Akik animések, miért csak az animéről tudnak beszélni? Több ilyen ismerősöm is van, és valahogy mindig egy random témából az animére lyukadunk ki.
"Tudattam, hogy nem szeretnék több időt szánni a vitára."
Mi tudattuk, hogy hülyeségeket állítasz, te ezt leszartad, mi miért ne szarjuk le, hogy te mit tudattál velünk?
Ez megint csak kettős mérce a részedről, bár nem lep meg.
Ha neked úgy is csak baromságokat írok, miért akarod még hallgatni tovább? :D Ha egyik fél el akarja hagyni a vitát, szerintem illik elengedni.
Személyeskedő bunkók véleményére nem adok.
"Ha neked úgy is csak baromságokat írok, miért akarod még hallgatni tovább?"
Én nem hallgatom, amit írsz. Én kijavítom.
És azért teszem, mert ha elszaparodnak az ilyen "okos" emberek, akkor odajutunk, ahova 500 évvel ezelőtt, hogy többség hisz egy mesében és ha valaki tudományos bizonyítékokat hoz, akkor élve el akarják égetni.
"Mindegy, ignorálni fogom ezentúl a kérdést, mert az anime őrültek nem hagynak élni"
Jah, és én személyeskedem.
Kicsit se szánalmas...
"Másképp úgy sem fogsz békénhagyni, mert beteg vagy"
Itt egyedül te vagy beteg.
Többen is leírták, hogy tévedsz és ahelyett, hogy gerincesen beismernéd, hogy hazudtál, inkább másokat próbálsz támadni, mint valami 5 éves.
"Az anime az identitásod egy nagy része, és nagyon be kell védeni magadat"
Egyébként én pont nem esek abba a kategóriába, akit a kérdésben körülírtál, csak zavarnak a retardáltak.
Ennyi.
Azért mert neked ellentmond valaki még nem fog az általad ok nélkül gyűlölt rétegbe tartozni.
Eddig én nem szóltam bele a vitába. (ha lehet ezt annak nevezni, hisz egy normális érvet sem tudtál felhozni Kérdező.).
De imádom, hogy a másik válaszoló életébe mennyire beletudtál látni, és hogy mennyire ráláttál a jellemére a puszta (kb) 7-8 válaszából.:
"Másképp úgy sem fogsz békénhagyni, mert beteg vagy. Az anime az identitásod egy nagy része, és nagyon be kell védeni magadat"
Ilyen tudással, már igazi szakembernek mondhatod magad, Kedves Kérdező! Gratulálok, Te is elértél valamit az életben!
A saját tapasztalatomból ítélve kicsit meg kell hogy védjem a kérdezőt. Szerintem igenis lehet negatív hatása a túlzott anime nézésnek, ahogy midnen másnak is.
Nekem több jóbarátom is van akik elég komolyan ráfüggtek az animékre.
Egyébként rendes srácok, van egyéb hobbijuk is az anime mellett, szeretek is velük lógni, és nem is mindig beszélnek az animékről, bár azért előfordul.
Ők egy jó 10 éve kezdtek el komolyabban az animékkel foglalkozni, és
bizony észrevehető egyfajta változás rajtuk ami talán összeköthető az animék hatásaival.
Néhány példa, amit én észrevettem - a teljesség igénye nélkül:
- Kevesebbet járnak társaságba - zárkózottabak lettek
- Érdeklődési köreik megváltoztak
- Irreális igényeik lettek a nőkkel szemben
Ez az utóbbi ami a legszembetűnőbb, ugyanis egyikőjüknek sem volt még barátnője, és valószínűleg már nem is nagyon lesz, mert ahhoz hasonló nőket keresnek (akár kinézetre akár jellemre) amilyenek az animékben vannak...
Mindegyikük 35+ éves, és otthon laknak a szüleikkel - ami nem feltétlenül baj, de semmiféle függetlenedés nem figyelhető meg a szülőktől.
Persze nem állítom hogy egyedül az animék tehetőek felelőssé ezekért a dolgokért, de biztos vagyok benne hogy az ő esetükben valamennyire közrejátszott. És úgy gondolom hogy ez nem egyedi eset.
Szóval átveszed a kérdező helyét, remek. :DD
"Szerintem igenis lehet negatív hatása a túlzott anime nézésnek, ahogy midnen másnak is."
Senki nem azt állította, hogy nem lehet. Arról beszéltünk, hogy amit mondott eddig a kérdező az kevés.
"Egyébként rendes srácok, van egyéb hobbijuk is az anime mellett, szeretek is velük lógni, és nem is mindig beszélnek az animékről, bár azért előfordul."
Akkor itt a köznyelvi jelentésével használod a függést, igar? Mert amit már leírtál az orvosi jelentést kizárja.
"ami talán összeköthető az animék hatásaival."
Ha jól értem, akkor talán összeköthető, talán nem. :D
"- Kevesebbet járnak társaságba - zárkózottabak lettek"
Ezt elmondom neked, hogy a kor előrehaladtával így van.
Aki a 20-as évei elején van simán elmegy minden hétvégén buliba, sőt, egy héten akár többször is.
Viszont ahogy mondjuk már a 30-hoz közelít, inkább marad otthon, és akár olvas inkább könyvet.
Akár tetszik, akár nem, a diszkók fiatalokkal vannak tele és nem nyugdíjasokkal.
"- Érdeklődési köreik megváltoztak"
És? Én nézek animét, de ha megnézed a youtube feed-emet, akkor kb. kéthavonta más lesz benne.
Az érdeklődési kör is bizony változik a korral, sőt, még az ember hangulatával is.
"- Irreális igényeik lettek a nőkkel szemben"
Ez egyébként részben megitn egy korral történő változás is.
Egy 20 éves simán gondolkodik úgy, hogy lyuk, lyuk.
Viszont egy idősebb, érettebb ember már keres olyan társat, akivel beszélgetni is lehet.
"egyikőjüknek sem volt még barátnője"
Akkor honnan tudod, hogy mennyire változtak az elvárásaik? Lehet, hogy mindig ugyanazok voltak az elvárásaik, csak nem mondták vagy magukat nem ismerték annyira.
"Mindegyikük 35+ éves, és otthon laknak a szüleikkel - ami nem feltétlenül baj, de semmiféle függetlenedés nem figyelhető meg a szülőktől."
A jelenlegi lakás árak mellett nem meglepő.
Ma egyedülálló embernek szinte lehetetlen lakást szereznie.
" az ő esetükben valamennyire közrejátszott"
De honnan veszed, hogy az játszott közre és nem játszott volna közre bármi más ugyanúgy? És akkor már nem is arról van szó, hogy az animék milyenek.
Pl. ha könyvet olvasott volna, akkor is otthon ült volna egésznap.
"Kevesebbet járnak társaságba - zárkózottabak lettek"
Csak egy mondatot ragadtam ki a válaszoló soraiból, azonban több más sora is hasonlóan esetleges.
Tehát pl evvel kapcsolatban csak annyit:
honnan tudod biztosra, hogy sok animés esetén az ok és az okozat netán nem fordítva van?
Nevezetesen, hogy MIVEL MÁS OKOK MIATT egyre kevesebb emberrel lett lehetőségük kapcsolatot tartani élőben sokaknak, ezért lényegesen több idejük maradt a hobbijaikra, pl az anime nézésre...?
(Kivétel erősítheti bár a szabályt, de ugye nem a kivételt korrekt bírálni, hanem az animések zöméről kellene, hogy beszéljünk, ahoyg a kérdező is az animések zöméről mondott véleményt - megjegyzem, eléggé túláltalánosítva és egyoldalúan szemlélve sajnos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!