Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikusok, mi fér bele egy párkapcsolatban, házasság előtt?
Tapi, csók vagy más...?
Ezt most kifejezetten, csak a hitét gyakorló,Katolikus emberektől kérdezem...csak tőlük szeretnék választ.
Köszi
2-es; A katolikusoknál tilos, házasság előtt.
Bár különböző egyházak vannak, de az, hogy ne legyünk parázna, az mindegyiknél érvényes...
Kedves kérdező!
A katolikus egyházban az alap tétel, hogy ne legyen szex házasság előtt.
Viszont az ilyen dolgok, mint az orális kényeztetés, vagy kézzel izgatás, ez a mai világban egy elég vitatott dolog. A katolikus tanítás szerint ez sem fér bele. Amit megenged, az a csók.
Az egy teljesen más kérdés, hogy az emberek mennyire tartják ezt be. Meglátásom szerint a párok java részénél a kéz illetve orális kényeztetés jelentős szerepet tolt be.
Bevallom, én a szexre még várok, és ameddig tudom szeretném megtartani ezt. Szerintem képviselünk valamit, ami eddig egy társadalmi norma volt, és ezt nem szabad csak úgy kidobni.
Üdvözlettel: egy katolikus hitét aktívan gyakorló fiatal.
Kérdező, azt értsd meg, hogy a bűn eredendően emberi, és természetes.
Részed a bűn,vétkezel, elbuksz,és nem leheszt tökéletes.
Rengeteg katolikus embert ismerek, aki ugyan olyan katolikus életet él, mint mások.
Nem az amishokra kell gondolni.
#8 vagyok.
Ugyan olyan nemi életet él.
"Nem érzem magam sérültnek."
Attól még lehetsz.
"Nekem is ugyanannyi jogom van az élethez, mint Neked."
Az élethez való jogodat senki nem vitatta el. A te érvelési hibád: szalmabáb.
"Egyébként meg nincs olyan magyar szó, hogy vallássérült."
De van, a magyar nyelv teljesen rugalmasan tud ad hoc módon összetett szavakat képezni, így keletkeznek az új szavak. Ezelőtt harminc évvel még "okostelefon" szó sem létezett, most mégse mutogatsz a lexikonra hogy de hát nincs is ilyen szó. Egy szót az határoz meg, hogy a befogadó fél érti-e a jelentését, és a vallássérült (ill. valláskárosult) szó jelentését pontosan lehet érteni. Te is érted, azért duzzogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!