Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Lennétek inkább heterók?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lennétek inkább heterók?

Figyelt kérdés

Kérdésem minden biszexhez, leszbikushoz és meleghez szól, azért raktam leszbikus kategóriába, mert énmagam is az vagyok.

Azon gondolkoztam, hogy annak ellenére, hogy egy olyan csoport tagja vagyok, ami társadalmilag kiközösített, mert betegnek és abnormálisnak tekintenek, még így is sokkal inkább lennék ilyen, mint heteró.

Sok a hátráltató tényező, pl kapcsolatoknál, hisz általában nem mondhatjuk ki nyíltan az orientációnkat és kevesebb ember közül választhatunk. A magyar állam nem adja meg nekünk ugyanazokat a jogokat, mint a heteróknak. Vannak olyan országok, ahol melegségünk miatt megölhetnek vagy börtönbe csukhatnak.

Hogy miért is választanám a leszbikus létet? Egyszerűen képtelen vagyok elképzelni az életemet anélkül, hogy nőkhöz vonzódjak. Testileg, lelkileg és nagyjából mindenhogyan.

(Az még külön ráadás, hogy a fogamzásgátlás és teherbeesés miatt sosem kell aggódnom)

Ti mit gondoltok? Ha volna döntési lehetőségetek, hogy heterók legyetek, megtennétek, vagy maradnátok melegek?

19N

2016. febr. 27. 22:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Nem tenném. Az nem én lennék, abszolút nőkkel vagyok kompatibilis, egy másik nő mellett érzem igazán azt, hogy a helyemen vagyok. Egy pasival nem is tudom, mit kezdenék. Haverként oké, de partnerként csak nőt tudok elképzelni magamnak.

A nehézségekről pedig annyit, hogy az egyetlen fájó pont nekem a gyerekvállalás. Tudom, hogy lehet gyerekünk így is, de nem lehet genetikailag közös, és egy szexi éjszaka helyett egy klinikán fog létrejönni. Elszomorodok, ha erre gondolok. Ebben az egy dologban szívesebben követném a hagyományos utat, de hát valamit valamiért. Így is inkább élek boldogan a feleségemmel és a mesterségesen fogant gyerekünkkel, mint hogy közös gyereket szüljek egy pasival, aki mellett fele annyira sem vagyok boldog.

A külsőről szóló sztereotípiákban annyi az igazság, hogy valószínűleg tényleg több a fiús kinézetű a leszbikusok között, mint a heterók között, de a smink hiánya, a rövid haj, a fiúsabb ruházat nem jelent egyet az elhanyagoltsággal és a csúnyasággal. Épp elég csúnya, ápolatlan heteró lányt is lehet látni lenőtt, zsíros hajjal, lenőtt műkörömmel, ízléstelenül felöltözve, a pasija kezét fogva.

20/L

2016. febr. 29. 17:11
 22/31 anonim ***** válasza:
Őszintén..Nincsen az a pénz, amiért lennék heteró.
2016. febr. 29. 20:28
 23/31 anonim ***** válasza:
26%

#10 -es, attól még, mert te képtelen vagy elképzelni magadat egy férfi mellett, boldog házasságban, elég buta dolog tőled, hogy megpróbálsz ráhúzni egy sötét bélyeget egy olyan dologra, amiben neked a büdös életben nem lesz részed.

Képzeld, rengeteg csodálatos hetero kapcsolat létezik, ahol nő és férfi kölcsönösen tisztelik egymást, és rengeteg olyan házaspárt is ismerek, akiknél ez egy életre szól - egy olyan csodálatos életre, amelyről neked halvány dunsztod sincs! Az ilyen megnyilvánulásaiddal fordítod az identitásod ellen a közvéleményt. Inkább hallgattál volna...

2016. febr. 29. 22:58
 24/31 anonim ***** válasza:
20%
Haha.. képzelem azt a csodálatos életet, kedves utolsó. :D Hány éves vagy? Az egy dolog mit mutatnak a külvilág felé, meg másoknak.. Lehet, hogy előtted átkarolják egymást meg pusziszkodnak, otthon meg az ágyban ellenkező irányba fordulnak. :D Óó hány ilyen van
2016. márc. 1. 01:09
 25/31 anonim ***** válasza:
Nehezebb igy, ez tény... de én akkor sem választanám a heteróságot. Képtelen lennék a szerelmemminden nőiessége nélkül élni, mibd belsőleg mind külsőleg. Nem egyszerű az élet, de együtt mindent megoldunk. :)
2016. márc. 1. 09:02
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem lennék. Egyszerű. Nehéz párt találni de sok heteronak se könnyű.

