Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért ilyen nagy probléma...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen nagy probléma magyarországon a pride?

Figyelt kérdés

Figyelem néha a Momentum kezdeményezéseit, miután bejelentették, hogy támogatják a pride-ot meglepően sokan ellenük fordultak, némelyek azt mondják, akkor inkább a Fidesz 2018 ban is minthogy a Momentum.

Meg peticiókat írtak alá, hogy tiltsák be.

A Fidesz támogatói esetén nem lepődöm meg, hogy elutasítják, de az olyanok akik támogatják a Momentumot, és ezért inkább elfordulnak, tehát a pride nagyobb probléma annál amiben élünk?

A legtöbb nyugati országban a pride egy buli mindenkinek, egy karnevál.

Itt miért látják másképp, nem egy közel keleti ország vagyunk, legalább gondolkodás módban lehetnénk előbb..

2017. jún. 28. 23:31
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

#23, Betiltani nem tudják, (egyelőre) viszont elég elszomoritó, ez a mentalitás.

Sajnálom, hogy a Momentum veszíthet emiatt a népszerüségéből, de még kitudja, a negatív reklám is reklám :)

2017. jún. 29. 01:12
 22/59 anonim ***** válasza:
13%

A momentumos gyerek azt mondja a videójában, hogy a a régi családmodell elavult. Ha ez a kis tejfölös szájú ficsúr csinál gyereket egy férfinak, akkor igazat fogok neki adni.

A Pride meg egy szimpla provokáció. Ha megkapnának mineen jogot, akkor is kitalálnának valamit. Jönne pedofil felvonulás.

2017. jún. 29. 01:46
 23/59 Béla211 ***** válasza:
96%

Ebből nagy dolog 2006 után lett addig senki nem foglalkozott vele nem voltak kordonok meg atrocitások tüntetések. Ez jó volt egy ellenség kép keltésnek ami remekül bevált. Amúgy most már nem olyan a pride mint 2006 előtt nem olyan magamutogató. Bár azt hiszem a tavalyiban volt olyan amit a szervezők helyében nem engedtem volna.Amikor azt hiszem egy srác papruhába öltözőt és mások hitét vallását megsértve kifigurázta azt. Hogy várjuk el mi ,hogy minket tiszteljenek meg elfogadjanak ,ha misem tiszteljük másoknak a hittét.

Na de ezzel a nagy kordonozással tényleg még gyalog sem lehet átmenni az egyik utcáról a másikra és valamilyen szinten meg értem emiatt a tiltakozást.

Hozzá teszem a Budapest parádét is betiltották ugyan úgy az erkölcstelenségre hivatkozva ,meg a lakok-tiltakozása miatt azt hiszem. Mondjuk az tényleg durva volt mikor az egyik csaj cigit dugod fel a nemi szervébe a kamionon.

De ilyen dolog azért a pridén nem történik sőt most már szerintem a felvonulók főleg nyugati országokhoz képest igen csak konzervatívok.

Amúgy azt nem értem ,hogy mért lepődtek meg ,hogy a Momentum támogatja a pridét. Ezt már egy éve lehet tudni és kommunikálták is ,hogy ők homoszexuálisokat támogatják. Azt hiszem a melegházasságot is.

Az lett volna a furcsa ha a Momentum nem áll a pride mellé.

De sajnos így biztos ,hogy mostanában nem fognak választást nyerni. De azért szimpatikus ,hogy kiállnak a párt szellemisége mellett még akkor is ha ezzel szavazókat veszítenek.

2017. jún. 29. 04:17
 24/59 anonim ***** válasza:
65%

Nem lenne semmi baj a ,,pridal" ha nem épp felvonulás lenne hanem tegyük fel 1-2 napos fesztivál mint a sziget ahová el lehet vonulni és akit érdekel érdekel akit nem azt nem, nem úgy mint most ha akarod ha nem ha ott lakó vagy úgyis megnézed és nem mellékesen a forgalmat is akadályozzák.

Az ilyen felvonulás nem is a várhat hatást éri el (kivéve ha ez a gyűlöletkeltés) mivel önkényesen lenyomják az emberek torkán a ,,tökös" csajos dolgot, illetve nem sértenének meg semmit mint ahogy pl tavaly a papruhás csávó ,,f..szal" a nyakában.

Tehát pl: Kibérelnének egy helyet ami nem akadályozza a forgalmat. Ez is sokat javítana a dolgon mert odajutni se abból állna hogy felszáll a villamosra a gyűlölködő.

