Régen a nők szűzen mentek férjhez, mert tisztelték a jövendőbeli férjüket. Most meg. Miért van ez?
Hogy jön ide a tisztelet?
Fiatal nő vagyok, és igen, elismerem, hogy volt jópár partnerem. De ettől még nem tisztelem kevésbé a párom.
Ez csak annyiban változtat a dolgon, hogy nem fogadom el, hogy ha a szüleim azt mondják, márpedig ő lesz a férjed és tisztelned KELL. A tiszteletet a 21. században bizony ki kell érdemelni.
Például azzal, hogy nem "használt nő" vagyok a szemében, és nem az alapján ítél meg, hogy hány partnerem volt. Nem is tudja, mert nem érdekli. (Persze neki amúgy is több volt, mint nekem :D)
Az alapján ítél meg, amilyen vagyok, ahogyan viselkedem. Azt gondolom, ez a normális és követendő hozzáállás.
Már megbocsáss, de miért is "jár" neked egy szűz nő? Már nem azért, de te milyen jogon várod el, hogy a nő, akivel majd összeházasodsz (lehet, hogy akár a 40-es éveitekben) szűz legyen?
Nekem volt eddig összesen 6 partnerem. Nem tartom soknak, szerintem a koromhoz képest egész jó arány. Mégsem lehet bennem "tapsolni", az nem attól függ. És nem érzem magam "használtnak" sem, tekintve, hogy nem használva lettem, mint valami fabunkó, hanem kölcsönös örömszerzésről volt szó. Te mennyire tiszteled a jövendőbeli nejed? Neki nem "jár", hogy a férje majd szűz legyen?
Kedves DeamWeaver!
Nagyon jó, amit ítál, de nem találtam meg benne a választ.
Viszont szeretném, ha kifejtenéd gondalataidat, arról, hogy mi az oka annak, hogy a hagyományos család, mint olyan sokkal ritkább, mint annakelőtte, pl 50 éve volt?
Belső okokra gondolok. Tehát nem olyanokra, mint urbanizáció, gyáriparosodás, mert ezek objektív és külső tényezők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!