Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Párotok a terhesség ideje...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párotok a terhesség ideje alatt veszített a libidójából?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk együtt. Nagyon ritkán telt el úgy nap, hogy ne szexeltünk volna. Amikor havi " bajai " voltak akkor sem voltam elhanyagolva.. Majd megbeszéltük, hogy vagyunk olyan helyzetben a babavállaláshoz. És úgy voltunk vele lesz ami lesz, nem védekeztünk, nem szálltam ki időben, megadtuk neki a lehetőséget. Egész hamar össze is jött a baba aminek nagyon örültünk. Viszont ahogy teltek a hetek a libidója a hetek növekedésével aranyosan elkezdett csökkenni. Kezdeményeztem, de láttam rajta nem akarja és nem úgy fogad ahogy előtte. Tehát nem is akartam neki erőltetni vagy hogy kötelességnek érezze. Ezt valószínűleg a várandóság okozhatja, hogy nem kívánja a szexet? Idővel minden visszaáll a " normális " kerékvágásba? Mindenben támogatom amiben csak tudom és segítem. Nem kérem tőle számon, hogy már pedig miért nem..

Köszönöm válaszotokat!!

30/F

2024. júl. 9. 23:03
1 2 3
 1/28 Carragher_x ***** válasza:
80%
3-4 év és minden szépen visszarázódik a normális kerékvágásba :)
2024. júl. 9. 23:07
 2/28 anonim ***** válasza:
48%
Normál esetben nem kell 3-4 év. Amúgy én 38 hetes vagyok, a mai napig szexelünk, csak egyre ritkábban, mert kezd nehézkes lenni. Alig várom, hogy megszülessen és újra együtt lehessünk normálisan :) Egyébként azt ne hidd el akik itt azt mondják hogy normális, hogy a pici gyerek mellett nincs szex
2024. júl. 9. 23:22
 3/28 anonim válasza:
100%
Én a legelejétől nem kívántam és kellett 2-3 év a szülés után mire minden visszaállt.
2024. júl. 9. 23:25
 4/28 Carragher_x ***** válasza:
100%

"Normál esetben nem kell 3-4 év."

Hát, azért a korábbi mederbe való visszarázódáshoz de. (Ez alatt természetesen nem azt értem, hogy addig nem lesz szex egyáltalán, az tényleg nem normális.) A terhesség alatt ott lesznek a hormonok, az esetleges rosszullétek, a test változása. Utána a szülés után alapból tilos, de a kezdeti alvásritkulásos időszak egyébként is messze van a normál kerékvágástól. Utána jön az test visszaszerzése, böfi, tej, pisi, kaki, meg hát ott még azért intenzívebb az első egy-két évben a figyelem is. Simán elmegy az a 3-4 év, mire újra elkezdi mindenki teljes értékű és lehetőségű felnőttnek érezni magát.

2024. júl. 9. 23:33
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

#1 picit túloz, de nem áll messze a valóságtól 😂 Inkább készülj erre is.

Én az elején tuti nem mertem volna, de el is voltam tiltva problémák miatt, de párom sincs, szóval nem volt nehéz betartani🤣 Szerintem, ha lett volna kivel, akkor se hiányzott volna, mert jobban érdekelt, hogy megmaradjon a gyerekem.

Állítólag a 2.trimeszterben szokott nagyobb libidó lenni, már akinek van. Nekem semmi. Talán úgy a 28-32.hét között volt, hogy már nem ellenkeztem volna, ha lehet és van is kivel. Most 34hetes vagyok és feküdni se kényelmes már sehogy, nem hogy szexelni, szóval megint ott tartok, hogy szerencse, hogy nincs pasim, legalább azzal nem kell kínlódni.

De ez nagyon változó egyébként egyénenként, csak azt akartam szemléltetni, hogy mennyi mindennek kell együtt állnia, hogy a kismama akarjon szexelni. Nem szabad magadra venni, mert szinte soha nem a párja "miatt" nem akar, ha nem akar.

