Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Régen a nők szűzen mentek...

Régen a nők szűzen mentek férjhez, mert tisztelték a jövendőbeli férjüket. Most meg. Miért van ez?

Figyelt kérdés

2013. dec. 4. 20:54
 71/100 A kérdező kommentje:

35-re reagálva, mely így szólt:

" Már megbocsáss, de miért is "jár" neked egy szűz nő? Már nem azért, de te milyen jogon várod el, hogy a nő, akivel majd összeházasodsz (lehet, hogy akár a 40-es éveitekben) szűz legyen?

Nekem volt eddig összesen 6 partnerem. Nem tartom soknak, szerintem a koromhoz képest egész jó arány. Mégsem lehet bennem "tapsolni", az nem attól függ. És nem érzem magam "használtnak" sem, tekintve, hogy nem használva lettem, mint valami fabunkó, hanem kölcsönös örömszerzésről volt szó. Te mennyire tiszteled a jövendőbeli nejed? Neki nem "jár", hogy a férje majd szűz legyen?"

Na jó, ok, abban igazad van, hogy minek alapján várom el, hogy érintetlen legyen a hölgy? Fifti-fifti alapon ezt nem tehetem. Ez igaz. De az is igaz, hogy elvárható, hogy valaki vigyázzon az erkölcseire. Hm. Nem személyes szempontból fontos az önerkölcsre való odafigyelés, hanem ez inkább az utódok és a család életének lehet egy fontos

kitevője. Mely hatása mindenki életét befolyásolhatja a családon belül.

Sok igazság van abban, amit írtál. Te egy okos nő vagy. Asszony típus.

Egyébként egyszer találkoztam egy szűz nővel. De csak találkozás volt.

Egy hajnalban sétáltam félrészegen Budapesten Pestszenterzsébet sétálóutcájában, amikor is megláttam egy hölgyet velem szemben jönni. Megszólítottam. Buliból jött. Leültünk egy padra és beszélgettünk. Át akartam ölelni, de azt mondta, hogy ne tegyem, mert ő erkölcsös és szűz. Azt is mondta, hogy csak az egyet várja. Nem karoltam át. Rákérdeztem állítására és váltig állította, hogy neki még nem volt férfival dolga. 30-on felül volt. Ha jól emlékszem, akkor 33 éves volt. Könyvelő volt a szakmája. Ott lakott Pesterzsébeten. Lakótelepi házakkal bőven beépített környék az a rész. Kértem, hogy egy teára vagy kávéra hívjon fel. Elutasított. Arra emlékszem, hogy könyvelő volt. Ő felment a lakásába, amint elhagyott.

Nagyon sokszor eszembe jut. Ő egy nő volt.

2013. dec. 10. 20:03
 72/100 anonim ***** válasza:
100%

Te mégis körbekúrogatnál mindenkit, akit meglátsz, szűz-e vagy sem (kávéra hajnalok hajnalán egy vadidegenhez? komolyan? azért ne nézd már hülyének őt sem), szóval a TE családodban (ahol lehet, hogy az asszonykád még akár vigyázott is az erkölcseire) hol lesznek ezek az értékek, ha azokat te ugyan nagyban hangoztatod, de pont az ellentétét teszed?

Olyan vagy, mint a részeg pap, vizet prédikál de bort iszik...

2013. dec. 10. 21:21
 73/100 anonim ***** válasza:

70: Amit te leírsz az csak bizonyos társadalmi osztályokban volt úgy. A parasztlányok ugyanúgy dolgoztak talán többet is mint a mai diplomás körömreszelgetők, mert fel kellett dolgozni a levágott jószágokat és a kertben is volt munka bőven.

Ha ezt te eltartásnak gondolod, akár most is kipróbálhatod. Az élelmiszert ingyen termeled, a tűzifát ingyen hozod az erdőről, az ivóvizet is ingyen meregeted a kútból, petróleumlámpára meg gyertyára pedig még az önkormányzati segélyből is telik de ha eladod a megtermelt javak egy részét a piacon akkor még jobban is keresel, mintha városban élnél és az élet sem drágább, mivel magadnak termelsz.

De ki akarna manapság a civilizáció és modern technika korában így élni? Nem sokan.

Ez nem csak a nők hibája. Ma olyan elvárásokat támaszt az élet mindenkivel szemben, aminek nehéz megfelelni. Egy átlagos életszínvonalat minimálbérből még akkor sem fizetsz meg ha olcsón laksz mert van lakásod és kevés a rezsije.

