Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Nektek tetszett az Attack on...

Csigalom kérdése:

Nektek tetszett az Attack on Titans nevű anime?

Figyelt kérdés
Én pár napja hallottam róla először és néztem végig, de szerintem egy kicsit túlértékelt ti mit gondoltok róla?

2014. aug. 8. 19:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszett, pár nap alatt végignéztem :) Nagyon jó szereplői vannak és tökéletesen van megrajzolva, a harcjelenetek is szép részletesek, jól ábrázolják a mozgást, a tájak is kidolgozottak, és a történet is magával ragadó, bár ugye azt a mangának köszönheti.
2014. aug. 8. 19:37
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon tetszett a sok váratlan fordulat, az elmebeteg szereplők, a titánok grotesz viselkedése.

De ha ismersz jobbat az elmúlt egy-két évből, szívesen beléjük nézek :)

2014. aug. 8. 19:39
 3/10 anonim ***** válasza:
lehet hogy igényesen ki vannak dolgozva a rajzok de nem szépek! legalább is én semmiképp nem nevezném annak. amúgy nemem amikor megnéztem tetszett de az már nem tudom mikor volt. amúgy igen túléstékelik. és amúgy amikor néztem szinte 5 percenként eszembe jutott hogy ebből milyen könnyen lehetne yaoit csinálni (amit mint "műfajt" elítélek. szóval ez is rontotta nekem az élvezhetőségét) csak mégegyszer hogy nehogy elvesszen a lényeg: ezek ellenére tetszett.
2014. aug. 9. 03:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is túlértékelt. Az alábbiak spoilert is tartalmaznak azoknak, akik még nem látták az animét, szóval csak saját felelősségre olvassanak tovább. Illetve a rajongóknak nem biztos, hogy tetszeni fog a véleményem:

Az első öt rész nagyon tetszett, 10/10 lett volna az értékelésem, ha tartja magát. Aztán fokozatosan ellaposodott a történet, szinte halálra untam magam. Az értékelésem végül 10/5 lett, csak a zene miatt nem lett utált, mert az openingek, endingek, betétdalok, minden a helyén volt.

Grafika nekem nem jött be, láttam már sokkal szebbet (pl. K, Psycho-Pass, Guilty Crown).

A szereplők nullák voltak, egyiket jobban utálom, mint a másikat. Eren a világ egyik legidegesítőbb főhőse, a végére már egyszerűen irritált. Mikasa egy semmi, nem tudom, hogy yanderének szánták, vagy minek, de nem jött be (Gasai Yuno a Mirai Nikkiből, na, ő tényleg yandere). Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány értelmes párbeszédet adott elő (még Inori a Guilty Crown-ból is több érzelemmel rendelkezik, mint Mikasa, pedig ez nagy szó). Rivaille/Levi karaktere is egy nulla volt. Ráadásul nem is értem, miért rajong érte annyi lány (se nem helyes, érzelmei sincsenek - kinyírják az osztagát, erre annyi reakciót kapunk tőle, hogy elsötétül a tekintete... na, ott ásta el végleg magát a szememben). Összesen annyi értelme volt a karakterének, hogy megverte Erent (legjobb rész, beszálltam volna én is), illetve hogy takarít (paródiák fő forrása).

Pár karaktert tudnék kiemelni: Armin, Jean, Annie és Sasha. Armin és Jean ment át a legnagyobb karakterfejlődésen, egyedül miattuk néztem tovább az animét. Annie-t már inkább mondanám yanderének, mint Mikasát, a végén a nevetése valami haláli volt, végigfutott a hátamon a hideg. Sasha cuki volt, kis krumplizabáló, őt egyedül ezért szerettem, meg amúgy szimpatikus lányszereplő volt.

Többi mellékszereplőről nem tudok mit mondani, annyi értelmük volt, hogy a dráma kedvéért kinyírták őket. Ami szerintem nem jött be, mert időnk se volt megismerni őket, így nem is lehetett sajnálni senkit (max. Rivaille/Levi csapatát, na, őket tényleg jól elintézték).

A történetben elég nagy potenciál lett volna, ha nem viszik el a nyomorult "nőstény óriás" vonal felé. Ez annyira volt csak jó, hogy kiderüljön, Eren rohadtidegesítő Jaegeren kívül is vannak olyan emberek, akik óriássá tudnak változni.

Váratlan fordulat nekem nem volt, maximum a végén az, hogy titán a falban. A nőstény óriás kiléte egyértelmű volt, a halálesetek többsége is, Erent tudtam, hogy úgyse fogják kinyírni, és csak a fejemet fogtam annál, hogy ő is óriás...

Röviden: nagyon jól kezdett, aztán a történet ellaposodott, és teljesen kiszámíthatóvá vált. Voltak benne jó ötletek. Nem egy rossz anime, egyszer mindenképpen meg lehet nézni. Amikor futott, arra a heti egy részre bőven jó volt, de ha egyben kellett volna megnéznem, nem biztos, hogy bírtam volna.

Második: nézd meg a Psycho-Pass-t. Szerintem sokkal jobb anime, a szereplőket imádtam, a fordulatok döbbenetesek voltak, a történet is tökéletes volt, tényleg az egyik legjobb anime. Ezen kívül az én személyes kedvencem a Code Geass, számomra a legjobb anime:)

2014. aug. 9. 08:46
 5/10 anonim ***** válasza:

2-es vagyok :)

Code Geass megvolt, az is az egyik kevdenc, de a Psycho Passot még nem ismerek, belenézek mindenképpen, köszi :)

Erent és Mikasát én épp azért kedvelem, mert mindkettő pszichopata állat, és kb. ennyi van bennük. Lassan Armin is kezd elmenni ebbe az irányba, Jean a legemberibb közülük.

2014. aug. 9. 10:17
 6/10 Írisz Henderson ***** válasza:
Én már vagy 7x végignéztem, eszméletlen. :D Nagyon jól bemutatja azt, hogy bár mi emberek gyengék, kiszolgáltattak vagyunk, mégis van esélyünk. Az egyes szereplők halála pont szükséges volt, hogy átérezzük, nem játék, ami ott végbe megy. Szerintem abszolút nem túlértékelt. Van akinek nem jön be, ez tény, mert ahány ember annyi ízlés, de szerintem oltári :) Az első openingje meg valami fantasztikus, nem életlenül van YouTube-on 12 milliós megtekintése. :D
2014. aug. 9. 11:21
 7/10 anonim válasza:

4-es tökéletesen egyetértek.

De azért csak nem adtam fel, megerőltettem magam.

Elolvastam a mangáját addig amíg jelenleg tart. (59. fejezet.) A történet azért valamelyest javul, ámbár szinte azonnal kilehet találni előre... Spoilerezni nem akarok, ezért nem is bővítem tovább a válaszom.

2014. aug. 10. 02:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Hibái ellenére kedvelem és jó animének tartom. Válaszom spoilert tartalmaz a mangával kapcsolatban is.

Az alap kiindulópont nekem speciel nagyon tetszik, bemutatja, hogy mennyire nem jelent semmit e

2014. aug. 11. 19:52
 9/10 anonim ***** válasza:

De jó, hogy nem küldte el rendesen a válaszom. :D Többet nem írok kisregényt.

Lényeg: 7-esre értékeltem összességében, egyszer megéri megnézni.

2014. aug. 11. 19:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azért szerintem nem a youtube-os nézőszám szerint kell megítélni főleg az animekat nem kötekedek csak ez a véleményem de amúgy tényleg köszi.
2014. aug. 12. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!