Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan ember, rajtam kivül, aki tudja, hogy a megszakitás nem védekezés?
Egyszerű:15 évesen még nem szexelned kéne,hanem pl tanulásra koncentrálni vagy bármi egyébbel ami hasznos lefoglalni magad.
Egyébként meg te írtál egy orbitális nagy baromságot,amire nem lehetett nem reagálni!
Tényleg egy védekezési módszer, ugyanúgy, ahogy a naptárazás is, csak nem túl hatékony. A terhesség esélyét csak 50%-kal csökkenti le.
(100 nőből egy év alatt védekezés nélkül 80 esik teherbe, megszakítással 35-40.)
Az is durva, hogy nincsenek képben az emberek. De ami engem sokkal jobban zavar, hogy vki tudja, még sem érdekli. Mint pl ezt a 15 éves leányzót. Ha nem sajnálnám a gyereket, akkor tuti azt mondanám, egyszer próbálja ki milyen az abortusz. De ezt a baba miatt nem gondolom komolyan.
Amúgy szülészeten vagyok gyakorlaton és elég durva dolgokat látok itt. Eddig is kiakasztott ez az egész, de most már a sajá szememmel is látom.
Voltam bent abortuszon is. Hát elég durva dolog.
Lehet nem altatásban kellene végezni, csak helyi érzéstelenítéssel, hátha meghozná az emeberek kedvét a normális védekezéshez.
Mert az a durva, hogy a legtöbb ember nem tanul belőle. Eljön egyszer abortuszra, aztán eljön még egyszer, meg még egyszer...főnővér mondta, akadt olyan, aki már a 10. abortuszára jött.
Lehet 2-3 után el kellene kötni az ilyen embert. Tudom, gonosz dolog, de ez van. Oké, hogy egyszer becsúszik. Akármilyen védekezés mellett becsúszhat...egyszer....
De ez már tényleg elszomorító.
Amúgy a 15 éves leányzó anyjának a helyében akkora pofont lekevernék neki, hogy többször nem lenne kedve gumi nélkül kefélni.
Elhiheted, én sem megyek oda minden abortuszoshoz, hogy miért nem védekezett? Még csak csúnyán sem szoktam rájuk nézni. Pont vmelyik héten vígasztaltam egy lányt, mert kiderült, hogy terhes és el akarta vetetni.
De attól még marhára meg volt róla a véleményem. Ugyanis 17 évesen már szült, volt egy vetélése is, szóval ez már a harmadik terhessége.
És az első is csak "becsúszott". Oké, hogy egyszer becsúszik.
Tényleg, akármilyen módszer mellett előfordulhat. (Pl most szült egy nő úgy, hogy hurok volt neki felrakva..).
Sőőőt, még olyan is előfordul, hogy vki ELKÖTÉS mellett esett teherbe!
De azért 3*....miért nem tanul az elsőből?
Csak az a baj, hogy az ilyen embereknek az sem jobb megoldás, ha megszüli. Mert általában rossz anyagi háttérrel rendelkeznek, vagy csak szimplán iszonyat buták, nincs munkájuk...
Amúgy abban igaza van a 15 éves lánynak, hogy marha drága a normális védekezés. Egy csomag óvszer 6-700 forint. Egy újabb fajta fogamzásgátló 6-7 ezer.
Nem értem miért nem adnak vmi támogatást az ilyenekre:(
De azért akkor is lehetne ennél jobb megoldást találni. Pl nem durexet kellene venni, hanem vmi olcsóbbat. Ugyanis vannak párszáz forintos gumik is. Persze lehet, hogy azok nem olyan biztonságosak , mint a durexek, de mondjuk megszakítással együtt ...akkor ha kiszakad sincsen akkora baj.
Minek kötözködsz, kedves kérdező?! Természetes módja a védekezésnek, ezt nem tudod megcáfolni, ha fejre állsz, akkor sem!!! Az már más kérdés, hogy nem a legmegfelelőbb védekezési forma, de attól még az! Vagy ne kötözködj, vagy fogalmazd meg a kérdést újra!
U.i.: a biológia tanárnőd arra is megtanított milyen nehéz teherbe esnie, egy normális, egészséges párnak is?
(Nem, ezt nem azért írom, mert én a természetes védekezés mellett állok. Csak tudod vannak helyzetek, mikor nincs másra lehetőség. Akkor pedig ez is jobb, mint a semmi.)
A gyerekgyilkosság pedig egy nagy halandzsa. Azt a "gyereket" legtöbb esetben még akkor "ölik meg", mikor még közelébe sincs a gyerek-létnek. Az orvostudomány fejlődik, ezt el kell fogadni, pár évtized és tökéletes klónok fognak rohangálni az utcán. Akkor mit fogsz mondani? Megsértik a személyiségi jogaikat az klónok igazijának? Hagyjuk már ezt a "gyerekgyilkos" dolgot, mert nevetséges. Max vallási körökben nem az, de azt szerintem nem itt kéne megvitatni.
én meg zsebpénzt sem kapok, mert nincs meg rá a lehetőségünk... anyám a lelkét is kidolgozza, apámat most rúgták ki, nevelőapám szintén alig keres sajnos. így örülök, ha tudok mit enni itthon, meg a számlákat fizetni, nem hogy még zsebpénzt is kapjak..
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!