Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Vajon szűz még?

Vajon szűz még?

Figyelt kérdés

Van egy 30 éves srác, akivel ismerkedek - elég régóta. Lassan haladunk, lassan jutottunk el az első találkozásig. Akkor is véletlenül történt. Több randit lemondott arra hivatkozva, hogy nagyon szeretne találkozni velem, de egyszerűen nem mer, nagyon félénk.

Egyszer voltunk együtt, és bár konkrétan a közösülés nem történt meg, mindkettőnknek jó volt. A következő találkozás azonban megint sokat váratott magára. És akkor is véletlenül futottunk össze nemrég. De történt ez-az.

Ha nem lennénk napi kapcsolatban telefonon, hagynám, mert azt gondolnám, hogy csak én vagyok oda érte. De mivel keres, érdeklődik, úgy tűnik, mindketten kölcsönösen ragaszkodunk egymáshoz. Sokat kérdez a szexről, illetve sms-ben ő is leírja, hogy mit szeretne, lehetne-e ezt vagy azt? Az utóbbi találkozásunk után megkérdezte, hogy még mindig nem ábrándultam ki belőle? Illetve utalt már arra is, hogy szerinte én sokkal tapasztaltabb vagyok, mint ő.

Korábban megfordult a fejemben, hogy még nem volt nővel, vagy nagyon kevés tapasztalata van, de mivel azt mondta, hogy volt már barátnője, egy ideig nem foglalkoztam tovább a kérdéssel. Most viszont megint arra gyanakszom, hogy talán még szűz...

2012. nov. 3. 11:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Azért azt ne feledjük, pénz, ház, autó, igényes kinézet, egzisztencia ezek vagy alapelvárás, vagy extrák, de kellenek egy jó működő kapcsoaltban. Ilyen téren írom, hogy jól állok, van jogi diplomám, 10 éve eddzek ,izoms vagyok, nincs torz fejem, anyámék után öröklök három ingatlant csak én egyedül, plussz egy jobbféle autót is, elhejezkedéssel jól fizető munkahelyre sem lesz valószínüleg problémám. Ezt azért nem sokan mondhatják el magukról. Szerintem ez nem rossz. De mégis a rossz gyerekkori élmények miatt,bár nincs rá okom, de alsóbbrendűségi koplexusok gyötörnek, túl zárkózott, tól hideg, távolságtartó, besavanyodott ember lettem belül. Tudod a rossz lelki traumák egy életre megbélyegeznek. Ezóta maximalista vagyok, hogy minél jobban megfeleljek kívülről, de belül mégis lélekben dögrováson vagyok. Van ilyen. És ugye erre jön rá ez a kényszeres tisztaságmánia, tökéletességre törekvés, mindent túlellenőrizni, hogy teljes legyen a komfort. Ez egy külső ember számára elég tehert jelenthet egy idő után. Mert ez verődött belém az évek során. Már az egész életem erről szól. Minden nap többet, jobbat teljesíteni. De mégis, osha nem leszek boldog. Csak haladok előre, de sosem érem el a végcélt.

Jó neked, hogy van "szinészi vénád" és képes vagy jó arcot vágni a többiek felé. Én nem ilyen vagyok. Nekem nem megy. Amiket írtam lelki problémákat, meg más is, de a lényeg, borzasztó sötét a jövőképem. Vannak emberek akik tele vannak ambícióval, életkedvvel, tervekkel a jövőre, oly fényes a jövőjük, mernek belevágni bevállalósabb esetekbe, de nekem egy nagy sűrű fekete ködfelhő van a jövőképemre vonatkozóan. Egyszerűen a tükörben próbálok mosolyogni, de mintha egy kirakatbábu nézne vissza ,annyira mű az a mosoly! Egy tökéletesen negatív kisugárzás vagyok, ha a szemeimbe néznél, mintha lélekben halott lennék. Szem a lélek tükre. Nézegesd a te embered szemét, ha tetszik amit látsz, akkor hidd el, bármilyen gondja van, érdemes küzdeni érte!

Igazából nem tudom mennyire jó az álca, ha egy pozitív kisugárzást mutatsz kifelé, lehet ,hogy ezzel becsapod önmagad, és a környezeted is, de lehet,hogy viszont többen fognak szeretni tisztelni /felületesen/. De inkább olyan legyél, mint amilyen most vagy, mint olyan mint ami én vagyok. Sok sikert egy szebb jövőért neked!

