Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Miért bűn a homoszexualitás?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért bűn a homoszexualitás?

Figyelt kérdés

Csak suliban sokszor feljött a téma, hogy rossz meg, hogy bűn, és hogy undorító, csak nem értem, hogy miért is.. Mert tényleg, ha ezt várják el tőlem, hogy mondjam azt a meleg osztálytársamra, hogy abnormális és ne barátkozzak vele, akkor legalább indokolják meg, hogy miért.

A válaszokat köszönöm, komolyan érdekelne.

2015. dec. 14. 23:17
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/121 A kérdező kommentje:

Fuh hát köszönöm, hogy ilyen sok válasz érkezett, meg is lepődtem. Minden választ elolvastam és hát még mindig fura, hogy elítélik ennyien. Mármint inkább az érvek.

A Bibliát már sokszor át kellett lapoznunk, meg hittan órán is nagy bűnnek számított a homoszexuális. Ilyen halálos vagy megbocsáthatatlan bűnnek. De azt is mondták, hogy Isten nem ítéli el ha valaki homoszexuális, csak ha homoszexuális cselekedetet követ el *ez így számomra kicsit abszurd, mert ha homi, akkor biztos fog a saját nemével csinálni valamit, ha meg nem csinál semmit, és a másik nemmel meg azért nem fog mert nem kívánja, akkor örökre szingli marad és nem fekszik le senkivel, de ez már inkább az aszexualitás szintje..* ez meg kicsit önkínzás vagy nem tudom..

mondjuk azt is mondták, hogy aki homoszexuális kapcsolatban él, az nem szerelem hanem valami istenkáromló fajtalankodás, és hogy úgy is vége lesz. Tehát, aki homoszexuális nem szerelmes hanem csak fajtalankodni akar? És az miért lenne jó neki? És ha döntés akkor miért nem tud szeretni egy ellenkező neműt? Tényleg csak a média miatt van ez..? Segíteni kéne "megváltozni" a homoszexuális osztálytársamnak?Hogyan? (Most ezt a kérdést azoknak címzem, akik tényleg döntésnek vagy gyógyítható betegségnek fogják fel a dolgot.)

Amúgy örülök, hogy ennyi Bibliával érvelő ember írt, mert a sulim miatt jobban megérthetem az érveket. Az Lmbt embereknek is köszönöm, hogy írnak, mert érdekel, hogy ők hogy látják, döntés nem döntés, átok vagy áldás, és hogy egy heteró embernek hogy kéne kezelni az ilyen helyzeteket. Igyekszem úgy fogalmazni, hogy senki se bántsak meg, nem ez a cél, csak tényleg vannak megválaszolatlan kérdések, amiket csak itt tudok -merek- megkérdezni.

2015. dec. 15. 17:58
 52/121 anonim ***** válasza:
9%
Egy biztos. Minden homokos búza.
2015. dec. 15. 19:02
 53/121 anonim ***** válasza:
11%

Én a Bibliás dolgokhoz nem tudok hozzászólni, lévén nem sűrűn lapozgatom, de azért egy tanácsot hadd adjak:

Szerintem inkább ne példálózzatok az állatvilággal, mert ott nem egészen olyan formában van jelen a homoszexualitás, ahogyan gondoljátok, és kicsit öngól ez a fajta magyarázat. Ott ugyanis a dominancia kifejezésére használják ezt a viselkedésformát, és a másik fél megalázására szolgál, amivel a domináns fél érezteti a felsőbbrendűségét (juhoknál, kutyaféléknél egyaránt pl). A homoszexualitás elszenvedőjének ez aligha okoz örömöt, vagy lobban tőle olthatatlan szerelemre a másik állat iránt :D No, de csak egy tipp.

Egyébként Kérdező, amúgy hogyan derült fény az osztálytársad másságára? Mert nekem ez még mindig nagyon furi, hogy osztályon belül már ilyen vívódások vannak jelen. Nem lehet, hogy csak cikizésből sütötték rá azt, hogy homi?

2015. dec. 15. 19:02
 54/121 anonim ***** válasza:
92%

#54 [link]

[...]This may include sexual activity, courtship, affection, pair bonding, and parenting among same-sex animal pairs.

Nem öngól, mivel nem így van... Ha homoszexuális emberekre gondolsz, szerintem neked sem az ugrik be, hogy a börtönhierarchiában milyen szerepet játszik az anál szex jobbára hetero férfiak között, hanem arra, hogy vannak akikek ez jön be, és kész...

Mondjuk az én válaszom erre a "homoszexualitás nem természetes hurr-hurr" érvre nem az állatvilág szokott lenni, hanem az, hogy nem természetes az sem, hogy gyógyszerekkel tartjuk magunkat életben. A természet törvényei szerint aki gyenge, az hulljon ki mielőbb, és ne örökítse tovább a génjeit, viszont még egy természetesség imádót sem láttam volna visszautasítani az orvosi kezelést.

2015. dec. 15. 19:46
 55/121 anonim ***** válasza:
86%

Sosem értettem, hogy ha Jézus a szeretet megtestesítõje, Isten teremtett minket olyannak, amilyenek vagyunk. Akkor mi emberek hogy jövünk ahhoz, hogy bíráljuk a mûvét?

Ha Istennek semmi baja azzal, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, akkor az emberek miért gyûlölködnek.

Ês újabb Bibliai idézetek megelõzése miatt elmondanám, hogy azt is embetek írták, az emberek meg sokszor tévednek és félreértenek dolgokat, amit ha a sokszoros fordítással párosítunk, számomra nem útmutató. Nem akarok és nem is tudok egy olyan Istenben hinni, aki gyûlõl mindent ami kilóg az egysíkúságból.

2015. dec. 15. 21:21
 56/121 anonim ***** válasza:
1%
Téged is Isten teremtett, de a homár hajlamod az ördögtől való. Ezért kellett volna lekűzdened. Mi lenne ha a sorozatgyilkosok is azzal takaróznának, hogy ilyennek születtek.
2015. dec. 16. 07:18
 57/121 anonim ***** válasza:
92%

Kedves előző, tévedsz. Nem vagyok meleg, párkapcsolatban élő heteroszexuális nő vagyok, aki szereti a színes dolgokat, a szépet, a könyveket, a zenét és az EMBEREKET. Ennyi. A homoszexualitás hogyan eredhetne az ördögtől, ha a te gyűlöletedet meg isteni felhanggal töltöd meg?

Éltem olyan közösségben, ahol az arabok, törökök, afrikaiak, indiaiak az oroszokkal és egyéb kelet európai népek képviselőivel nyugalomban osztoztak az élettéren. És az a személy aki segített beilleszkedni a város közösségébe történetesen egy meleg fiú volt. Annyi emberséget itt Magyarországon nem kaptam, mint abban az időben. Így senki nem győzhet meg róla, hogy a szent keresztény érdekek nevében gyűlölködhetünk.

2015. dec. 16. 08:12
 58/121 anonim ***** válasza:
1%
A gyűlölet az, ha szemrebbenés nélkül a halálukat akarnám. De nem akarom, csak a gyógyulásukat kívánom. Érted a különbséget homikám?
2015. dec. 16. 08:40
 59/121 anonim ***** válasza:
96%
És te kedves utolsó, felfogod hogy nincs miből kigyógyulni mert nem betegek?
2015. dec. 16. 15:16
 60/121 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ez csak egy troll, kár vele foglalkozni, biztos unatkozik.

Ha pedig nem, akkor egyszerűen hülye, de akkor szintén kár vele foglalkozni..

2015. dec. 16. 16:12
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!