Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az igaz hogy aki erőszak áldozata volt utána nagyobb eséllyel lesz meleg?
Én erőszak áldozata voltam gyerekként és meleg vagyok. Hogy van-e bármilyen kapcsolat a kettő között azt szerintem baromi nehéz kibogozni.
Nem emlékszem hogy előtte milyen irányú vonzalmaim voltak. Óvodában mintha tetszett volna egy lány, de valami olyan is rémlik hogy volt egy fiú akivel együtt akartam aludni vagy ilyesmi.
Később igazából fura kettősség volt. Mert lányokkal voltak szexuális fantáziáim, de soha nem éreztem hogy ténylegesen a való életben szexuálisan vonzódtam volna hozzájuk. Tizenévesen minden korombeli srác rá volt kattanva a nőkre meg a szexre, én meg valahogy nem igazán értettem őket. Valószínűleg azért mert a tényleges szexuális vágyaimat ami egyébként a férfiakra irányult, olyan mélyen elnyomtam magamban hogy gondolni sem mertem rá. Helyette állandó pánikrohamok gyötörtek, meg elég durva depressziós epizódok. Ha konkrétan homoszexuális gondolataim nem is voltak, homoerotikus fantáziáknak azért volt bőven helye. Mondjuk gyakran elképzeltem hogy x haverommal alszom, jól esett bármiféle fizikai kontaktus velük, vagy ha azt éreztem törődnek velem. Nők társaságában ezt így nem éreztem. A másik meg hogy a vonzó srácokkal szívesebben barátkoztam. Olyan 17-18 évesen miután leküzdöttem a depressziót és a pánikrohamokat jelent meg ami valszeg mögötte állt: a homoszexuális gondolatok, vágyak. Kb. akkor értettem meg milyen érzés a szexuális vonzalom, és kvára nem tudtam mit kezdeni vele, mert annyira kezelhetetlen meg sok volt. Én is szexfüggő lettem, úgy érzem ez az egész olyan fékezhetetlen és kontrollálhatatlan erővel jön, mindez állandó és súlyos szorongással karöltve. Szóval amúgy esélyem sincs egészségesen kiélni az egészet, mert valószínűleg a szex és az erőszak, a félelem, az hogy bántanak annyira összefonódott a fejemben, hogy pusztán attól hogy ez a vágy jelen van, szorongok és szenvedek, ha valakivel szexelek akkor utána úgy érzem menekülnöm kell a társaságából. A randi is tök oké, meg kívánom a másikat amíg ülünk a kávézóban és flörtölünk, ha eljutunk oda hogy nálam vagy nála vagyunk és beindul a vetkőzés már érzem csúszok szét fejben. Mert ilyen extrém szorongásra kell gondolni, nem az amikor vizsga előtt izgulsz és tördeled a kezed meg ver a víz, hanem olyan feszkó hogy késztetésed van elfutni, vagy annyira elhomályosul a kapcsolat a realitással hogy már nem érted mit mond a másik, vagy nem tudsz válaszolni.
Ezt azért írtam le, mert nekem legalábbis úgy tűnik hogy nem ettől lettem homoszexuális, viszont ennek következtében degenerálódott a szexualitásom. Meg több fázisán is átestem ennek az egésznek, és látszik hogy a homoszexuális vágyak nem tudatos megtagadásától kezdve, az egészen szélsőséges szexuális viselkedésig, meg regresszív állapotokig ez számtalan formában megjelenhet. Én azt már sajnos nem fogom megtudni, hogyan alakult volna a dolog ha nem történik meg ami megtörtént. Nekem is gyakran megfordul a fejemben hogy esetleg ettől lettem meleg. Annyi biztos, hogy számos olyan vágyam megjelent után, és számos olyan dolgot elkezdtem élvezni ami nem egészséges, főleg mondjuk egy 9-10 évesnél aki még nem is lépett serdülőkorba. De hogy konkrétan az orientációban ez idézett volna elő egy változást azt nem tudom így kijelenteni.
Jártam csoportterápiákra ahol másokkal tudtunk beszélgetni akik hasonló bántalmazáson estek át, és ők heterok voltak. Anyám meg azt mondta amikor coming outoltam hogy neki is vannak biszex hajlamai, meg volt már dolga nőkkel szóval abban is van ráció hogy örökletes tényezőkön múlik. Jó eséllyel így is, úgy is meleg lennék csak könnyebb lenne ezzel élni.
Igen, volt is régebben erről egy remek kutatás, ha megtalálom belinkelem (angol nyelvű).