2012. nov. 4. 21:07
 22/32 A kérdező kommentje:

Leírtad, hogy általánosságban miért félsz a párkapcsolattól, és írtad azt is, hogy kényszerbeteg vagy.

Olyanra gondoltál már, hogyha összejönnél egy lánnyal, milyen érzést váltana ki belőled, ha nyilvánosan kellene vele mutatkoznod?

Írtad, hogy a szexben szerinted feltalálnád magad... De az okozhat szerinted extra nagyfokú félelmet, hogy nem tudnál a lánynak mit mondani, nem tudnál vele beszélgetni? Félnél, hogy unalmasnak talál?

(De ha te ettől nem félsz, elképzelhetőnek tartod, hogy van ilyen? Még abban az esetben is, ha kétségkívül tanult, intelligens emberről van szó?)

Zavarna, hogy a nő tapasztaltabb, mint te vagy?

Hogyan vélekednél egy olyan nőről, aki tetszik, neki is tetszel, szimpatikus is, szóval vonzódsz hozzá mindenhogyan, de tudod róla azt, hogy 10 férfivel volt már kapcsolata? (de amúgy rendes lány, nem úgy viselkedik, mint egy k.., de az nyilvánvaló, hogy van tapasztalata bőven)

Be mernéd vallani, hogy még nincs szexuális tapasztatlatod? Vagy megpróbálnád azt a látszatot kelteni, hogy van valamennyi... Ez esetben görcsölnél rajta, hogy észreveszi a lány, hogy nincs?

2012. nov. 11. 14:18
 23/32 anonim ***** válasza:

21 es vagyok, és a privátot is olvastam, akkor válaszolok! Szóval az a helyzet, hogy igazán egy párkapcsolatba főleg azért nem akarok belevágni, a legnagyobb gátlásom pont az,hogy egyszerűen nem vagyok a szavak embere. Ha kérdeznek tőlem, leszólítanak, akkor tudok teljesen normálisan válaszolni, diplomás vagyok, nem tartom magam a legostobábbnak, de mégis ha nekem kéne már témát felhozni, vagy nyitni valaki felé, azzal gondban vagyok. Egyszerűen kiakad a duma, nem megy annyira gördülékenyen mint kéne. Tudod egy jó ki beszédes néni az jó lenne mellém, aki mindig tud valami témát feldobni, aki jó nyitott, aki uralja a beszélgetést. Ilyennel el tudnám képzelni magamat, meg ugye jobban is oldódnék a társaságában. Viszont ugye fogd már ki, hogy ki ilyen, meg ki hajlandó erre!

Kényszerbetegség. Pokol! De legyőztem a zömét, uralom, és ha nagyon koncentrálok, akkor még egy napi együttartózkodás után sem bukna ki senki kívülállónak,hogy van -e ilyesmi pszichés bajom. Ez miatt annyira nem gőrcsölnék végülis.

Hogy tapasztaltabb a lány? Háát, mit ne mondjak,ez megint nőfüggő. Én például nem vagyok rest elmenni prostizni, és ki lenne náluk szexuálisan tapasztaltabb nő? Nem sok asszem. Ez sem zavarna, csak ugye tudni kell pókerarcot vágni hozzá. Akkor a kutya nem mondja meg ,hogy szexeltél e már vagy sem.

A szűz ember az tétova, visszahúzódó, nem annyira kezdeményező magában a nemi aktusban. Ha viszont kellően határozott vagy, van fantáziád, azt fejben kipörgeted előtte, azt a terveid szerint megcsinálod tökölés nélkül akkor elvileg nem kéne,hogy észrevegye, hogy még nem volt részed páros szexben ezelőtt. Igazán nem zavar hogy szexuálisan tapasztaltabb, attól még férfinak érzem magamat, mert erős vagyok, egészséges, és van akaraterőm is bőven, ő meg ha szexelt már sokat ha nem, csak egy kicsi nő akkor is, nem kell annyira cidrizni tőle.

Bocs, lehet,hogy ettől az irásomtól, véleményemtől most egy világ omlott össze benned,hogy milyen söpredék vagyok, hogy prostizom, mert a lányok általában ezt nem szokták preferálni, és valahol meg is értem őket, de tudod, nekik meg gondolkodni kéne a mi álláspontunk szerint is, mert vannak az embernek gondjai,akkor nem lehet csak úgy kamikaze módon belevágni semmi olyanba,ami esetleg komolyra fordulhat,aztán ha kibukik valami, akkor meg csak megy a csalódás, meg a szomorkodás, és az se nekem ,se egy rendes lánynak nem volna igazán jó.

