Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Olyanok véleménye érdekelne,...

Olyanok véleménye érdekelne, akik a vallásuk miatt vártak a szüzességük odaadásával a házasságig. Mi volt a határ? Csak a szex nem és minden más belefért (pl. orál)?

Figyelt kérdés

Volt aki utólag megbánta, hogy addig várt? Volt, amikor úgy éreztétek, hogy feladjátok és mégsem tudtok kitartani az esküvőig? Sikerült és ha igen, akkor hogyan? A párotok is szűz volt?

Aki csak beszólogatni akar meg kifejteni, hogy ez mekkora baromság, szépen kérem, hogy máshol bontakozzon ki, mert tényleg érdekel a hasonló cipőben járók véleménye:)

2009. aug. 3. 00:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
52%
A házasság előtti szex tilalma csak azért volt, hogy ne legyenek potya gyerekek, mára már valóban lazított az egyház, hogy a kereszténység egyes aspektusai megengedik a védekezést, de már akkor is teljesen idejét múlt.
2009. aug. 16. 10:28
 52/77 anonim ***** válasza:
82%

08-11 05:58 nak: Se katolikus nem vagyok, se naiv, viszont veled ellentétben alaposan ismerem a férjemet. ha 29 éves koráig, egészen addig, amíg engem el nem vett, várni tudott a szexxzel, akkor ugyan miért ne higyyem el neki, hogy komolyan gondolja: ha elválnék tőle, nem keresne másik nőt?? Ő az én férjem marad Isten előtt, akármit is teszek én, vagy mondasz te.

08-13 11:57 nek: "Aki ennyire elvakultan követi Jézus meg mindenféle apostol tanácsait, annak honnan is lenne önálló gondolata." Olvastad te valaha a Bibliát? Olyasféle "elvakult" gonbdolatok vannak benne, mint pl hogy tiszteld a másik embert, ne ölj, ne legyél agresszív, ne legyél önző. Meg olyasmik, hogy az életnek, a családnak, a szeretetnek, a hűségnek és a szexnek értéke van. Ha a mai társadalom komolyan venné a keresztény értékeket, nem rohadna így szét, amit most látjuk. Ha MINDENKI komolyan venné, akkor nem kellene gyilkosságokról, házasságon belüli erőszakról, lopásról, apa nélkül felnövő gyerekekről, terhesen elhagyott nőkről, sikkasztó cégvezetőkről, pénzéhes képviselőkről hallani a hírekben. Lehet, hogy te nem veszed komolyan, de én igen. Én cseppet sem hiányzik, hogy "önálló gondolatként" elhagyjam a páromat, összevissza szexeljek és nemi betegségeim legyenek, vagy abortáljam a magzatomat, amit a nem keresztények olyan nagy természetességgel tesznek.

ma 00:53 nak: "Tetszik ez a kérdés, megkérdezhetem, hogy mivel lesz jobb, ha csak 1 emberrel szexelsz, bocsánat szeretkezel egéz életeden keersztül? Annyi mindenből kimaradsz... Csupán a vallásért?" Amikor lefekszel valakivel, nem csak vele fekszel le, hanem az ő egész szexuális múltjával is, az összel volt partnerével. És engedtessék már meg nekem, hogy azzal feküdjek le, akivel ÉN akarok, nem pedig azzal, akivel SZERINTED kellene. Ugyan miből maradtam ki? Nem látsz belém, nem látod, milyen férfiakkal hozott össze a sors a férjem előtt. Hidd el, egyik se hiányzik nekem, egyikkel se bánom, hogy nem feküdtem le.

ma 08:15 "csak legalább ne kezeljétek úgy a nem vallásos embereket, mintha férgek lennének." Mi, keresztény emberek ezt kapjuk a nem keresztényektől: idióták vagyunk, bigottak, elvakultak, nincs önálló gondolatunk, nem tudunk élni, minden jóból kimaradunk. Ez se kellemes, hidd el, ráadásul nem is igaz. Fordítva nincs így. Én nem általánosítom a nem keresztény embereket, nem is tehetném, ugyanis ismerek nagyoin is erkölcsös, rendes ateista embereket (pl a legjobb barátaimat), akiknek vannak értékeik, és ragaszkodnak is ahhoz, mindegy, hogy éppen mi a divat a társadalomban, és mi a közfelfogás. Jobbak, mint sok, magát kereszténynek valló ember! És hidd el, ez számít. A legtöbb nem keresztény azonban az se tudja, mi az, amit ócsárol, mert Bibliát pl soha nem olvasott, keresztény emberrel soha nem beszélgetett, nem látja, hogyan nevel gyereket, hogyan nevet, hogyan gondolkozik, csak annyit lát, hogy más... És ez neki elég, hogy teljesen elítélje, kinevesse, megalázza, semmibe vegye, ócsárolja, ismeretlenül is.

