Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen nagy probléma magyarországon a pride?
Figyelem néha a Momentum kezdeményezéseit, miután bejelentették, hogy támogatják a pride-ot meglepően sokan ellenük fordultak, némelyek azt mondják, akkor inkább a Fidesz 2018 ban is minthogy a Momentum.
Meg peticiókat írtak alá, hogy tiltsák be.
A Fidesz támogatói esetén nem lepődöm meg, hogy elutasítják, de az olyanok akik támogatják a Momentumot, és ezért inkább elfordulnak, tehát a pride nagyobb probléma annál amiben élünk?
A legtöbb nyugati országban a pride egy buli mindenkinek, egy karnevál.
Itt miért látják másképp, nem egy közel keleti ország vagyunk, legalább gondolkodás módban lehetnénk előbb..
Figyelj xeno, én sem azt írtam, hogy dögöljön meg mindenki aki más. Én csak a Prideról beszéltem. Az én elvem az, hogy élni és élni hagyni DE! van néhány alapelvem, amiből nem engedek.
Homoszexuálisnak lenni egy állapot, nem pedig ünneplendő kiváltság. A pride ezt próbálja kiforgatni.
Homoszexuális kapcsolatból sosem lesz igazi család, mert képtelenek a gyereknemzésre... és számos nagy lélegzetvételű (több tízezer olyan ember kikérdezése, akiket homoszexuális szülők neveltek más országokban) statisztikai kutatás azt mutatja, hogy nincs szüksége a gyerekeknek erre.
Mit érdekel az engem, hogy ki kibe szerelmes? Ha te, mint teljesen normális férfias férfi, a másik férfias férfi társadat szereted kulturáltan, ahogyan egy normális hetero pár is szereti egymást - értsd: nem adtok mandulamasszázst egymásnak az utca közepén. Ez a heteróktól se gusztusos -, azzal nekem ugyan mi bajom lenne? Sanszos hogy sosem fogunk leülni egy asztal mellé beszélgetni, mert tőlem totálisan idegen ez a dolog, főként mert voltak is rossz tapasztalataim nőként az erőszakosabb leszbi fajtával, DE nem is mutogatnék rád ujjal. Az a te életed, ez meg az enyém. Élni, s élni hagyni.
A pride... na az ezt az egészet fenekestül felrúgja, és vágjak jó képet hozzá? Főleg annak tudatában, hogy most írták le, hogy akkor sem szűnne meg, ha az állam beadná a derekát, és hozzáférhetnének a gyerekekhez az azonos nemű párok is? Hogy utána jönne csak az igazi kéjmenet? Mert az, kedves felháborodva tiltakozó... ez csak egy egyszerű, primitív, polgárpukkasztó kéjmenet. Ami, ha lekerül róla a "lánc" mint kiderült, igazi Sodoma és Gomora menetté teljesedne ki, mint New Yorkban, Los Angelesben, vagy Chicagoban. Köszönöm, nem. Akkor inkább homofóbozzatok le. Sose tagadtam :P
Számomra a szexuális identitás mindig is a hálószobába fog tartozni. Nem az utcára.
És végezetül: elvileg a pride-dal azt akarnátok bebizonyítani, hogy ti semmiben sem különböztök a heteró pároktól... hát szerintem érdemes lenne akkor ezt az egész cirkuszt átgondolni. Mert ezzel csak azt erősítitek meg, hogy de. Különböztök. Nagyon. És nem jó értelemben.
"Homoszexuális kapcsolatból sosem lesz igazi család, mert képtelenek a gyereknemzésre... és számos nagy lélegzetvételű (több tízezer olyan ember kikérdezése, akiket homoszexuális szülők neveltek más országokban) statisztikai kutatás azt mutatja, hogy nincs szüksége a gyerekeknek erre."
Ezen az alapon nem lesz soha család olyan heteroszexuális párból sem, ahol legalább az egyik partner meddő... Nehogy mór örökbe fogadhassanak...
Statisztikai kutatás az mi? Vannak olyanok is, tény. Sőt, elméleti statisztikai kutatások is vannak. Mondjuk ne kérdezd, hogy alkalmazott matematikán vagy nem, de mindenképpen a statisztikai elméletére is vonatkoznak.
Amiről te beszélsz, az közvéleménykutatás.
