Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Régen a nők szűzen mentek...

Régen a nők szűzen mentek férjhez, mert tisztelték a jövendőbeli férjüket. Most meg. Miért van ez?

Figyelt kérdés

2013. dec. 4. 20:54
 31/100 A kérdező kommentje:
Én sosem láttam szíz nőt közelről, csak hasz....at. Pedig nekem hamarosan 5 x jövend.
2013. dec. 5. 01:14
 32/100 DreamWeaver ***** válasza:
82%
Régen a nők alárendelt szerepet töltöttek be a társadalomban. Ehhez képest korunk társadalmára is azt mondják, hogy férfiközpontú. Sokminden változott. Régen nem volt a nőknek szavazati joguk, ma van. Régen a nők nem rendelkezhettek saját pályával, nem volt lehetőségük az önmegvalósításra, ma igen. Egyes arab országokban kecskében, vagy tevében mérik a nőt. Nagyjából ennyit ért régen egy női identitás. Ami a jelent illeti és egy egészséges párkapcsolatot; a szex is egy férfi és egy nő közti megismerés része. Más kérdés, hogy manapság a sorrend felborult. Sokan a szexet teszik ismerkedésük során első helyre, miközben annak több idő után kellene eljönnie. Ha két ember passzol egymáshoz szexben, az jó közérzetet és jó egészséget kölcsönöz mindkét félnek. Tudod, ma már sok helyen foglalkoznak a lélek szerepével is. Természetgyógyászat és spiritualitás sem volt mindig divat régen. És az, hogy két ember passzoljon a szexben is, nem árt, ha közös gyermekre vágynak. A szex házasság előtt és az egymás iránti tisztelet semmilyen összefüggésben nincs egymással. Ismerek több olyan nőt, aki a párja kedvéért a házasságkötésig tartogatta szűzességét. Aztán eljött a nagy nap, és kiderült, hogy a nő élete választottja egy érzelmileg impotens, önző egyén, a nő pedig az évek során kiszáradt és kifacsarodott, mint egy megevett és kiköpött citrom. A közös gyerekük pedig egy lelkileg instabil, neurotikus és apja után szintén érzelmi nyomorék lett felnőttkorára. Régen számtalan társadalmi szokás, vagy trend okozta egy ember lassú halálát, csak akkor még senki sem foglalkozott pszichológiával és az "ép testben ép lélek" témájával. Lehet, hogy tudatában vagy, lehet, hogy nem, Te egy nőt használati tárgynak tekintesz, ezért vagy alkalmatlan társas kapcsolatra a 21. században.
2013. dec. 5. 02:40
 33/100 Fagzal válasza:
Azóta lett agyuk.
2013. dec. 5. 05:06
 34/100 anonim ***** válasza:
82%

Hogy jön ide a tisztelet?

Fiatal nő vagyok, és igen, elismerem, hogy volt jópár partnerem. De ettől még nem tisztelem kevésbé a párom.

Ez csak annyiban változtat a dolgon, hogy nem fogadom el, hogy ha a szüleim azt mondják, márpedig ő lesz a férjed és tisztelned KELL. A tiszteletet a 21. században bizony ki kell érdemelni.

Például azzal, hogy nem "használt nő" vagyok a szemében, és nem az alapján ítél meg, hogy hány partnerem volt. Nem is tudja, mert nem érdekli. (Persze neki amúgy is több volt, mint nekem :D)

Az alapján ítél meg, amilyen vagyok, ahogyan viselkedem. Azt gondolom, ez a normális és követendő hozzáállás.

2013. dec. 5. 07:25
 35/100 anonim ***** válasza:
92%

Már megbocsáss, de miért is "jár" neked egy szűz nő? Már nem azért, de te milyen jogon várod el, hogy a nő, akivel majd összeházasodsz (lehet, hogy akár a 40-es éveitekben) szűz legyen?

Nekem volt eddig összesen 6 partnerem. Nem tartom soknak, szerintem a koromhoz képest egész jó arány. Mégsem lehet bennem "tapsolni", az nem attól függ. És nem érzem magam "használtnak" sem, tekintve, hogy nem használva lettem, mint valami fabunkó, hanem kölcsönös örömszerzésről volt szó. Te mennyire tiszteled a jövendőbeli nejed? Neki nem "jár", hogy a férje majd szűz legyen?

2013. dec. 5. 09:56
 36/100 anonim ***** válasza:
de akkor a férfiak is ugye? Vagy mindenhol volt egy szextanítónő?
2013. dec. 5. 13:39
 37/100 anonim ***** válasza:
62%
Kedves kérdező! Te mekkora köcsög vagy :D Remélem egyedül fogsz megdögleni :D agy rájössz, hogy b*zi vagy és akkor lehet neked szűz partnered :D aki arra vár, hogy s*ggbe tedd :D
2013. dec. 5. 13:42
 38/100 A kérdező kommentje:
Kedves előttem szóló 37-es, a modorod valós személyiségedhez képest túl kifinomult, ezért tatalma ellenére is gatulálok szellemi fejlődésedhez. Komolyan figyeleme méltó vagy. Szép. Csak így tovább. Még viheted valamire.
2013. dec. 5. 19:15
 39/100 A kérdező kommentje:

Kedves DeamWeaver!

Nagyon jó, amit ítál, de nem találtam meg benne a választ.

Viszont szeretném, ha kifejtenéd gondalataidat, arról, hogy mi az oka annak, hogy a hagyományos család, mint olyan sokkal ritkább, mint annakelőtte, pl 50 éve volt?

Belső okokra gondolok. Tehát nem olyanokra, mint urbanizáció, gyáriparosodás, mert ezek objektív és külső tényezők.

2013. dec. 5. 19:21
 40/100 A kérdező kommentje:
Családmodellre gondoltam.
2013. dec. 5. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!