Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hangoztatják egyesek, hogy ha 'én kinyalom, akkor ő szopjon le, ez alap'?
Megfigyeltem itt az oldalon, hogy sokan valamiért azt hiszik, hogy a szexben muszáj mindenkinek pontosan ugyanannyit adnia, amennyit kap. A leggyakrabban azt látom, hogy azt írja valaki, hogy ha ő kinyalja a csajt, akkor ELVÁRJA, hogy a csaj is leszopja. Fordítva nőktől mondjuk ritkábban látom, de ott is előfordul ez a 'ha leszopom őt, akkor köteles kinyalni' mentalitás.
Mi ennek az oka? Az ilyen emberek agyában mi van? Ők a szexet egy tranzakciónak fogják fel? Hogy adnak valamennyit és minimum ugyanannyit akarnak visszakapni, nem is csak akarnak, követelnek/elvárnak. Persze többletet teljesíteni lehet, csak kevesebbet nem. Hogy lehet így élvezetes szexben része ezeknek az embereknek, ha képtelenek önzetlenségee és mindent csak azért csinálnak, hogy valamit kapjanak cserébe?
Kíváncsi vagyok, szeretném jobban megérteni ezt a típust.
Hát szerintem meg épp az a hülyeség ha kompromisszumokat kötsz mert akkor sosem leszel igazán boldog, mindig vágyni fogsz a hiányzó dolgokra. Ezért keresem a tökéletes partnert akivel nem kell kompromisszumokat kötni, mert passzolunk mindenben, persze ez nem egyszerű. A te hozzáállásod úgy hangzik mint aki lusta ismerkedni, ezért összejön az első jöttmenttel, akkor is ha nem is passzoltok
Egy Z generációs
#31 Nagyon sokat fogsz még csalódni, mire rájössz, hogy nincs olyan, hogy tökéletes.
Mondom, mintha csupa egykékből állna ez az egész generáció, olyan a mentalitás. Ahol mindig az a mese ment a tévében, amit az egyszem gyerek akart, mindig az volt a vacsi, amit ő kívánt, nem kellett megosztoznia soha a játékán, nem kellett adnia soha a csokijából, karácsonykor minden ajándék az övé volt a fa alatt.
Egyre inkább azt látom, hogy az embernek szüksége van társas érintkezésekre a megfelelő szociális fejlődéshez, testvérekre, szabályokra, betartandó keretekre. Ez a generáció nem ismeri a kompromisszum és a megosztozás fogalmát. A szülők elkényeztetésében hozzászokott, hogy az van, amit ő akar. Nincs másik akarat, nem kell igazodni senki más igényéhez.
#32 Igen. Csakhogy te konkrétan azt írtad, ha valami hiba van, ott kell hagyni, nincs olyan, hogy kompromisszum. Egészen más tónus, amit most megejtesz.
Jó persze nincs tökéletes, akkor úgy értem a lehető legtökéletesebb. Egyébként meg 3 testvérem van, sosem voltam elkényeztetve, sőt!
De a #32 jól leírta a lényeget
#33: Szeretném megemlíteni, hogy 3 testvérem van és mindig én voltam az, akinek mindent meg kellett osztania, én voltam az idősebb, nekem kellett mindent tűrni, sokkal többet letenni az asztalra, nekem kellett otthon mindenben segíteni, a fiatalabb tesóimnak aranyélete volt b+. Szóval bebuktad ezt a hülye egyke teóriád...
És nem azt mondtam, hogy soha semmit ne legyen hajlandó senki elfogadni, hanem hogy igenis sok dolog van, amiben NE hozzunk kompromisszumot. Ilyen esetben igenis ott kell hagyni az illetőt, nincs mese. A szex meg aztán különösen érzékeny téma, az egyik fontos alapja a kapcsolatnak. Arra mondtam azt, hogy ha nem tudjuk megélni a vágyainkat, akkor hagyjuk ott. Viszont! ha mégis az adott személy mellett döntünk, onnantól kezdve nincs jogunk elvárni semmit, meg aztán elvileg ha szeretsz valakit, nem is várod hogy olyat tegyen, ami neki nem jó. Pl most az orálos példánál maradva a szopás. Ha egyszer elfogadtad mert szeretnél vele lenni, akkor egyszerűen nincs olyan, hogy önzőség. Ha valaki elvárja a párjától hogy ezt meg azt megtegye, csak mert ő is megteszi fordítva, ott szerintem nincs szeretet. Pont.
Nyilván az az ideális eset, mikor én figyelek rá, ő figyel rám és így végülis mindenki megkapja amire vágyik. De ez soha nem lehet egy tranzakció, nem lehet mindent egyenlően kezelni.
