Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Ért téged homofób támadás?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ért téged homofób támadás? Milyen mértékben?

Figyelt kérdés

1: verbális mikroagresszió? (lekicsinylő kifejezések, szitokszavak, stb. használata hétköznapi beszédben)

2: Negatív diszkrimináció (pl. valahova emiatt nem hívtak el, nem engedtek be, szexuális szokásokkal kompatibilis felvilágosítás hiánya, szívózás a nőgyógyásznál stb)

3: Verbális abúzus (pokolra jutsz, felépített verbális támadás, aminek az a célja hogy alacsonyabb rendűnek, bűnösnek, stb állítson be)

4: Indirekt támadás (pl. ha kitesznek otthonról, albérletből, munkahelyről, leköpnek, megrongálják valamilyen személyes tárgyadat)

5: Fizikai abúzus (korektív célzatú pofon, verés, nemi erőszak stb)

Kíváncsi vagyok milyen hely 2015ben Magyarország, szóval esetleg megyét is írjatok, meg kort is.

2015. okt. 1. 01:13
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

10-es, nem gondolod te azt egy kicsit nagyképűen, hogy mindenki mindent azért tesz, hogy neked (vagy másnak) alányaljon? annyira felfoghatatlan, hogy valaki tényleg szeret így vagy úgy öltözködni?

És mi baj van a feltűnési viszketegséggel? Szeretne egy kis figyelmet, de hát ki nem? Ez egy tök normális emberi igény, ha valaki nem kapja meg, az komoly torzulásokat okoz. Az állatvilágban is normális, hogy minden egyed a legszebb tollakat, a legszínesebb bundát akarja. Az ember igenis egészségesebb, ha félelem nélkül tudja magát külsőségekben felvállalni (ez nem egyenlő az antiszociális viselkedéssel).

Ez a csendes, komformista szürke kisegér dolog nem annyira normális mint azt hiszitek. Az más kérdés, hogy mint nyáj az ember így jobban manipulálhatók, így pl. szülők, munkáltatók, stb előszeretettel alkalmazzák ezt a fogást, de ettől még nem lesz egészséges.

2015. okt. 3. 09:53
 12/23 anonim ***** válasza:
3%

Ertem.

Ha meleg ront heteronak az kisebb bun mintha hetero melegnek.

Ahogy egy valaszolo irta pedig ha egy not zaklatnak szexualisan az rosszabb mintha egy ferfit.

2015. okt. 3. 10:14
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy a válaszaim pont azoknál nem talált nyitott elmékre, akiknek szántam..

De hát most mit lehet tenni?

Fárasztó másoknak megmutatni, hogy van más nézet is, mint az övék.

Én elfogadom a te véleményedet:

-rosszabb leszbikus vagyok, mint te, csak azért mert ilyen külsővel érzem jól magam és nem pedig olyannal, mint te.

Bár ide megjegyezném, hogy a tiéd meg a tipikus bujdosó homoszexuális típus... ha tudnád ezért is hány embert lincseltek meg, mert első ránézésre nem látszik rajta micsoda, így a többiek a bizalmukba fogadják, együtt öltöznek vele stb

De én nem kívánok senkinek rosszat, csak szólok, hogy nem csak azért utálják a homoszexuálisakat, mert első ránézésre is mások.

A legtöbb ember megijed attól, amit nem ismer vagy számára nem elfogadott valamiért.

És itt pontosan rád lehet ismerni az utolsó mondatban, tehát te sem vagy sokkal jobb a homofóboknál.

A homoszexuális támadások áldozatának meg:

Senki nem nézi kevesebbe, ami veled történt... egyszerűen rosszul fejezted ki magad és megpróbáltunk ráébreszteni mennyire nem egyenértékű amit írtál a támadással és egy férfi-nő zaklatással. Mert hidd el, hogy nem az..

A tiéd különleges esetekbe sorolható, ami más miatt lehet veszélyes egy emberi személyiségre (jelen esetben a tiédre). Nem olyan dolog miatt, hogy konkrétan megerőszakolnak (nem anális úton), kárt tesznek a belső nemi szerveidben, azáltal, hogy felcsinálnak, nem lehet többé gyereked, ha valami rosszul alakul stb.

Ez egy nőnek nem hiszem, hogy tudod mekkora frusztrációt okoz.

