Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Olyanok véleménye érdekelne,...

Olyanok véleménye érdekelne, akik a vallásuk miatt vártak a szüzességük odaadásával a házasságig. Mi volt a határ? Csak a szex nem és minden más belefért (pl. orál)?

Figyelt kérdés

Volt aki utólag megbánta, hogy addig várt? Volt, amikor úgy éreztétek, hogy feladjátok és mégsem tudtok kitartani az esküvőig? Sikerült és ha igen, akkor hogyan? A párotok is szűz volt?

Aki csak beszólogatni akar meg kifejteni, hogy ez mekkora baromság, szépen kérem, hogy máshol bontakozzon ki, mert tényleg érdekel a hasonló cipőben járók véleménye:)

2009. aug. 3. 00:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
96%
Ha egy nőnek van szeme, akkor nem ilyen pasihoz megy hozzá.
2009. aug. 10. 21:20
 32/77 anonim ***** válasza:
24%
Minden pasi ilyen
2009. aug. 10. 21:24
 33/77 anonim ***** válasza:
96%

Magadból indulsz ki, ha pasi vagy. :-P

Az enyém nem ilyen. Szűzen kaptam, pl, és ha elválnánk, akkor sem keresne másik nőt, mert számára nincs válás, csak holtig tartó házasság. (Katolikus a szentem...)

Az apja dettó, tehát már kettőnél tartunk.

A legjobb barátnője három.

Az apám négy.

A másik legjobb barátnőm férje öt.

A bibliakörünkből egy csomó fiatal férj: hat-hét-nyolc-kilenc.

A lelkésuzünk tíz.

Folytassam? :-)

Nem minden pasi van kandúrból, és tartja mindkét agysejtjét a gatyájában. :-P

2009. aug. 10. 23:03
 34/77 A kérdező kommentje:
Én is remélem, hogy nem minden pasi ilyen, elég sok jó példát látok a környezetemben.
2009. aug. 11. 00:05
 35/77 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem meg minden pasinak vannak ösztönei.

Azt kétlem, hogy válás esetén sem nézne más pasi után a férjed. Ezt ugye te sem gondolod komolyan. Persze azon is múlik, hogy hány éves, mert 50 évesen már lehet hogy oly mindegy neki.

De egy fiatal férfi- már ha nem impotens- nem fogja hátralévő éveit szex nélkül élni. Az már nem vallásosság, hanem hülyeség.

És hidd el, hogy a bibliázáson sem mindenki az, akinek látszik. Szerinted van olyan ember(főleg ha földre szállt szent), aki majd bevallja, hogy más nőkre is vágyik olykor? Megértem, hogy katolikus vagy, de naiv is?

2009. aug. 11. 05:58
 36/77 anonim ***** válasza:
74%

Nem kell magadból kiindulni.

Az én férjem lehetne a tizenegyedik. Én is szűzen kaptam, és én kell neki mondjam, hogy ha elütne az autó, nyugodtan vegyen el valakit (Pál apostol is ezt tanácsolja, pontosan a szexuális vágy miatt), még ötletet is adtam hozzá, merthogy ő el sem tudja képzelni, hogy bárki más legyen a felesége bármikor is.

Tudtad, hogy a legfontosabb nemi szerved az agyad?

Ahogy gondolkodol, hatalmas befolyással van a szexuális vágyaidra és arra, mit tartasz elképzelhetőnek szex terén és mit nem.

Sajnos a legtöbb pasi tényleg olyan kandúr, amilyet te leírtál, valszeg te is közéjük tartozol. Én annak idején nem engedtem meg magamnak, hogy férfinak nézzem azokat, akik így gondolkodnak, a saját jól felfogott érdekemben.

A darwini felfogás óriási kárt okozott a kapcsolatokban, mivel a legfontosabb nemi szervet szennyezte el. Az én férjem rossz családból származik, mégis kiváló férj és apa, mert visszatért az Élet forrásához, Istenhez és az ő fiához, Jézushoz.

Az, hogy megtartotta magát nekem, egyedivé és helyettesíthetetlenné tesz engem az ő agyában és szívében, és sokkal erősebb kapcsot jelent ez a nehéz, olykor vitás hétköznapokban, mint egy papír nélküli sokadik kapcsolat jelentene.

Én őszintén elárulom neked, hogy nekünk kizárólag azért működik már 15 éve jól a házasságunk, és nem is fog már soha szétmenni, mert megismertük a jól működő utat, aki Jézus Krisztus és az ő tanítása. Annyi mocskot szórtak rá még életében és azóta is, meg annyi rémtettet követtek el az ő nevében, de attól ő még nem változott meg, és a tanítása ugyanúgy megtartó erő ma is, ahogy akkor volt. Ezt élettapasztalatból írom. Mellesleg nem így neveltek, ateistaként kezdtem, és a hegeli dialektikus materializmust tanultam az apukámtól.

