Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha gyerekek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha gyerekek mellett egyszerűen nincs kedvem a szexhez?

Figyelt kérdés

Elég összetett a dolog, itt kifejtem. Több mint 2,5 éve született az első gyermekünk. Szülés után fájdalmassá vált a szex, ami enyhült, de sosem múlt el teljesen. Ezen kívül voltak nőgyógyászati problémáim és egy nőgyógyászati műtétem is a szülés utáni 1,5 évben.

Ami még határozottan befolyásolja a libidómat az az, hogy lassan 3 éve nem aludtam át egy éjszakát sem, sokáig hulla fáradt voltam, amire rátett egy jó kis vérszegénység. Most már jobban alszunk éjszaka, így a fáradság mérséklődött, de azért most a kicsivel is éjszakázom, aki most 1 hónapos.

Az elmúlt években volt időszak, amikor akár egy hét is eltelt szex nélkül (amikor mondjuk műtétem volt, akkor ugye hetekig kellett várni), aztán volt olyan, hogy 2-3 naponta volt szex, de akkor inkább magamra erőltettem a férjem kedvéért.

És itt jön a dolog másik fontos része, hogy ez állandó, szinte napi szintű konfliktusforrás közöttünk. Amikor gyakrabban szexeltünk, a férjemnek az sem volt elég, állandóan veszekedett, zsarolt, egész nap csak fogdosott a gyerek előtt is stb. Olyan helyzetekben is követelte a szexet, amikben szerintem nagyon abszurd lett volna, pl. műtétem estéjén orális szexet akart, vagy amikor egy számomra fontos ember életveszélyben volt a kórházban, akkor is veszekedett velem, hogy aznap miért nincs szex.

Azt tudni kell, hogy az első gyerek születése után összességében is megromlott a kapcsolatunk, ő sokszor volt verbálisan agresszív és passzív agresszív akkoriban. Eléggé megviselte, hogy sokat sírt a babánk. Ezen azóta változtatott és jobb is lett a házasságunk, csak ez a szex téma okoz állandó konfliktust. Én meg szülés után kb. 8 hónappal erősen szorongó lettem, jártam pszichológushoz, így abból sikerült kijönnöm.

A férjem amúgy sem egy romantikus alkat, ő úgy kezdeményez szexet, hogy mondjuk nézi a tvt és közben megkérdezi, hogy "szexelünk?"...Nem erre akarom fogni az egészet, de ez sem segít mondjuk a szexuális kedvemen.

Szóval egyáltalán nincs kedvem a szexhez egy jó ideje. Nyilván magamra tudom erőltetni, de attól nem lesz jobb...

Most is lassan letelik a 6 hét szülés után. Már kapom, hogy alig volt orális szex az elmúlt hetekben, megint megy az egész napos fogdosás, megjegyzések stb., amikor két gyerekkel vagyunk itthon...Félek, hogy megint fájni fog, nem fog menni, veszekedések lesznek miatta.

A kérdésem végülis az, hogy egy ilyen összetett helyzetben ti mit tennétek, hogy javuljon?

Illetve külső szemlélőként mi az, ami szerintetek okozhatja azt, hogy egyáltalán nem kívánom a szexet?

2023. szept. 11. 20:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
79%

Én szülés után még az emberi társaságot sem kívántam. A babámmal kettesbe el voltunk, párom dolgozott így nem is volt otthon, hogy "zavarjon". Meg is beszéltük, hogy nekem kell 1 hét, hogy visszazökkenjek, így délelőtt egyedül voltam a kicsivel délután jött párom és ő volt a babával addig én pihenhettem.

Szerencsére kivette a részét amikor itthon volt, nem hisztitett, hogy ő most tolt le egy műszakot. Megértette, hogy engem teljesen lefárasztott az egész, sokat voltam kórházban szülés előtt, így ez meg is viselt.

De a szexet soha nem erőltette. Gyerek előtt sem volt ilyen, ő sem egy romantikus alkat, mert nekem is csak odaböki, hogy "szexelünk?", de olyankor már simogat stb. De baba után ez így elmaradt, egyik este megbeszéltük, hogy most még amúgy sem lehet, de azután is csak akkor amikor én kezdeményezek, hogy kész vagyok rá.

Soha nem erőszakolna meg. Mert ez szinte majdnem az. Lelkileg téged is megvisel, máskülönben nem írtad volna ki a kérdésed.

Erre nincs konkrét megoldás. Annyi, hogy szólsz neki, hogy nem megy, nem élvezed neked korai még és kész. Ha nem érti meg... Kellemetlen, mert 2 gyerek után nem egyszerű elválni sem.

Kitartást! Érdekelnek majd a fejlemények!

Jó babázást, jó egészséget!

2023. szept. 11. 20:16
 2/24 A kérdező kommentje:
Egy ideje az én férjem is kiveszi a részét a gyereknevelésből, háztartási feladatokból is, ezzel nincs is gond. De ő sajnos nem ilyen megértő és kedves velem.
2023. szept. 11. 20:21
 3/24 anonim ***** válasza:
82%
Akkor mondd el neki.
2023. szept. 11. 20:36
 4/24 A kérdező kommentje:
Mit?
2023. szept. 11. 20:38
 5/24 anonim ***** válasza:
66%

Amit itt írtál.

Mi nem tetszik neked, mit csináljon másképp.

Illetve azon is gondolkozz el, hogy mi kellene neked ahhoz, hogy normális szex is legyen belőle, mert különben egy férfi simán beleőrülhet idővel.

2023. szept. 11. 20:48
 6/24 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem is kommunikáció kommunikáció kommunikáció.

Meg valóban a pasi oldalába is gondolj bele. Írom ezt nőként kis kicsi gyerekkel.

Azért ha évekig nincs normális szex az nehéz...

2023. szept. 11. 20:52
 7/24 A kérdező kommentje:
Természetesen mondtam neki is. De nem tudjuk normálisan megbeszélni.
2023. szept. 11. 20:54
 8/24 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem kellene egy kia romantjka ami visszavezet a sexualitáshoz.

Nem baj sztem hogy fogdos örülj neki hogy kíván teged nem máshoz megy.

Attól hogy ott vannak a gyermekeid attól meg lehet hazas életetek nyilván nem előttük.

2023. szept. 11. 20:57
 9/24 anonim ***** válasza:
37%

"nem tudjuk normálisan megbeszélni"

Akkor menjetek családsegítőhöz. Önkormányzat szervezi.

2023. szept. 11. 20:58
 10/24 anonim ***** válasza:
59%

Akkor menjetek párterápiára pszichológushoz.

Meg gondolom ő már a plafonon van az állandó kielégítetlenségtől.

Lehet ha néha csinálnád neki kézzel vagy szájjal ő is megnyugodna meg talán neked is megjönne a kedved.

Azon kívül (bár írod hogy nagyon kicsi még a második) rengeteget tud segíteni egy kis elszabadulás otthonról. Kicsit ki a mókuskerékből. Ne csak mindig a kakis pelus meg síró gyerek....

Valami program ahol érzed hogy nő vagy nem csak anya

2023. szept. 11. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!