Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért van az önfelmentő...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az önfelmentő mítosz a túlsúlyos nők érvelésében, hogy a média teszi "manapság" "divattá" a vékony testet, míg korábban "pont a telt nő" volt a szépségideál, csak ezt eltorzították a tévével és a reklámokkal, és a kor rossz, amiben élnek?

Figyelt kérdés

Ez az állítás hamis. Egy történelemtanárom mondta erről anno - hibásan -, hogy mindig az volt a szépségideál, ami a ritkát jelentette az adott korban, így amikor bőségben éltek az emberek, és elhíztak, akkor a karcsúság, és elekezdtek fűzőt viselni, míg amikor az elhízás volt ritka, és a jólétet mutatta, akkor pedig az volt a "szép". Csakhogy ez ez nem igaz. Mindig az az egy szerencsétlen, agyonhasznált példa van csak a willendorfi vénuszról ennek a hibás koncepciónak az alátámasztására, ami műtárgynak egyébként a hátterét, az eredetét sem tudjuk ma.

Ha visszatekintünk a századfordulóra, Auguste Rodin (1840-1917) megalkotta A csók című szoborkompozíciót az idealisztikus férfi-nő pár képével:

[link]

Vagy mégkorábbra, az 1700-as, 1800-as évekre, ekkoriban terjedt el a nők körében általánosan a fűző viselete, hogy minél vékonyabb derekuk legyen.

A kora újkorban így mutatkozik meg az akkor éltek szemével Vénusz, a szerelem istennője:

[link]

Ha kicsivel még ennél is korábbra visszamegyünk, akkor a három grácia, a női szépség és vonzalom megjelenítésére ilyen ábrázolásokkal találkozunk:

[link]

Menjünk még ennél is messzebb. Az ókori Rómában, Pompei fennmaradt falrajzain is ugyanez mutatkozik meg:

[link]

[link]

[link]

Néhány évszázaddal korábban, a hellén kultúra meztelen női ábrázolásait vizsgálva is ezt látjuk:

[link]

[link]

Sosem a szétfolyt háj volt a "szép". Tehát nem hamis felmentést, másra mutató felelősséget, magyarázatot kell találni arra, hogy továbbra se tegyen valaki semmit a saját egészsége érdekében. És főleg nem haragot, utálatot árasztani a társadalom felé azért, mert azt tekinti szépnek, ami egyébként bárki számára nyitott út (gondoljon bele mindenki, mennyivel szerencsésebb elhízott lányként, mintha például férfiként lenne alacsony, az önhibáján kívül állna, és tenni sem tuda ellene semmit). Ne mondja senki, hogy nem lehet, mert ha például L. Simon László így le tudott fogyni (azt mondva, miszerint hogyan mutasson példát a gyerekeinek, ha ő nem hagyja ott az utolsó sütit az asztalon):

[link]

Most:

[link]

Vagy Nagy István földművelésügyi miniszter:

[link]

Most:

[link]

...akkor, ha ezek a koros emberek képesek erre, nem lehet senkinek kifogása.

2020. nov. 4. 18:42
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

Kéne egy olyan hét itt gyk-n, amikor a nők olyan arányban b aszogatják a férfiakat a világon mindenért, ahogy a férfiak b aszogatják a nőket napi szinten. Részletekbe menően kivesézni minden rossz tulajdonságot, képmutatást, ocsmányságot veletek kapcsolatban.

Jelenleg sajnos csak akkor hallani, hogy a nők milyen rossz véleménnyel vannak a férfiakról, amikor a férfiak próbálnak panaszkodni, hogy milyen rossz sorsuk van a nők miatt, míg a nők maximum csak előzetes provokációra (mint amilyen ez a kérdés is) szólnak vissza.

Az ember azt hinné, hogy nincs is más az agyatokban, hogy, mint a női nem.

2020. nov. 7. 15:14
 32/41 A kérdező kommentje:

Minden személyemet támadó, mocskolódó, sértegető hozzászólás arra szolgál igazolásul, hányan érzik sebezhető pontjukon megtalálva magukat.

"Kedves kérdező, a gyerekemnek uzsonnát csomagolok minden nap, de ettől még marad időm arra, hogy elvált nőként szétnézzek társkeresőn. Én legalább már voltam házas."

- Én meg nem _voltam_ házas, hanem az _vagyok_. De 40 évesen te már akkor se azt sérelmezd, hogy milyen külsejű férfiak vannak társkeresésben, mint a tinik. 40-50 éves főnyeremény férfiakat nem fogsz találni egyedülállóként.

E fentit egyébként ahhoz is, hogy "incel" vagyok, "szűz", meg más egyéb vagdalkozások, amik még random rám lettek dobálva a személyes sértettség miatti agresszív támadás jegyében.