Az a kutatás, amit tudományos szakemberek végeznek, ebben a kérdésben mérvadók. Ez olyan, mint hogy oké, hogy sokan nem értenek egyet a kemoterápiával. De mindenki pont le***rja, hogy nem értenek vele egyet, használják, mert kell.
Nem tudom, hányadszorra hangzik itt el: a Pride résztvevői java normálisan öltözött meleg, biszexuális vagy kulturáltan öltözött transznemű.
Akik nem, azoknak a tevékenykedésével a szervezők sem értenek egyet.
Ebből az egész Pride-ra, annak elveire és minőségére vonatkozó bármilyen következtetést levonni logikai hiba. És a logikai hiba felette van az erkölcsnek, azt ki kell javítani.
A más gondolkodásában jelenlevő téves ítéletek és logikai hibák kijavítása pedig nem a mi feladatunk, hanem az egyéné vagy a pszichiáteré.
Mielőtt bárki leugatna: a pszichiátert nem sértő értelemben használom, az én életemet pszichiáter mentette meg.
Az egész hozzáállással egy probléma van:
Vannak jogos és téves ellenérzések a Pride-dal kapcsolatban. Addig azonban, míg nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy a sok badarság közül mi az, amit az emberek valóban helytelennek érez, addig nem tud senki változtatni.
A közlekedésre vonatkozó elvárás jogos, a szervezők ennek megfelelően igyekeznek évről évre kisebb fennakadást okozni.
Mindezek mellett a Pride az egyetlen olyan időszak egész évben, amikor a szexuális kisebbség tagjai kinyilváníthatják szerelmüket nyilvánosan is a párjuk felé. Valóban vannak olyanok, akik ezt nem a megfelelő módon teszik, ennek mértékétől büntetőjogi vonatkozások is kilátásba kerülnek, kerültek és kerülni is fognak.
Akik tisztességes kertek között szeretnék évente egy alkalommal a párjuk kezét stresszmentesen megfogni, netalántán megcsókolni a kedvesüket, azzal szintén nem értem, mi a probléma.
Ha erre kérdez rá a gyerek, akkor arra teljes nyugodtsággal lehet felelni, hogy szeretik egymást.
A köz érdekét figyelmen kívül hagyó módokon kimutatott szerelem valóban helytelen, a fent említett büntetőjogi vonatkozások azonban nem maradnak el.
További szép napot!
Na akkor most a Pride már megint nem egy vérkomoly tüntetés és harc a jogaitokért, hanem békés menet ahol évente egyszer az utcára lehet vinni a szerelmi életet?
Jó lenne eldönteni, hogy ez most tüntetés, utcai aktus, vagy piknik, esetleg fesztivál. Ha tüntetés, annak nem ez a módja. Ha utcai kéjelgés... azért jobb helyeken a rendőr oszlat. Ha piknik/fesztivál...ahhoz ki kellene jelölni egy helyet, ahová az megy, aki szeretne.
Sehogy se tudsz jól kijönni belőle. Mellesleg saját magatokat zárjátok gyufásdobozba azzal a felfogással, hogy ti csak ott élhetitek meg évente egyszer azt hogy szeretitek egymást. Lol. Ennél nagyobb problémátok ne legyen az életben.
És én még egyetlen olyan esetről se hallottam, ahol a nyilvános közszeméremsértőket utolérte volna a törvény keze, vagy a szervezők leparancsolták volna a kamionjaikról az olyan abberáltakat, mint pl amilyen az az olasz senkiházi is volt papi csuhában, Nagy-Magyarországra rajzolt f*sszal a kezében.
A szervezőitek minél deviánsabb valaki, annál jobban örülnek neki. És egyedül annak köszönhető, hogy a többi résztvevő képes emberi öltözékben megjelenni, hogy ellenkező esetben az ultrák egyesével vernék a fejükbe az alap viselkedés szabályait, ahogyan az régen is történt. Ha semmilyen társadalmi nyomás nem kényszerítene titeket a visszafogottságra, akkor hajaj... Chicago. Te magad is mondtad - az a mérvadó. Az lenne a cél, az idill. Ahol már az sem baj, ha a gyerek együtt riszál a kutyának öltözött bőrszerkós faszival, akinek a pórázát egy másik szadomazo jelmezes faszi rángatja.. Megőrültetek ti, hogy ez szerintetek az utcára való, vagy akár gyerek elé való?
