Amugy Samurai Champloo túlértékelt 😅 az anime vontatott és unalmassá teszi!
Az hogy egy valamilyen illatú szamurajr keresnek az már nevetséges mert ez nem a modern kor! Jobb esetben heti egyszer fürödtek és akkor sem volt szappan max a tehetősebbeknek illat és gyógynövények ja és akkor ez a japan kultúra volt aki amúgy jobban fürdött mivel természetes víz források voltak szinte mindenhol ami meg nincs jelen Európában illetve Ázsia többi részén! (Vulkanikus helyeken van de az európai kontinens lemez vastagabb ezért is olyan ritka itt a földrengés viszont Japánban nagyon sokszor van)
Ami még túlértékelt és egyenesen rossz az az april is your lie(?) shigatsu wa kimi wa uso!
Az anime teljesen elvont nem találja az identitását! Sajnos még azután is így lattam mikor meg kedveltem ezt a szomorú végű történeteket mivel ha a cselekmény megkívánja akkor legyen! De itt nem! Valamint még ugyan úgy nem találta hogy most mi akar lenni!
Az első pár rész egy tök jó zenés romantikus anime (ami nekem nagyon tetszett mivel a mai napig hiánypótló) utána már a főszereplő nem tud játszani utána már magánéleti problémák vannak utána drámai szerelmi problémák utána teljesen elhagyják a zenét és az összes karakter fejlődés kezdődik elölről utána van egy kis fejlődés majd a vége! És konkrétan nem volt semmi és vége ráadásul a néző őrjöng hogy most miért lett vége illetve ezzel ért véget a story! Az illogikátlan dolgok meg csak most jönnek
SPOILER veszély összejön a srac legjobb barátjával mindneki hazudik neki miközben a csaj őt szereti mert hogy ne okozzon neki fájdalmat de ezzel az egésszel igazából csak még nagyobbat okozott neki
SPOILER VÉGR!!!
Ami megint csak rossz identitás zavaros az az angel beats
Az anime 2/3-a elmegy azzal hogy a csaj megszólaljon és be nyögje hogy mi van addig az anime keresi hogy mi akar lenni aztán a maradék 1/3-ban kapunk valamit mi túl összecsapott
Habár az idő relatív de úgy tűnik itt megy az idő utazás és mekkora logikai baki már??!!!
SPOILER veszély a csaj sokkal előbb van ott mint a srac eközben a srac mentette meg a csajt egy kis időre mert felajánlotta a szerveit! Ergo a srac sokkal hamarabb meghalt de a csaj már jóval előbb ott volt a túlvilágban?!!!?)
30# Ezt te se gondolhatod komolyan. Egy Goku pont azért van túl értékelve mivel nem ő a legerősebb anime karakter se az univerzumában se máshol értsd már meg azért mert ti ezt állítjátok rohadtúl nem igaz de közben olyan animék meg nem néztek amiben tényleg erősebb karakterek vannak mint Goku.
Tokyo Revengers meg annyira nem jó hogy ennyi figyelmet érdemeljen sokkal jobb animék vannak amik nem lettek ennyire felkapottak pont ezért van a Revengers felhypova.
Pont a Naruto meg az Attack on Titan ne lenne túl értékelve? Te nem tom mit szívsz de jó erős lehet ez a kettő a leg felhypoltabb, meg azért még van egy kettő anime.
(Ja és amúgy én nem vagyok Slime imádó szóval ez így nem igaz hogy csak azok állítják ezt a Narutoról akik szeretik a Slimeot)
"Ez így van, csak a téma szempontjából irreleváns. Nem arról beszéltünk, hogy ami benne van az jól van-e megcsinálva, hanem arról, hogy pszichológiailag mi van benne."
Azt hittem, hogy az értékeléséről van szó, azt meg az alapján lehet, hogy mi van benne és hogy van kivitelezve. Én csak megpróbáltam a jobb pontjai felé terelni a hangsúlyt, de nekem végül is mindegy.