2009. aug. 16. 10:29
 53/77 A kérdező kommentje:

"mára már valóban lazított az egyház, hogy a kereszténység egyes aspektusai megengedik a védekezést"

Nem tudom, hogy az egyes aspektusoknál mire gondolsz, de így ez nem igaz. Egyeteln védekezést enged az egyház (a katolikust tudom, de a többi történelmi egyház is hasonló) a természetes családtervezést, azaz a termékeny-nem termékeny napok figyelését. Ezenkívül bármi más mesterséges vagy hormonális dolog (gyógyszer, óvszer, spirál stb.) tiltott. Az hogy nagyon sok keresztény ennek ellenére használja, még nem jelenti azt, hogy az egyházi megengedné.

Írta valaki valamelyik hozzászólásban, hogy II. jános Pál pápa támogatta az óvszzert. Ez sem igaz, hiszen ezzel ellene ment volna az egyházi tanításnak. Azt mondta, hogy főleg az Afrikai kontinensen inkább óvszer, mint az AIDS terjedése, de ennek ellenére ugyanúgy tiltott.

A szeretkezés csak a gyereknemzésért felfogás szintén régen volt. Valóban volt, de volt a boszorkányüldözés meg a villámtól való félelem is az emberekben, pedig ők sem hülyék voltak, csak más körben, más műveltségben éltek. Ma már egyeteln normális egyház sem tanítja azt, hogy ha nem akarsz több gyereket, akkor no szex.

Nem baj, ha valaki nem hívő vagy nincs tisztában az egyházi előírásokkal, csak akkor ne minősítse úgy, hogy nem vagy csak félig ismeri és pont ezért félreérti azokat és félreismeri vagy általánosítja a hívő embereket is.

2009. aug. 16. 10:50
 54/77 anonim ***** válasza:
83%

Előre leszögezném, hogy nem vagyok se keresztény, se semmilyen más vallás követője, de én is a házasságkötés utáni szexet támogatom. Hogy miért? Nagyon egyszerű. A környezetemben rengeteg példát látok rémüldöző tinédzser lányokról, akik rettegnek mert késik nekik, és fogalmuk sincs, mihez kezdjenek ha jön a baba. Aztán elmennek abortuszra, rosszabb esetben soha többé nem lehet gyerekük. Vagy megtartják a gyereket, és ki tudja milyen gyerekkora lesz annak a szegény kisbabának. Én ezt egyszerűen nem akarom megkockáztatni. Modern korban élünk, lehet védekezni, persze, de akármilyen módszerrel védekezünk, attól még van pár százalék esélye annak hogy mégis lesz gyerek. Nem sok, de van, bárkivel megeshet. Elhiszem én hogy jó a szex, de szerintem az a néhány órányi élvezet nem éri meg azért az aprócska életért, amit esetleg tönkretehetünk vele. Ha összeházasodunk annak nyilván az az oka, hogy késznek tartjuk magunkat a családalapításra, megvan a megfelelő anyagi helyzetünk, lehet gyereket vállalni. Szerintem ha ez így működne, máris nem menne annyi tiznéves lányka abortuszra és nem lenne annyi nehéz helyzetű gyerek.

Ja és itt írta valaki, hogy mennyire meg fogjuk bánni ha 4-5 évet "kihagyunk" a szexből. Hát ez már megbocsáss de elég nagy hülyeség. A következő megálló az lesz hogy mindenki kezdjen szexelni 13-14 évesen, mert megbánja ha később kezdi... Én biztos hogy nem fogom megbánni, lesz majd épp elég időnk a szexre a házasságon belül.

