Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Ért téged homofób támadás?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ért téged homofób támadás? Milyen mértékben?

Figyelt kérdés

1: verbális mikroagresszió? (lekicsinylő kifejezések, szitokszavak, stb. használata hétköznapi beszédben)

2: Negatív diszkrimináció (pl. valahova emiatt nem hívtak el, nem engedtek be, szexuális szokásokkal kompatibilis felvilágosítás hiánya, szívózás a nőgyógyásznál stb)

3: Verbális abúzus (pokolra jutsz, felépített verbális támadás, aminek az a célja hogy alacsonyabb rendűnek, bűnösnek, stb állítson be)

4: Indirekt támadás (pl. ha kitesznek otthonról, albérletből, munkahelyről, leköpnek, megrongálják valamilyen személyes tárgyadat)

5: Fizikai abúzus (korektív célzatú pofon, verés, nemi erőszak stb)

Kíváncsi vagyok milyen hely 2015ben Magyarország, szóval esetleg megyét is írjatok, meg kort is.

2015. okt. 1. 01:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
14%

Nem ert mert nem vagyok homoszexualis de ha szamit. En max az 1-est hasznaltam valaha de azt Se soha az erintett kepebe vagva es csakis olyan esetben amikor az illeto az emberi mivoltomban alazott meg es pletykalt rolam.

Azt az egy fiut hivtam ugy ahogy es nagyon megszedtem volna de nem bantottam mert lanyt nem utok meg.

18/L

Semmi bajom nincs alapjaraton a homoszexualisokkal amig nem masznak a kepembe azzal,hogy " Nezd milyen rohadt kulobleges vagyok, fogadj el igy mert ha nem egy homofob vagy"

Elfogadom oket, tiszteletben tartom de aki a kepembe maszik ilyesmiVel az Legyen hetero, homoszexualis vagy az Papa ugyanugy megkapja ami jar. Alljon meg a menet

2015. okt. 1. 01:26
 2/23 anonim ***** válasza:
88%

Én biszexuális vagyok, de még csak nem is tettem hivatalossá ezt mindenki számára, mégis sok szóbeli bántást kaptam, mert leszbikusnak néztek. Lányoktól-fiúktól vegyesen, főleg velem egyidősektől. Volt egy leszbikus osztálytársam (részemről csak barátság), ő kifejezetten sportos, haverkodós alkat, így leginkább csak a háta mögött gúnyolták. Bár egyszer-kétszer verekedésbe is keveredett néhány fiúval, de szerencsére meg tudta védeni magát. Engem volt, hogy direkt fellöktek, de ennyiben ki is merült a "fizikai bántalmazás" része a dolgoknak.

(Volt két biszexuális lány, akik egy darabig együtt jártak - miközben az egyiknek barátja is volt -, az bezzeg mindenkinek tetszett...)

Persze ilyenkor megkapjuk, hogy nem vagyunk elég nőiesek, meg milyen gusztustalan már, hogy a vaginára gerjedünk és a többi lány is afféle távolságtartással kezel, mintha legalábbis leprások lennénk - mellőlem volt, hogy el is ült az egyikük, amikor megtudta rólam. Sokan azzal "viccelődnek", hogy biztos azért választottuk a lányokat, mert a fiúknak nem kellettünk, vagy esetleg nekünk is pénisz van a lábunk között, csak titkoljuk. Szoktak még abban is kételkedni, hogy esetleg szőrtelenítjük-e magunkat vagy pl. női alsóneműt hordunk-e. Az egyik legfurcsább dolog, amit kérdeztek tőlem, hogy én is vibrátort használok-e vagy veszek valami műpuncit. Hát kiakadtam.

A többségnek nagy homály van a fejében ezekkel kapcsolatban... :/

Ez csak akkor maradt abba, mikor összejöttem egy fiúval, de az 17 éves koromban volt.

Valószínűleg fognak rosszabbakat mesélni ennél, meg a biszexualitás kicsit mégis másabb, de azért leírtam a tapasztalataim. :)

18/L, Pest megye

2015. okt. 1. 01:43
 3/23 anonim ***** válasza:
79%

Idegenek nem tudják rólam, hogy leszbikus vagyok, egyáltalán nem látszik rajtam.

Akik tudják rólam, azok meg nyilván azért tudják, mert jóban vagyunk és normálisak, nem érdekli őket, hogy a lányokat vagy a fiúkat szeretem.

Viszont utólag megtudtam, hogy az egész középsulis osztályom megtudta valahogy. Soha, sem szóval, sem tettel nem bántottak, még csak nem is vettem észre, hogy tudnak a beállítottságomról :) Szerencsém volt, tönkre is tehették volna az életemet. Sőt, az osztályfőnököm is tudott róla, de vele is szerencsém volt.