2013. dec. 10. 22:09
 74/100 A kérdező kommentje:

Kedves 72. Nézd, azért akartam felmenni hozzá, mert az utcán hideg volt. Oh, ez csak duma. De tényleg az volt. Szerettem volna közelebbről megismerni. Ennyi. De nem invitált és én nem vagyok erőszakos még ittasan sem.

Tiszteltem akkor és tisztelném most is. De még mennyire.

Asszony típus alkat volt, mintha az 1700-as évekből ugrott volna elő.

Egyébként tudom, hogy sok hozzá hasonlítható nő él úgy, mint ő. Nem mernek előjönni, mert félnek. Mert félnek azoktól, akik - bocsánat a kifejezésért -, csupán egy lekú.a.dó testet látnak bennük, mely szép lényük lenyűgöző megnyilvánulása.

2013. dec. 11. 20:38
 75/100 A kérdező kommentje:

Egyébként visszakanyarodva az eredetileg feltett kérdésre, akkor egy kis vizsgálódás után láthatjuk azt, hogy a kérdés, magának a kérdésnek más oldalairól is vizsgálható.

A laza életvitel, lehet, hogy még lazább erkölcsi értékrendet okoz. Minél lazább az erkölcsi élet, annál inkább anyagiassá válhat. Függetlenül attól, hogy az ezáltal keletkező anyagias vágyak teljesülnek-e, avagy sem. Ha nem teljesül, akkkor is él és ég a vágy azért, hogy a személyesen vágyott luxus, ill luxus érzés bekövetkezzen.

Ennek a dolognak egyik jelensége, hogy sok nő pénzes, gazdag hapsira vágyik, hogy jól és jobban érezze magát, meg hogy ne kelljen dolgoznia, vagy legalább kevesebbet.

Tehát sok tisztességes és becsületes férfi azért nem kap feleséget, mert nem tud luxust adni a feleségének. Társadalmi szempontból ez a hozzáállás káros, mert ha a csaj nem kap milliárdos krapekot, akkor inkább nem megy férjhez és (mivel nem egyedüli estről van szó), ennek okán a népesség szaporulata nem megfelelő nők pénz iránti mardosó vágya miatt. Márpedig egy társadalomban nem a társadalom van elsősorban, de az is, a nőért, hanem, mivel a létét a társadalomnak köszönheti, ezért a nő adós és felelős a társadalomnak. Tehát szülnie kell. Azért nevelték fel, azért küszködtek vele a tanárai, szülei, oktatói, hogy a társadalom hasznos eleme legyen.

És most mit látunk? Azt, hogy ba...ak fűvel-fával, de nagyon sok nem szül.

Felmerül a kérdés, hogy az emancipáció kifordulása lehet-e káros a társadalom nem emancipált, hanem természetes módon élő rétegeire? Vagy az egész társadalomra? Önmagára is káros az ilyen egyén.

2013. dec. 12. 21:23
 76/100 anonim ***** válasza:
akkora hatalmas baromságot írtál le, hogy ehhez már hozzászólni se lehet.
2013. dec. 13. 10:33
 77/100 anonim ***** válasza:
Jahogy egy nő társadalmi hasznossága a megszült gyerekek számával mérendő. Így már más.
2013. dec. 13. 10:42
 78/100 A kérdező kommentje:
Nem ennyire szorosan kell ezt kategorizálni, mint ahogy leírtad, de érzékeltetés szempontjából nem árt így megfogalmazni.
2013. dec. 13. 12:40
 79/100 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem árt.
2013. dec. 13. 12:59
 80/100 A kérdező kommentje:
Nem is beszélve arról, hogy kis országunk kormányai, mennyit próbáltak tenni, hogy egyre több és több legyen a nagycsaládok száma, akár az MSZP oldaláról, akár a FIDESZ oldaláról is nézzük a dolgot. Sok milliárdot fordítottak a büdzséből, hogy több legyen a magyar, de ennek útját állta a férfigyűlölet, a túl egyenjogúsítottság, a pénz utáni mardosó vágy, az új autó vásárlási mánia, mintha az autó töltené be a gyermek pozícióját egyesek életében, meg a manikűr, meg a pedikűr. Tartsatok már önvizsgálatot! Vegyétek már észre, hogy felelősek vagytok!
2013. dec. 13. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!