Ott vannak a hormonok, ami vagy a szex felé lökik a mérleget, vagy ellenkezőleg. Félteheti a babát, akar okkal, akár ok nélkül. Akár el is tilthatják. Lehetnek rosszullétei vagy a vége felé olyan nehézsegek, hogy örül, ha él, nem hogy még szexeljen. És akkor még nem beszéltünk a testi változásokról

Nagyon sok nőt ez is frusztrál, hogy már nem úgy néz ki, mint előtte. Aztán majd helyreáll, csak nehogy késő legyen. Próbáljátok beszélni róla, kiben milyen érzések vannak ezzel kapcsolatban és remélem mondanom se kell, te a férfi, kapcsolaton belül keresd a megoldást, véletlenül se azon kívül!

2024. júl. 9. 23:34
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően az emlősöknél, így az embernél ez egy evolúciós túlélési metódus - addig nem vemhesülhet a nőstény, míg az aktuális ivadék gondoskodást igényel. Ez fajonként változó, lehet az elválasztás, lehet a teljes önállósodás/ivarosodás a mérföldkő. Az embernél - mint oly sok minden másban - itt is speciális a helyzet, ugyanis nálunk az utódnemzésen kívül örömszerzési "funkciója" is van a szexnek, ezért egyénileg eltérő. A terhességben megjelenő hormonok alapvetően arrafelé terelik az agyon keresztül a testet, hogy ne kívánja a szexet, ne érezzen nemi vágyat, de a másik oldalon meg ott van az örömszerzést sürgető "tudás". Szóval egyénenként nagyon eltérő lehet, hogy ki mennyire marad kívánós, és ez változhat a terhesség különböző időszakaiban, majd a gyereknevelés alatt is. _Általánosságban_ az első trimeszterben és a harmadikban csökken a vágy (az elsőben a sok testi változás, rosszullét, émelygés, gyengeség, álmosság és egyebek miatt, a harmadikban pedig a fizikai korlátok, fáradtság, vizesedés stb. miatt), de gyakran számolnak be libidónövekedésről a 2. trimeszterben. A gyermekágy alatt a legtöbb nő örül, hogy lyuk van a fenekén (akár szó szerint is), nemhogy a szexen járna az esze, és aztán nagyon sok függ attól, hogy testileg mennyire gyorsan regenerálódik, illetve, hogy mennyire fáradt a nő a csecsemő/kisbaba/kisgyerek mellett. Minél nehezebben kezelhető babáról van szó és minél kevésbé vesz részt az apa a gyereknevelésben és háztartásvezetésben, annál valószínűbb, hogy az anya az ágy láttán kizárólag az alvásra tud gondolni. Terhesség alatt és után is gondolni kell extra síkosításra, még ha ez korábban nem is volt gond, mert a hormonális változások így is hatnak az aktus ellen, nincs elegendő nedvesedés még nemi vágy esetén sem.
2024. júl. 9. 23:37
 7/28 anonim válasza:
23%
szerencsétlen nő...
2024. júl. 10. 01:04
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak terhesség alatt, de utána még 1 évig eszembe sem jutott, egyáltalán nem kívántam!
2024. júl. 10. 01:05
 9/28 anonim ***** válasza:
31%
Már sosem lesz olyan, mint előtte volt
2024. júl. 10. 02:47
 10/28 anonim ***** válasza:
0%

Bár nekem nincs gyerekem, azt még megértem, hogy nem kívánja annyira, akár egyáltalán nem. Viszont azt nem tudom megérteni, hogy csak azért, hogy a férfi jól érezze vele magát, nincs annyi fantáziája, hogy szó szerint kézzel tegyen az ügy érdekében...

Vagy ez nem elég az úriember nem az átmeneti időszakban?!?

2024. júl. 10. 04:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!