Egyszer éjjel egy részeg csávó elkezdett siránkozni, mikor látott engem meg a barátnőmet, hogy miért egymást szeretjük és hogy milyen szörnyű, hogy egy ilyen jó csajnál esélye sincs pasinak :D Igazából vicces volt, és egyáltalán nem bántó, meg a barátai lecsendesítették.

Egy másik alkalommal szintén éjjel, szórakozóhely előtt jött oda két srác és bunkó módon hülyeségeket kérdeztek, de mikor eljutottunk odáig, hogy melyikőtök a fiú, akkor közöltem, hogy mind a ketten :'D Ezt nem tudták hova tenni és leléptek.

Ennél komolyabb szerencsére (még) nem történt, de a fönti kettő után már egymás kezét sem fogjuk.

21/L/L

2015. okt. 1. 08:06
 4/23 anonim ***** válasza:
56%

Engem homoszexuális támadások értek már sajnos. Fizikai zaklatások formájában.

Elég jóképűnek számítok, de kamasz koromban sajnos elég visszahúzódó voltam és nem álltam ki magamért.

1. Egy közismerten meleg, nagydarab srác a gimiben kb 16-17 éves koromban az ebédlő előtti sorban állva több alkalommal is fogdosta a seggem, amikor mögöttem volt. A sorok nem egyesek voltak, hanem egymás mellett is állt vagy 4-5 ember elég összetömörülve így elég könnyű dolga volt. Csak arrébb húzódni próbáltam.

2. Egy kínai ruhaboltban egy középkorú férfi többször is elment mögöttem, hozzám dörgölőzött és megfogta a seggem. Kb. 17-18 éves lehettem. Édesanyámmal voltam, de ő a bolt egy másik részében volt. Nem mertem semmit csinálni csak elhúzódni és mondani később anyának hogy menjünk innen.

Ilyen Magyarország.

24/F; Szolnok megye

2015. okt. 1. 09:37
 5/23 anonim ***** válasza:
39%

1. Hallok néha mindennapos helyzetekben szidalmakat a melegek ellen, de ez engem nem érdekel, nem ismerem azokat az embereket. Nekem direkt még senki semmit nem szegezett.

2. Nem volt semmi ilyesmi még. A nőgyógyászom tudja, hogy leszbikus vagyok, rögtön elmondtam neki.

3. Mondhatnak felőlem akármit, nem hat meg.

4. Kiakartak tenni otthonról, de végül mégsem. Egyébként senki sem bántott.

5. Ilyesmi sem történt.

Szerintem ez attól függ, hogy te magad hogy viselkedsz, hogyan nyilvánulsz meg, milyen a megjelenésed. Én teljesen nőies nő vagyok, sőt, a pasik is kifejezetten hajtanak rám, nem múlik el buli, hogy valaki ne próbálkozzon be. Van, amikor megmondom, hogy leszbikus vagyok, van, amikor csak azt, hogy van valakim. Említette valaki a gáz kérdéseket. Na, ebből nálam is volt rengeteg, de engem ez egyáltalán nem zavar, sőt. Azt mondom mindig, hogy inkább legyen valaki kíváncsi és érdeklődjön az iránt, hogy hogyan élünk, szexelünk, stb. mint hogy egyből elítéljen. Egyébként az erőszak az inkább a középiskolai időszakban jellemző, aztán már nem. Mondjuk én egy nagyon autoritív személyiség vagyok és vagy nem is mernek velem kötekedni, vagy aki megpróbál, az ráfizet. Általános suliban főleg mentek a támadások, de hamar rájöttek, hogy jobb, ha nem húznak velem ujjat, mert erős voltam mindig és ha odahúztam nekik, az bizony elég fájdalmas volt. Engem az LMBTQ közösségben az zavar, hogy sokan provokatívak és elvárják, hogy aztán elfogadják őket. Legyél provokatív, de ne a melegséggel. Tudom, hogy szabad országban élünk, de egy butch mégis mit vár? Hogy majd megtapsolják és örömujjongásba törnek ki az emberek? Aki nem tud elvegyülni, az ne várja el, hogy mindenki elfogadja.

2015. okt. 1. 13:34
 6/23 anonim ***** válasza:
91%

1.

3.

De keveredtem már verekedésekbe is, de csak mert ránézésre nem voltam szimpatikus.

Érdekes, a homofóbok ránézésre is megmondják rólam, hogy leszbikus vagyok, a kanos férfiak meg le se szarják.

Pedig én butch vagyok és nem azért, hogy feltűnősködjek, hanem mert így érzem jól magam és nem tudok azzal mit kezdeni, ha valakinek ez nem szimpatikus.

Én nem bántok senkit, hiába nem tetszik az turcsi orra, a páva haja, a nagy pofája, akkor igenis azt várja el az ember, hogy őt se érje atrocitás, csak mert úgy öltözködik és viseli a haját, ahogy neki tetszik.