Én azt gondolom melegként, hogy a pride önmagában egy nagyon jó dolog lenne, de ahogy lebonyolítják, úgy semmiképp sem jó.
A pride-on a "sokszínűség" és a "tolerancia" jegyében bárki részt vehet. Mindenki úgy öltözködik és úgy viselkedik, ahogy akar. Sajnos vannak ott olyan visszataszító külsejű és viselkedésű emberek, akik nemhogy egy átlagemberben, de még a melegek döntő többségében is undort váltanak ki (a neten is bőven lehet róluk képet találni).
Azonban ezek az emberek csak egy töredékét alkotják a menetnek, viszont mivel ők látványosak, így a médiában ők szerepelnek.
Gondolj bele, egy átlagember 1 évben 1-szer hall melegekről, amikor az aznapi híradóban tudósítanak a pride-ról. Mutatnak egy rövid bejátszást, amelyen kisminkelt, papnak öltözött egyén, aztán női ruhákban táncoló borostás férfiak, vagy éppen tangában vonagló fiúcskák vannak. Ez a látvány még a melegek számára is ízléstelen, de ez a híradót néző átlagember teljesen el fog borzadni, és azt gondolja, hogy Uristen, ezek a melegek? Ezek ennyire gusztustalanok? Hiszen abból a rövid bejátszásból csak ennyit lát, holott jelen van több ezer LMBTQ ember, akik teljesen átlagos kinézetű és viselkedésű férfiak vagy nők, de ez utóbbiakat nem mutatják.
Minderre jön még a vallás valamint a jobboldal homofób propagandája, amelyek aztán mindent megtesznek a gyűlölet szításáért.
Úgyhogy nálunk bár az lenne a pride célja, hogy ezáltal jobban elfogadjanak minket, mégis homlokegyenest az ellenkező hatást érik el.
Szerintem az lenne a megoldás, hogy valamiféle szabályzatot kellene létrehozni, így nem engednék be a botrányos kinézetűeket, a botrányos viselkedésűeket pedig egész egyszerűen távozásra szólítanák fel.
A Pride többfunkciós. Egyfelől tüntetés, másrészt egy utcai buliszerűség. Ha konkrétan megnézed a lebonyolítást, ennek a kettősségnek ez meg is felel.
Te hogy éreznéd magad, ha beszólnának/elmebetegnek/bűnös szennynek/hulladéknak neveznének, kiraknának innen-onnan, amiért megcsókolod a barátnődet? (Ha lány vagy, értelemszerűen barátodat)
Ez nem gond?
A papi csuháért, ha megharagszol, nem hullajtok könnyeket. Inkább az inkvizíció több tízmillió áldozatáért, meg a sok lelki nyomorékért, halottért, akiket még ma is kreálnak ezek a papi csuhák. :)
Persze ne essék félreértés, van a személyes környezetemben olyan pap is, akire azt mondom, hogy erre a pályára született. Tényleg jól csinálja.
Azért nem hallottál róla, mert semmi közöd ahhoz, kit is büntetnek meg. A személyes adataink védelme még minket, fránya szennyeket is megillet. :D
Szóval csak a társadalmi nyomásnak köszönhető? Hát nem tudom, én nem szívesen vetkőzném le a stílusomat. Ha nem lenne társadalmi nyomás, akkor is ugyanígy öltözködnék, ahogy a melegek túlnyomó többsége is.
Aztán nem emlékszem olyanra, hogy említettem volna, hogy elszabadult a ló a Pride-dal ilyen helyeken. Azt mondtam, hogy mindenki élvezi, és szexuális orientációtól függetlenül, akár gyerekestől szeretnek rajta részt venni az emberek.
Aztán... Ha olvasnál kis lélektant, tudnál egy kis törvényszerűséget: ha valaki elfojt valamit és lehetősége nyílik azt kinyilvánítani, gyakran sokkal agresszívabb módon teszi azt. Kik miatt is kell elfojtani? Hmmm... :D
Hogy akarod, hogy elfogadjanak titeket, ha még arra sem vagytok képesek, hogy úgy kérjétek ezt a társadalomtól, hogy közben nem uszítotok és gyalázkodtok?:)
Ha arra nem vagytok képesek, hogy eldöntsétek: komolyan veszitek a célotokat és úgy tálaljátok a kéréseteket, hogy annak eredménye is legyen, vagy inkább csak kiélitek a perverziótokat az utcán arra hivatkozva, hogy nektek ez ALAPJOGOTOK, és különben is kapjuk be, mert miattunk vagytok olyan frusztráltak, hogy az utcán akartok erogén zónázni legalább egy nap erejéig? :D
Ez nekem tudod, mire hasonlít? Egy frusztrált, még kiforratlan gyerek hisztijére. Hisztivel pedig még az ég egy adta világon soha, semmit nem sikerült elérni.