2012. nov. 11. 21:13
 24/32 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy válaszoltál!

Egyáltalán nem omlott össze bennem egy teljes világ, de egy részleges sem. :) Szerintem nincs ebben semmi rossz. Főleg, hogy nem vagy kapcsolatban. Ha azt írnád, hogy a barátnőd vagy a feleséged, élettársad mellett prostizol, akkor valószínűleg egy kicsit más lenne a véleményem, de ítélkezni ismeretlenül, a párkapcsolati szituációk ismerete nélkül is elég merész lenne. Sok mindent láttam én már. Van, hogy nem az a legbűnösebb egy kapcsolati háromszögben (vagy sokszögben), aki prostihoz jár vagy félrelép... Csak az általános erkölcsi nézeteink szerint. Persze lehet, hogy az esetek nagyobb részében az a fél a hibás(abb), aki félrelépeget.

Ezzel kapcsolatban hirtelen most csak egy kérdésem van: korábban nem azt írtad, hogy még nem voltál nővel?

2012. nov. 11. 23:48
 25/32 anonim ***** válasza:
Ezt most egy általános elméleti szintű hozzáállás- véleménykifejtésnek fogd fel. Tehát elvekben nem ítélem el a prostikat, és egyenlőre prostizós jövőt tervezek magamnak, addig amíg lélekben helyre nem rázódom. De még nem voltam konkrétan senkivel, de egykét héten belül nagy újdonságélményben lesz részem! De jó nekem! Mások már ilyen korra, 27 évesen szana szét unták a szexet, nekem még lesz valami meglepetés az életemben! Nem olyan rossz ám ez, ha belegondolok. Sose késő. Remélhetőleg jól is fogom érezni magam. Egyébként örülök, hogy vannak ilyen jó hozzáállású, nyitottabb felfogású nők mint te, akik tudnak egy kicsit a férfi fejével is gondolkodni. Biztos vagyok benne,hogy a párod jól fogja érezni magát veled. Egy párkapcsolat én úgy gondolom akkor tökéletes, ha mindkét fél tud az ellenkező nem elméjével is gondolkodni, szemeivel is "látni" a helyzetet! Aki képes rá, az remek ember!
2012. nov. 11. 23:54
 26/32 A kérdező kommentje:

Így már értem. Nincs ebben semmi. Amíg független vagy, én nem találok benne semmi kivetni valót, de nem akarom magamat ismételni.

Tehát az is kiderült számomra, hogy prosti esetében nem zavarna, ha tapasztaltabb. Igazából egy prostinak az is a "dolga", hogy tapasztalt legyen, nem? :) De gondolom, laza kapcsolat esetén sem zavarna, hogy sok férfivel volt már szexuális kapcsolata a hölgynek.

Na, de társadul választanál olyan nőt, akin már jó páran "átmentek"?

Ha találkoznál egy számodra szimpatikus lánnyal, akivel akár többet is el tudnál képzelni, mit tennél, ha rákérdezne az előző kapcsolataidra? Bevallanád, hogy nem volt előző? Félsz, tartasz az ilyen kérdésektől?

Eddigi tapasztalataid alapján a nők hogy állnak a férfiak tapasztalatlanságához, gátlásosságához?

A kényszerbetegség nálad miben nyilvánul meg?

Orvoshoz jársz?

Írtad, hogy nem lenne probléma jó munkahelyet találnod... De dolgozol jelenleg? Vagy ha nem, volt már munkaviszonyod?

A munkában mennyire vet vissza a kényszerbetegség?

(bocs, a sok kérdésért, remélem, győzöd :))

2012. nov. 12. 18:25
 27/32 anonim ***** válasza:

Jaja, torpedózól rendesen a kérdésekkel,de ez engem nem zavar, szívesen válaszolok, hogy kiismerd ezt az embertípust, mint ami pl. én vagyok. Szóval az a helyzet,hogy engem igazán sosem érdekelt,hogy egy nőnek mennyi palkója volt engem megelőzően. Mégis mit számít? A múlt elmúlt, csak a jelen és a jövő számít. Tőlem lehetett száz is ezelőtt, nekem ebből csak annyi jön le következtetésképp, hogy szerencsétlen volt, és párról párra kereste magának az igazit, de egyikben sem találta meg. Ő is emberből van, vágyik a boldogságra, keresgél, közben kipróbál ezt is, azt is, aztán ha talál egy igazi neki valót, akkor majd megáll a párkeresésben. Sokan erre mondják, hogy szajha, de szerintem egyáltalán nem ri banc az akinek már sok sok kapcsolata volt.

