Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Féltékenykenység, de ennyire? Vagy én reagálom túl?!
Mióta barátnőm megkérte a kezem, valami megváltozott kettőnk között. Eddig nagyon jól megvoltunk, sőt...de december óta mindenkire féltékeny, legyen az fiú vagy lány, fiatal vagy idős...szinte nem beszélhetek másokkal, csak akkor ha ő is ott van, vagy ha nyomon követheti a beszélgetéseimet! Ami nem kicsit zavar...szinte nincs magánéletem!
A múltkor azért vesztünk össze, mert az egyik bevásálóközpontba odajött az egyik volt osztálytársam és ARCON puszilt! Egy hétig nem beszélt velem, + most jön amin még jobban kiakadtam, szinte egy egész hónapig nem szexeltünk, mert "rám" sem bírt nézni, amiért megengedtem másnak, hogy hozzám érjen! (???)
Nem értem, hogy mi lett vele?! Eddig nem produkált ilyeneket...de mostanában!? Féltékeny és harapós, próbál mindentől és mindenkitől óvni...
Próbáltam vele beszélni, mire az volt a válasz, hogy túl reagálom és, hogy ne találkozgassak rajta kívül senkivel!
Nem akarom elhagyni, mert nagyon szeretem és ezt leszámítva nagyon megértjük egymást.Tényleg ő az a nő akire vágyom, aki az igazi minden téren. De ha így marad...
Volt valaki hasonló helyzetben? Mit tehetnék, hogy olyan legyen a kapcsolatunk mint régen?
(Tudjuk, hogy Magyarországon nem házasodhatunk össze, ezt azoknak akik a lánykérésbe akartak belekötni...)
26L
Az nem szeretet, ha megfojtod a masikat.
Felnott embernek kene tudni belatnia, hogy ez beteges.
Mondom ezt igy, hogy regen nem volt nalam feltekenyebb baratno... aztan belattam, hogy ez igy nem oke.
De amig o azt hiszi mindent tokeletesen csinal ezzel, baszhatod mert nem fog valtozni.
Ez a feleség-feleség közötti mondat nagyon meghatott!
Próbáltam már vele erről beszélni, egyszerűen lehetetlen, mert szerinte ez normális. Mármint, hogy egymáséi vagyunk és akkor minek más?! Na de barátkozni sem?!! Meg elolvassa a beszélgetéseim... ha később jövök ki munkáról, mert túlóráznom kell, a munkahely előtt vár és ellenőrizget a koleganőimnél...
Egyszerűen hihetetlen, hogy mi minden zavarja mostanában.
Lehet már ő gondolta meg magát, vagy fogalmam sincs...
Ha ugyanezt tenném vele, csak még nagyobb bajt csinálnék, nem? Mármint mire lenne jó?
Az, hogy nagyon szereti még nem ok arra,hogy börtönben tartsa.
De ha szeretitek egymást türelmesen próbáld kideríteni,hogy minek a hatására lett ilyen.Mert azt a problémát kéne megoldani ami a háttérbrn áll és akkor megszűnne ez a viselkedés. Türelmesen puhatold ki,ha nem megy nyíltan faggasd ki,hogy miért csinálja ezt,mit értett félre,ki mit mondott neki rólad stb.Ha így sem megy adj neki ultimátumot, vagy elmondja,megbeszélitek ÷s rendbe teszitek a kapcsolatotokat vagy elhagyod.És ha akkor is csak hisztizik, tényleg tartsatok egy kis szünetet,költözz el,ne találkozz vele néhány hétig, hátha ettől magához tér.
De szerintem nem kell bejárnod az összes lépcsőfokot, valószínüleg csak hazudtak neki valamiről,vagy úgy érzi nem foglalkozol vele eleget. Ha türelmesen pátyolgatod egy kicsit(pl.Persze hogy találkozgatok {feltűnt ez a szó?valamiért azt hiszi találkozgatsz mással}senki mással szívem.Miért is gondolod ezt,mikor tudod hogy csak te érdekelsz?) el fogj mondani mi baja.
Ez nem szeretet, hanem a másik totális birtoklási vágya. Abban az esetben, ha nem tudod vele megbeszélni, hogy vegyen vissza ebből a beteges 0-24-es ellenőrzésből, három jövőképet tudok felvázolni neked:
1. Nem maradnak barátaid, sem semmilyen normális kapcsolatod a külvilággal. Olyan lesz, mint egy börtön csak a rácsokat nem tudod megfogni, de érezni annál inkább fogod.
2. Kezdesz majd szépen beleőrülni, és egyre durvább s durvább lesz az egész helyzet.
3. Lesz egy kis eszed és inkább ott hagyod.
Én értem, hogy ő a nagy Ő, a hatalmas nagy pont az in, de az amit csinál, már beteges. Van olyan, hogy egészséges féltékenység igen... de az, hogy ellenőriz, kutakodik utánad, nem engedi, hogy rajta kívül bárki más hozzád szóljon egy szót is...
Gondolj most saját magadra egy picit. Ilyen életet akarsz élni? Úgy akarsz nap mint nap felkelni, hogy senkivel nem veheted fel a kapcsolatot, mert a barátnőd megtiltotta és nem engedi? Egy rab akarsz lenni? Mi lesz akkor, ha elfajulnak a dolgok és a párod teljesen kikel önmagából?
Igen tudom, hogy hosszú távon a kapcsolatunk így nem fog működni! De nem tudom, csak úgy elhagyni...addig amíg nem érzem azt, hogy minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy megértsem mi zajlik most benne! Egyszerűen hihetetlen, hogy az a nő akivel 5 éve együtt vagyunk, és akivel mindent meg lehetett beszélni, ennyire megváltozik.
Azt hiszem a hétvégén meglepem egy romantikus vacsorával, ahol megpróbálom vele megbeszélni újból a problémát, remélhetőleg sikeresebben, mint eddig.
Ha nem megy, akkor muszáj lesz belátnom, hogy ez a nő, nem az akibe beleszerettem!
Köszönöm a tanácsokat! Mindenkinek szép napot és hétvégét kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!