Az ember az igazságot sérelmezi a legjobban. Mert az valós alapú. A hamis vádakon nem akadnak meg ilyen érzelemdúsan, mint az itteni válaszolók.

2020. nov. 7. 18:37
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a dagályos mondandód ellenére nem tudsz szöveget értelmezni, én ugyanis nem azt sérelmeztem, hogy milyen külsejű férfiak vannak fenn társkeresőn, hanem, hogy milyen elvárásokkal a nők felé.

Gondoltam, hogy azt írod, hogy házas vagy, de kötve hiszem, ha igen, nem irigylem a nejedet, mert ebből a kis nőbhasztató tanulmányodból kitűnik, mekkora retardált vagy. Ja és tudom, hogy ez sértés és nem szalmabáb érvelés mert ezt nem érvnek írtam. Korábban írtam érveket, de nem igazán reagáltál rájuk, csak arra reagálsz amire tudsz, arra viszont bőbeszédűen.

Mindegy, gáz vagy mint a többi incel társad itt a gyiken a lefőtt kávéval, aranyásó alert kérdésekkel meg az antifeminista propagandátokkal.

További sok sikert és ne aggódj a nőkért, mi jól vagyunk így is, ha van rajtunk túlsúly, akkor is. Aggódj inkább férfitársaidért, mert ők dagadtabbak és ők hullanak, mint a legyek. Tudom, hogy nem minket akartál bántani, csak a jó szíved hajt, azért ajánlom a saját fajtádat a figyelmedbe, hogy legyen kit presszionálnod.

2020. nov. 7. 19:12
 34/41 Mkdir ***** válasza:
100%

Ismerős?

"... hiányzik belőlük az őszinteség, a MEGBÁNÁS és a szégyenérzet. Jellemző rájuk a szociális normák szándékos megszegése, a gyenge ítélőképesség és a saját hibákból való tanulás hiánya... Ismertetőjelük lehet a KÓROS EGOCENTRIKUSSÁG és a szeretetképtelenség...

Tipikus jel az empátia teljes hiánya...."

Valójában soha nem ismernek el semmit, mindent visszavetítenek másokra, mindig más a hibás mindenért. Mindenkinél felsőbbrendű ék képzelik magukat mindenkinél okosabbak. Minden a véleményükkel ellentétes tényt támadásnak vesznek....sanjos ez az a személyiség torzulás ami sokszor kezelhetetlen sajnos. Amúgy sajnos sokszor tényleg nagyon inteligensek csak hát...

Egyébként bárki utána nézhet a szociopátia tüneteinek és annak fényében visszaolvashatja a kérdező összes válaszát.

Na mindegy. Nekem van életem a valóságban is 😋

2020. nov. 7. 19:30
 35/41 A kérdező kommentje:

#33-as, nem szükséges neked bizonyhatnom, hogy feleségem van, de az sokat elmond rólad, amilyen férfigyűlölettel átszövöd a soraidat.->

"Tudom, hogy nem minket akartál bántani, csak a jó szíved hajt, azért ajánlom a saját fajtádat a figyelmedbe, hogy legyen kit presszionálnod."

Mint aki külön fajként tekint a férfiakra. Ember így nem beszél más emberekről. A stílusodból kitűnik, miért is váltál.

Engem pedig incelezhez továbbra is, a valós tényeket jótékonyan átlépve, de te attól még továbbra is ugyanaz maradsz, amiből a kérdés alapján személy szerint magadra ismertél.

Látod? Erről beszéltem. A nem igaz alapú vádon könnyen túlteszi magát az ember. Az érzelmileg gyenge pontot érő sebzések váltanak ki heves támadást - mint esetedben.

#34-es, igen, ismerős, különösképpen az empátia hiánya nagyon betalált nálam. Megkérhetlek, hogy amíg nem veszed a fáradtságot arra, hogy olvass, arra se szánj időt, hogy írj? A kettő együtt illő.

2020. nov. 8. 00:13
 36/41 anonim ***** válasza:

Kérdező engedd el... Nyilván mindenkinek a lelkébe gázoltál és jellemző módon mindenki személyes sértésnek veszi. Ez van, ezzel nem tudsz mit csinálni. Mindenki mást okolni és kifogásokat keresni sokkal könnyebb mint elismerni hogy ma hát kicsit dagadt vagyok ez van.

Úgy veszem észre Magyarországon különösen érzékenyek az emberek néhány témára, pl arra hogy mit eszel, sosem szabad előttük egészséges és drága kaját enni mert teljesen megvadulnak... Úgy kell tenni mintha a 30 körüli bmi lenne a természetes, és sosem szabad említeni ha valami drága dolgot vettél. Csak panaszkodni kell hogy nincs pénz és hazudni hogy te is ingyen kaptad, akciós volt stb. Ez van, törődj bele.

