Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Az igaz hogy aki erőszak...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az igaz hogy aki erőszak áldozata volt utána nagyobb eséllyel lesz meleg?

Figyelt kérdés
Mármint értitek, akit pl suliba vagy valahol erőszakkal vettek rá. Ismertek ilyet? Mert szerintem azért nem lesz valaki meleg mert pl kényszerítették hogy orálisan vagy máshogy kielégítse a másikat...
2021. jún. 3. 08:29
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem azt mondom, hogy "nem ismerlek tehát hülyeség". Most próbáld meg félretenni ezt a háborús üzemmódot, ahol az az eszköztár, hogy aki nem ért egyet veled az propagandista. Én nem így állok hozzá. Csak próbálok a racionális gondolkodás eszközeivel élni. Vonatkoztassunk el az egész témától. Ha valaki tesz egy megfigyelést, valahogy magyaráz egy jelenséget amit te egyáltalán nem tudsz ellenőrizni, akkor kicsit sem vagy szkeptikus hanem minden fenntartás nélkül elfogadod, befogadod az adott információt? Valaki azt mondja, nagymamája kapott x gyógyszert és meghalt tőle az este. Akkor nem merül fel, hogy biztos az okozta a halált? Mert hát két egymást követő esemény között nem feltétlen van ok-okozati kapcsolat. Mi lenne ha megvárnánk amíg a szakértők megállapítják a halál okát. Szóval a meglátásaink lehetnek létezőek, lehetnek helyesek, de nem feltétlen azok, ezért mielőtt valamit hitelesnek tartunk szeretjük ha van valami kontroll, megbizonyosodunk róla magunk is, vagy még jobb ha valaki olyan aki ért is hozzá. Én azt el tudom hinni, hogy nem kitaláltad és így látod, csak nem tartom megkérdőjelezhetetlennek azt ahogy a következtetéseidhez jutottál.

Nekem az a problémám hogy három logikai bukfencet látok az írásaidban.

Egyrészt tényszerűnek tekinted azt ahogy x dolgot értelmezed, fel sem merül benned a tévedés lehetősége, és másoknak sem akarod megengedni, hogy kritikusan gondolkodjanak róla. A másik a (nem reprezentatív) kevésből az általánosra következtetés. Ha egy vagy x számú ember legjobb tudomásunk szerint kizárólag környezeti hatások végett lett homoszexuális, akkor ez legalábbis általánosítható lenne . A harmadik is ehhez kapcsolódik, tehát mintha az egyedi megfigyelés, cáfolná az általánosat. Tehát ha az a tudomány jelenlegi állása, hogy a homoszexualitás elsősorban biológiai faktorokhoz köthető, és a szexuális orientáció, bár egyként alapból egy széles spektrumon, skálán mozog, de serdülőkor végére tisztázódik, akkor sem borul hogy általánosan így van, ha vannak kivételek. Előbbit eleve nincs is lehetőség a megfigyeléseiddel vizsgálni, hiszen feltételezem nem állnak rendelkezésedre eszközök, hogy a releváns biológiai jegyeket vizsgáld, ennek kapcsán csak egy vélelemmel élsz.

Én amúgy most a 21#-es vagyok, igazából arra kaptam fel a fejemet, hogy korábban írtad:

"Így van, viszont egy bizonyos intellektuális szintet meghaladó társadalmi csoportnál gyakorlatilag kizárható, hogy ne derült volna ki, és ne jött volna rá soha egész 30 éves koráig, és ennyire 0%-osan lett volna tisztában a szexuális identitásával"

És az volt az első gondolatom, hogy miért lenne kizárható? Nekem saját tapasztalatom, hogy egyes lappangó vágyak, érzelmek, emlékek képesek úgy létezni bennünk, mintha láthatatlanok lennének, láthatóvá válik amikor lebomlanak azok a mechanizmusok amik visszafogják. Aki engem bántott, még 10 évig együtt éltem, nehéz érzések, és neheztelő emlékek nélkül, minket elnézve senki sem mondta volna meg, hogy ez volt köztünk, mert a tudatom úgy csinált mintha nem is lenne, eltemette. Ugyanígy jártak a homoszexuális vágyaim is, bár azok közelebb motoszkáltak a felszínhez, de én tizenévesen alapvetően homofób voltam, egyáltalán nem tekintettem magam melegnek, az említett dolgok ellenére sem. Én ezeket utólag értelmeztem át, akkor nekem meggyőződésem volt, hogy ez heteroszexuálisként is normális. Aztán szépen lassan felszínre törtek mind a vágyak, mind az emlékek és az azzal járó harag.