2009. aug. 16. 12:30
 55/77 anonim ***** válasza:
19%

A Biblia tele van erőszakkal. Ennyit róla. Hogy higgyek egy olyan könyvnek, amiről minden normális ember tudja, hogy a nagyon hosszú történelem során rengetegszer írták át, javítottak bele (pl a papok stb)? Törivel foglalkozom és ezt biztosan tudom. Tanulmányoztam a Bibliát és annyi benne az ellentmondás, hogy csak na. Kíváncsi lennék például erről mi a véleményetek, ez a Bibliából való szó szerinti szöveg:

[link] -> a Lót és leányai című történetről lenne szó.

"Ezenkívül maga teremtés is arról beszél, hogy a szexuális gyönyör nem csupán a gyermeknemzésre lett kitalálva. Ott van pl a csikló: egy olyan szerv, aminek a szexuális örömön kívül semmilyen funkciója nincs."

Még jó, hogy magt a biológiát nem próbálják megcáfolni, az már tényleg nevetséges lenne.

Amúgy meg most utána néztem még egyszer és a hívőknek írom, hogy Jézus meg a kereszténység magát a gondolatot is bűnösnek tartja, mert attól már egyenes út vezet a cselekedetig. Szóval ezek szerint nekted még csak gondolatban sem szabadna házasság előtt a másikhoz érnetek.

"nem hinném, hogy az ókorban kevésbé maszturbáltak volna az emberek, mint manapság. Ha Istennek fontos lett volna (márpedig a Biblia nagyon részletes), akkor legalább megelmítette volna."

Neked ezek szerint fogalmad sincs, hogy miket műveltek az ókorban...

Amúgy meg pont így szívják meg sokan, hogy jaj de lelkiismeret furdalásom van mindenért, hogy lehet így nyugodtan élvezni a dolgokat? Amikor közben bűnösnek érzed magad? Szóval nektek tényleg nem kéne egymáshoz sem érnetek az esküvőtök előtt, mert egész életetekben azon agyaltok, hogy jajj mit szólhat Isten, amiért megsimogattam itt-ott a szerelmemet! A másik meg, hogy sokan közületek, annyira várja az esküvőt meg a nászéjszkát, hogy a végén egy nagy durr bele lesz, mindenféle kiadós petting és társai nélkül.

És igenis van olyan, hogy nem illenek össze szexuálisan, mert nem vagyunk egyformák, és van aki havonta kétszer vágyik rá, van aki meg naponta kétszer.

Azért szenvedjen a kielégítetlenséggel az egyik fél, mert hogy vallás? Hát persze... És még fúl a szerelem, de nem lesztek mindig fiatalok, persze lehet élni csak úgy is egymás mellett, hogy szeretettel szeretem, de nincs már köztünk semmi. A ti választásotok.

"Az orál kicsit kényesebb téma nálunk, sokat szoktunk beszélgetni a szexről, és arra jutottunk, hogy egyszer talán majd kipróbáljuk, mert hallottuk, hogy rá lehet érezni a dolog ízére, de egyelőre egyikünket se nagyon vonzza, hogy egymás lenti dolgait nyalogassuk. Tehát ha lesz orál, az valószínűleg csak az esküvő után lesz, mikor már teljesen felfedeztük egymást, és jobban hozzászoktunk ezekhez a dolgokhoz."

Tessék, ez a másik eredménye a túlbuzgó vallásosságnak. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ti az életben nem fogjátok 100%osan élvezni az orális szexet. Lehet majd "rákaptok" valamennyire, de úgy maximálisan soha nem fogjátok élvezni, meg hiába lesztek házasok, akkor is bennetek lesz a régi félelemmel vegyes taszító érzés, hogy a másik nemi szercét nyalogassátok.

"A kérdező kommentje:

"minden élőlény szexel valamilyen formában"

Ez igaz, csak én szeretkezni szeretnék, nem szexelni. Ennyi a különbség.:)"

Akinek ezt írtad kedves kérdező, az a válaszoló pont arról beszélt, hogy ha már

szerelmesek és majd' megőrülnek egymásért. Nem arról, hogy csak úgy dugnának a nagy világban! Szerinted hiába szereti egymást két ember, mindaddig csak szexelnek, amíg rajtuk nincs a gyűrű? Utána meg hopp, hirtelen már szeretkeznek?

