Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Akik animések, miért csak az...

Akik animések, miért csak az animéről tudnak beszélni? Több ilyen ismerősöm is van, és valahogy mindig egy random témából az animére lyukadunk ki.

Figyelt kérdés
Én is szeretek egyet kettőt, de ez a szint már olyan, mint egy menekülés a valóságból.

2022. júl. 30. 18:27
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
79%

"Én elsősorban ennek a mentális hátterére voltam kíváncsi, nem arra, hogy az itt lévő animések mi másról is tudnak beszélni.

Szerintem nem túl egészséges, ha valaki ennyire ebben a világban él. Ismerősöm pl anime játékokkal játszik, egész nap ezeket nézi, és totál éretlen majdnem 25 éves korára. Ez már káros."

A kérdező felvonultatta az éretlenség egyik ismérvét:

túláltalánosít.

Aláírás:

egy diplomás negyvenes animerajongó, aki elsősorban elvont, lélektani animéket nézek (merthogy százával vannak ilyen animesorozatok is) ÉS NAGYON ebben a világban (is!!) élek. Meg a való világban mint művészlélek, aki kertészkedni is szeretek. Mellette elvont zenéket hallgatok legszívesebben, érdekel a pszichológia, és az a szakmámhoz is hozzátartozik, meg van még egy halom hobbim mellette, ezen felül az eredeti, egyéni dolgok vonzanak.

Ebből is látszik, mennyire beszűkült és hülye vagyok.

Csak a kérdező okos, mindenki más hülye, a soraiból következtetve. :)

Jaj, de jó, hogy nem vagy a fiam/lányom...

B+... itt a gyakorin állandóan ostoba tinipunikba, meg tinipöcsökbe lehet belefutni, akik annyira okoskodnak, hogy mindenki mennyire hülye...? K*va fárasztó.

Pláne, amikor kioktatják a felnőtteket, hogyan kell gyereket nevelni, mert a szakemberek nem tudnak, csak a tinédzserek értenek a gyerekneveléshez...

Ha meg a kérdező 20 feletti, akkor pláne szégyen, rá nézve, hogy még mindig a túláltalánosítás szintjén van. De ha legalább érve volna... Viszont az sincs (legfeljebb azt hiszi). Csak a puha pöcse, amivel kardozni akar és izmozni. Nehogy nyugta legyen tőle a felnőtteknek, akik egy része, mint én, segít másoknak a válaszaival.

2022. aug. 1. 00:56
 22/43 anonim ***** válasza:
72%

"...animések mi másról is tudnak beszélni. Szerintem nem túl egészséges, ha valaki ennyire ebben a világban él..."

Jó, akkor nézzünk körbe, mit néznek a nem-animések.

Barátyok köszty, végtyelenyített szojozat, együgyüeknek.

Nyugdíjasoknak Izaura, és Dallas, hollywood gagyi gyöngyszemei.

Piff-puff hollywood-i húú, de jenki, gagyi filmek tömkelege, leüll ropizni az agyament élőszerepős filmek elé, aztán megb@ssza a nejét, horkol egyet, másnap a munkahelyéről hazaérve kiabál a gyerkeivel, majd leül lövöldözős amcsi filmek elé ülni, a válazotatásság kedvéért. Ha megúnta, megy kocsmázni.

De kreativitása semmi...

Nők zöme, aki nem animés: délamerikai sablon gagyi élőszereplős sorozatok, Hülyenító hogyan hülyíti a még hülyébb női figurákat. Kreativitás: nulla, mély érzelmek: nulla.

Mégis, mi másról is tudnak beszélni ezek? Szerintem nem túl egészséges, ha valaki ennyire ebben a világban él.

2022. aug. 1. 01:03
 23/43 A kérdező kommentje:
Negyvenes fejjel csak a szapulás megy meg a felsértődés. De annyit nem sikerült felfogni, hogy ez nem a világ összes animésére értendő xd örülök hogy ilyen rohadt művelt vagy mellette és hogy te másról is tudsz beszélni. Csak nem erre voltam kíváncsi.
2022. aug. 1. 01:06
 24/43 A kérdező kommentje:
De lényegtelen, annyira már nem érdekel ez a téma, hogy folytassak egy újabb vitát egy sértődött weebbel
2022. aug. 1. 01:07
 25/43 anonim ***** válasza:
76%

Drága kérdező, kérlek, idézd, hol van megsértődve egy negyvenes válaszoló? Örömmel venném, ha a realitás talaján állnál ahelyett, hogy belemagyarázod azt, ami nincs ott.