Valahogy ez a szüzesség dolog sokaknál kissé túl van lihegve,hogy mekkora kincs, meg legendának kell elnnie az eseménynek az elveszítéséhez, meg hogy az életben csak egyszer van ilyen blablabla... Nálam semmivel nem ér többet egy szűz lány ,mint egy igen tapasztalt. Semmi extra nincs szerintem bennük, sőt inkább kevésbé izgatnak, mint egy határozott nő, aki tudja mit csinál, mit akar. CSakhát ugye, ahhoz tudni kell teljesíteni is! De remélhetőleg nem önző az a tapasztalt nő, és türelmes, megértő amennyire kell, hogy legyen.

Ha rákérdezne az előzményimre? Háát, ez attól függ. Nyilván kiismerném, hogy kiféle, miféle is az a nő. Ha látom rajta,hogy önzetlenül szeret, ha nincs teljesítménymérő" a fejében, akkor elmondanám simán,hogy nem sok partnerhez volt dolgom eddig. Prosti témáról sírí csendben volnék az biztos! egyszerűen erre a nők allergiásak. Hallani nem akarnak róla. Ilyesmiről nem kell tudnia, ráadásul mivel ez is akkor már a múlt része, igazán jelentősége nincs, meg úgy kell felfogni, mint futó kalandok, ezek a lányok, akikhez készülök nem az az útcasarki szenny fertőző féle, ezek jól szituált háznál fogadós lányok, rendesek. De ha találnák egy igazi helyes nőt, akivel tökéletesen összeillünk, akkor biztos hogy örökre lezárnám a prostis kalandozásokat. Ha meg mégis félremennék, akkor előtte közölném vele, sose csalnám meg, de bevallanám,hogy elmúltak az érzelmek. Én útálom hitegetni a másikat. Ha mennie kell, akkor mennie kell. Ez persze egyáltalán nem kötelező hogy így legyen.

Kényszerbetegség főleg túlzott személyes-tisztaságmánia, és önmagammal szemben maximalizmus, ami főleg a rossz múltból eredő komplexusokból származik.

Orvosnál voltam, de otthagytam, mert százszór hatékonyabban jöttem rá magam a problémáim megoldására, a pszichiáterek úgy működnek,hgoy elhúzzák az időt, és egy óra dumcsi kb 6 -10 ezer forintba fáj, főleg a semmiért amit szolgáltatnak. Egyedül ,önismereti elgondolkodással sokkal többre jutottam mint ezekkel a szemétládákkal. Pszichiáterek messziről kerülendő mocskos hiénák szerintem. Azért a CSernust bírom! :) De nem nála voltam.

A nők hogy állnak a férfiak gátlásosságához? Szarul! azt egyik sem preferálja. EGyszerűen unalmas hulladéknak néznek, lehet az egyén akármilyen kisportolt, jól ötlözött, határozottságot, alfahímséget sugalló ránézésre, ha nekifog beszélni, és kibuknak sorra a gátlások, a lelki problémák, az hogy nem egy két lábbal áll a földön kategoriás egyén, akkor nagyívben köpnek rá. Nekem ez a tapasztalatom. Egy idő után kiismernek, begubóznak mint egy süni, aztán kampó.

A szexuális tapasztalatlansághoz hogyan állnak? Az már egy fokkal jobb, közvélémény kutatásokat szoktam nézni, én úgy vettem észre, hogy a szolídabb, talpraesetteb nők azok jól viselik, sőt örülnek, az apuka kedvence kis hercegnő féle én vagyok a világ közepe, engem kötelező szeretni" hozzáállású divatmajom nők meg köpnek rá az ilyen emberekre. Szóval itt két részre oszlik a tábor.

Kb. ennyi amit tudok válaszolni a kérdésekre!

Jó következtetéseket kívánok hozzá!

2012. nov. 12. 23:37
 28/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes választ! Nagyon sokat segítesz, úgyhogy lesznek további kérdések. :)

Elsőként megjegyezném, hogy az előző válaszból csak a munkával/munkahellyel kapcsolatos kérdéseimre nem válaszoltál. Megtennéd, hogy pótolod? Persze, csak ha nem probléma. Ha indiszkrét a kérdés, akkor vedd úgy, mintha fel sem tettem volna.

Jó, hogy így gondolkozol a „nagy múltú” nőkkel kapcsolatosan.