Én azt írtam, hogy az újabb nemzedék olyan, mintha csupa egykékből állna. Neveltetés, nem pedig ténylegesen csupa egykékből áll.
Az arcod nagyobb, mint a mögötte lévő képességeid. Nem fogalmaztam hosszú körmondatokban, hogy ne lehessen érteni, amit mondok.
"A szex meg aztán különösen érzékeny téma, az egyik fontos alapja a kapcsolatnak. Arra mondtam azt, hogy ha nem tudjuk megélni a vágyainkat, akkor hagyjuk ott. Viszont! ha mégis az adott személy mellett döntünk, onnantól kezdve nincs jogunk elvárni semmit, meg aztán elvileg ha szeretsz valakit, nem is várod hogy olyat tegyen, ami neki nem jó. Pl most az orálos példánál maradva a szopás. Ha egyszer elfogadtad mert szeretnél vele lenni, akkor egyszerűen nincs olyan, hogy önzőség. Ha valaki elvárja a párjától hogy ezt meg azt megtegye, csak mert ő is megteszi fordítva, ott szerintem nincs szeretet. Pont"
Észre sem veszed, hogy milyen éncentrikusan közelíted meg a kérdést. Megfordítom: ha szereted a párodat, akkor semmi más nem fontosabb számodra, minthogy örömet éljen át, és ez akkor igazán teljes, ha általad, miattad éli át az örömét.
Tehát ha explicit kijelented, hogy márpedig te nem csinálod, az megfordítva értelmezhető úgy is, hogy magad kényét előbbre helyezed, mint a párod öröme felé való törekvést. Tehát nem szereted eléggé.
Ott kezdődik egy párkapcsolat, mikor a másik embert jobban szereted, mint önmagadat.
Nyilván nem extrém példákról van szó. Senki nem arról beszélt itt, hogy engedd magadat késsel vagdosni, vagy megégetni.
De az orális szex nem egy földtől elrugaszkodott valami, amit az is mutat, hogy te magad is megkapod.
Mintha azt mondanád, hogy a párod fogadja el, hogy sosem láthat meztelenül, mert te szégyenlős vagy, és punktum. Neked ez a fontos, nem az, hogy neki mi okoz örömet és mi szomorítja el. Ha valami nem tetszik, jön a bevett válasz: "szakítok!"
Kompromisszum, párkapcsolati kérdések megoldása sehol.
Még mindig nem érted...
Mindegy, már fárasztó ez a kis diskurzus. Kifejtetted a véleményed, köszönöm, csak ennyi volt a feladat és itt zárjuk is le.
37#
Azért olvasdma össze amiket írtál.
A fő kerdésedben azon nyammogsz,hogy miért akarjak az emberek egálba hozni a vágyaik teljesüléset,tehát nem ismernek kompromisszumot,azaz ragaszkodnak valamihez.Emitt meg azon kerregsz,hogy te ugyan nem fogsz kompromisszumokat kötni.Illetve keveset.
What???Ez szerinted nem ellentmondás egy kicsit??
Nomost dehogynem fogsz kötni.Marpedig azért,mert ezek nélkül nincs tarsadalmi lét.Az életed a kezdetektől fogva,mikor bilire kényszerítenek, a suliban,a melóhelyeden végéig mikor öregek otthonába kerülsz végtelen számú ,alkuk,kompromisszumok sorozata lesz.Kompromisszumok a szülőkkel,a gyerekeiddel,a társaddal,a szomszédokkal,a kollegáiddal,a főnököddel,mindenkivel.
Nem csak arról van szó hogy mit csináljon a masik cserébe,hanem hogy te mit kapsz,vagy mire vágysz cserébe.
Szval amikor te nem fogsz eleget kapni,akkor vinnyogni fogsz hogy miért nem.Persze az adásnál meg sokallod,amit adnod kell.
Két vége van ennek.A masik fél is ugyanezt mondhatja.
Nem akar kompromisszumot.Márpedig akkor nem jöttök össze soha.Mivel se te, se ő nem tudjátok a másikat elfogadni ,mert nincs kompromisszum.
"A lehető legtökéletesebbet keresni."
Hat jah!De ezzel semmit se mondtál,mert mindenki a lehető legtökéletesebbet keresi.
Ez egy "nesze semmi fogd meg jól" hangzatos frázis volt.
"Hat jah!De ezzel semmit se mondtál,mert mindenki a lehető legtökéletesebbet keresi"
Na ez egyáltalán nem igaz. Például vannak azok az emberek akik a legtöbb ember számára nem vonzóak, ők örülnek ha egyszer találnak egy embert akivel együtt tudnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!