Régen a nők szűzen mentek férjhez, mert tisztelték a jövendőbeli férjüket. Most meg. Miért van ez?
Régen helyett részegen-t olvastam. Fura. :D
Na persze, a férfi meg össze-vissza kúrhatott, mi? Ja, hogy neki nem kell tisztelni a jövendőbeli feleségét, vagy hogy van ez? Tudod a tiszteletnek kölcsönösnek kellene lennie.
Az régen volt, ez van. Most most van.
Régen is annyira voltak szűzek, mint most;)
Pedig akkor 14-15 évesen már mentek férjhez, szal....
Szállal nem voltak különbek az akkori nők.
Én most is tisztelem a jövendőbeli férjem. Csak még nem tudom ki az, és mikor jön. Azt meg senki se várhatja el tőlem- és én se várhatom el mástól-, hogy ne ismerjem magam, hogy pontosan mit is szeretnék, mik is a céljaim, mi is a jó nekem. Főleg, hogy már nem apáink adnak el 3 kecskéért és egy lóért, kizárólag gazdasági megfontolásokból, hanem magam választok, a magam szempontjai alapján.
Nem tiszteletlenség a jövendő férjemmel szemben az, hogy most már nem vagyok szűz. A mostani barátom mondta, hogy bár nem lenne kizáró ok, azért örül neki, hogy már tapasztalt nővel, és nem egy szűz kislánnyal ismerkedett meg személyemben. Az elvárások is változtak. Régen a nőnek annyi volt a dolga, hogy otthon üljön, kicsit társasági legyen, de erkölcsös, erényes, kötögessen meg hímezzen, olvasson és zongorázzon, nevelje a gyereket, ha netalán meg szegényebb családba került, akkor ott vezesse a háztartást, de kb ennyi. De akkor a házasságával biztosítva volt számára az is, hogy élete végéig ott lesz mellette valaki, aki eltartja, vigyáz rá, stb. Most meg? Most meg az van, hogy a nőnek muszáj a maga lábán is megélnie, mert néhány papír aláírásával egyik pillanatról a másikra magára maradhat. Már nem elég, hogy tud zongorázni és a társasági körökben jól forog, hanem valamilyen munkája kell, hogy legyen, hogy ha véletlenül úgy adódik, akkor maradjon fedél a feje felett, a gyerekét még mindig normálisan tudja (egyedül) nevelni, és társaik. Sok minden megváltozott, hogy jogilag a nők egyenrangúak lettek a férfiakkal, bár teljes társadalmi egyenrangúságról még mindig nem beszélhetünk- lásd a kérdésed is.
Plusz ott van a korábbi válaszolók nagy bölcsessége: a tisztelet kétoldalú. Ha te nem tiszteled jövendő feleséged, és kefélsz össze-vissza, akkor hogy várhatod el, hogy ő ne tegyen ugyanígy?
Akkor az arab országok társadalma miért egységesebb? Ott csalá a család.
Ahol felbomlik a család, ott felbomlik a társadalom is. Ahol előtérbe kerül a szabadosság, ott hamarosan felveti a fejét bűn.
Nem tudom, de szerintem visszataszító, ha egy nő tapsolni tud a p.....val.
10-es: El vagy te tévedve. Azt a sok megdugott kiscsajt kevés férfi dugja, miközben a mai férfiak között sokkal több a szűz, mint a nők között.
Egy lány inkább osztozik 5-10 másikkal egy jó pasin, minthogy összejöjjön egy lúzerrel.
Az arab országokban család a család?
Mi a p*csről beszélsz? Arabok is dugnak összevissza,csak ott az asszonynak nem lehet szava.Férjhez megy és tartja a száját,vagy megverik.
A szüzesség megléte és a tisztelet nem függ össze. Attól mert valaki már tapasztaltan házasodik még tisztelheti a párját. Nem értem, miért ezt a példát hoztad fel.
Egyébként csak szólok, a másik kérdésnél meg arról szól, hogy egy 25 éves szép lány szűz, ezért defektes.
Rohadt jó, hogy ennyire szélsőségek léteznek manapság egy csomó pasinál.
Egyébként én szűz vagyok még, és arra a férfira várok, akivel hosszútávon képzelem el, szóval örülnék annak, ha 1 férfi lenne az életemben, de azért én se akarok szűzen megházasodni. Meg persze, azért nem vagyok naiv se, mert tudom jól, hogy nagyon sok férfi van, aki simán átvág. Tudod a barátnőm is úgy veszítette el, hogy azután rögtön dobta a pasi. Szóval? és itt hol a tisztelet? Miért van ez?
Mit szeretnél elérni ezzel a kérdéssel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!