Igen, én is az a fajta nő vagyok, aki nagyon kereste a szerelmet, a boldogságot, a harmóniát egész életében. Fiatalabb koromban sok hibát elkövettem, konkrétan: elég sok szívet összetörtem. Mert éretlen voltam, nem voltam kész az elköteleződésre. A szakítások viszont mindig nagyon megviseltek, akkor is, ha én szakítottam. Sőt, talán így még jobban, mert a lelkiismeretem nem hagyott nyugodni. Az ilyen megzuhanások után menetrend szerint az jött, hogy hallani sem akartam komoly kapcsolatról, de az életet élveztem. Az ilyen időszakokban eléggé könnyűvérű nő benyomását kelthettem. Később, ahogy kezdett benőni a fejem lágya, visszanyalt a fagyi, mivel folyamatosan én koppantam, engem hagytak ott, én csalódtam nagyokat. Talán meg is érdemeltem. Most viszont már nem vonzanak a kalandok. Harmóniára, biztonságra (főleg érzelmire) és nyugalomra vágyom. De a szerelemre szükségem van! Nekem anélkül nem megy.

Igen, a prosti-témáról szerintem is jobb, ha hallgatni fogsz mindenkor. Valóban allergiásak vagyunk rá. :) Én megértelek benneteket, de sokat hallani erről én sem nagyon szeretnék. A páromtól pedig egyáltalán nem.

Megvolt már az első találkozás ilyen hölgyeménnyel?

Nekem sokkal vonzóbb egy szerényebb, csöndesebb, visszahúzódóbb férfi, mint egy nagypofájú kivagyok-mivagyok macsó alfahím. Mint említettem már, én is eléggé gátlásos, visszahúzódó vagyok, bár a látszat sokszor nem ez. Bár exhibicionistának sem gondolna senki. Szóval én nagyon nem érzem jól magam a nagy önbizalmú, nagydumás pasikkal.

A lelki problémákat pedig igyekszem megérteni, elfogadni, és ha tudok, segíteni. Abszolút nem gondolom selejtesnek azokat, aki szenvednek valamitől.

A maximalizmus mindenben jellemző rád? Mindenben 100%-ot akarsz teljesíteni? Az élet mely területein jelentkezik legerőteljesebben?

Kíváncsi lennék a „rossz múltadra” is, de nem biztos, hogy erre válaszolni fogsz.

A jó pszichiáter valóban ritka, de egy-kettő azért akad. Szóval szerencse is kell hozzá, hogy ilyenre rátaláljon az ember.

2012. nov. 14. 19:37
 29/32 anonim ***** válasza:

Munkáról nem szívesen beszélek,mert nem vagyok rá büszke, de már írtam, diplomám van,elvégeztem az egyetemet, de még munkát keresek, várok egy nyerő melóra, valami végzettségemhez illőt nyilván, jó fizetéssel. Több mint valószínű,hogy lesz is pár hónapon belül.

Múltamról nem szívesen írok, mert inkább feledném, de a maximalizmusom az a külsőmet illeti, ahogy kinézek, arra eléggé odafigyelek. Meg tisztaságmánia, egészség ilyenek.

Ilyen ócska szórakozóhelyekre például egyáltalán nem is járok, ezért nincs egyetlen barátom sem, senkim. Csak eddzek, meg tervezgetem a jövőmet, hogy hogyan is kéne tovább. Közben meg majd befigyel egykét prosti, aki feldobja a napomat. Még nem voltam, de hamarosan tervben van, pár héten belül. Utána meg majd meglátom, hogy hova fejlődik a szexuális kvalitásom :)) aztán még azt sem zárom ki hogy egyszer akarok valamit majd talán egy rendes nőtől is. De ez még a távoli jövő, addig még lélekben fel kell javulnom. Ott a gond velem,hogy testileg, külsőségekben maximumra törekszek, de közben a belső lelki tulajdonságaimat 100% osan hanyagoltam, rettenet rosszul szocializálódtam, egy igazi távolságtartó, hideg egyén vagyok. Ami azt illeti nem vagyok túl barátságos, szimpátia man. Ezt ne küllemre, hanem hozzáállásra értsd. Képtelen vagyok mosolyogni, hiába mosolyognak rám, ami nekem jól is esik, és kedvelem az illetőt, nekem nem megy.