Egyébként a homoszexualitás nem veleszületett dolog, genetikailag van aki hajlamosabb rá, de a környezeti hatások a tudomány jelen állása szerint nagyobb mértékben befolyásolják az orientációt, mint a genetika. Nem is értem, miért terjedt el ez az "úgy született" álhír.
Mert borzalmasan erős a propaganda és a ködösítés. Egy másik platformon volt "szerencsém" vitatkozni egy olyannal, aki őgy kezdte, hogy "mutass nekem egy olyat, aki felnőtt korában jön rá". Hiába mondtam, hogy nekem konkrét férfi, és nő ismerősöm is van, aki 30 éves kora után jött rá először(először!), hogy tulajdonképpes lehet hogy nem-e a másik nemhez vonzódik. Erre válaszként csak azt a választ kaptam, hogy amilyen az én hozzáállásom, abból lesznek az átnevelőtáborok (klasszikus passzív-agresszív manipulációs technika, amivel eltereli a figyelmet az eredeti érvek alapjaitól). Majd miután tisztába tettem hogy névvel, arccal ismerem ezeket az embereket, és ez csak egy egyszerű tény, egy másik agyoniskolázott is csatlakozott hozzá és elkezdte azt magyarázni hogy a náci rendszereket idéző átnevelőtáborokat szorgalmazom.
Az elfogult butaság, fogyatékosság az, ami a gátját szabja, hogy - ahogy írtad- ezt a tudományosan is alátámasztott egyszerű tényt fel lehessen oldani azon túl, hogy minden embernek szinte biztos hogy legalább van egy ilyen ismerőse egyébként.
Mindent gének határoznak meg. A viselkedésünket is. A környezet és a gének együtt hatázornak meg minden tulajdonságot. Egyik nincs a másik nélkül. Szóval alapjáraton a melegséget is gének határozzák meg, mint ahogyan azt is, hogy valaki agresszívabb, pozitívabb, pesszimistább, stb. De azért a környezet is nyilván sokat nyom ilyen esetekben. Aztán vannak különböző hormonális problémák, stb, stb. Mivel ez egy igen összetett dolog, ezért nehéz ma még egy tényleges választ adni erre. Az orientáció 10 éves korig alakul ki amúgy kb. Onnantól kezdve nincs semmilyen változás. Max, még valaki nem jött rá, arra, hogy mihez vonzódik. Azért ma már a fiatalok hozzáférnek könnyebben szexuális tartalmakhoz is, témában is tudnak kutatni, míg amiről te beszélsz, egy bőven 30+-os ember tinédzser korában még internet sem volt, szóval remélem össze tudod rakni a fejedben a lényeget. Egyébként meg ha rá kérdezel, akkor ők is tudni fogják az utoló jeleket már gyerekkorukban is. Nekem is volt, pedig sosem figyeltem fel rá. Melegség mindig is volt és mindig is lesz. Csomó emlősfajnál is előfordul és természetesen van előnye is, hiszen evolúciósan nem veszett ki. Aminek haszna van, amiből előny származik, az fennmarad az evolúció során(szelekció). Józan paraszti ésszel ki lehet következtetni, hogy mi lehet a szerepe a homoszexualitásnak. Szociális közösségekben élő fajoknál is előfordul, hogy védik az utódokat, stb. Genetikai szempontból mindképp előnyös. Embernél meg már az előnyös, hogy mivel túlnépesedés van, ezért nyilvánvalóan minimális szinten féken tartja a szaporulatot. Az a probléma, hogy olyan dolgokkal dobálóztok, amihez nem is értetek. Aki nem ért a tudományhoz, az ne akarjon okoskodni tudományos dolgokban. Ezért születnek az oltásellenesek is, meg egyéb érdekes elméletek, mint a Lapos-Föld és társai. Na, én ezt hívom evolúciós zsákutcának, mert ezek vezetnek a kihaláshoz, nem pedig a homoszexualitás.
