Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kb egy hetes terhes a nő akkor hogyan történik az abortusz? 1 hét terhesség már abortusznak számít?
Sziasztok! Szóval az a gondom, hogy lehet teherbe ejtettem a barátnőm. 21-én lett volna a menstruációja, azon a napon görcsölt egy néhány órát, de nem jött meg neki a menstruációja aznap, szóval rendszertelen és késik, mert a következő napra rá elmúltak a görcsei.
Véletlen fordítva vettem fel egy pár nappal ezelőtt a gumit, majd fél perccel utána, mikor már a barátnőmbe voltam lejött a gumi és immáron a rendes irányba vettem fel a gumit. Így kerülhetett belé előváladék.
Így nagyon aggódom, hogy terhes, mert ha az lenne, akkor az egész életünk meg van pecsételve. (18 évesek vagyunk)
Így már csak az abortusz maradt, ha esetleg tényleg terhes. Ha körülbelül 1 hetes terhes a barátnőm, akkor az már abortusznak számít, ha elveteti biológiailag? Milyen módszert alkalmaz a nőgyógyász ilyenkor? Valaki legyen szíves felvilágosítani.
Segítséget várok, nem pedig lehordást a tudatlanságomért. Előre is nagyon szépen köszönök minden használható választ, sokat jelentene!
Vallási kérdésbe nem megyek bele... Azt te tudod, te érzed, a te lelkiismereted.
Csak elméleti szinten érdeklődnék: Hogy nevelnéd fel a gyereket?
Tervezitek... Hm.. aranyos :D "Ember tervez, Isten végez" De minden esetre legalább vannak tervek, de azért a 6-7év elég távoli...
Szeretem az ilyen közhelyeket, de átérezni senki sem fogja: "biztos meg lenne a lakásunk...benne lennénk a nagybetűs életben...lenne miből finanszírozni a gyereket..."
De igazából nem biztos, hogy lenne miből.... és felnevelni egy gyereket az már kemény meló. Lehetsz felnőtt, de még az se garancia. Illetve 18 éves fejjel nem hiszem, hogy az vagy, ezzel persze nem vitatom, hogy értelmesebb vagy mint a korosztályodbeli...Amíg nem tudod milyen magadat eltartani 100%-osan önerőből addig ne mond, hogy fel tudnál nevelni egy gyereket.
Persze, hogy macerás lenne, ez nem vitatom és remélem nem "csúszott be" a gyerek.
Remélem azért normális életed lesz.....
"...a gyerek nem akkor születik ha elszakadt egy óvszer, hanem ha felelősségteljes döntést hoz két ember. Tudom, hogy agyunk a fejünkben van és nem a farkunkban." /Antifaces/
Persze ez csak egy jó tanács.... mintsem követendő etalon
Már most is kapunk fizetést (persze csak tanulók vagyunk gyakorlaton, nem annyit, mint egy rendes dolgozó) és mivel olyan szakon vagyunk bármikor bárhol eltudnánk helyezkedni (vendéglátás) és fix a kereset, tervezzük, hogy mikor vége a sulinak egyből összeköltözünk.
Még csak most kezd kialakulni bennem a felelősségtudat ahhoz, hogy felneveljek egy gyermeket. De már érzem, hogy jóval talpraesettebb vagyok mint voltam, soha nem támaszkodom senkire, (például már cikinek tartom, hogy mástól kérjek pénzt, legyen az rokon vagy barát) de persze ezzel nem azt mondom, hogy tökéletesen tudnék felnevelni egy gyermeket, hisz még én is inkább vagyok gyerek, mint felnőtt. Gyermekvállalás előtt inkább tájékozódnék, majd csak ha megfelelő tudással rendelkeznék akkor vágnék bele... de így felborulna az életem, életünk.
Az sose jó ha terhet látsz benne, bármennyire is rosszkor jön....
Mert ezzel a logikával akkor házasként is láthatsz benne terhet ha olyankor jön, amikorra nem készültetek fel...
3-4, előbb még 6-7...
Lényeg a lényegen, hogy örülök, hogy jobban állsz mint a 18évesek 95%-a, és örülök, hogy reálisan látod a helyzeted, akkor szex terén is előre kéne gondolkodni, mert mint ahogy írtad, amikor már pucéran fekszik előtted a barátnőd, akkor tényleg nem fogsz tudni gondolkodni....
Mi a garancia rá, hogy együtt lesztek addig?
Miért lennél képes 3-4 év múlva felnevelni? Ne értsd félre, lehet úgy hangzik mintha kételkednék. Elhiszem, csak érdekel, hogy miből gondolod.
Ahogy telik az idő "öregebb", tapasztaltabb leszek, minden nap változom és a fejlődésem úgy érzem, hogy exponenciális. Még van előttem egy út, amit ki kell járnom, hogy majd mindig ember tudjak maradni. Ez az alapfeltétel ahhoz, hogy én valakit neveljek, másképp nem érzem, hogy alkalmas lennék rá. Plusz mint írtam, most kezd bennem kialakulni az a bizonyos felelősségérzet. Most még nem érzem magam elég felnőttnek, hogy gyereket vállaljak. Ha végeznék az iskolával végre teljes körű dolgozó lehetnék, így tudnám finanszírozni majdani otthonom.
Most még gyerek akarok lenni.
Picit zavaros, de remélem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!