Az én helyemben egy biszexuális egyénnél simán el tudom képzelni, hogy nagyon jól és őszinte érzésekkel elnőzött volna (még én is voltam heteroszexuális kapcsolatban tiniként), míg akár a szocializáció során kiépülő gondolatrendőrség, vagy más félelem az azonos neműek felé irányuló vonzalmát eltemette volna (mint nálam történt). Aztán ez egy nagyobb válság keretében amikor meggyengülnek ezek a gátak a felszínre törhet, vagy fordítva amikor szembesülünk valamivel amivel nem akartunk válságot élhetünk meg. A biszexuálisok egyébként is arról szoktak beszámolni, hogy elég sokat tud változni az idő folyamán melyik nemhez vonzódnak.

"Abból amit elmondok, mindenki eldöntheti, hogy látta-e már ugyanezeket, nem szükséges a te hitelesítésed :D"

Elhiszem, hogy ezt látod, csak mint próbáltam bemutatni lehet ugyanazt másképp is látni akár, az már a tudomány területe ahol szakszerűen megpróbálják sok szemszögből nézni, és konszenzusra jutni melyik állja meg leginkább a helyét. Persze lehet neked nincs szükséged hitelesítésre, sem az enyémre, sem a tudományéra, sem senkiére de ez pont az a vallásos dogmatikus ragaszkodás valamihez, mint amit kritizálsz.

2022. ápr. 13. 21:13
 42/50 anonim ***** válasza:
21%
A probléma csak az, hogy továbbra is én vagyok a kritikusan gondolkodó, és engem próbálnak megfoghatatlan eszközökkel manipulálni, amikor nem könyvet idéző tudományoskodásra, hanem racionális példákra tudok hivatkozni :) Tehát nonszensz azt állítani, hogy a te példáid semmisek, ha azok jellege gyakorlatilag olyan, minthogy létezik-e a Balaton. Az egyetlen, amibe az elfogult ember ilyenkor még megpróbálhat belekapaszkodni, az az, hogy nem kell neked hinni, mert az úgy sem hiteles. Én ettől azért közlöm ezeket az információkat, mert nem az ilyen skanderérveléseken múlik a valóságtartalmuk :D Lásd, a dió példája, tehát mégegyszer, mindenki döntse el, hogy találkozott-e már olyannal, aki nem 13-14 éves korában kezdett vonzódni a saját neméhez, hanem teljesen váratlanul jött rá a megfejtésre, mondjuk 31 évesen. Úgy, hogy a homoszexualitást a korábbi, aktív kémiai tűzzel megélt magánélete kizárja 🤷 Ezt megpróbálni azzal elütni, hogy ilyen stílusbeli magasságokba akarsz röppenni és tudományoskodó érveléssel megsemmisíteni, az nekem olyan próbálkozás mint megpróbálni lefingani egy almát a fáról. Aki a kérdésre meg akarja találni a választ, az szerintem simán keresse meg a saját bizonyítékait, amihez egy ilyen leírás mutathat irányt, és abból eldönti, hogy "hmmm, tényleg mindenki hitelesen látens homoszexuális lehetett mindvégig, csak soha nem voltak jelei?" vagy valaki mégiscsak át tud menni ilyen változásokon. Elmélettel nem tudjuk felvenni a versenyt a tényekkel szemben. Az pedig, hogy valaki soha nem gondolt bele, hogy mihez vonzódik és milyen az orientációja, és kijárta így az általánost, gimit, egyetemet, majd életében először eszébe jutott gyakorolni a fiziológiai szükségleteit érintő önismeretet, hát, értem hogy az az érv hogy ezt nem zárhatom ki, de szerintem erre el lehet mondani, hogy egyáltalán nem életszerű :)
2022. ápr. 13. 22:44
 43/50 anonim ***** válasza:
100%
Oké
2022. ápr. 13. 22:58
 44/50 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#37:

A barátom párjának is végig ott volt az apja. A viszonyuk jó. Ha az apa jelenléte ennyit számítana, akkor az egyedülálló anyás gyerekek miatt a homoszexuálisok aránya nem 1% lenne, hanem 10%.

