Miért tilt az indavideó le random animéket?
Figyelt kérdés
Az utóbbi hetekben az indavideó tömegesen elkezdte letiltani az animéket. Eleinte arra gyanakodtunk, hogy a már törölt felhasználók videóit törli hely/stb megtakarítás miatt. Ez úgy még logikus is lenne. Utána viszont törölt olyanokat is, amit ma is aktív feltöltők töltöttek fel. Eleinte gondoltuk, hogy bizonyára van valami szerzői jog, de persze még így is rengeteg kivétel van, ami évekig fent volt indavideón (vagy akár csak 1-2), mégis random részeit tiltja az inda. Van, hogy egy teljes évadot, van, hogy belőle csak 1-2 részt, vagy 1-2 részt hagy meg. Ez mitől lehet? Vagy tényleg annyiról lenne szó, hogy valaki random csak úgy elkezdte jelentgetni az animéket, mert neki pont nem tetszett?2017. márc. 14. 13:12
1/5 anonim válasza:
Heló!
Mert nem azoké a kiadás joga, akik feltöltik. Ezen nem felháborodni kell, hanem elfogadni. Az adott anime jogait birtokló(k) beadták igényüket, hogy törölje az indavideo, mert az a saját tartalmuk és nem járultak hozzá, hogy illegálisan megosszák azt.
Teljesen jogos.
2/5 anonim válasza:
Inda nem fog egyenként minden feltöltött videót ellenőrizni, hogy van-e jogcím az adott mű publikálására. Csak azt vizsgálja, amit épp mit jelentettek.
Olvastam olyanokat is, hogy bizonyos licenszeket megvettek, de erre aligha van reális esély.
3/5 A kérdező kommentje:
Aligha hiszem, hogy az eredeti készítők jelentették. :S Ha esetleg a fansub, aki fordítja az jelenti megértem. De fansubokon belül is megy a törlés egyik napról a másikra. Minden fansub tag és fansub főszerkesztő csak széttárt karokkal áll. Ha jól tudom, most a Haru Subs is így volt ezzel. Feltöltötték a videót, rá 1-2 hétre eltűntek sorba, teljesen random szerűen az évadok fele
2017. márc. 30. 18:16
4/5 anonim válasza:
A jogok birtoklója, illetve aki léphet az ügyben nem kell - sőt a legtöbb esetben nem is - hogy azonos legyen a készítőkkel. Simán előfordulhat, hogy valaki felvette a kapcsolatot - teljesen jogosan - az indavideoval. Bővebb információt és pontos választ egyébként csak maga az indavideo adhatna.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor lehet, hogy tényleg teljesen jogosan lettek tiltva.
2017. ápr. 4. 17:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!