Ez így lenne korrekt szerintem. De persze még a leszbikusok sem korrektek egymás között, hogy várjuk el ezt a homofóboktól, ugye előző válaszoló?:))

2015. okt. 2. 18:38
 7/23 anonim ***** válasza:
47%
4-es vagyok. Próbálok túllépni azokon amik velem történtek, de az sem segít a szememben a melegek megítélésén, hogy lepontozzák a válaszom (és ezzel kb értéktelennek, jelentéktelennek tekintik amik velem történtek).
2015. okt. 2. 19:05
 8/23 anonim ***** válasza:
74%

Kedves 4-es /7-es!

Amirol te irtal az szexualis zaklatas... Nem pedig gyulolkodes a te lenyed fele. Van kulonbseg de ezt csak azert mondom mert "homoszexualis tamadas"-nak irtad le. Megis hogy hangzik ez??

Azt viszont elarulom, hogy alig letezik no a Foldon, akit valaha ne ert volna szexualis zaklatas...csak azert mert teged ferfiak "zaklattak" nem sokkal lehet felkavarobb mint egy nonek... De te legalabb ferfi vagy, igy meg vannak elonyeid is azzal szemben mintha egy nokent elned at. De ebbe ne menjunk bele.

Masreszt homoszexualisok kozott is van bunko/eroszakos/retardalt, de aranyaiban is sokkal csekelyebb a szamuk a bunko/eroszakos/retardalt heterokkal osszevetve.

2015. okt. 2. 21:49
 9/23 A kérdező kommentje:

Igen, jól mondja itt a kolléga, a homoszexuálisok által elkövetett szexuális zaklatás és a homofóbia teljesen más dinamika, és habár mindenfajta szexuális zaklatás borzalmas, a kettő mégsem állítható párhuzamba vagy ellentétbe.

A homofóbia egy a rendszerbe kódolt dolog, akárhova mész, mindenütt ott van. Ezért nem létezik olyan hogy fordított rasszizmus, heterofóbia vagy "femnácik"...nincs ott a kultúrába kódolt erőfölény.

Az egyszeri ember persze lehet veled bunkó/gyűlölködhet/megalázhat/bántalmazhat, de ez a fajta viselkedés nincs társadalmilag normalizálva.

Most képzeld el, hogy azt a fajta kiszolgáltatottságot amit akkor megéltél, minden szituációban alapértelmezettként veszed számításba. Ez gyakorlatilag a szexizmus, így kezeli a férfitársadalom a nőket...nem minden férfi, de épp elég ahhoz, hogy pontenciálisan az összestől ezt várd. Na, mondjuk ez egy kultúrálisan kódolt dolog.

A melegek mint csoport fölötted nem állnak effajta erőfölényben. Nem általánosan elvárt dolog, hogy szexuálisan elérhető legyél a férfiak számára, nem értelmezik minden mozdulatodat homoerotikusnak és ezáltal felhívásnak keringőre. Nem kell napi szinten aggódnod az egzisztenciádért csak mert mi van ha megtudják hogy heteró vagy.

Érted mi a különbség?

2015. okt. 2. 22:24
 10/23 anonim ***** válasza:
21%

Kedves 6-os!

Nekem tök mindegy, hogy te hogy viseled a hajad, hogyan öltözködsz, de szerintem ha azt szeretnénk, hogy elfogadjonak bennünket, akkor nem kellene kitűnni állandóan. Ugyan a mi helyzetünk nem választott, de az, hogy hogyan viseljük, igen. Nem azért vagyok nőies, mert másnak akarok megfelelni, hanem azért, mert nekem ez tetszik. Volt már rövid hajam is, de akkor sem voltam butch. Pl. én a gót stílust sem nézem jó szemmel, mert szerintem csúnya és ízléstelen, de nem is fogok beleszólni, elkerülöm és kész. De mi egyelőre nem vagyunk olyan helyzetben, hogy csak úgy átnézzenek rajtunk. És őszintén szólva sokkal jobban örülök annak, hogy senki sem látja rajtam és senki sem akarja elhinni, hogy leszbikus vagyok, mert ezzel azt bizonyítom, hogy én is ugyanolyan átlagos és egyszerű nő vagyok, mint a többi, csak a nőket szeretem. Sokkal több pozitív visszajelzést kapok igy, mint egy butch barátnőm. Az embereknek szerintem nem azt kellene mutatnunk, hogy mi különlegesek, mások vagyunk, hanem azt, hogy ugyanolyan normalis emberek, csak a saját nemünkhöz vonzódunk. Szerencsére a meleg társadalom nagy része hasonlóan konzervatívan gondolkozik, mint én. De ez csak a mi véleményünk.

2015. okt. 2. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!