Az pedig (tudom hogy elcsépelt) de mi van azokkal a gyerekekkel akik ilyeneket látnak? Persze nem betegség az ilyen, de akkor is kell egy bizonyos kor hogy kezelni tudják.

2017. jún. 29. 07:38
 25/59 anonim ***** válasza:
47%

#27 azért némelyik már pszichológust igényelne, mert oda nem csak sima melegek járnak, hanem aberráltak is bőven.

Egyébként mondta itt valaki, hogy nem sért törvényt khm szerintem nem volt még olyan pride ahol nem lehetett volna bevinni több száz ember közszeméremsértésért...értsd, ha én pl leutánoznám őket itt egyedül Békéscsaba utcáin, a nyakamat rá hogy 1 óra múlva már visznek el...

2017. jún. 29. 08:17
 26/59 anonim ***** válasza:
49%

1., Nagyon de nagyon egyszerű a válasz!

Lehet túl fiatal vagy, és az előzményeit nem tudod.

Hol volt hol nem volt...

... Volt egyszer egy igazi parádé, úgy hívták, hogy Budapest parádé.

A Budapest parádé mindenkié volt, melegeké, heteroké, gyerekeké, öregeké, férfiaké és nőké.

Az volt az igazi karnevál, pontosan ugyan azon az úton ment ahol most a pride.

Ám megszüntették, mondván rengeteg szeméttel és költséggel járt (rendőrök, ...stb).

2., Előre leszögezem, hogy az egyik legjobb barátom meleg, én pedig igazi hetero vagyok, tehát nem vagyok homofób!

Próbálnak elfogadtatni az emberekkel valamit, ami bár nem betegség, de még sem természetes.

Én megkülönböztetem a melegeket a bu..., ahogyan a hajléktalant a csövesektől.

Számomra a meleg az az ember, aki felvállalja ismerősei/rokonai előtt, hogy a saját neméhez vonzódik, a bu... pedig az aki a Prideon felszáll egy teherautóra félmeztelen, mellét verve, vonaglik zenére, és ország világ előtt ordibálja, hogy meleg.

Míg az első elfogadható szinte bármelyik kultúrába, az utóbbi semmi más mint egy nagyon idegesítő provokáció, amit az emberek többsége megszüntetne, megvere, megdobálna, ...stb

2017. jún. 29. 08:21
 27/59 anonim ***** válasza:
87%

A Momentum részt vesz az idei Pride-on kérező. :)

Hagyományról szóltak. Elég szép hagyománya volt a tizenegylépcsős inkvizítori vallatásnak. Akkor az helyes volt? :)

Vannak hagyományokat, amiket valóban tiszteletben kell tartani, de vakon elfogadni őket és soha nem felülvizsgálni azokat, az egyrészt irracionális, másrészt kiszorítja az esetleges jobb újat.

Ha már hagyomány... "Mégis győztes, mégis új és magyar"

Ha már hagyományokról papoltok, érdemes lenne legalább az alapműveltségből adódó rugalmasságot magatokévá tenni. :) Segítek, Ady-versből idéztem. :)

Írassanak alá petíciót... :D

A békés gyülekezés joga mindenkit megillet, és amíg ez szerepel az Alaptörvényben, nem fogják betiltani. El tudom képzelni a hihetetlen ismereteiket a jogról... :D

Nem akarnak buznyákokat az országba. Nem tudom, a 20. század vezető matematikusa, aki Euler óta a legtermékenyebb, aki magyar volt, elég sanszos, hogy meleg volt. Csak a holokauszt miatt ugye Amerikába kényszerült, de a rendszerváltás után és a Kádár-korszak végén már évente hazalátogatott.

Ugye ahhoz, hogy ezt értékelni tudjuk, és rájöjjünk arra, mit is jelent Eulernél is termékenyebbnek lenni, szükség van egy matematikai és matematikatörténeti alapműveltségre. Aki ennyire művelt, az hallott már Erdős Pálról. És aki hallott Erdős Pálról, megnézi a munkáját és átgondolja: és ha tényleg meleg volt? Akkor is maradandót alkotott. Jééé, nem egy hulladék. :D

Vagy pl. Szapphó... Hmmm... Ógörög líra, ajjaj... :DDD

Szóval most, hogy lerendeztük a formaságokat... :)

Több oka van. Egyrészt azért, mert a Pride céljait illetően nem elég tájékozott a közvélemény. Ennek ellenére a támogatottsága folyamatosan nő, az ideit illető közvéleménykutatás szerint már 36% egyértelműen támogatja, elég sok semleges van és 52% tartja helytelennek.