"Megint a mondataim félreértelmezése."
Neked szabad, másnak nem. Nincs itt mit félreértelmezni.
"Te állítasz valamit, én tagadom, nem pedig a negáltját állítom. Aki állít valamit, az bizonyít."
Ugyanarról a listáról mindketten állítunk valamit.
"Mondok egy egyszerűbb példát, hátha az általános iskolás szinteddel felfogod.
Ha azt mondom, hogy "lapos a Föld".
Te pedig azt, hogy "nem"."
Csakhogy ez nem ez a helyzet. Várj, ez megint túl magas lesz neked. A jelen helyez és a te analógiád között nincs semmi logikai azonosság. Ha befejezted volna az általános iskolát, akkor talán ki tudnád nyomozni, miért.
Az itteni analógia inkább az. Van a Föld, te azt állítod lapos, én azt, gömbölyű.
"Nem akarlak meggyőzni téged."
Mégis egyre hosszabb wot-okat írsz.
"A kommentem nem neked szólt elsősorban, pont azért mert nem érveltél, hanem leírtam, hogy miért írtad amit, hogy aki olvassa, az lássa, hogy miért nem igaz, amit írsz."
Tehát két szinten is hibát követtél el. Konkrétan hivatkoztál valakire, ahelyett, hogy leírtad volna a véleményed és nem vírsz napirendre térni afelett, hogy ezt a konkrétan hivatkozott személy sérelmez. Véleményt önmagában is lehet közölni, nem kell közben lefitymálni másét. Pláne nem objektív megítélésre hivatkozni, amikor eddig te írtál a legindulatosabban (és legszubjektívebben) a kérdéshez.
"Ezért egy vitában először te érvelsz, hogy szeritned miért igaz az állítás, majd én cáfolom, ha tudom."
Csakhogy amiről én vitatkozom, az a hozzáállásod. Ha akarod érvelhetek amellett, hogy az miért hibás, ha meggyőzés a cél, de az imént azt írtad, hogy pont annyira nem akarsz engem meggyőzni, mint én téged (akkor minek is reagálsz rám mindig?). Akkor érveljek amellett, miért hibás úgy prezentálnod a véleményed, ahogy a 21-es válaszban megtetted?
"incs olyan, hogy lehetetlen hozzáállás."
Esküszöm, rá kell szoknom, hogy általános iskolás szóhasználattal és rövid, tömör mondatokban írjok neked, ha valahová el akarunk jutni. Legalábbis, ha többszörösen összetett mondatok, amik korábbi mondatra vagy szövegrészre hivatkoznak tényleg túl sok neked értelmezni.
Vágjunk neki újból kontextussal. Az átláthatóság kedvéért magam most máshogy idézem:
/* Ha meg akarsz győzni, akkor fektesd bele te az energiát. Bár ha már oktatásnál tartunk, a pszichológia mai állása szerint a hozzáállásoddal már elvileg is lehetetlen */
Feltételezés: meg akarsz győzni (úgy látszik mégse?)
Megjegyzés: a hozzáállásod erre nem alkalmas
Hivatkozás: a pszichológiai mai állása
Fullánk: nagyzolsz a (kétes mértékű) képzettségeddel mit állít erről a pszichológia
"Még egyszer, nem kell semmit bizonyítanom, amíg aki először állított ezt nem teszi meg, vagyis te."
Nekem sem számodra.
"Így működik a vita.
Akkor tudnád, hogy a vitában az érvvel, bizonyít, aki először állít."
A diskurzus, ami közöttünk zajlik, melyik pontján látszott akár csak hunyorítva is vitának?
"Tudod, aki először leírta a #11-es kommentben, hogy miért szar az elmúlt 2 évtized top animéinek jelentős része."
Juj! A kérdező feltett egy kérdést, amelynek nem része kérés indoklásra, amit ezért meg sem tettem, ehelyett a legtöbbnél leírtam, hol gondolom, hogy jobb helye volna. Egy-kettőnél írtam egy rövid véleményt, se a Code Geass, se a Fruits Basket, amiket különösen sérelmeztél, nem ilyen.