"Ha pedig szerelmes leszek abba az emberbe, akivel érezzük mindenketten, hogy igen, el tudjuk képzelni egymással életünk végéig, akkor pedig ki lehet bírni a jegyességet"

Ki lehet bírni, de MINEK? Mert erre egyikőtö se tud normális, logikus választ adni azon kívül, hogy mert a Biblia ezt mondja:) Úgy jön le az egész, hogy attól

féltek, hogy a. Isten megharagszik rátok, ha lefekszetek egymással az esküvő előtt, b. mégis szakítatok valami miatt és máris nem egy emberrel lesztek együtt szexuálisan életetekben.

Valaki ezt írta:

"Magadból indulsz ki, ha pasi vagy. :-P Az enyém nem ilyen. Szűzen kaptam, pl, és ha elválnánk, akkor sem keresne másik nőt, mert számára nincs válás, csak holtig tartó házasság. (Katolikus a szentem...)

Az apja dettó, tehát már kettőnél tartunk.

A legjobb barátnője három.

Az apám négy.

A másik legjobb barátnőm férje öt.

A bibliakörünkből egy csomó fiatal férj: hat-hét-nyolc-kilenc.

A lelkésuzünk tíz.

Folytassam? :-)

Nem minden pasi van kandúrból, és tartja mindkét agysejtjét a gatyájában. :-P"

Én azt látom, hogy ti rettegnétek attól, hogy megcsalnak titeket, ezért szóba se jöhetne más, mint egy ennyire durván ragaszkodó keresztény férfi. Aki még akkor is csak titeket "akarna", ha már csak élnétek egymás mellett, mert házasok vagytok. Persze, lehet, hogy nem mindenki, de ennek a válaszolónak az írásából egyértelműen ez jött le persze le lehet tagadni. Tudom én, hogy mekora biztonság érzeted ad, hogy "Akármit csinálok/nem csinálok, úgysem hagy el/úgysem keres mást, de jó nekem..."

"A darwini felfogás óriási kárt okozott a kapcsolatokban, mivel a legfontosabb nemi szervet szennyezte el. Az én férjem rossz családból származik, mégis kiváló férj és apa, mert visszatért az Élet forrásához, Istenhez és az ő fiához, Jézushoz."

Ugye ezt ti sem gondoljátok komolyan, hogy Darwin egy gyökér volt, amikor kézzel fogható bizonyítékok vannak arra, hogy nem az ember meg az állatok voltak először a Földön, hogy hopp aztán ott lett Ádám és Éva?? Én úgy gondolom, hogy a ti felfogásotok a káros, mert azt hirdetitek, hogy az egész Világegyetem központja a mi bolgyónk, MI, az emberek. Pedig ez nem igaz. Mindemellett azt én is károsnak tartom a társadalomra, hogy sok pasi azzal védekezik, hogy "Az a dolgom, hogy szórjam a magjaimat!", tehát nem az ilyeneket akarom védeni. De a darwini elméletnek nem ez a lényege, nem is erről beszélt.

Mindezek mellé még leírnám azt, hogy eddig csak egy emberrel voltam egész életemben és ő is csak velem feküdt le és én lennék a legboldogabb, ha ez így is maradna. DE ha valami tönkremenne közöttünk, hiszen még előttünk az egész élet, soha nem lehet tudni, hogy a körülmények milyenné tesznek, merre fejlődsz és változol, biztos vagyok benne, hogy nem azért lesz, mert lefeküdtünk egymással házasság előtt! És ha ennyire javíthatatlanok lesznek a dolgok, nem fogunk összeházasodni és egy életet boldogtalanul leélnik, csak azért, mert a Bibilia azt mondja, hogy egy emberrel szeretkezz csak életedben. Mindezek ellenére szívből remélem, hogy így lesz, a legnagyobb álmom válna valóra, ha örök életünkben együtt lennénk boldogan. És hiszek is benne, viszont mindkettőnkenek van önálló gondolkodása, és nem vagyunk naivak. Én MAGAMBAN, a Szeretteimben és az Életben hiszek.