Megköszönném. :)

Fárasztó és frusztráló, akadályozó a túláltalánosításod ami sajnos itt a gyakorikérdéseken sokakra jellemző.

A fáradás és a hülyék általi akadályoztatás mióta sértődés?

Ész érveid is vannak vajon? Mert anélkül könnyen dobálózol a szavakkal.

ÉRVEKET, LÉGYSZÍVES.

Nézzük, ezt írtad:

"animések...

...mentális hátterére voltam kíváncsi...

...szerintem nem túl egészséges, ha valaki ennyire ebben a világban él...

...Ez már káros."

KISZEDTEM A LÉNYEGET, ami által túláltalánosítva rátörtél az animésekre. Bárki elolvashatja egészében is ezt a kb 3. kommentedet, ahonnan idéztelek.

Írtam érveket, kérek szépen tőled is érveket, nem pedig azt, hogy a sértődöttségedet rám vetítsd, rám, aki nem sértődött vagyok, hanem frusztrált, okkal frusztrált, meg a kib..szott gyakorin kib...szottul nem lehet rendesen kibontakozni, segíteni...

Mert valami ostoba troll garázdálkodik, hogy anyuci-apuici miatti sértődöttségét levezesse altruista, segítő felnőtteken (már amelyik felnőtt segítékész, én az vagyok itt, évek óta).

....

Mi ez, ha nem fárasztó, számomra? És mióta hívják a frusztrációt sértődésnek...?

Tessék, lehet érvelni. A legkényelmesebb, hogy érv nélkül odab*szol egy véleményt, majd kihátrálsz.

Jobban teszed, ha máskor befogod azt a lepcses pofikádat, kisfiam! Akkor nyisd ki, ha érvelni is tudsz a véleményedhez!

Így viszont már benne vagy, tessék, lehet gyakorolnod a felelősségválalást! Mondtál egy véleményt, aki Á-t mond, mondjon B-t is, azaz érvelni is kötles vagy mellette! Nem volnál köteles érvelni, ha nem írtál volna véleményt. De írtál véleményt. Nosza, hol az érved?

Nem pedig fröcsögni, meg mások szájába adni olyat, amit nem írt és nincs mögötte.

Ha már annyira a pszichológia mestere vagy: paranoiának hívják, amit művelsz. Mögéképzeled azt a rosszat a másik emberben, ami nincs ott. K*va fáradt vagyok, mert segíteni vagyok a gyakorin (amitől önmagában nem lennék fáradt és szívesen teszem), de hozzád hasonló trollok akadályoznak engem és más segítő felmnőtteket, vili?

Ez nem sértődöttség.

Hallgatom az érved. Parancsolj! És ha ráérek, akkor jövök. Csakhogy nem abból áll az életem, hogy folyton itt lógjak, kisfiam, tudod? Majd visszareagálok egy héten belül, amikor ráérek. Ha végre valódi érveid is lesznek.

A legbutább érv az, hogy véleményt böfögsz, majd kihátrálsz felelőtlenül, mondván: "az ilyenekkel cóóóba se ájjjok, brühű, mej kontejós, vagy mejt butyaaaa!"

Ehelyett van érved is? Várom szívesen. A hülyeségeidet viszont nem várom szívesen, mert fárasztó!

2022. aug. 1. 01:25
 26/43 A kérdező kommentje:

Szerintem te brutálabb dolgokat képzelsz mögém, mint én az animések mögé. Ilyen emberekkel nem állok le vitázni. Az erveimet felsorakoztattam korábban.

Viszlát.

2022. aug. 1. 05:09
 27/43 anonim ***** válasza:
72%

Uhh, pár napig nem vagyok aztán nagyon megmondták a kérdezőnek. :DDD

"Beszéljünk az élményekről, de ne egy anime szemüvegen keresztül. Ha próbálok más témát bedobni, nem kell mindig arra kanyarítani a párbeszédet."

Miért ne, ha releváns? Bedobod, hogy X ember bullying miatt öngyilkos lett.

Erre én is most a semmiből tudnék mondani kb. féltucat animét, ami vagy az öngyilkosságot vagy a bullying-ot tárgyalja ki.

"nem túlzottan van szerintem (szerintem, igen, nem vagyok szakember) élete annak a személynek, aki mást sem csinál az animén kívül"

Miért nem mondod meg egy olimpiai bajnoknak? Vagy egy sikeres vállalkozónak?