Rajtam nem feltétlen "látszik" h leszbikus vagyok de mindenki aki tud róla elfogadott és sok olyan barátom van aki "megvéd" ha beszólnak, mégha nincs is rá szükségem.

Nőies vagyok és ilyen lányok is érdekelnek. A legtöbb lány aki hozzám hasonló szintén nőies. Talán azért mondják h több a fiús leszbi mert őket könnyebb észreveni.

Viszont az a hozzászólás h a hetero házasságok rosszak, a nők rabszolgák nem értek egyet. Sok ilyen van tény és való de az egészre ráhúzni ezt a bélyegett rendkívül ellenséges és gyerekes. Ez nincs így. Sok mély hetero kapcsolat van. Azért mert ez valakiknek "elképzelhetelen" nem kéne ilyet állítania. Itt mutatkozik meg az h attól mert valaki más még elfogadó és toleráns. De ha nem vagyunk azok h várhatnánk el másoktól?

Lehet véleményünk de nyitottnak kell lennünk mások tapasztalataira, véleményére és arra h belássuk meglátásunk változását, masok véleményének elfogadását. Ha ez nincs meg és leszarjuk mit mond más a jogunk a saját véleményünk hangoztatására rendkívül csekély. Csak magunk állítjuk be ostobának és szűk látókörünek.

2016. márc. 1. 12:46
 27/31 anonim ***** válasza:
*nem elfogadó és toleráns
2016. márc. 1. 12:48
 28/31 anonim ***** válasza:
Nem. Igazából nagyon racionális okot nem tudok rá mondani, de nem szeretnék megválni attól, hogy meleg vagyok. :D
2016. márc. 17. 20:21
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Hű, ezen én is mennyit gondolkoztam!

Főleg amikor a család b*sztat, akkor szoktam arra gondolni, hogy mennyivel egyszerűbb lenne minden, ha tényleg úgy menne, ahogyan azt ők gondolják, és hipp-hopp hetero lennék. Egy jelentősen kevéssé sérült, jóval nagyobb poolból csak találnék valakit, akivel összeillünk, nem kéne folyton küzdeni.

Másfelől tudom, hogy nem lennék az, aki, ha nem lennék leszbikus. Rengeteg finomságára az életnek és az emberi kapcsolatoknak sosem jöttem volna rá, sokkal kevésbé lennék érzékeny mások problémái, más kisebbségek, más társadalmi jelenségek iránt. Sokkal kevesebbet tudnék magamról, mert kész identitást kaptam volna a társadalomtól, és nem kell magamnak felfedeznem, mennyiben vagyok feminin, mennyiben maszkulin, mi esik jól az életben és az ágyban, mit tudok és szeretnék adni és mit kapni egy kapcsolatban. Szerintem ez az egyik legcsodálatosabb (és egyben legnehezebb) része a melegségnek, hogy nem kapunk sémákat, és ezért esélyt kapunk őszintébb, valódibb, tényleg személyes és nem uniformizált kapcsolatok kialakítására.

Néha persze így is elkap, hogy mennyire jó lenne hetero férfinak lenni, és "legálisan" vonzódni a nőkhöz... de hetero nő sose akarnék lenni, az talán még a melegségnél is nagyobb szopás. Leszbikusként sokkal kevésbé van ott a torkodon a hurok, hogy te nő vagy, tehát ilyen és ilyen kéne legyél, és ez a feladatod. És én tényleg egyszerűen imádom a srácokat, a legtöbb barátom férfi, de a hetero kapcsolatokban borzasztó, mennyire nem látják egymásban az embert a felek, csak a férfi-nő sztereotípiákat, és mindent átitatnak a bejáratott átverések, hamisságok, sokgenerációs szar minták. Ezektől persze mi se vagyunk mentesek, de több lehetőségünk van felülvizsgálni és kontrollálni őket. (24N)

2016. márc. 18. 15:30
 30/31 A kérdező kommentje:
#29-es, hihetetlenül jót írtál, minden szavaddal egyetértek. Nekem is megfordult már ez a fejemben, legfőképp az, hogy sokkal jobb lett volna heteró férfinak születnem. Ráadásul nem csak azért, mert akkor társadalmilag elfogadott lenne, hogy nőkhöz vonzódom, hanem az összes többi előnye miatt is.
2016. márc. 19. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!