Egyébként ez még eszembe jutott, amint mondtam, szenvedélyem a történelem, talán ezért is jutott eszembe: az Egri csillagok című műben volt olyan, hogy a két még nagyon-nagyon fiatal főhős, akik halálosn szerelmesek voltak egymásba, de nem volt lehetőségük összeházasodni csak úgy simán hűséget és szeretet fogadtak egymásnak, ahogy ők mondták "Isten előtt" a természetben. Most mondjátok, tényleg többet ér ennél egy papír?

Még érdekes észrevétel számomra, hogy ha jól értettem, akkor szerintetek/az egyház szerint azért tiltott a védekezés és társai, mert nem szabad Isten akarata ellen szegülni, magyarul, semmi sem véletlen, ha terhes leszel, akkor az sem és nem szabad ellene tenni semmit. Magyarul tilos közbeavatkozni Isten akaratának. Csakhogy... A mindennapokban elképzelni se lehet hányszor közbeavatkozol, csak őket ez nem érdekli, hanem csak a szexbe szólnak bele, más közbeavatkozást meg sem említenek, amit minden nap megteszel...

Amúgy ti tényleg nem fogtok védekezni, ha majd éltek szexuális életet? Mert ha már azt a tiltást megszegitek...

A 12:30as néhány mondatával egyet értek, hogy addig nem vagy 100%osan érett a szexre, amíg hatalmas probléma lenne a családalapítás. Éppen ezért én sem vagyok rá teljesen érett, mégis csinálom. Azért, mert nincs lelkiismeret furdalásom, ha védekezek, mert nekem nem tiltja a vallásom, illetve próbálok bízni az orvostudományban, a védekezésben. Remélem soha nem lesz szükségem se abortuszra, se semmilyen ilyesmi dologra, de inkább, mint, hogx tönkretegyem annak a szegény gyereknek az életét. És igen, lehet kérdezni, hogy akkor minek szeretkezünk, a válasz: ugyanazért, amiért ti a házasság után. Ehhez az utolsó bekezdéses témához, csak annyit fűznék hozzá, hogy kérlek benneteket, ne ítéljétek el azokat, akik nem felelőtlenül szexelő tinik, mégis az életükben történik egy ilyen szörnyű dolog. Higgyétek el, borzasztó nehéz lehet amúgy is elszámolni egy abortusz vagy egy nem kívánt terhesség következményeivel. Visszafordítani pedig már nem lehet a dolgokat.

Na eleget írtam, enyhén szólva hosszú lett, örülnék, ha az érintettek válaszolnának azért az írásaimra. És nem akartam senki se megbántani, ez az én életem és gondolataim.

2009. aug. 16. 13:13
 56/77 anonim ***** válasza:
82%

És igenis van olyan, hogy nem illenek össze szexuálisan, mert nem vagyunk egyformák, és van aki havonta kétszer vágyik rá, van aki meg naponta kétszer.

Azt, hogy hányszor igényli, mindenki maga tudja, ha megbeszéli az ember a párjával, akkor tudni fogják, összeillenek-e, és elhiheted, nem lesznek olyan ostobák, hogy összeházasodnak, ha nem illenek össze.

"Az orál kicsit kényesebb téma nálunk, sokat szoktunk beszélgetni a szexről, és arra jutottunk, hogy egyszer talán majd kipróbáljuk, mert hallottuk, hogy rá lehet érezni a dolog ízére, de egyelőre egyikünket se nagyon vonzza, hogy egymás lenti dolgait nyalogassuk. Tehát ha lesz orál, az valószínűleg csak az esküvő után lesz, mikor már teljesen felfedeztük egymást, és jobban hozzászoktunk ezekhez a dolgokhoz."

Tessék, ez a másik eredménye a túlbuzgó vallásosságnak. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ti az életben nem fogjátok 100%osan élvezni az orális szexet. Lehet majd "rákaptok" valamennyire, de úgy maximálisan soha nem fogjátok élvezni, meg hiába lesztek házasok, akkor is bennetek lesz a régi félelemmel vegyes taszító érzés, hogy a másik nemi szercét nyalogassátok.

Ezt én írtam. Megtudhatnám, miért fog az neked fájni, ha a párommal nem szexelünk orálisan? Tudtommal a szexben semmi nem kötelező, nem értem, miért kéne erőltetnünk az orális szexet, ha egyszer egyikünknek sem jön be. Mellesleg az, hogy valaki nem szereti az orált, nem attól van, hogy az illető vallásos, hanem azért, mert ahogy azt igen bölcsen megjegyezted, mindenki különböző.

