Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Miért vigasztalják azzal a...

Miért vigasztalják azzal a kamaszokat, amikor a szüzesség elvesztéséről, csajozásról van szó, hogy "ez nem verseny! ", mikor valójában igenis az?

Figyelt kérdés

Ezt az élet, a természet, az evolúció is bizonyítja. Ami vagy aki korábban érik, az mindig jobban jár. A madarak közt a legnagyobb, leghangosabb, legagresszívebb szerzi meg a legtöbb falatot, félrelöki a társait, ő nő a legnagyobbra, ő kapja a legéletképesebb párt. Az állatvilágban mindenhol, ahol hierarchia van, a legnagyobb, legerősebb adja tovább a legjobb géneket.

És ez az embereknél is így van. Azért vonzódunk ahhoz, akihez, és azért azt látjuk szépnek, akit, mert a tudatalattink érzékeli, hogy vele párosodva örökítjük tovább a legjobb génvariációt. Pl. azért imádjuk az arányosan vékony csípőt, mert van egy bizonyos optimális arány a derék- és a csípőbőség között, ami a legalkalmasabb a gyerek kihordására. És még lehetne folytatni. Szóval a lányok is a korán érő fiúkat szeretik, legyen az akármilyen bunkó. Pszichológiailag is van ennek jelentősége, hisz magabiztosabban lép fel az, aki korán és sokat megtapasztal, ennélfogva sikeresebb lesz a későbbi életben, tehát nagyobb eséllyel szerzi meg a legjobb párt. Aki meg sokat stresszel rá és későn kezdi, annak meg lehetnek mindenféle komplexusai, és egész életében kompromisszumokat köt.

Én úgy látom, hogy összességében ez egy verseny, ahol ugyanúgy jelen vannak a természet farkastörvényei, mint bárhol másutt, akármit is mondanak a kamaszoknak a szüleik. De cáfoljon meg, aki tud!

2013. márc. 17. 22:17
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

"Érdekes verseny... lehet utólag versenyt futni a nemibeteg gondozóba, piros pöttyökkel a fütykösön, ha túl fiatalon ergo túl felelőtlenül szexelt az illető...

Vagy pl -a változatosság netovábbja- lehet pl versenyben pelenkázni az újszülöttel, középiskolai tanulmányok végzése mellett..."

Direkt nem fogod fel a kérdés lényegét? Te is nagyon jól tudod, hogy ezek végletes esetek, és nem erre gondolok, hanem egy kamaszfiú azon igényére, hogy túllegyen az első szexen, és minden félelemre, ami ehhez kapcsolódik. Tudom, hogy felnőttként erre már nehéz visszagondolni, az én szüleim is mindig meglepnek azzal, hogy mennyire úgy viselkednek, mintha soha nem lettek volna fiatalok. De egy pillanatra gondolj már bele abba, hogy egy 21 éves srácnak, aki még nem a családjával meg a lakásával meg a rezsivel foglalkozik, ez egy központi kérdés, a legfontosabb dolog az életében.

2014. febr. 3. 22:14
 42/45 anonim ***** válasza:

Férfiból vagyok, de nekem nem ez volt a legfontosabb kérdés anno, hanem a szerelem. Azaz a lelkiek. Persze én is vágytam a szexre, és szerencsére már huszonéves voltam, mire elvesztettem a szüzességem. Tizenévesen még kicsit/nagyon felelőtlenek a legtöbben, és így van kockázata a nemi életnek rendesen, lelkileg, valamint a teherbe esésre és a fertőződésre nézve.

Az a baj, h a média, részben öntudatlan -tudatalattira ható- trükkökkel, részben nyíltan a fiatalokat is befolyásolja, pl szexuális hozzáállásban, sokszor direkt diszharmonikus módon. Ez is annak következménye , amiről e vita szól, hiszen a tévé stb hatására a mai tizenévesek egymást hergelik, hogy "jaj , el kéne veszteni már, mert a Kati, a Géza is elvesztette 14 évesen, én meg már 15 vagyok, juj, juj."

Infantilis ez a verseny. A legfőbb baj, hogy egymáshoz méritek önmagatokat, nem önmagatokhoz. Magadnak akarj megfelelni, ne másoknak, ezen felül javaslom belegondolnod, micsoda nagy kockázat tizenévesen szexelni, legalábbis kb 17-18 éves kor előtt. Persze amíg ennyire fiatal vagy, nem lehet összehasonlítási alapod, így sajnos még nem láthatsz rá. Tudom, h különösen tizenévesen tombolnak a hormonok leginkább, de a kockázat még ennél is nagyobb ekkoriban.

2014. febr. 6. 20:41
 43/45 A kérdező kommentje:

"Magadnak akarj megfelelni, ne másoknak,"

Nem másoknak akarok. ÉN vágyok a szerelemre és a szexre. És igen, én is a lelkiekre vágyom, hiszem ellenkező esetben már rég felkerestem volna egy prostit. De nekem ennél több kell. Kapcsolatot akarok.

"ezen felül javaslom belegondolnod, micsoda nagy kockázat tizenévesen szexelni, legalábbis kb 17-18 éves kor előtt."

Az lehet, de én 21 éves vagyok, nem kamasz. Úgy gondolom, eléggé tisztában vagyok a kockázatokkal.

2014. febr. 6. 21:22
 44/45 anonim ***** válasza:
Ha 21 vagy, akkor pláne problémás gondolkodásmódra utal, ha versenynek hiszed a szüzesség elvesztését.
2014. febr. 10. 19:48
 45/45 A kérdező kommentje:
Időközben 23 lettem, de továbbra is annak tartom.
2015. aug. 28. 09:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!