A kérdés mindössze négy, azaz 4 szóból állt. A válasz ennek megfelelt. A te válaszod nem.
A négy szavas kérdés volt sok értelmezni, vagy csak az fájt, hogy nem szeretem a kedvenc animédet (vagy nem annyira, mint te)? Remélem az utóbbi, mert ha nem csak összetett mondatok és szövegrészek közötti kresztbehivatkozások értelmezésével van gond, hanem négy szavas egyszerű mondatokéval is, akkor nem tudom, mit kezdek veled.
Bocsi, hogy offal indítok, de történelembu@iként nem tudtam emellett elmenni:
"(habár nem ez a lényeg viszont tény volt Japánban olyan időszak amikor a ninjak le vertél a szamurajokat és ők voltak a fő harcosok ugye ez a sengoku időszakában kezdődött el illetve azután a ninjak és samuraiok háborúban álltak)"
Olyanok, hogy "ninjak" nem is léteztek. A modern ninja mítosza a múlt században alakult ki, amikor a nyugatiak misztifikálni kezdték a keleti kultúrákat. Ilyen szót nem találsz japán feljegyzésekben. Olyan van, hogy Shinobi no mono. De ők nem harcosok. A shinobik kémek voltak és még nem is bérgyilkosok. Feladatuk csak a megtévesztés és az információcsere és szerzés volt. Nem is kellett tudniuk küzdeni. A Sengoku Jidainak azzal lett vége, hogy Japán egyesítve lett egy család uralma alatt. Semmi köze a ninjáknak hozzá. A ninja és a szamuráj is teljesen más fogalom. A shinobi az egy mesterség a samurai az egy cím, mint báró, vagy gróf. Szamuráj is lehetett shinobi, ha annak lett képezve.
"Jobb esetben heti egyszer fürödtek és akkor sem volt szappan max a tehetősebbeknek illat és gyógynövények ja és akkor ez a japan kultúra volt aki amúgy jobban fürdött mivel természetes víz források voltak szinte mindenhol ami meg nincs jelen Európában illetve Ázsia többi részén!"
Mond csak te is Magyarországon élsz ugye? :D Mintha híres lenne ez a hely a termálvizeiről. Japánban és Európában is dézsában fürödtek, melegített vízzel. Az hogy hányszor az időről időre és kultúráröl kultúrára változott. Európában az arcukat és a kezüket mosták meg az emberek lefekvés előtt, reggel és étkezéseknél. A borbélyházakban lehetett fürödni, a nemeseknek meg saját kádja volt. A muszlim kultúrában meg vallásilag elő vilt írva a tisztálkodás.
Kérdező.
Szerintem:
MHA
Mirai Nikki
Higurashi
Az én kedvenceim:
Monster
Fate/Zero
Violet Evergarden
Berserk
Számomra a Tokyo Ghoul. Nagyon nagyon nagyon sok lehetett volna ebben az animében, az első évad szerintem zseniális volt, de ami utána jött az valami összehányt, kibontatlan valami lett. Sajnáltam is, mert az alap sztori elképesztően jó volt.
Nyilván a Narutot is meg lehet és meg is kell említeni, de azért a védelmében mondom, hogy ehhez az animéhez érzelmileg kötődnek sokan. Igen, kis srácok és lányok voltunk amikor láttuk, fiatal felnőttként újra nézve meg van benne valami plusz, amihez ragaszkodunk és istenítjük. Nyilván nem a legjobb anime a világon, de bármikor képes vagyok újra nézni, mert kötődöm hozzá.
36-os én sem értem miért pontozzák le a másikat.
Én senkit sem pontoztam le.
Jojo
Szórakoztató persze, de én komolyan nem értem a hatalmas népszerűségét. Stone Oceant is csak azért nézem mert érdekelt egy női Jojo, illetve szeretem nézni hogyan öltözteti a szerző a karaktereit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!