Mi volt az első animéd? Melyik anime után kezdél el rendszeresen animéket nézni?
Az Avatar nem anime amúgy.
Elejétől a legvégéig szerintem legelőször az Anothert láttam (jól bekezdtem egy kis horrorral), illetve az idő tájt néztem a Lovely Complexből egy olyan jó 9 részt tudatosan, tehát azt akkor nem fejeztem be, csak évekkel később. Utána jött a Naruto (amit egyébként anno én is nézegettem a tévében gyerekként, de akkor még azt is csak egy pontig láttam), az Elfen Lied meg a Death Note. Nagyjából innen indult a "pályafutás".
Gyerekkorom további meghatározó élménye volt a Shaman King, és meg merem kockáztatni, hogy annak akkor, 8 éves fejjel láttam minden részét a tévében, csak akkor még tisztában sem voltam az anime fogalmával. Mellesleg azt is újranéztem, talán pont tavaly.
Fuh, hát a legelsők, amikor mèg nem tudtam hogy mi is az anime, azok 90-91 körül szerintem a sky channelen voltak, Attack no. 1, Captain Future, Kimba the white Lion stb (most az ilyen Nils Holgersson, Kalán nèni jellegű koprodukciósokat nem sorolom ide, mint ahogy az "amerikanizált" sorozatokat sem pl. Robotech, Saber rider)
Az első, amit tèvèben láttam, ès már tudtam hogy anime, az a Fushigi no Umi no Nadia volt valamikor 94-95 körül, onnan szerettem meg a stìlust 🙂
Akkoriban azèrt cèlzottan mèg nem lehetett ilyenekhez hozzájutni csak úgy, a legelső talán a Ninja Scroll film volt 99 körül, amit ugy sikerült beszereznem.
Lehet itt ott nem pontos, nem tegnap voltak 😅
Gyerekként néztem még alsó tagozatban a Dragon Ballt. Ekkor nem tudtam róla, hogy ez anime, annyi volt meg, hogy rajzfilm, és ez bőven elég volt :D. Csak később tudtam meg, hogy ez anime.
Egy olyan három-négy év múlva kezdtem el rendszeresen nézni szintén, amikor kijött a Dragon Ball Super.
Az első animém szerintem mint mindenkinek a korosztályomban, a Dragon Ball volt. Még németül néztem suli után egy német csatornán. Egy kukkot sem értettem belőle. Aztán jött pár rész a Grand Prix szériából, esténként belenéztem 1-2 Cowboy Bepop részbe stb. De ennyi.
Majd 23-24 évesen megnéztem egy barátnőm ajánlására a Death Note-ot. Na, az volt az első amit tudatosan, animét fogyasztva néztem. Azóta lett pár kedvencem és szeretem a műfajt.
Az első animém boku no pico volt egy jó ideig gyülőltem minden animét aztán megnéztem a fruit basketet és rá jöttem hogy nem minden anime boku no pico…
Szóval azóta nézek animéket
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!