Sőt, elég sok nő a szimpla "szerelmen alapuló" szex után is görcsösen viselkedik, amíg meg nem jön a menstruációja a szokott időben, mert a nők mindig ki lesznek szolgáltatva a férfi nemnek és nem csak a férfiak természetéből adódóan, hanem a tesi adottságaik miatt is. (Ja mielőtt bárki ezzel gyanúsítana, nem emiatt lettem leszbikus, nem ért ilyen probléma engem, férfit még csak nem is kívántam soha szexuálisan, ezért nem is voltam intim viszonyban velük).

Na de tényleg ne menjünk ebbe bele, mert a végén még engem is diszkriminánsnak állítotok be.

2015. okt. 3. 12:04
 14/23 anonim ***** válasza:
89%

#10: Bocs, hogy beleszólok, de emellett már én se tudok elmenni... Az már rég gáz, ha az embereknek komoly erőfeszítéseket kell tenni, megtagadni önmagukat, mások elvárásaihoz igazodni, hogy elfogadást kapjanak. A születéstől kezdve az embernek joga van, ahhoz, hogy alapvető tiszteletet tanúsítsanak felé, hiába van ez mindig a szőnyeg alá seperve. Ki vagy te, hogy megmondd, a közízlés az jó és aszerint kell cselekedni? Ha valahol az az elfogadott, hogy embereket csonkítanak, bántalmaznak és megaláznak, akkor is te szépen lehajtod a fejed nekik? Ne merd azt mondani, hogy nem, mert aki egyszer meghunyászkodik ennek a társadalomnak, nincs kizárva, hogy egy másfajta világban is ugyanezt tenné. Még, ha nem is vagy tisztában a dolgokkal, te büszkén vállalod azt, hogy a kedvük szerint viselkedsz és másokkal is megpróbálod elhitetni, hogy ez helyes. Olyan vagy, mint a kuruzslók, akik nem ítélkeznek, csak "segíteni" akarnak valakit megszabadítani a melegségétől, vagy épp takargatni neki azt. Mintha ez egy szégyellni való dolog lenne. Pedig nem az!

Szerinted jogos, ha valakit bántanak, mert nem zárkózik be? Elmondom, hogy mennyire rossz a te kis elméleted. Én világéletemben elzárkóztam, meghunyászkodtam, beolvadtam a tömegbe, sőt, a falakkal váltam egyenlővé - mégse tudtam láthatatlan maradni. Akik bántani akartak, bántottak is, nekem pedig nem volt semmim, amivel védekezhettem volna. Nem tudtam eltűnni, csak azért, mert nem akartam, hogy lássanak. Láttak ők anélkül is, hogy magamra hívtam volna a figyelmet. Tudod viszont, hogy kik nem láttak? Akiktől segítséget kérhettem volna! Szóval soha ne tanácsolj ilyeneket, ha nem tudod, miről beszélsz, légy szíves!

Minden egyes ember különleges és más! Egyediek és csodálatosak vagyunk, akármilyen tulajdonságokkal is rendelkezünk e világban. Az a lelki beteg, aki emiatt bántalmaz valakit! És ebből a sok erőszakból és agresszív, gonosz viselkedésből van az a sok rossz, ami a világban történik. Senki nem születik úgy, hogy utálkozzon, ártson másoknak. Az elfogadás adása és kapása iránti vágy, ami belülről jön és tiszta, amit aztán szépen lassan kiölnek a legtöbb kisgyerekből. És te arra "kérsz" másokat, hogy tagadják meg a természetes mivoltukat és alkalmazkodjanak valami hibás, eltorzult világhoz, csak, mert nekik is jobb, ha olyanok lesznek?!

Láttad te már pl. azokat az nőket, akik lekötözték a saját lábukat, ezáltal összetörve a csontjaikat, eldeformálva őket, hogy kis cipőket hordhassanak, mert az volt a szép? Vagy mit szólsz ahhoz, hogy egyes helyeken a nőknek tiltott dolog élvezni a szexet, ezért még kislány korukban FGM-et végeznek rajtuk? Mit csinálnál, ha Magyarországon is ez lenne a felfogás - csak mondjuk kevésbé brutális formában - , megtagadnád magadtól az orgazmust, mert nehogy mások helytelenítsék? Van, hogy a férfiak elrabolnak és megerőszakolnak nőket, majd kifizetik őket a családjuknak és ez bevett házasodási szokás. Kíváncsi lennék, mennyire töltene el büszkeséggel, hogy nem érdeklik, hogy leszbikus vagy, meggyaláz valami idegen és aztán a saját szüleid eladnak neki egy kecskéért. Pedig ez ott így van, egy szavad se lehet ellene, különben megvetnének és kitaszított maradnál. Valahol kötelességed férjhez menni és gyereket szülni. Van, ahol pedig már azért is megölnének, mert pusztán nőnek születtél és ezzel nem hiszem, hogy tudsz mit kezdeni. Azoknak a nőknek mit mondanál? Ne legyenek nők, ne mutassák, hogy azok, ne hívják fel magukra a figyelmet, hogy mellük és vaginájuk van? Nyilván jobban érdekelne, ha a közvetlen közeledben történnének ezek, így fölösleges példálóznom, pedig hasonló kategória, csak ugye nem ebben élünk és így durvábbnak tűnik...