2009. aug. 16. 13:39
 57/77 anonim ***** válasza:
95%

Az Egri csillagokról: én úgy emlékszem, egy pap adta össze őket, aki érdeklődött a szülői jóváhagyás felől, de nem zavarta, hogy hiányzik, mert Isten törvénye (márhogy minden férfi és nő önállóan dönthet a házasságról) felülírja az akkori szokást, mármint hogy szülői jóváhagyás kell.

Én református vagyok, az első néhány válaszoló egyike, az Isten szava a legfőbb tekintély az életemben (megszoktam, hogy emiatt hülyének néznek). A ref. egyház nem tanít tételesen olyanokat, hogy mivel lehet védekezni és mivel nem, azt mondja: Sola Scriptura! vagyis egyedül az Írás.Ez egyébként kifejezetten tetszik az egyházamban. Akkoriban a védekezés nem volt lehetséges, tehát a Biblia erről nem ír semmit. Az életet védi, ezért a legtöbb református úgy gondolja velem együtt, hogy a hurok és az abortusz nem jöhet szóba, mert megfogant életet érint, de a tabletta, óvszer az alkalmas.

Egyetértek az előttem szóló válaszolóval, aki azt kérdi, hogy nem sajnáljuk-e az elvesztegetett éveket. Én nagyonis! Elképzelhetetlennek tartottam, hogy szexeljek házasság előtt, de nem vagyunk fából, hiányzott. Úgy adódott, hogy lett rá lehetőségem, de nem éltem vele, és máig nem bántam meg. Nem hiányzott volna nekem az a srác, nem voltam belé szerelmes, és tudom, hogy bántotta volna a férjemet, akkor is, ha azt mondja hogy számított arra, hogy nem biztos hogy szűz lányt talál a mai világban.

19 évesen megkérte a kezem a férjem, ő akkor volt 24 (szűz). Én már két éve fülig szerelmes voltam belé, ő meg nem foglalkozott lányokkal, mert tudta magáról, hogy nem tudná csak messziről nézni azt, akinek udvarol. Azzal indított, hogy megkérte a kezem, egy hónap múlva már legszívesebben összeköltöztünk volna, meg szeretkeztünk volna, hisz Isten előtt mi már egy párnak tekintettük magunkat. Egy év múlva volt az esküvőnk, addig nagy nehezen kibírtuk valahogy. Amit én hülyeségnek tartok az az, hogy ma olyan nehéz összeházasodni. Miért nem tehettük meg, hogy elmegyünk a polg. mesteri hivatalba, és összeházasodunk két tanúval, egy hónapra rá, hogy megkért?? A családom félt, meg féltett, nem értették, mi ez, várjunk még, örülhetünk, hogy nem váratták meg velünk a diplomámat. Addig nem bírtuk volna ki, és ez nemcsak a mi hibánk lett volna.

2009. aug. 16. 14:15
 58/77 anonim ***** válasza:
8%

Igen, igen, de volt ilyen is.

Igazad van, engem egyáltalán nem érdekel, hogy te szexelsz -e orálisan vagy nem, de ha majd sajnálni fogod, hogy mégse élvezed 100%osan, akkor rájössz, hogy miért. De engem aztán nem érdekel, nyugodj meg, úgy szexelsz, ahogy akarsz!

2009. aug. 16. 15:13
 59/77 anonim válasza:
75%

Nem értem minek kell leszólni, azt aki vár a szex-el a házasságig. Ti nem tudtok olvasni??

"Olyanok véleménye érdekelne, akik a vallásuk miatt vártak a szüzességük odaadásával a házasságig..."

Ha Ti így éltek akkor az a ti dolgotok, de szerintem tiszteletre méltó, ha valaki kibírja a házasságig.

Nagyon nem jó helyre írogattok, ide nem az ilyesfajta véleményeket várják.

2009. aug. 16. 18:09
 60/77 anonim ***** válasza:
33%
ööö... mi a tiszteletre méltó abban, hogy vki vár a házasságiga szexszel? Én is kibírnám napi egy almával lehet évekig is, megvonnám magamtól a jót(jelen esetben a kaját), ezt is tiszteletre méltó lenne?
2009. aug. 16. 18:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!