Nektek tetszett az Attack on Titans nevű anime?
Nekem nagyon tetszett a sok váratlan fordulat, az elmebeteg szereplők, a titánok grotesz viselkedése.
De ha ismersz jobbat az elmúlt egy-két évből, szívesen beléjük nézek :)
Szerintem is túlértékelt. Az alábbiak spoilert is tartalmaznak azoknak, akik még nem látták az animét, szóval csak saját felelősségre olvassanak tovább. Illetve a rajongóknak nem biztos, hogy tetszeni fog a véleményem:
Az első öt rész nagyon tetszett, 10/10 lett volna az értékelésem, ha tartja magát. Aztán fokozatosan ellaposodott a történet, szinte halálra untam magam. Az értékelésem végül 10/5 lett, csak a zene miatt nem lett utált, mert az openingek, endingek, betétdalok, minden a helyén volt.
Grafika nekem nem jött be, láttam már sokkal szebbet (pl. K, Psycho-Pass, Guilty Crown).
A szereplők nullák voltak, egyiket jobban utálom, mint a másikat. Eren a világ egyik legidegesítőbb főhőse, a végére már egyszerűen irritált. Mikasa egy semmi, nem tudom, hogy yanderének szánták, vagy minek, de nem jött be (Gasai Yuno a Mirai Nikkiből, na, ő tényleg yandere). Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány értelmes párbeszédet adott elő (még Inori a Guilty Crown-ból is több érzelemmel rendelkezik, mint Mikasa, pedig ez nagy szó). Rivaille/Levi karaktere is egy nulla volt. Ráadásul nem is értem, miért rajong érte annyi lány (se nem helyes, érzelmei sincsenek - kinyírják az osztagát, erre annyi reakciót kapunk tőle, hogy elsötétül a tekintete... na, ott ásta el végleg magát a szememben). Összesen annyi értelme volt a karakterének, hogy megverte Erent (legjobb rész, beszálltam volna én is), illetve hogy takarít (paródiák fő forrása).
Pár karaktert tudnék kiemelni: Armin, Jean, Annie és Sasha. Armin és Jean ment át a legnagyobb karakterfejlődésen, egyedül miattuk néztem tovább az animét. Annie-t már inkább mondanám yanderének, mint Mikasát, a végén a nevetése valami haláli volt, végigfutott a hátamon a hideg. Sasha cuki volt, kis krumplizabáló, őt egyedül ezért szerettem, meg amúgy szimpatikus lányszereplő volt.
Többi mellékszereplőről nem tudok mit mondani, annyi értelmük volt, hogy a dráma kedvéért kinyírták őket. Ami szerintem nem jött be, mert időnk se volt megismerni őket, így nem is lehetett sajnálni senkit (max. Rivaille/Levi csapatát, na, őket tényleg jól elintézték).
A történetben elég nagy potenciál lett volna, ha nem viszik el a nyomorult "nőstény óriás" vonal felé. Ez annyira volt csak jó, hogy kiderüljön, Eren rohadtidegesítő Jaegeren kívül is vannak olyan emberek, akik óriássá tudnak változni.
Váratlan fordulat nekem nem volt, maximum a végén az, hogy titán a falban. A nőstény óriás kiléte egyértelmű volt, a halálesetek többsége is, Erent tudtam, hogy úgyse fogják kinyírni, és csak a fejemet fogtam annál, hogy ő is óriás...
Röviden: nagyon jól kezdett, aztán a történet ellaposodott, és teljesen kiszámíthatóvá vált. Voltak benne jó ötletek. Nem egy rossz anime, egyszer mindenképpen meg lehet nézni. Amikor futott, arra a heti egy részre bőven jó volt, de ha egyben kellett volna megnéznem, nem biztos, hogy bírtam volna.
Második: nézd meg a Psycho-Pass-t. Szerintem sokkal jobb anime, a szereplőket imádtam, a fordulatok döbbenetesek voltak, a történet is tökéletes volt, tényleg az egyik legjobb anime. Ezen kívül az én személyes kedvencem a Code Geass, számomra a legjobb anime:)
2-es vagyok :)
Code Geass megvolt, az is az egyik kevdenc, de a Psycho Passot még nem ismerek, belenézek mindenképpen, köszi :)
Erent és Mikasát én épp azért kedvelem, mert mindkettő pszichopata állat, és kb. ennyi van bennük. Lassan Armin is kezd elmenni ebbe az irányba, Jean a legemberibb közülük.
4-es tökéletesen egyetértek.
De azért csak nem adtam fel, megerőltettem magam.
Elolvastam a mangáját addig amíg jelenleg tart. (59. fejezet.) A történet azért valamelyest javul, ámbár szinte azonnal kilehet találni előre... Spoilerezni nem akarok, ezért nem is bővítem tovább a válaszom.
Hibái ellenére kedvelem és jó animének tartom. Válaszom spoilert tartalmaz a mangával kapcsolatban is.
Az alap kiindulópont nekem speciel nagyon tetszik, bemutatja, hogy mennyire nem jelent semmit e
De jó, hogy nem küldte el rendesen a válaszom. :D Többet nem írok kisregényt.
Lényeg: 7-esre értékeltem összességében, egyszer megéri megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!