Egyértelműen van egyébként környezeti hatás is a dologban(de az is biztos, hogy nem mindekinél eltérő mértékben fejeződik ki), de ehhez kell genetikai hajlam is. Ennyi erővel akkor az összes traumatizált ember meleg. Pedig nem ezt látjuk. Ezért mondtam, hogy a józan paraszti észt is néha elő kéne venni. Már milliószor leírtam ezt a példát is, de tessék: Nézzük meg a tüdőrákot. Minden embernek van egy genetikai hajlama a tüdőrákra. Példáual, aki 10%-os genetikai hajlammal rendelkezik erre a mutációra, az szénné dohányozhatja a tüdejét, akkor sem lesz rákos. Dohányzás emeli ezt a százalékot mondjuk egy 10%-al. Ellenben mondjuk egy olyan emberrel, aki életében nem szívott cigit, de van egy 60-70%-os alap hajlama a daganatra. Ebben az esetben kimondható, hogy hát tüdőrákban fog tuti meghalni. Ezt kell elképzelni minden tulajdonságra. Mind külső, mind belső. Minden emberben bele van kódolva minden tulajdonság, csak eltérő mértékben, vagy máshogy fejeződik ki. Ilyen pl a világos szem is. A világos szem az egy mutáció, a természetes, eredeti, normális szemszín az a barna. Vagy mondhatnám a lektózintoleranciát. Eredetileg, normálisan, természetesen az emberek laktózintoleránsak voltak. Az is csak egy mutáció, hogy sokan képesek vagyunk tejterméket emészteni felnőttként. Csak mivel ez egy eléggé előnyös mutáció is, így elterjedt sok népcsoporotban evolúciósan. Ázsiában pl szinte még mindig mindenki lektózintoleráns. Így kell elképzelni a melegséget is. Mindenkinek megvan rá egy bizonyos genetikai hajlama, csak eltérő mértékben. És igen, a környezet is tudja tolni, növelni a %-ot. De vegyük csak a saját példámat. Én fiús vagyok, heterok között nőttem fel. Nem ért semmi trauma, jó kapcsolatom van szüleimmel, gyerekkoromban is fiús dolgok érdekeltek, stb. De ismerek olyan embereket, akiket már gyerekkorukban is lányosabb dolgok érdekeltek. Sőt, már kisiskolás korban is a fiúk tetszettek nekik. Nálam ilyen nem volt pl, szépen lassan jöttem rá a dologra. Általános suli végén már biztos voltam benne. De előtte még hallani sem hallottam róla szinte semmit, meg ahogy mondtam, nem is volt róla annyi információ. Ezt az egészet úgy kezelték, mint a patás ördögöt. Én általános sulis koromban indult be az internet világa, szóval én épp beleszülettem abba, hogy több információhoz hozzá lehessen jutni. A butaság, tudatlanság vezet az ember halálához. De nem csak ahhoz, hanem az alapvető személyiség halálához is. Az alapvető, normális élethez és fejlődéshez kell egy nyitottság. Cső látás=személyiség halála. Ha valakit érdekelnek a tudományos dolgok, azok meg akkor tanuljanak és ne az internetről összeszedett marhaságokból okoskodjonak. Egyfajta tudományos cikk létezik, azok pedig kísérletekkel és forrásokkal alátámasztottak. Amelyik cikkben ilyen nincs, az nem cikk és nem is lehet komolyan venni. Tessék többet informálódni.
"Az orientáció 10 éves korig alakul ki amúgy kb. Onnantól kezdve nincs semmilyen változás. Max, még valaki nem jött rá, arra, hogy mihez vonzódik. "
Így van, viszont egy bizonyos intellektuális szintet meghaladó társadalmi csoportnál gyakorlatilag kizárható, hogy ne derült volna ki, és ne jött volna rá soha egész 30 éves koráig, és ennyire 0%-osan lett volna tisztában a szexuális identitásával, és könnyen belátjhatjuk, hogy ilyen nincs. Ha valaki 30,31 évesen jön rá 2 év erősen súlyos traumás időszak után (mindkét példám ilyen) úgy hogy azelőtt még a leges-legapróbb jelét se mutatta, akkor ő akármennyire is erőltetjük ezt a szálat, azért nem merült fel és azért volt teljesen "fogalmatlan" ezzel kapcsolatban, mert addig egyszerűen nem volt min gondolkodni. Tehát ez a jelenség létezik, sokszor a saját szemünkkel is láthatjuk de a ti módszeretek az hogy mindent elvetve ezt erőszakosan le kell tagadni. Pedig senki nem bánt senkit, nem korlátozza a jogait, csak a gyakorlati tapasztalatait ismerteti és más legitim kutatás eredményeit fogadja el az általad vázolt elfogult, tabusított, és erőltetett tudományoskodással szemben.
A kérdés az, hogy ha valaki évtizedek óta felnőtt és még alakulgat az identitása (mint ahogy bármilyen másfajta egyént meghatározó alapvető identitás is alakulhat, elég egy idegösszeroppanás) akkor miért is kell mániákusan ragaszkodni a genetikai kizárólagossághoz? Vagy akkor mondhatjuk, hogy ezek az emberek nem voltak "igaziak" és nem számítanak melegnek mert nem tinédszer koruktól eredeztethető a változás? Ennél tisztább, józan észre buzdító irányból jobban nem lehet ezt a kérdést megközelíteni, csak idealistábban.