Bizony vannak emberek, akik 1-1 dolgot csinálnak mindig a szabadidejűkben és az alapján teszel köztük különbséget, hogy mennyire egészséges, hogy te mennyire fogadod el.

És itt ez a legnagyobb probléma.

"és bezsebeli az 500. megnézett sorozat kupát. Ezt megteheti nyugati sorozatokkal is, ez nem változtat a lényegen"

De könyvekkel pl. már nem.

A könyvek számolatlan elfogyasztása sokkal elfogadottabb, mint a sorozat nézés.

"Miért ne törődhetnék mások életével elméleti síkon?"

Mert számonkéred, amikor más ezt teszi a te életeddel, amikor megjegyzéseket tettem a te életedre.

"A másik, hogy én nem veled, mint vitapartnerrel személyeskedtem, hanem leírtam az ismerősömet, mint egy példáját ennek a jelenségnek"

Ami miért legitimál? A személyeskedés minden esetben érvelési hiba, amit most tettél az annyi ,hogy behoztad kettős mércét, amitől jobb nem lett, de rosszabb igen.

"Mivel így anonim a dolog, ez semmit nem jelent."

Téged se ismerlek és te se engem, ez is anonim.

"A japán társadalmat nem megítélem, az anime kapcsolatok nem tükrözik a valós romantikus és szexuális kapcsolatokat"

Ahogy az általad valósnak tartottat a japán társadalom se, mivel annyira más a két társadalom.

Mondok egy példát, bőven reális japánban, hogy a házasság előbb merül fel, mint a csók. Ezt te nem tartod valószínűleg normálisnak, de ez a helyzet.

"Az nem normális, hogy mindenki tikolja az érzelmeit, nem mer beszélni semmiről, pironkodik, mint egy dedós, és éretlenül kezeli a másik érzéseit"

De, egyébként japánban ez is reális.

Japánban bizony a látszatra adnak, élhetsz szar kapcsolatban, de azt a látszatot kell keltened, hogy jó kapcsolatban élsz, mivel a látszat minden.

Szerinted miért olyan magas a tini öngyilkosság.

Itt most csak sikerült bebizonyítanod, hogy japánról, japánokról semmit se tudsz és így próbálod megítélni az animéket.

"Az anime kapcsolatokból hiányzik az egészséges, szemtől szembeni kommunikáció, mindig a hülye belső monológokat sorakoztatják ahelyett, hogy beszélnének valamiről."

Ahogy a japán kapcsolatokból, mivel erre lettek nevelve.

A látszat minden.

"Ne ecseteljük, ki mennyire éretlen."

Te eléggé azok alapján, amiket leírtál az animékről.

"Akik egyéb sorozatokat néznek, van egy hobbijuk, nem beszélnek mindig erről"

De, én tudok sportolót, aki arra tette fel az életét és arról tud beszélni csak.

De tudok olyan embert, aki szabadidejében is azt csinálja, amit a munkája során és csak arról tud beszélni.

"ÁLTALÁBAN akik animések, miért mindig ez a téma náluk?"

Mondtam több példát, amikor ez pont nem csak animésekről szól, szóval el is engedhetjük.

"Mit ad az anime, amitől ilyen lesz egy ember?"

Atyaúristen...

Jó, azt hiszem, nem kellene gyerekekkel vitatkoznom...

"Ha valakiket utálni akarok, ahhoz nem kell mások megerősítése"

De, ha legitimálni akarod az utálatod.

Ha azt akarod bizonyítani, hogy nem veled van a baj, amikor "ok nélkül" utálsz valakit, akkor bizony ilyen kérdések mögé bújik az ember.

2022. aug. 1. 09:20
 28/43 A kérdező kommentje:

Nem szánok több időt ezekre a vitákra, ennyire már nem érdekel.

Ha másnak van releváns válasza az eredeti kérdéshez (animés helyett inkább szakemberre vagyok kíváncsi) azt továbbra is várom.

2022. aug. 1. 09:46
 29/43 anonim ***** válasza:
72%

"Nem szánok több időt ezekre a vitákra, ennyire már nem érdekel."

Nyilván, mivel kiderült, hogy alaptalanul vádaskodsz és magyarázol, mint valami kisgyerek.

"animés helyett inkább szakemberre vagyok kíváncsi"

Ez már megtörtént, többször leírtam, hogy a szakemberek álláspontja mi ebben a kérdés körben.

Az más kérdés, hogy felfogtad-e.

2022. aug. 1. 09:49
 30/43 A kérdező kommentje:
Tudattam, hogy nem szeretnék több időt szánni a vitára.
2022. aug. 1. 09:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!