Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi volt az első animéd?...

Mi volt az első animéd? Melyik anime után kezdél el rendszeresen animéket nézni?

Figyelt kérdés
olyanra gondolok amit az elejétől a végéig láttál, és nem csak egy-egy részt régen a tv-ben. Nekem az első az Aang legendája volt, Amerikai anime?Animation?(Ezt lehet animének hívni?) Után eltelt pár év a következő az Attack On Titan volt azóta rendszeresen animézek. Elsők közt van a Death Note, No Game no Life és Sword art Online

2022. ápr. 27. 20:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Az első, amiről tudtam is hogy anime, a Sailor moon volt, a régi verzió természetesen. Rendszeresen animézni meg jóval ezután kezdtem, amikor lett otthon net: Szóval nem azért volt a kihagyás mert nem akartam nézni, csak nem volt lehetőségem.
2022. ápr. 27. 20:17
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekként részről részre a tv-ben néztem a Narutot és a Kaleido Star-t, akkor még nem tudtam, hogy ezek animék. Jó pár évvel később a Death Note szippantott be a világba.
2022. ápr. 27. 20:24
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudatosan, de a legelső a pokemon volt. Aztán amit már úgy néztem, hogy tudtam is róla, hogy anime, az a naruto volt, azóta nézek rendszeresen.
2022. ápr. 27. 20:38
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Fullmetal Alchemist (2003-4), aztán az inuyasha/naruto és még fogalmam sincs, mit kezdtem el akkoriban

mondjuk kicsit problémás volt, hogy én valahogy a hosszú 50+ részes animékkel kezdtem inkább, hébe-hóba szünetre küldtem és nézztem mást

2022. ápr. 27. 20:41
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Legelső animém a Boku no hero academia volt.

Yuri on Ice miatt kezdtem el rendszeresen animét nézni.

2022. ápr. 27. 20:44
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
gyerekként rtl klubbon a kölyök klubban és tv2n a matinéban néztem először animéket, bár nem tudtam hogy azok:D animaxon is néztem de akkor se tudtam hogy ezek animék, a legelső amit ténylegesen tudtam és onnan kezdett el érdekelni a téma, hogy nézni kéne több ilyet az a: DEARS anime volt, mai felnőtt szemmel nem nézek ecchis dolgokat, ki nem állhatom, de akkoriba baromira tetszett
2022. ápr. 27. 21:14
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem oylan egyszerű kérdés, mivel a XX.században Magyarországon azt se tudtuk a legtöbben, mint jelent a fogalom, hogy manga, vagy anime.

Pl láttuk a Willie Fog-gal a föld körül anime sorit, ami a 80 nap alatt a Föld körül regény japán rajzfilmesített változata, de fingunk sem volt, hogy ez japán, pláne nem, hogy mi az az anime.

Pedig az egy anime! Asszem koprodukciós.

Akárcsak a (magyar címén) Barba Papa, ami egy kodomo anime.

Nem beszélve a koprodukciósakról, pl USA-Japán-Koreai.

Ha arról kellene írnom, hogy mikor tudatosodott bennem, hogy animét nézek, és hogy tudatosan, direkt japán animáció nézés kedvéért mit néztem először, nagyjából rémlik, csak sorrendre nem.

Bár kb 2015 óta vagyok rendszeresen animét néző, az első tudatosodásom, hogy én éppen animét nézek, olyan 2010-2011 táján lehetett.

Az alábbiakat láttam először, csak az az nem rémlik, időben milyen sorrendben láttam ezeket, és az is lehet, h elfelejtettem párat.

Mind tetszik pl ezek közül:

Chihiro Szellemországban animemozi.

Accel World.

Death Note.

Arashi no Yoru ni animemozi.

Hirtelen ezek rémlenek.

Nem sokkal később néztem meg a Byousoku 5 centimeter animemozit Shinkai-tól, meg a Brynhildr in the Darkness sorit (nem tudom, ki rendezte), aztán nem volt megállás, szerencsére. :)

2022. ápr. 27. 21:26
 8/25 anonim ***** válasza:
89%
Jajj tényleg, nem is a pokemon, hanem a chihiro volt az első animém. Á rég volt már, elfelejtettem 😅
2022. ápr. 27. 21:34
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Death Note volt az első animém..

Utána nagy nehezen rávettem magam a noragamira, aztán megnéztem az akatsuki no yonát, és innentől bármit szívesen megnéztem.

Ez a három kellett hogy "hozzászokjak", aztán onnan már néztem rendszeresen

2022. ápr. 27. 21:37
 10/25 A kérdező kommentje:
Most jutott eszembe nekem is a chihiro hogy gyerekkènt láttam de hogy Aang elött vagy után azt nem tudom. Ja ès èn se tudtam akkoriban hogy mi az az anime
2022. ápr. 27. 21:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!