Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom korai magömléses, két éve vagyunk együtt , szeretem őt de már hallani sem akarok arról hogy lefeküdjek vele, egyszerűen kiszolgáltatottnak érzem magam neki arra a 3 percre . Milyen megoldást javasoltok?
Beszéltem a párommal erről nagyon sokat de nem akar felkeresni szakembert , szerintetek ha teljesen elzárkózom a szex elől , így előtte is e téren lehetséges hogy ràveszi magát és orvosi segítséget kér ?
Ha nem és ez nem változik , milyen megoldást javasoltok?
( önkielégítek és szerintem ő is , kb 1-2 havonta szexelünk )
Sok minden fejben dől el.
A párod esetében arról van szó, hogy ő nem igazán próbálkozik, a megoldáson.
Neki, feltehetően ennyi az igénye és megfelelő számára az a kevés alkalom is.
Erre alapozni hosszútávar nemszerencsés, ha csaknem platói kapcsolat a lényeg.
nem gondolnám, hogy fog változni, mert akkor mindent megtetten ennek érdekében.
A korai magömlés (ejaculatio praecox) viszonylag gyakori probléma, és sok férfit érint. Többféle módszer és technika létezik az idő elnyújtására, amelyek közül néhány azonnal alkalmazható, míg mások hosszabb távú megoldást nyújthatnak.
Példáúl:
1. Pszichológiai technikák
• Lassítás és szünetek tartása
• ”Start-stop” technika
• ”Szorításos” technika
• Fókusz a légzésre
• Gondolat terelése
A fenti technikákat nyugodtan lehet kombinálni!
2. Gyógyszeres kezelés
• Helyi érzéstelenítők
• Antidepresszánsok
• Egyéb gyógyszerek: Egyes fájdalomcsillapítók is alkalmazhatók korai magömlés kezelésére, de ezeket szintén orvosi felügyelet mellett kell használni.
A fent leírt két lehetőséggel meg nem biztos, hogy megérné kísérletezni! Ez is egy fajta lehetőség és ezét írtam le.
3. Életmódbeli változások
• Kegel-gyakorlatok
• Relaxációs technikák
• Egészséges életmód
4. Pszichoterápia
• Ha a korai magömlés pszichés okokra vezethető vissza, mint például a teljesítményszorongás, párkapcsolati problémák, vagy korábbi rossz élmények, a pszichoterápia segíthet ezek feldolgozásában. Egy szexuálterapeuta szakember bevonása is hatékony lehet…
5. Kondom használata
• A vastagabb falú óvszerek csökkenthetik a pénisz érzékenységét, ami segíthet késleltetni a magömlést.
6. Partner bevonása
• Fontos, hogy a pároddal nyíltan kommunikáljatok a problémáról. A közös megértés és türelem sokat segíthet a stressz és nyomás csökkentésében, így jobb élményt biztosíthat mindkét fél számára.
Mert, ha mondjuk a ”Start-stop” technikát alkalmazzatok, akkor nagyon lényeges a jó kommunikáció! A magömlést csak egy pontig lehet vissza tartani és onnantól már nem. Ezért, ha a párod megáll, akkor vagy mondja, jelezze, pl.: hogy - most meg ne mozdulj, stb!
7. Szakorvosi segítség
• Ha a korai magömlés tartós problémát jelent, érdemes felkeresni egy urológust vagy szexológust, aki további kezelési lehetőségeket, például speciális terápiákat vagy gyógyszeres kezeléseket ajánlhat.
Fontos, hogy kitartók legyetek, mert ezek a technikák gyakorlást és időt igényelhetnek.
Az én sztorim:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__heteroszexualita..
Az esetek többségében reménytelen az egész. Sajna...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!