Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az önfelmentő mítosz a túlsúlyos nők érvelésében, hogy a média teszi "manapság" "divattá" a vékony testet, míg korábban "pont a telt nő" volt a szépségideál, csak ezt eltorzították a tévével és a reklámokkal, és a kor rossz, amiben élnek?
Ez az állítás hamis. Egy történelemtanárom mondta erről anno - hibásan -, hogy mindig az volt a szépségideál, ami a ritkát jelentette az adott korban, így amikor bőségben éltek az emberek, és elhíztak, akkor a karcsúság, és elekezdtek fűzőt viselni, míg amikor az elhízás volt ritka, és a jólétet mutatta, akkor pedig az volt a "szép". Csakhogy ez ez nem igaz. Mindig az az egy szerencsétlen, agyonhasznált példa van csak a willendorfi vénuszról ennek a hibás koncepciónak az alátámasztására, ami műtárgynak egyébként a hátterét, az eredetét sem tudjuk ma.
Ha visszatekintünk a századfordulóra, Auguste Rodin (1840-1917) megalkotta A csók című szoborkompozíciót az idealisztikus férfi-nő pár képével:
Vagy mégkorábbra, az 1700-as, 1800-as évekre, ekkoriban terjedt el a nők körében általánosan a fűző viselete, hogy minél vékonyabb derekuk legyen.
A kora újkorban így mutatkozik meg az akkor éltek szemével Vénusz, a szerelem istennője:
Ha kicsivel még ennél is korábbra visszamegyünk, akkor a három grácia, a női szépség és vonzalom megjelenítésére ilyen ábrázolásokkal találkozunk:
Menjünk még ennél is messzebb. Az ókori Rómában, Pompei fennmaradt falrajzain is ugyanez mutatkozik meg:
Néhány évszázaddal korábban, a hellén kultúra meztelen női ábrázolásait vizsgálva is ezt látjuk:
Sosem a szétfolyt háj volt a "szép". Tehát nem hamis felmentést, másra mutató felelősséget, magyarázatot kell találni arra, hogy továbbra se tegyen valaki semmit a saját egészsége érdekében. És főleg nem haragot, utálatot árasztani a társadalom felé azért, mert azt tekinti szépnek, ami egyébként bárki számára nyitott út (gondoljon bele mindenki, mennyivel szerencsésebb elhízott lányként, mintha például férfiként lenne alacsony, az önhibáján kívül állna, és tenni sem tuda ellene semmit). Ne mondja senki, hogy nem lehet, mert ha például L. Simon László így le tudott fogyni (azt mondva, miszerint hogyan mutasson példát a gyerekeinek, ha ő nem hagyja ott az utolsó sütit az asztalon):
Most:
Vagy Nagy István földművelésügyi miniszter:
Most:
...akkor, ha ezek a koros emberek képesek erre, nem lehet senkinek kifogása.
Még a náci kártyát is dobd hozzá, ezaz.
Komplexusaim nem nekem vannak - nincs is rá értelmezhető okom.
A vitakultúráról még van mit tanulnod: az nem igazolás semmire, hogy azt mondod, úgy van. Ezzel még semmit sem csináltál.
Komplexusod neked van, vélhetőleg a kérdés által érintett személyként, aki önmagával vív belső háborút, és ebben a legsebezhetőbb, legérzékenyebb pontban betalálva, azonnal agresszivitást mutat. A tükröt összetörve, mert mutatja, amit takarni akar önmagából.
Igen valami ilyesmire számítottam, látod, nem kell nekem érvelnem. Egy lépéssel előtted járva tudtam, hogy érintettségre hegyezed ki az önigazolást. 35 éves sportos férfi vagyok, ja és apám anyám is vékony termetű, én sem voltam soha meg csak molett se.
Látod, mennyire egyszerűen összedől ez a sok féltudományos biznyítékokkal telepakolt gyakorin tombolgató kis világod?
De ha úgy érted, hogy felismerem e szociopátiát és a vele járó nárcisztikus fennhangot, akkor ebben igazad lehet. Mint mondtam a legnehezebb ezt a személyiséget felismerni, kezelni, főleg azoknak akik sosem találkoztak még vele. De biztos vagyok benne ezeket a való életben is volt akitől megkaptad, ugye?
😉 Részemről végeztem, amíg saját magad nem ismered fel, addig menthetetlen vagy.
A világ sokkal összetettebb, annál, amit ide hánytál. Ezért nem száll vitába érdemben veled komolyabb ember.
"Egy lépéssel előtted járva tudtam, hogy érintettségre hegyezed ki az önigazolást."
- Előre tudtad, de utólagosan? A lottószámokat is így tudod?
Hiába mutatod, hogy "mennyire képben vagy", ha csak ilyen módon tudsz bölcselkedni. A látszatát kelted csak, az események után loholva, megtartani próbálva az illúzióját, hogy ura vagy a helyzetnek. Nálam ez nem fog menni.
Hogy milyen személyiség vagy te, az világosan látszik abból, hogy érvek és vita helyett indulatosan azonnal a személyemet kezdted agresszívan és teljes pályán agresszíven támadni. Ugyanaz van benned, mint azokban, akik a '30-as években könyveket égettek, amikor azoknak íróival nem szimpatizáltak.
"35 éves sportos férfi vagyok, ja és apám anyám is vékony termetű, én sem voltam soha meg csak molett se."
- Én pedig egy olaszországi rúdtáncos negyvenes nő. Na, és most cáfold, hogy az vagyok.
Ezzel a legkönnyebb hamis súlyt adni a szavaidnak, kiütve a személyes érintettséget, nagyobb hitelt szerezve.
Ezt nem lehet igazolni egy virtuális semmitérő világban,azt hiszem ez az egyik "erős fegyvertényed",(nyilván ezért is indítasz fantom világban posztot a való élet helyett. annak akit ez foglalkoztat. ennek kinyilatkoztatása sem igazán a te meggyőzésedről szólt, bár az tényleg meglepett volna, ha egy pillanatra is elgondolkodsz.
Nem igazán van szükségem arra, hogy te, vagy bárki más elhiggye amit ír a másik. Viszont a szavak használata a szóősszetételek, a téma... Stb mind mind redkívűl beszédesek tudnak lenni.
Kérdező, miért is a nőket ekézed megint? Amikor statisztikai tény hogy több az elhízott férfi, ahogyan az is, hogy a férfiak korábban halnak. És nem csak a bányászok, gyári munkások, hanem az irodisták, ügyvédek, kőfaragók és balett táncosok is.
Ráadásul a nőkre jobban pakolódik a zsír, a férfiak könnyebben építenek izmot. Erre rájön még a terhesség, szülés, amikor sok nő alakja végleg eldeformálódik, főleg aki már nem túl fiatalon szül. A férfiaknak még szülni sem kell.
Mit fáj neked néhány plusz size modell, akik lényegesen egészségesebbek, mint az anorexiás társaik? Ha Marylin Monroe alkata maradt volna a szépségideál nem lett volna baj, de a családomban is van anorexiában érintett, azért ennél durvább betegséget kevesebbet tudok elképzelni, és nyilván az ilyen lányok folyamatosan követik és csodálják az anorexiás modelleket. Hányinger az egész.
Mindegy, neked hiába mondom, mert a nagy áltudományos okoskodás mellett gondolkodni már derogál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!