Miért vigasztalják azzal a kamaszokat, amikor a szüzesség elvesztéséről, csajozásról van szó, hogy "ez nem verseny! ", mikor valójában igenis az?
Ezt az élet, a természet, az evolúció is bizonyítja. Ami vagy aki korábban érik, az mindig jobban jár. A madarak közt a legnagyobb, leghangosabb, legagresszívebb szerzi meg a legtöbb falatot, félrelöki a társait, ő nő a legnagyobbra, ő kapja a legéletképesebb párt. Az állatvilágban mindenhol, ahol hierarchia van, a legnagyobb, legerősebb adja tovább a legjobb géneket.
És ez az embereknél is így van. Azért vonzódunk ahhoz, akihez, és azért azt látjuk szépnek, akit, mert a tudatalattink érzékeli, hogy vele párosodva örökítjük tovább a legjobb génvariációt. Pl. azért imádjuk az arányosan vékony csípőt, mert van egy bizonyos optimális arány a derék- és a csípőbőség között, ami a legalkalmasabb a gyerek kihordására. És még lehetne folytatni. Szóval a lányok is a korán érő fiúkat szeretik, legyen az akármilyen bunkó. Pszichológiailag is van ennek jelentősége, hisz magabiztosabban lép fel az, aki korán és sokat megtapasztal, ennélfogva sikeresebb lesz a későbbi életben, tehát nagyobb eséllyel szerzi meg a legjobb párt. Aki meg sokat stresszel rá és későn kezdi, annak meg lehetnek mindenféle komplexusai, és egész életében kompromisszumokat köt.
Én úgy látom, hogy összességében ez egy verseny, ahol ugyanúgy jelen vannak a természet farkastörvényei, mint bárhol másutt, akármit is mondanak a kamaszoknak a szüleik. De cáfoljon meg, aki tud!
Elfogadom a véleményed, de két kikötésem van:
1. Ne személyeskedj, mert akkor se én, se senki más nem fog téged itt komolyan venni. Ezzel csak lejáratod magad.
2. Érvelj a fröcsögés helyett. Írd le, hogy melyik pontokon tévedek és vezesd le, hogy miért hibás az elgondolásom. Akár kulturált ember módjára is viselkedhetsz :)
Kezdem én, hogy lásd, milyen, jó?
"z első aktus időpontja nincs összefüggésben azzal hogy ki az alfhím, alfaszuka."
Miért? Magyarázd el! Az én tapasztalataim alapján a legszebb lányokat vitték el először, és azok, akik a leghamarabb érő idősebb fiúk voltak. Hogy a lány akkor még nem akart szexet, az lehet. De tapasztalatot akkor is gyűjtött.
"Normál ember nem érzi magát hátrányban amiatt hogy ő később szexel mint a szomszéd maris."
De igen. Persze ezt mindenki letagadja és azt mondja, gyerekes dolog ezen versenyezni, de titokban mindenki hátránynak érzi és minél hamarabb szeretne túlesni rajta (fiúkról beszélek). Már önmagában az is bizonyíték rá, hogy a szülők állandóan vigasztalják a gyerekeiket és bizonygatják, hogy "ez nem verseny", hiszen ha ez egyértelmű lenne, miért lenne szükség vigasztalásra, bizonygatásra? Ahogy az átlagember igyekszik nagyobb házat építeni, nagyobb kocsit venni, többet nyaralni, mint a szomszédja, ugyanúgy ebben is rivalizálunk. Ráadásul a kamaszok éretlenebbek is, mint a felnőtt emberek (cigizzünk, hogy "nagyok"-nak tűnjünk), így nem csoda, hogy hiúsági kérdést csinálnak belőle. Áltatja magát, aki azt mondja, hogy ez nem érdekli. Egy kamasz fiú életének központi eleme a szex.
"valakiakifafalatkaparja, márc.17., 22:21":
"DE annak nincs
értelme, hogy egyedülálló anyákkal, apákkal legyen tömve
a föld. Illetve a másik dolog, hogy lehet épp 35 évesen
találkozol azzal, aki tökéletes. Addig meg nem találod a
helyed :)"
SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL. Pontosan így gondolom én is.
Arról nem is beszélve, hogy bár lehet, h véletlenszerű, fiktív a példád, de élő tanu vagyok rá. :) Majdnem pont ennyi vagyok és most találtam meg életem IGAZI párját. :)
Megint én vagyok.
Kedves kérdező, a felelősség kérdése fontosabb, mint túl esni rajta. Igen, tudom, h ott a nyomás, h "micsoda puha p öcs vagy, ha még nem dugtál pinát", a bőrömön érzékelem, mivel férfiból vagyok. Mégse érzek hátrányt, mert vagy huszonéves korom elején vesztettem el szüzességem anno, és nem korábban, SŐT, BOLDOG VAGYOK, H NEM KAPKODTAM EL, mert érettebb fejjel, érettségivel a hátam mögött elkerültem egy esetleges apasági pert tiniként, és a fertőzéseket, melyeket tapasztalatlanság, óvatlanság okán tizenévesen nagyobb eséllyel gyűjt be bárki... Én esélyt se adtam erre, mert tiniként még szűz voltam, szerencsére.
Egy 30-as ffi.
Homokba dughatjuk a fejünket és mondhatjuk,hogy ez nem verseny,de lássuk be - a fiatalok folyamatosan azon versengenek,hogy kinek nagyobb a farka,melle,kocsija,ki dugott először,kinek mennyi és milyen partnere volt,ki néz ki jobban mint a többi. Ez tény,tapasztalom minden "áldott" nap. Azt azért hozzáteszem,hogy ez csak emberi hiúság és semmi köze nincs az evolúcióhoz.
A szülők pedig azért nem készítik erre fel a gyerekeiket,mert prűdek,nem képesek feldolgozni,hogy a világ változik és azt hiszik,hogy még mindig ugyanazok a viselkedési normák érvényesek,amiket nagyszüleink az ő torkukon erőszakoltak le.
Figyelj, minden ember magából indul ki. Felesleges emögé a tény mögé bármi magyarázatot állítani. A kevésbé értelmesek versenyként fogják fel a normálisak belátják hogy ilyenen versengeni tök gáz és marha gyerekes. Valaki erre már 14 évesen rájön van aki meg soha életében. Élő példa vagy te. Nem tudom nálatok hogy volt, mi még olyan korban éltünk ahol általános iskolában szexelni marha gáz volt, mindenki szerint és senkire nem tekintettünk istencsászárként. Hangsúlyozom mi lányok vagyunk, lehet ebből adódik az alapvető ellentét. Ez ugyanolyan mint a dohányzás. Valaki azért dohányzik tinikorban merthogy ettől menő lesz? Egy fenét mindenki szánalmasnak gondolja csak ő hiszi azt hogy menő. Ugyanígy van a szexel is.
A mai kisgyerekek nagyzolásától a hányinger kerülget. Semmiféle kisebbségi komplexussal nem rendelkezem csak mert egy boldog párkapcsolatban veszítettem el a szüzességem 18 évesen. Miért kéne emiatt hátrányban érezni magam? Miért kéne olyanra felnézni aki még tök felkészületlenül semmiféle érzelmi alap nélkül belemegy egy szexuális viszonyba 13-14 évesen?
Szerintem alapvető a nevelés kérdése... Azért sulykolják a szülők a gyerekben hogy ez nem verseny hogy ellensúlyozzák azt amit az ostoba társadalom s média rá akarna erőltetni. A tinédzserek befolyásolhatók (már amelyik hagyja magát befolyásolni) erről ennyit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!