyan amilyen
Amúgy szerintem semmi baj nincs Kirito személyiségével , összetett személyiség , ennyi
Nem lehet valaki bátor , romantikus , érzékeny , ha hasonló helyzetbe kerülne mindenkiből ki törnének az érzelmek , így kiritoból is , hogy amit el akart volna érni ,nem sikerült
Szerintem meg igen is , a Sao-ban nagyon jól el van találva a harcok és a érzelmek közi összhang
Az új Arc , hát nekem az elején nem tetszett , mert tényleg nehezen indult be , de itt legalább többet meg tudtunk a világról , és most már a 20 részre nagyon jó lett
Annak a 2 Yui-s résznek ép az volt a szerepe , hogy megismerjük Yui-t , mert ő is egy karakter a új arcban
Kellet a karakterének valami történet , hogy mégis honnan jött meg minden !
Nah meg ott is , meg tudunk egy keveset a Sao játék rendszeréről
Amúgy azt elismerem , hogy az anime sokkal jobb is lehetne , sajnos megint a adaptációval van a baj
Nem vették át elég pontosan a LN-t , így sok minden ki maradt
éS A Sao-t nem tudták volna 26 részig húzni , mert akkor rohadt unalmas lett volna , teli fillerekel
Odáig ment a Sao , ameddig a LN története engedte !
Nálam még mindig 10 ből 8 pontos
Tízről indult , szerintem már nem is nagyon fog lejjebb esni
Értem mit akarsz mondani .. de ez nemfog mindenkinek tetszeni , mindent kevernek , persze ezt a többség nyalta-falta(bár most nagyot esett a sao vége óta , ami a legalja volt ) .... komoly seinen-t vártam , erre lett valami hárem echi kb mmo köntösben , mert szerintem egy mmoban nem a csöcsöknek kéne villognia , ha perverzek a japánok ha nem..
A másik a harcos , bossfightoknál is meg most az AO-s részbnen is elég gáz , (és ezt inkább mmorpg playerként mondom ..) az hogy 0 amit harcként muvelnek .. kardal vagdosnak .. ugyan..
Nálamis elöször 9esről indult , az első pár rész tetszett , amíg nem kezdték el keverni a műfajt , még a nyomozós elment , de a slice meg a drámai részek szánalmasok voltak ..
nem lenne baj azzal hogy keverik a műfajt amúgy , ha hoznák azt a szintet amit elvárok tőle .. de mindegyik vér gyenge volt.
Persze ízlések és pofonok.
hát én még csak 13 részét láttam de annyira nem fogott meg h 13 tól tovább nézzem
van nála sokkal jobb anime is sztem
pontozásom:10/6-7
(előző vagyok)
ja és engem naon idegesít ez a Yui talán ezért is hagytam abba a nézését
Amúgy egyáltalán nem tudhatod, te hogyan viselkednél hasonló helyzetben. Másfél évig tök egyedül harcolt, és élt, látta meghalni az ismerőseit. És akkor (újra) találkozott Asunával, és egymásba szerettek. Nem nyilvánvaló, hogy boldogan, minden felelősség nélkül, biztonságban akartak élni egy kicsit? Végre pihenhettek, elmenekülhettek az egész világ elől. Szerintem nem volt rossz, hogy beletettek 3 (!!! nem volt olyan sok)részt, ami a szerelemről szól. És igen, mindez a valóságban is megtörténhetett volna.
És azt sem mondhatod, hogy nem tett meg mindent a kijutásért. Mert megtett, csak éppen kur*va nehéz a játék, és nem olyan egyszerű eljutni a 100-as szintre. Mellesleg még ez is hatalmas teljesítmény volt tőle, ha azt nézzük, hogy 14 évesen került be a SAO-ba, tehát csak egy gyerek volt. Még akkor is, ha béta tesztelő volt, könnyen bepánikolhatott volna, mert ez már élesbe megy.
És arról is volt szó, hogy miután meghalnak a játékban, pár percig vissza lehet őket hozni. Addig nyilván nem halnak meg a valóságban! De ezt lehet úgy is magyarázni, ahogy a hosszú kommentben feljebb. :)
És az, hogy nem mondtak el semmit a kasztokról... Egyáltalán nem ez volt a lényeg. Ami fontos volt, az kiderült, minek tömjék e fejedet értelmetlen információkkal? A felét úgyis elfelejtenéd, pont azért mert nem szükséges!
Nekem nagyon tetszett az anime, igaz abbahagyhatták volna a 14.rész után, de így sem volt rossz. 10/9-et adnék rá :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!