Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Miért nem fogadja el a társada...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem fogadja el a társadalom azokat a párokat akik nem monogám kapcsolatban élnek?

Figyelt kérdés

Férjemmel már 2 éve laza kapcsolatban élünk, angolul "hotwife"nak lehetne hívni, itthon nincs rá kifejezés azt hiszem. A lényeg, hogy férjem engedélyével én kalandozhatok amiben ő is részt vesz. Ez nem swinger, csak én randizok más férfiakkal.

Ezt eddig nagyon nagy titokban tartottuk, mert féltünk az ítélkezéstől. Sajnos úgy alakult hogy kitudódott családon belül a dolog, a húgom aki már felnőtt, 25 éves megtudta és kisebb botrány lett belőle. SZülők, apósék is kiakadtak, engem okolnak hogy én vagyok a fehérmájú a fiuk meg szent.

Nehéz most nekünk, mert nem beszélünk a családdal 1 hónapja, férjem mellettem áll természetesen. Vajon lesz még normális családi viszony a rokonokkal?

N31 és F35

szept. 4. 11:26
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
37%

35

Nem vagyok genetikus, de én azt gondolom, hogy egy ember párkapcsolatokról alkotott véleménye csakis a látott minták alapján alakul ki és változik. Ha apuci/anyuci félrekúrt, akkor az nem lesz nagy bűn az utódoknak sem. Ha valaki hűséget lát maga körül, akkor az lesz a tetmészetes, plusz meg extra vallásos nevelés, stb. És ha ez így van, akkor az ember NEM genetikusan monogám, csak ezt látja, ezért ez a természetes. Minden ember viselkedése attól függ, milyen a környezete, milyen a minta maga körül. Az állat példája nem jó. Az állatok többsege csak addig állnak össze párrá amíg szaporodnak és az utód önellátó lesz. Ellenben azzal a kevés fajjal akik egész életükre választanak párt! Ők valóban monogám fajok! Az utód pedig esetükben is csak addig látja a mintát amíg felnőtté nem válik, utána nem látja a szülői mintát, mégis ő maga is monogám lesz.

Amúgy nem zavar ha nem értünk egyet, maradjatok abban a tudatban, hogy az ember monogám ha nektek úgy jobb... 😁

szept. 4. 13:19
 42/52 anonim ***** válasza:
56%

Az emberek csak azt fogják elfogadni, ami nekik megszokott. Az lesz csak a normális, más nem. Ez van, mindennel kapcsolatban. Fel nem foghatom, mi köze bárkinek is a ti magán-és szexuális életetekhez.

Én monogám vagyok és az idegesít, ha valaki tudja magáról, hogy ő nem, akkor miért veri át a párját és csalja hülyére?

Akkor már inkább egy laza, nyitott kapcsolat kellene neki, de mégis játsza a szentet.

szept. 4. 13:21
 43/52 anonim ***** válasza:

"Amúgy nem zavar ha nem értünk egyet" vs. "maradjatok abban a tudatban, hogy az ember monogám ha nektek úgy jobb..."

Amikor ugyanabban a mondatban cáfolod saját magad.

Ez kb. olyan, hogy nem zavar, ha nem fogadod el Zeuszt uradnak és teremtődnek, de a Tartarosz legforróbb bugyrában fognak szenvedtetni a fúriák ezért.

szept. 4. 13:22
 44/52 anonim ***** válasza:
Szerintem a csimpánzok miatt van. Amiatt, hogy kurkásznak több másikat is. És ezt visszatartotta mindig is a kérdező mamája. És most ezt látja felsejleni. Hogy mégis csak a majmoktól jöttünk.
szept. 4. 13:25
 45/52 anonim ***** válasza:
47%
Én nem látom cáfolva magam. Az hogy nem zavar a te más vélemenyed, nem jelenti, hogy én meggondoltam volna a sajat vélemenyem. Ha még ennek a felfogása is gondot okoz neked, jobb ha nem állsz le észt osztani. Ugyanis nincs mit osszál...
szept. 4. 13:25
 46/52 anonim ***** válasza:
100%
Ezt se nő irta
szept. 4. 13:33
 47/52 anonim ***** válasza:
68%

"akkor az ember NEM genetikusan monogám, csak ezt látja, ezért ez a természetes"

Nem csak genetikailag öröklődhet valami, de epigenetikusan is (ami befolyásolja, irányítja a géneket). Az epigenetikai mintázatok meg változhatnak az élet során különböző tapasztalások által. Pl. így öröklődhetnek traumák és depressziók is.

[link]

Ha a párkapcsolati tapasztalatok is epigenetikusan öröklődnek, az jobban megmagyarázza, hogy miért van ennyi variáció egy fajon belül.

"Minden ember viselkedése attól függ, milyen a környezete, milyen a minta maga körül. Az állat példája nem jó."

A környezeti hatások lenyomatai tudnak öröklődni genetikailag, ahogy fentebb írtam. Az ember pedig egy állat, nem teljesen értem, hogy miért nem jó.

"Ugyanis nincs mit osszál."

Már párszor ignoráltam, de eddig te voltál az mindig, aki mást minősített azért, mert ellenvéleménye volt. :(

szept. 4. 13:35
 48/52 anonim ***** válasza:
100%

#41 Jók ezek a minták, sok mindent rá lehet fogni. Exem is arra fogta, hogy ő ezt látta otthon az apjától. Ez egy ócska kifogás.

Gyávák sokan bevallani, hogy nem való nekik komoly kapcsolat és családos élet. Pedig tudják nagyon jól. Vagy egyszerűen fogalmuk sincs, csak a társadalmi elvárásnak akarnak megfelelni.

Olyan emberek vannak egymással kapcsolatban, házasságban, hogy a hajam égnek áll. Lángoló szerelmek és hatalmas testi vonzalom után marad a nagy semmi 1-2 éven belül. Mert nem illenek össze egy kicsit sem.

A mostani párom anyukája hülyére csalja ébtizedek óta a férjét, a párom mégis inkább a monogám kapcsolat híve. Engem sokszor úgy megvertek itthon, hogy napokig nem mertek suliba küldeni utána. Mégsem ütöm a gyerekemet. Felfogom ép ésszel, hogy nem megoldás. Perzse könnyű mindent a gyerekkori sérelmekre és mintákra fogni.

szept. 4. 13:40
 49/52 anonim ***** válasza:
49%

47

🖖

szept. 4. 13:40
 50/52 anonim ***** válasza:
100%

“ Férjemmel már 2 éve laza kapcsolatban élünk, angolul "hotwife"nak lehetne hívni, itthon nincs rá kifejezés azt hiszem. A lényeg, hogy férjem engedélyével én kalandozhatok amiben ő is részt vesz. Ez nem swinger, csak én randizok más férfiakkal.”

Hát már bocs Kérdező, de nem TI éltek laza kapcsolatban, hanem csak TE.

szept. 4. 15:10
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!