2022. ápr. 14. 05:34
 45/50 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem. az a logikusabb hogy utána homofób lesz
2022. ápr. 14. 10:26
 46/50 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is logikusabb, hogy homofób lesz. Nekem egy rokonom (nő) mesélte hogy őt szexuálisan kényszerítették még gyerekként, később azt hitte leszbikus mert sokáig rá sem tudott nézni a férfiakra. Sok férfi sem tudna ezek után akkor sem ha meleg.

42: Te nem csak információkat közölsz, hanem azokat meg akarod magyarázni, holott fingod sincs az egész témáról, és olyan hülye vagy hogy még a biszexualitásról sem hallottál. Én is közlök egy információt, minél több vigyorgó fejet rak valaki az írásaiba annál hülyébb.

2022. ápr. 15. 00:53
 47/50 anonim ***** válasza:
32%

"42: Te nem csak információkat közölsz, hanem azokat meg akarod magyarázni, holott fingod sincs az egész témáról, és olyan hülye vagy hogy még a biszexualitásról sem hallottál. Én is közlök egy információt, minél több vigyorgó fejet rak valaki az írásaiba annál hülyébb."

Hát, a heves hisztizés, kapálózás, személyeskedés, és a szándékos mellébeszélés akkor szokott megjelenni, amikor az illető erősen kifogyott az érvekből, és valahol érzékeli azt is, hogy nem az igazság talaján áll. Ez feszültséget okoz benne, ennek köszönhető a feldúltság és a heves indulatoktól hemzsegő katyvasz, aminek érdemi tartalma a 0-hoz konvergál. Én megértem és sajnálom, ha nem tudod feldolgozni az általam említett ellentmondásokat, de ha 100%ban ignorálsz következetes információkat, tényközléseket, arra épített tapasztalatokat és a sakktáblára fosós galamb mintájára próbálsz érvelési dominanciához jutni, azzal csak a saját hiteltelenségedre világítasz rá, tehát így nem éred el a célodat. Inkább gondold át mégegyszer, amiket leírtam, és higgadtabban valószínűbb, hogy meg is fogod érteni.

2022. ápr. 15. 20:50
 48/50 anonim ***** válasza:
78%
Neked tök mindegy, ha rendesen érvelnek akkor érdemi választ nem tudsz adni, ha meg hasonló stílusban reagálnak akkor megy a műrinya. Tök mindegy, mert csak trollkodni jársz ide, menjél pontozd fel magad a másik profilodról más értelme úgysincs az életednek.
2022. ápr. 16. 12:47
 49/50 anonim ***** válasza:
20%

Azzal nem tudok mit kezdeni, ha mániákus, fanatikus agyilag zokni zombik nem képesek egy szót sem felfogni abból, amit hosszabban leírtam. Bármennyire nem tudod ezt elfogadni, hogy reális alapja van annak, hogy valaki nem a születésétől fogva vált homoszexuálissá, hanem később, ez akkor is így lesz, ha még frusztráltabban rázod az öklöd. Úgy tűnik, egyáltalán nem érted, hogy ez olyan jellegű téma, ami nem ezen múlik🤷 (elég sokatmondó, hogy cáfolni eddig kb meg sem próbált senki, a pontozgatás, személyeskedés, sértegetés szintjén maradsz, és látom, hogy ezt nem tudod meghaladni) Az ilyen megfejtések meg elég szórakoztatóak, hogy "szmájlit használsz = hülye vagy, vitatni mered a hamis álláspontomat = nincs életed ;) ) Szerintem ezt inkább ne hasonlítsuk össze egymáséval, nehogy nekem itt a végén leess a magas lóról.

2022. ápr. 16. 19:16
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
2022. ápr. 21. 02:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!