Mi volt az első animéd? Melyik anime után kezdél el rendszeresen animéket nézni?
Fullmetal Alchemist (2003-4), aztán az inuyasha/naruto és még fogalmam sincs, mit kezdtem el akkoriban
mondjuk kicsit problémás volt, hogy én valahogy a hosszú 50+ részes animékkel kezdtem inkább, hébe-hóba szünetre küldtem és nézztem mást
Legelső animém a Boku no hero academia volt.
Yuri on Ice miatt kezdtem el rendszeresen animét nézni.
Ez nem oylan egyszerű kérdés, mivel a XX.században Magyarországon azt se tudtuk a legtöbben, mint jelent a fogalom, hogy manga, vagy anime.
Pl láttuk a Willie Fog-gal a föld körül anime sorit, ami a 80 nap alatt a Föld körül regény japán rajzfilmesített változata, de fingunk sem volt, hogy ez japán, pláne nem, hogy mi az az anime.
Pedig az egy anime! Asszem koprodukciós.
Akárcsak a (magyar címén) Barba Papa, ami egy kodomo anime.
Nem beszélve a koprodukciósakról, pl USA-Japán-Koreai.
Ha arról kellene írnom, hogy mikor tudatosodott bennem, hogy animét nézek, és hogy tudatosan, direkt japán animáció nézés kedvéért mit néztem először, nagyjából rémlik, csak sorrendre nem.
Bár kb 2015 óta vagyok rendszeresen animét néző, az első tudatosodásom, hogy én éppen animét nézek, olyan 2010-2011 táján lehetett.
Az alábbiakat láttam először, csak az az nem rémlik, időben milyen sorrendben láttam ezeket, és az is lehet, h elfelejtettem párat.
Mind tetszik pl ezek közül:
Chihiro Szellemországban animemozi.
Accel World.
Death Note.
Arashi no Yoru ni animemozi.
Hirtelen ezek rémlenek.
Nem sokkal később néztem meg a Byousoku 5 centimeter animemozit Shinkai-tól, meg a Brynhildr in the Darkness sorit (nem tudom, ki rendezte), aztán nem volt megállás, szerencsére. :)
Death Note volt az első animém..
Utána nagy nehezen rávettem magam a noragamira, aztán megnéztem az akatsuki no yonát, és innentől bármit szívesen megnéztem.
Ez a három kellett hogy "hozzászokjak", aztán onnan már néztem rendszeresen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!