Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért bűn a homoszexualitás?
Csak suliban sokszor feljött a téma, hogy rossz meg, hogy bűn, és hogy undorító, csak nem értem, hogy miért is.. Mert tényleg, ha ezt várják el tőlem, hogy mondjam azt a meleg osztálytársamra, hogy abnormális és ne barátkozzak vele, akkor legalább indokolják meg, hogy miért.
A válaszokat köszönöm, komolyan érdekelne.
No vagy?
Akkor meg rosszabb hogy ez tetszik hetero letedre...
Csak tudod van amelyik heteronal is probalkozik, akkor mar nem mondhatjuk hogy nem art senkinek!
Viszont a kerdesemre nem feleltel...
Jajj hagyjuk már ezt :))
Milyen ártalmas ha egy meleg kiszemel egy heterot és meg akarja tudni a "hetero" hajlik-e a dologra...
És amikor egy csávó csak úgy rányomul egy lányra akinek legkisebb része sem óhajtja a vele való bájcsevegést?
Hagyjuk már...
Arról nem is beszélve szerinted egy leszbikus nőnél hányszor próbálkozik be pasi és nem ért a szép szóból, sőt még jobban érdeklődni is kezd, ha kiderül, hogy a nő leszbi.
Kétlem, hogy a fordított eset annyival meredekebb lenne, mint mikor heterok nyomulnak melegekre.
Én nem akarlak téged győzködni, mert látszik mindent bevetsz, hogy kifejtsd undorodat, csak tudnám miért élvezed :D Ha nem érdekelnek, szard le a melegeket... én is leszarnálak téged, ha nem a hülye ellenvetéseidet olvasná itt az ember, ami ugye engem is érint.
https://www.youtube.com/watch?v=3ROXTFfkcfo
Talán ez elgondolkoztat pár embert az elnyomás következményeiről.
Itt az a "normális", ha valaki meleg/leszbikus, és a heterókat nyomják el úgy, ahogyan manapság olykor a homoszexuálisokat. Akit érdekel, nézze meg.
Oké, akkor előjön belőlem a kultúrantropológus. Ha a történeti és antropológiai okát nézzük annak, hogy a homoszexualitást miért tekintik bűnnek, akkor annak a gyökerét a zsidó-keresztény kultúrkörben kell keresni (az ókori civilizációk jellemzően nem ellenezték a homoszexualitást).
A homoszexualitás elutasításának oka az ókori zsidóktól ered: számukra a sperma egy szent anyagnak számított, hisz az az élet magja, abból ered az élet. Két okuk volt a homoszexualitás ellenzésére: az egyik, hogy mivel a sperma szent, ezért mindennemű "pazarlása" rossz dolog. A másik pedig, mivel ők még nem voltak tisztában a nő pontos szerepével a gyermeknemzéskor (azt hitték, hogy a nő feladata csak a kihordás), ezért féltek attól, hogy milyen lény születhet abból, hogyha egy férfi hordja ki a másik férfi gyermekét. Természetesen ez a mai tudásunkkal abszurdnak tűnhet, de egy ókori nép számára ez a gondolat igenis félelmetes volt; rettegtek attól, hogy két férfi szexuális együttlétéből is születhet valami, és az a valami, mivel nem olyan, mint a többi ember, veszélyt jelenthet rájuk, vagy akárkire nézve.
A mai világban a homoszexualitás elutasításának már gyakorlati értelme alig van, legfeljebb azok számára jelent ez valamit, akik bigott mód ragaszkodnak a vallásukhoz. Mielőtt pedig rámhúzná bárki is a vizes lepedőt, miszerint "a homoszexualitás csakazértis káros a társadalomra", olvasson utána a témának. A régi japánban (a Meidzsi-korszak előtti Japánról beszélek) a homoszexualitás egy abszolút bevett és gyakori jelenség volt, amit társadalmilag elfogadtak (lásd Jamamoto Cunetomo Hagakure c. könyvét).
Summa summarum: azért bűn, mert azok a vallások, amikre az európai társadalom ráépül annak titulálják. Azokon a helyeken, ahol ezek a vallások nem voltak soha sem számttevőek, nem tekintik bűnnek. De ha csak nem vagy nagyon vallásos, akkor ne tekintsd bűnnek - a 21. században vagyunk, nem a 14.-ben. (Mellesleg, most már a Pápa és a Vatikán is egyre nyitottabban viselkedik a melegek irányába.)
Remélem sikerült megválaszolnom a kérdésedet.
A homok úgy születnek/olyan tragédia érte őket, hogy képtelenek vonzódni a másik nemhez. Akik alapból heterok ezt nemhiszem, hogy ezt megtudják érteni. Vannak akik heccből smárolnak a saját nemükkel. Szerintem ez a visszataszító. Nem akarom kisregènybe leírni a logikus magyarázatot, hogy pontosan miért nem bűn Isten szerint (Bár ezt senki se tudhatja. De az emberek átírhatták a bibliát, és meg is tették nem egyszer.. van rá magyarázat, hogy Isten szerint nem bűn) A lényeg, hogy a homoszexualitás nagyrészt veleszületettség és szerintem a homofóbia egyenlő a rasszizmussal. Amit Isten elítél. (mert ösztönös cselekedet, és az ember elvileg uralkodik az ösztönei felett)
LL
16 éves vagyok, egész családom tudja a homoszexualitásomat, beleértve a nagyon vallásos nagymamámat is. Nos, mit ne mondjak, mamám annyi mindenben adott tanácsot... Meséltem neki a fiúkról, akikkel alakult valami, érdekelte a szexualitásom, és nem undorral néz rám. ÚGY, HOGY VALLÁSOS NAGYON!!!
Jobb, ha a sok homofób felfogja most már, hogy a szexualitásunkról nem döntünk, ez nem tudatos dolog. Üljetek le a seggetekre végre és nyugodjatok bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!