Póráblok javítani ezen. Egy idő után,ha sokáig nincsen társaságod,vagy legalábbis emberek közt vagy, de nem kommunikálsz velük, szóval egy idő után totál le lehet épülni mentálisan, érzelmileg, egy kétlábon járó "zombivá" lehet változni. Ezt értsd úgy,hogy valami iszonyat negatív kisugárzás árad az illetőről, mégha kinézetével nincs is gond. Látják,hogy nem életvidám, nem tánik olyannak, mint akinek hosszútávú céljai volnának még az életben. Na ez vagyok én.

2012. nov. 14. 21:56
 30/32 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy nekem is voltak problémáim, így én is nagyon nehezen találtam meg az utamat.

Munkahelyem is elég sok volt (akárcsak pasim), a leghosszabb időtartam, amit egy helyen egyhuzamban dolgoztam, 9 hónap volt. Sokszor vágtam bele valamibe meggondolatlanul, ahelyett, hogy kicsit türelmesebben vártam volna jobbra. De úgy látszik, nekem mindenhez fel kellett nőnöm: a munkához ugyanúgy, mint a párkapcsolathoz. Most már majdnem 3 éve dolgozom ugyanott, és még mindig szeretem csinálni. Bár időnként kiakadok hol ezért, hol azért, de ilyen úgyis lenne mindig, mindenhol. És a párkapcsolat is olyan, hogy ott is meg kell tanulni elfogadni a másikat a hibáival együtt. Ember nincsen hiba nélkül! Inkább azt mondom, hogy vannak bizonyos típusú hibák, amiket egyszerűen nem tudok elviselni, tolerálni, mások fölött viszont ezerszer könnyebb szemet hunynom. És az sem mindegy, hogy a hibák mellé milyen szimpatikus, jó tulajdonságok társulnak. Mert lehet, hogy az illetőnek van egy olyan hibája, amit nagyon nehezen tudok tolerálni, ezen felül viszont szinte mindenben jól működik a kapcsolat.

Szóval remélem, hogy te is megtalálod a számításodat. Hihetetlenül sok erőt és önbizalmat tud adni egy stabil munkahely (persze manapság stabil munkahelyről nemigen lehet beszélni, de most nem gazdasági szempontból írtam). Három év alatt többre vittem, mint korábban 10 év alatt!

A prostizással kapcsolatban még az a véleményem, hogy ha szerencséd van, olyan nőbe is belefuthatsz, aki amellett, hogy szexuális szolgáltatást nyújt, megértő is. Nyilván nem sok ilyen van, de van. Ha szerencséd van, 2in1 lesz egy jó pszichológusod is. De azért vigyázz is a prostikkal annyiból, hogy nehogy a rabjukká válj! Tanuld meg tőlük, amit meg tudsz, amit meg lehet, de tarts mindig szem előtt, hogy prostiba beleszeretni nagyon veszélyes, illetve arra is kell vigyáznod, hogy nehogy annyira hozzászokj a velük való bánásmódhoz, hogy később egy rendes csajjal is úgy viselkedj, mint egy prostival.

Nekem sincs valami kiterjed haveri köröm, pedig az nagyon jó dolog lehet. Őszintén irigylem azokat, akiknek van. De nem hinném, hogy nekem ilyesmi összejönne. Attól gátlásosabb és visszahúzódóbb vagyok, hogy nagyobb társaságban is felszabadultan tudjak viselkedni.

Nem is tudom amúgy, hogy 30 év körül lehet-e még ilyesmire szert tenni… Szerintem kicsi az esélye.

Igen, a társas kapcsolatok teljes hiánya biztos, hogy nem kedvez a mentális egészségnek. Valahogy muszáj lenne megerőszakolnod magad, hogy legyenek emberi kapcsolataid. Ha nem is mélyek, de legyenek. Kezdetnek egy megértő prosti is nagyon jó lenne.

Igaz, minden embernek van egy bizonyos kisugárzása, amit szerintem minden ember érzékel, ki jobban, ki kevésbé. És az is igaz, hogy a pozitív kisugárzású emberek vonzzák magukhoz a többieket. Én sem vagyok egyébként az a nagyon pozitív valaki, vagyis néha igen, néha meg nagyon nem, de ahhoz képest, amilyen voltam, rengeteget változtam előnyömre.

Kívánom neked is, hogy te is változz legalább ennyit pozitív irányba, mint amennyit nekem sikerült!

Testvéred van egyébként? (tippelek, hogy nincs) És gondolom, hogy a szüleiddel nem felhőtlen a viszonyod. Ha az lenne, nem lett volna nehéz gyerekkorod…

(na, ez jó hosszú lett, és kicsit el is tértünk az eredeti témámtól, de nem baj :) nekem legalább is)

2012. nov. 15. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!