A lényeg, hogy 10 éves kor felett nincs semmilyen változás. Nem fog semerre alakulgatni semmi. Alapból létezik biszexualitás is. Azt sem úgy kell elképzelni, hogy mindekét nemhez ugyanolyan mértékben vonzódik valaki. Lehet, hogy valaki 90% nők, 10% férfi. Ez az egész nem ilyen fekete és fehér. Illetve neked van két darab példád. Nekem meg mondjuk több ezer. Vagy össze kéne vetni az összes meleggel.
Azért aki 2 példából diagnózist csinál, ott azért vannak ám gondok. Az oltásellenesség is így jött létre. Azt mondta egyik nagyokos, hogy autizmust okoz az oltás. Mint később kiderült, hamisította a kísérleteit és bebizonyították az ellenkezőjét. Emiatt az elmélet miatt rengeteg ember meghalt, mert egy időben betiltották miatta az oltásokat. Nég a covid oltásról is terjed az a tévhit, hogy autizmust okoznak az oltások(és ezt ettől az embertől szedték, akiről bebizonyosodott, hogy hazudott és hamisított és most börtönben csücsül). :D Az emberek tudáshiánya a probléma. Vagy olyan szélhámosok is vannak, akik 10 példából levonnak egy következtetést(mint amit te is csináltál 2 példából). Remélem, hogy azért érted a lényeget. Két példából felállítani egy diagnózist igen nagy butaságra vall. Az is elvileg a homoszexualitás, biszexualitás egy mértéke, ha valaki a haverjaival közösen kiveri. Ezt pedig azért elég sokan csinálják fiatal korukban. De mégis nőkkel fognak élni. Mindennek van mértéke, ahogyan a daganatról is írtam. Eltérő mértékben fejeződik ki minden tulajdonság. Az identitást pedig ne keverd az orientációval. Az identitás azt jelenti, hogy eltudom dönteni magamról, hogy férfi vagyok, vagy nő. Ez kb 4 éves korig alakul ki. A kettőnek köze nincs egymáshoz. Érezték ők fiatal korukban is, ne aggódj, csak nem voltak tudatában vele. Minél inkább ásnának a gyerekkorukban, annál több mindenre rájönnének. Te viszont nem fogsz, hiszen nem ismered őket. A gyerekkorukat meg végképp nem. Én tudom ám, hogy miről beszélek, mert ez a szakmám. :D Ezért is mondtam a géneket is. Az össze tulajdonságot gének határozzák meg. Mi egy kódolás vagyunk, nem kell ennyire túlmisztifikálni és elkülöníteni az embert sem a többi élőlénytől. Csak mivel még sok mindent nem tudunk, ezért születnek ostobaságok(mint pl a vallás, meg amiket feljebb említettem). Egyébként a sok homeopátis marhaság is így születik. PL: Ember savasodása. Na mostmár akinek nincs egy alapfogalma arról, hogy az ember pH-ja az egy meghatározott dolog, azzal el lehet hitetni, hogy lúgosítani kell a szervezetet. Mert ez a homeopátiás kezelés ezt terjeszti és pénzt lopnak az emberektől ezáltal(mert sok a hülye). Ha a pH-nk egy parányi mértékben is eltolódna, akkor meghalnánk. Bukott is a marhaság, hogy savasodunk meg lúgosíthatóak vagyunk, de még ígyis lopják a pénzt az emberektől. :D
"más legitim kutatás eredményeit fogadja el az általad vázolt elfogult, tabusított, és erőltetett tudományoskodással szemben."
Egyfajta kutatás létezik ilyen dolgokban, az pedig tudományos. A tudomány az nem vallás, amiben hinni kell. Az a realitás, amiben élsz. Egyébként mondom, ha ennyire érdekel valami, akkor kutass utána és tanulj. Menj szakemberekhez, kérdezz pszichológusokat, pszichiátereket meg dolgokról, ne pedig levegőből szedett és a saját két példád által terjeszett marhaságokban higgy. Nekem sem kell hinned, ezért is írom, hogy akkor tessék tanulni, vagy szakembereket kérdezni. Addig, amíg valaki nem biztos valamiben, addig nem kell készpénznek venni a jósolgatásaidat és a gondolataidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!