Szóval ha kinőttetek a hisztiből... talán még tudtok is olyan rendezvényt összehozni, aminek sikerül átadni az üzenetét.
A pride viszont szimplán csak gusztustalan. Ez túl van tárgyalva. Tény. Jogotok van hozzá. Gyülekezni meg gusztustalankodni is. De ettől még nem fogunk titeket megkedvelni... sőt, számos meleg társatok sem, ahogy itt leírták. De ha nektek az kell, hogy egy évben egyszer tangában riszálhassatok - még ha te nem is teszed, attól még mosolyogva biztatod a melletted vonulót, aki csinálja, mert szerinted ez rendben van -, akkor viseljétek annak következményeit is, ahogy az minden évben megesik néhányotokkal.
"Hogy akarod, hogy elfogadjanak titeket, ha még arra sem vagytok képesek, hogy úgy kérjétek ezt a társadalomtól, hogy közben nem uszítotok és gyalázkodtok?:)"
1. Az inkvizíció lezárulta óta próbáljuk. És lám, nem jött be. :D
2. Mint mondották elég sokan, nem az uszítás a cél.
A kirívóságnak is megvannak a maga pozitív vonzatai.
Ha normális öltözetben lenne mindenki, vidáman, mosolyogva vonulgatnának, leírom neked, hogyan zajlana az MSZP jogegyenlőségi kérdésére Orbán viszontválasza: "Köszönöm, elnök úr! Tisztel Országgyűlés, ez a kérdés többször is felmerült már itt. De hát ezek most mosolyogtak, ez inkább örömtüntetés. Ha valakik örülnek, nincs értelme arról beszélni, mi nem jó nekik. Köszönöm megtisztelő figyelmüket." És ennyivel szőnyeg alá lenne söpörve a téma.
Nem értek egyet ezzel, de a megbotránkozás miatt legalább valami halovány reménysugár van, hogy nem fogják ennyivel lezárni a kérdést, és az is tény, hogy pontosan ennek nyomására hozott nem egy döntést az Országgyűlés.
Ennek vannak negatív vonzatai is, amiket meleg emberként kötelességem elviselni, és nem is kérek mást.
Mihelyt megvalósul a teljes egyenlőség, én leszek a legvéresszájúbb szószóló az ilyen magatartással szemben.
Addig meg csak nem értek vele egyet és elismerem emellett a mindenképp pozitív folyományait is.
Tessenek az emberek megtekinteni az Imák Bobbyért c. filmet, annak a végén van egy jelenet a melegfelvonulásról. Kicsit modernebb formában, de az az általános képe. Nincs benne semmi kirívó.
"számos nagy lélegzetvételű (több tízezer olyan ember kikérdezése, akiket homoszexuális szülők neveltek más országokban) statisztikai kutatás azt mutatja, hogy nincs szüksége a gyerekeknek erre. " Szeretném én látni azokat a kutatásokat.
Érdekes, más kutatások meg azt igazolják, hogy a homoszexuális párok által nevelt gyerekeknek nem a szüleik szexuális irányultsága okoz gondot, hanem az idióták aki emiatt bántják őket.
Másrészt: mire egy homoszexuális pár odajut hogy örökbe fogadjon, sok nehézségen megy át. Ha összejön az örökbefogadás, akkor jó eséllyel a gyerek egy összetartó pár mellé, erős, stabil családi háttérbe kerül. Mivel rosszabb ez mit a hereto házasságok, ahol sokszor gyilkolják, marják, megvetik egymást a házaspárok? Az nem káros a gyereknek hogy ezt látja, ezt tanulja? Mitől olyan szent a nagy hetro házasság? Oké, férfi meg nő... de semmit sem ér ha sz.r viszonyok vannak a családon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!