Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Elfelejtette belarát bevenni,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elfelejtette belarát bevenni, később pótolta, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Még a lényeg előtt: Tiszta ideg vagyok, segítségért jöttem ide, nem internetes keménykedésért, vagy a "vegyél tesztet/menj nőgyógyászhoz" válaszokért.

Barátnőm belarát szed. Hétfőn kellett volna elkezdenie szedni újra a menstruáció után, viszont csak csütörtök este jutott eszébe, hogy folytatnia kellene (addig volt menzesze). Csütörtök estétől szedte esténként rendesen (ahogy azt kell/kellett volna), illetve reggelente "pótolta a hiányzó szemeket". Szombat este együtt voltunk, nem benne mentem el (az elfelejtett darabok miatt), viszont utána folytattuk, és félek/félünk, hogy ez elég a teherbe eséshez. Vagy az az 5 tabletta amit útólag pótolt már "elég", hogy védjen a rajtam maradt minimális spermától?

2010. máj. 9. 22:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia!péni8s ilyet szedek. Egy tablettát 12órán belül lehet pótolni,ha később pótolta (pl hétfő helyett csöt-ön kezdte el ) akkor nem hat a következő menstruációig 100%-os védelemmel. De nem mentél el benne , így kevés az esélye. Mióta szedi a tablettát amúgy?
2010. máj. 9. 22:41
 2/11 anonim ***** válasza:
a megszakitás nem védekezés. gumit kellett volna huznod. nem netes keménykedésnek szánnám, de teszt!! ha negativ, akkor még menjen el dokihoz is, a biztonság kedvéért. ez nem keménykedés, hanem normális opció. :)
2010. máj. 9. 22:42
 3/11 A kérdező kommentje:

1 éve szedi.

Utolsó: Rosszul írtam, inkább az írás stílusára gondoltam, semmint a szavakra, mert ahogy te írtad nem keménykedés.

2010. máj. 9. 22:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát abban sem vagyok biztos, hogy jól tette, hogy naponta két tablettát szedett így. Fel kellett volna hívnia inkább az orvosát, de most már mindegy.

A kihagyott szemek után általában 1 hétig kell kiegészítő védekezés, ami nálatok nem volt (a megszakítás nem védekezés...). Ilyen összevisszaság után kb senki se tudja megjósolni, hogy lehetséges-e a terhesség vagy sem.

Egyelőre ne aggódjatok, nem hiszem, hogy túl nagy rá az esély, de két héttel az aktus után csináljon a barátnőd tesztet.

2010. máj. 9. 22:45
 5/11 A kérdező kommentje:
Tájékoztató szerint pótolta a tablettákat.
2010. máj. 9. 22:56
 6/11 anonim ***** válasza:
jajj, várj.. pótolta? kettőt egyszerre bevett? akkor nincs gond. a betegtájékoztató is irta. annak meg már azért kellene hinni, nem? :)) de ha nem vagy biztos, kérdezgess itt, www. orvostudakozo. hu
2010. máj. 9. 23:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha valaki tablettát szed már egy ideje, (mint ahogy a barátnőd is) akkor a gyógyszer abbahagyása utáni 3 hónapban még nagy valószínűséggel véd. Nőgyógyászom mondta, mert én is voltam ilyen helyzetben. 4 nap eltérés semmin nem változtat.
2010. máj. 9. 23:35
 8/11 anonim ***** válasza:
utolsó, ne mondj ekkora marhaságot. ha védene az elkövetkező 3 hónapban, akkor nem lenne parás, ha vki nem veszi be a tabit egyszer 1 hónapban.. vágod?
2010. máj. 10. 00:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem is parás!Csak fos, mert összezavar.

Csak nem akarja már a nőgyógyászom, hogy terhes legyek.

2010. máj. 10. 01:59
 10/11 anonim ***** válasza:
miért lenne fos? jó a fogamzasgatlo.
2010. máj. 10. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!