Igazából, én nem támadni akarlak most, hanem sokkal inkább sajnállak, még pedig ettől a mondatod miatt: "És őszintén szólva sokkal jobban örülök annak, hogy senki sem látja rajtam és senki sem akarja elhinni, hogy leszbikus vagyok, mert ezzel azt bizonyítom, hogy én is ugyanolyan átlagos és egyszerű nő vagyok, mint a többi, csak a nőket szeretem." Te egy "átlagos, egyszerű" (amennyiben így definiálod a "jó"-t) nő vagy a leszbikusságoddal együtt! Ez nem egy negatív dolog, amit ellensúlyoznod/leplezned/tagadnod/visszafognod kellene!

Senki ne kérjen bocsánatot, azért aki! Az kérhetne, aki ezt nem tudja elfogadni!

2015. okt. 3. 12:15
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Hogy is mondjam szepen...otthon Mo.-n volt problemam de itt kulhonban....egy szoval total leszarjak a szexualitasod....

Csak ennyit tudok mondani....

1 leszbikus lany akin latszik, hogy leszbikus

2015. okt. 3. 22:17
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
4-es elolvastam a történeted, és tényleg sajnálom, hogy ilyen dolgokon mentél keresztül. Sajnos sok meleg, és heterofób ilyen..:(
2015. okt. 4. 11:02
 17/23 A kérdező kommentje:

Miazúristen az a heterofób?

Levezetnéd nekem, hogy szerinted hogy van egy melegnek egy heteró fölött bármiféle társadalmi erőfölénye, amivel el tudja nyomni?

Ha a munkahelyeden kiderül hogy heteró vagy, kirúgnak? Megfogod a heteró párod heteró kezét és emiatt összevernek azt utcán a militáns buz!k, meg megdobálnak csillámporral? Vagy anyád kirak otthonról mert nem vagy buz!?

Na ne szórakozzunk már egymással.

2015. okt. 4. 21:44
 18/23 anonim ***** válasza:
83%

"meg megdobálnak csillámporral"... XD Bírlak, kérdező. :)

Hát igen, sajnos... Ennyire félnek már "tőlünk", hogy bebeszélik maguknak, hogy igazából mi akarunk ártani nekik. Gondolom erre van az a sok "megelőzés" is... Ez a beteges, nem a homoszexualitás...

2015. okt. 4. 22:06
 19/23 anonim ***** válasza:
30%

A heterofóbia szó jelentése félelem, idegenkedés a heteroszexuálisoktól, a másik nemtől, illetve a heteroszexuális magatartástól. Tágabb értelemben a heteroszexuálisok elleni diszkrimináció általános megnevezése, hasonlóan a faji diszkrimináció esetében használt rasszizmus, és a nemi diszkrimináció esetében használt szexizmus kifejezéshez.

A heteroszexuálisok ellen irányuló diszkrimináció bizonyított ügyei ritkák. A tipikusnak mondható kisebb esetek azok, amikor a homoszexuális közönségre specializálódott, úgynevezett melegbárok megtagadják a belépést a heteroszexuális kísérő részére, vagy látványosan megemelt belépti díjat kérnek el a másik nemhez tartozó vendégektől. Ez szintén egyfajta szexizmus lehet.

A heterofóbia sokak számára zavarba ejtő kifejezés. Egyesek ezt is csupán egynek tekintik a számos áltudományos frázis közül. Mások párhuzamot vonnak a heterofóbia és a homofóbia között, néhányan pedig a szó etimológiai helytelensége mellett érvelnek.

A heterofóbia szintén egy szándékos érzelmi felforgató eszköze lehet az LMBT vitáknak, amivel ellensúlyozni próbálják az időszakos homofóbia pejoratív részrehajlását.

2015. okt. 5. 06:49
 20/23 anonim ***** válasza:
21%
Engem már több heterofób támadás ért, és elég nehezen tudom túl tenni magamat rajta.. :/
2015. okt. 5. 06:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!