A MyAnimeList toplistájából indulok ki, mert az a legnagyobb közösség:
Több évados sorozatnak csak a legmagasabb besorolását veszem figyelembe, nem térek ki rá, hogy a TOP20 fele Gintama.
Csak nagy különbségekkel foglalkozok, olyanokkal nem, hogy mondjuk a FMA:B szerintem nem #1, hanem csak #20.
Donghuák élből diszkvalifikálva. Nincs helyük animelistán.
Amit esetleg nem láttam, arra nem térek ki.
Csak sorozatokkal foglalkozok.
Shingeki no Kyojin (#3) - TOP500-ba se, nemhogy TOP5-be.
Fruits Basket (#5) - Talán a maga kategóriájában TOP10 egyébként messze van a TOP100-tól.
Code Geass (#13) - Még mechák között sem! Még házon belül (Studio Sunrise) SEM!
Mushoku Tensei (#21) - Ezt nem is értem.
Shigatsu wa Kimi no Uso (#38) - Az általam látottak közül műfajon belül talán megéri a #40 környéki helyezést.
Death Note (#46) - Talán TOP200.
Ping Pong the Animation (#48) - Sznob szar. De, értem, hogy mit akar. Ettől még nem jó.
Ansatsu Kyoushitsu (#69) - Meggyőződésem, hogy egyedül az utolsó rész miatt került ilyen előkelő helyre. Tegyünk elé egy 4-est.
Re:Zero (#73) - Ez elé meg egy 6-ost.
Banana Fish (#77) - Talán TOP300.
Nichijou (#87) - Nem, ez a sorozat egyszerűen nem vicces.
Fumetsu no Anata e (#99) - Kb. 100 helyezéssel van előrébb, mint amit érdemel.
Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru (#102) - Ez meg vagy ezerrel.
Barakamon (#113) - Talán kicsit viccesebb, mint a Nichijou.
AnoHana (#122) - Az igaz, hogy gyengébb, mint a Shigatsu wa Kimi no Uso. De mindkettőnek jóval hátrébb a helye.
Boku dake ga Inai Machi (#135) - Az A-1 nagyon eltalálta a prezentációt. A legtöbb animés meg mélyebbre nem néz.
Shinsekai yori (#140) - Nincs helye a TOP1000-ben.
Tensei shitara Slime Datta Ken (#142) - Elég közepes sorozat és a történet előrehaladtával sem javul. #500-600 környéke.
Ballroom e Youkoso (#195) - Egyik megnevezett műfaján belül sem ér magas helyezést.
Higurashi no Naku Koro ni Kai (#199) - Nagyjából ada való, ahol az első évad van. #700 környékére.
Komi-san wa, Comyushou desu. (#200) - Elszórakoztatott, talán műfaján belül meg is adnám neki ezt a helyezést. Általánosan nem.
Ennyit a TOP200-ról.
Azért nem mert nem érted meg egy-egy anime üzenetét, vagy pl. te nem élvezed, még nem lesz valami rossz.
Ez kifejezetten ott vált nagyon szánalmassá, amikor kiderült, hogy a Shinsekai Yori-t sem sikerült megérteni.
Nem tudom, hogy direkt-e, de a legtöbb anime, amit kiemeltem objektíven jó, és sok esetben megérdemli a helyét.
Pl. Fruits Basket, ami előbb érdemli meg a top1-et, mint az FMAB.
erre a kérdésre mindenki befogja írni a számára nem tetsző animét
mindegyiket lehet ilyen-olyan okból jogosan kritizálni
Sok van a TOP200-ból, amit bennehagynék, de a helyezéseket alaposan átrendezném.
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Gintama
Steins;Gate
Monogatari sorozat
Monster
Cowboy Bebop
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu
Hajime no Ippo
Great Teacher Onizuka
Tengen Toppa Gurren Lagann
JoJo no Kimyou na Bouken
Koukaku Kidoutai: Stand Alone Complex
Kenpuu Denki Berserk
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
Samurai Champloo
Mononoke
Baccano!
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
Psycho-Pass
Mahou Shoujo Madoka★Magica
Neon Genesis Evangelion
Ookami to Koushinryou
Sakamichi no Apollon
NHK ni Youkoso!
Fate/Zero
Kino no Tabi: The Beautiful World
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!
Gyakkyou Burai Kaiji
Planetes
Ezek olyan sorozatok, amik helyből foglálják a TOP200 TV negyedét MAL-on és nem hiszem, ha én csinálnék listát, kiesne bármelyik.
Naruton kívűl még ezek is eleggé agyondícsértek:
BNHA
Jujutsu Kaisen
Tokyo Revengers
Nem mondom, hogy rosszak én is nézem, néztem, de nem is olyan nagyon hatottak rám, mint más kevéssé ismert animék, amiknek nincs ekkora hypeja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!