2020. nov. 8. 05:50
 37/41 anonim ***** válasza:

Nem vagyok férfigyűlölő, csak látom nem bírod a tényeket. A tények pedig azt mutatják hogy a férfiakra jobban igaz ez a probléma, te mégis a nőket szidod. (Vicces, ha valaki ugyanazt írja férfiakról mint te a nőkről az férfigyűlölet, de te neeeem vagy nőgyűlölő csak őszinte. Aha, persze).

Érvekre szelektíven válaszolsz, csak ahol tudsz terelni. Tessék, miért nem a férfiakért aggódsz és miért nem a magyar emberekről írtál ki kérdést? Én heti 4 box edzéssel normális étkezéssel nem érzem magam találva, de miután a családomnál láttam mit művel a testképzavar a nőkkel köszönöm szépen, nem kérek a bhasztatásból. Szóljál be országuk vezetőinek, akik már lassan vágósúlyban vannak.

2020. nov. 8. 09:27
 38/41 A kérdező kommentje:

"Vicces, ha valaki ugyanazt írja férfiakról mint te a nőkről az férfigyűlölet, de te neeeem vagy nőgyűlölő csak őszinte. Aha, persze."

- Olvasd már vissza magadat. Én mikor írtam úgy a nőkről, mint te? Mikor beszéltem róluk a "saját fajtád"-ként, mikor beszéltem cinikus közönnyel a halálukról, "hullanak mint a legyek"? Vedd már észre magadat.

Továbbmegyek. Én mikor minősítgettelek téged? Ellenben te válogatott gyűlölködő mocskolódásokat dobálsz rám, feleségem mellett incelezel, szűznek titulász.

Te nem azért vagy méltatlan ember, mert nő vagy, nem azért, mert túlsúlyos. Hanem mert fortyog benned a gyűlölet, ami a belső feszültségedből fakad, de a világra vetíted ki.

Mindenkire mutogatsz, a férfiakra, az emberekre, a politikusokra, csak hogy magad lelkiismeretét valahogy megnyugtasd. Nem érett viselkedés, a legtöbben ezt gyerekkorban kinövik. Arra hivatkozol, hogy a férfiak átlagosan kevesebb ideig élnek - ami tény, csakhogy - valóban - genetikai adottság, minthogy kultúrákon és korokon átívelően van így biológiailag.

"Érvekre szelektíven válaszolsz, csak ahol tudsz terelni. Tessék, miért nem a férfiakért aggódsz és miért nem a magyar emberekről írtál ki kérdést?"

- De válaszoltam. Az, hogy nem fogadod el, nem az én felelősségem. Nem a férfiaknak csinálnak plussize naptárat és cikkeket, riportműsorokat és más egyebeket.

"miután a családomnál láttam mit művel a testképzavar a nőkkel köszönöm szépen, nem kérek a bhasztatásból."

- Erre hivatkozol, mintha ez a két út lenne. Mintha egyikből a másik következne.

Csakhogy az anorexia _összehasonlíthatatlanul_ ritkább jelenség, mint az elhízás. Nem mentesíthető utóbbi az előbbivel.

"Szóljál be országuk vezetőinek, akik már lassan vágósúlyban vannak."

- Te elkönyveltél engem az ellenségednek, és mindegy, mit írok, a gombhoz varrod a kabátot. Hiába hivatkoztam éppen Káslerre, hogy mennyire nem tudom elfogadni a példamutatását egészségügyi minisztetként. És hidd el, ha a sportminiszter lenne kövér, azt is szóvá tenném. De te mindebből csak azt olvasod el, ami beleillik a rólam való ítéletednek.

Hiába utaltam már rá a kérdésben is, milyen fontosnak tartom a politikusok részéről a pozitív példaállítást.

Mondd: ha kiírnék egy kérdést arról, hogy Orbán kövér, megnyugodnál?

2020. nov. 8. 17:37
 39/41 anonim ***** válasza:

Nem, ez vicc volt. Szarkazmus. Jobb lenne ha nem ütnéd az orrod mások dolgába, de látom arra nem vagy képes. Amúgy ne bízd el magad, nem vagy az ellenségem, csak nárcisztikus, ahogy előttem már mások is megállapították.

A nyers stílusom nem gyűlölködés, főleg nem a férfiak ellen, te vagy egy tenyérbemászó figura, nem a férfinemmel van a baj. :-) Na jó éjt neked, nem szórakoztatlak tovább, mert már unalmas.

2020. nov. 8. 19:55
 40/41 A kérdező kommentje:
Imádnivaló jelenség az interneten, hogy egymástól hallott minősítéseket sütnek trendből emberek ismeretlenül más emberekre, ami szavaknak tartalmát még csak nem is értik igazán.
2020. nov. 8. 21:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!