Remélem, az idei statisztikát mondtam. xD

A másik ok az, hogy az európai Pride-nak van egy célja, amivel még az európai meleg szubkultúra sincs mindig tisztában: nevezetesen az, hogy azon országoknak, ahol a homoszexualitást büntetik, üzenetet küldjenek, hogy nincs ezzel probléma. Ennek is megvannak a maga eredményei, sok országban dekriminalizálták a '69-es new yorki eset után.

(Érdemes utánanézni a New York név eredetének. :))

A másik az, hogy azt mondják, nem kell reklámozni, mert ők sem reklámozzák, hogy heterok. Dehogynem, csak észre sem veszik. Már azzal, hogy a páruk iránti vonzalmukat nyilvánosan kifejezik, reklámozzák. Hiszen ezt nekünk már reklámozásnak hívják. :D

A harmadik a közlekedés akadályozása. Ezt illetően a szervezőkhöz elért az üzenet, és igyekszenek úgy szervezni, hogy a lehető legkisebb fennakadás támadjon.

További szép napot! :)

16/passzív

2017. jún. 29. 08:25
 28/59 anonim ***** válasza:
100%
Jaa igen, még annyit, hogy a Pride-on a nagy többség tisztességesen öltözködve vonul fel, a túlságosan kirívó öltözködést és közszeméremsértést elkövető szűk réteg tevékenységével a szervezők sem értenek egyet.
2017. jún. 29. 08:30
 29/59 anonim ***** válasza:
47%

Egyetértek azzal a válaszolóval, aki szerint semmi baj nem lenne a Pride-dal, ha az tényleg egy fesztivál lenne, mint ahogyan azt sokan állítják. Ha lenne egy hely, ahová elmehetnek, bulizhatnak, szórakozhatnak, előadásokat tarthatnak/hallgathatnak néhány napig, az megy el rá, akit érdekel, akit pedig nem érdekel, az elkerülheti, mert nem tolják bele gőzerővel az arcába.

Ha a pride résztvevői igazat mondanának, és nekik ez tényleg csak egy kellemes kikapcsolódást jelent a városban, egy jó bulit, egy karnevált, akkor a szervezők a felvonulásból átállnának a fesztiváltér megszervezésére egy olyan helyen, ami viszonylag központi helyen van és ezért könnyen elérhető, DE! nem zavar, nem akadályoz senkit, aki nem szeretne részt venni benne.

Jelenleg ez nem így van. Jelenleg az álságos "de mi csak..." jelige alatt emberek tízezreinek nehezítitek meg a mindennapjait a feltűnési viszketegségetekkel, amikor végigcsúsztok a városon, és ellehetetlenítitek az amúgy is túlterhelt közlekedést...a lakókról már nem is beszélve. Kíváncsi lennék, hogy ha a pride csak annak szellemében vonulhatna fel a megjelölt útvonalon, ha arról a környék létező összes lakója írásos beleegyezést ad, vajon egyáltalán létrejöhetne-e a rendezvény? Hmm?

2017. jún. 29. 11:26
 30/59 anonim ***** válasza:
94%

Ezen az alapon pl. az Egyesül Arab Emirátusokban vagy Iránban csak akkor ne végezzék ki a melegeket, ha mindenki egyetért azzal, hogy maradjon életben. Vajon így létrejöhetne, hogy megmentik?

Hmmm?

Vagy csak akkor adjanak nekünk jogokat, amik az ENSZ meg az EU meg minden nagyobb szervezet szerint alapjogként megilletnének, ha mindenki beleegyezik?

Mindjárt vezessék is be a halálbüntetést, mert a szülők dolgát megnehezíti, hogy kimondják: "Két férfi/nő is szeretheti úgy egymást, mint anya és apa."

Érdekes, a feminista mozgalmaknál nem papolt senki a tömegtüntetéseknél, hogy megnehezíti az életüket.

Nagyon helyesen egyébként.

De akkor kutyakötelessége mindenkinek ugyanazt a hozzáállást tanúsítani egy jogegyenlőségi harcban, mint akkor.

Egyébként meg ez nem beleegyezéskérdés. A melegfelvonulás egy békés gyülekezés, amelyhez a gyülekezés céljára való tekintet nélkül, amennyiben nem erőszakos, mindenkinek Alaptörvényben rögzített joga van.

2017. jún. 29. 11:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!