2009. aug. 13. 11:48
 37/77 anonim ***** válasza:
47%

Először is, én nem vagyok ilyen pasi. Még csak pasi sem.

Másodszor, meglehet, hogy az ilyen férjek tényleg nem mennek félre. Nem is mernének, hiszen egész életükben egy nőt ismertek, noha nem minden nő működik ugyanúgy. Lehet, hogy más nőt ki sem tudna elégíteni. Sőt egészen biztos, hiszen annyira ismeri már minden porcikád, minden rezgésed, hogy könnyen hiheti, hogy mindenki olyan mint te. Hiába van veled rengeteg tapasztalata, mégis tapasztalatlan.

Ez olyan dolog, hogy én például imádom a barackot. Ha soha nem ettem volna más gyümölcsöt, akkor könnyen hihetem, hogy az az egyetlen finom gyümölcs a világon, még ha a többi is jól néz ki. De nem ismerem az ízüket. Holott a körte is nagyon finom, és én örülök, hogy a körtét is megkóstoltam, mert nagyon hiányozna már, ha nem ismerném. De ti sosem tudjátok meg, hogy milyen egy körte, vagy egy jéghideg dinnye. Csak a barack, mindig csak a barack. Épp ezért nem is hiányzik semmi más. Talán a férjed fél is, hogy csalódás lenne egy lédús narancs.

Na és persze a legfontosabb. Aki ennyire elvakultan követi Jézus meg mindenféle apostol tanácsait, annak honnan is lenne önálló gondolata. Ami le van írva, azt teszitek. Elég szomorú, hogy a vallás gondolat nélküli bábokat képes csinálni az emberekből:(

2009. aug. 13. 11:57
 38/77 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó válaszolónak:

Már elnézést,de téged mit sért, hogy ki mit miért és hogyan hisz?

Nem feltétlenül az ő megoldásuk a rossz, és a tiéd a jó.

Ne hidd, hogy ez feltétlenül agymosottság. Persze, minden eszmének vannak elvakult követői, de nem ezeket kell példának venni, nem a szélsőségeket kell nézni.

Az, hogy egy szexuális topikba beleveszi Jézus és Isten nevét, még nem teszi sem bigottá, sem naív ártatlanná, és téged sem bűnössé.

Lehet valaki vallásos, lehet valaki keresztény úgy, hogy házasság elött is szexel. Sőt, utána is. El is lehet válni, de attól még hihetsz a vallásodban.

Ez nem kényszer senkinek, még a katolikusoknak sem. Az, hogy valaki úgy dönt, szűz marad, az ő dolga, nem szabad beleszólni. Nem ostoba attól még, hogy ő úgy dönt, egész életében a 'barackot' fogja kívánni. Persze, lehet, hogy ránéz más gyümölcsre is. Na és? Amíg kitart, hűséges a döntéséhez, addig semmi baj. Ők azért várnak a szexszel,mert 100%-ig biztosak magukban, az érzelmeikben és a hitükben, ezért a válás nem merül fel mint opció. De ha felmerülne, nyilván megpróbálnának megoldást keresni. És ha nem találnának, nos, miért ne válhatnának el? De a különbség a felfogásban, hogy míg a legtöbb ember számára egy házasság megcsalásban, elhidegülésben, szexmentes pillantokban vagy veszekedésekben esetleg válásban végződhet csak, úgy ők úgy gondolják, hogy mindez elkerülhető.

Védekezni tablettával (mert sokan pártolják az óvszert, még az elhunyt II. János Pál pápa is) azért nem lehet (vannak alternatívák), mert esélyt kell adni az életnek, mivel hiszik (és én is hiszem, tehát hisszük), hogy mindennek oka van, így egy gyermek születésének is.

Ha 1% esélye van, akkoris van esélye, másrészt a tabletta szedése alatt 'becsúszott' magzatok sokszor súlyosan károsodnak.

Nem vagyok vallásos, bár meg vagyok keresztelve, és néha betévedek a misére. Hiszek Istenben. (Csak úgy mondom, hogy nem minden istenhívő vallásos, és sajnos nem minden vallásos istenhívő.)

2009. aug. 16. 00:22
 39/77 anonim ***** válasza:
55%
Viszont azzal sem értek egyet, hogy ennyi egyet nem értőt lepontoztak. Meg kell hallgatni mind a két fél véleményét.
2009. aug. 16. 00:25
 40/77 anonim válasza:
84%

Nos,szerintem a házasság csak egy papír.Persze rengeteg dolog,érzés,kötelesség áll emögött a "papír/okmány" mögött..De ha szeretitek egymást,mind szerelemmel,mind feltétel nélküli "sima" szeretettel, akkor nem értem,miért változtat azon,hogy szexelhettek/szeretkezhettek -e előtte vagy utána.Házasság nélkül is lehet SZERETkezni.Értem,hogy a vallás,a vallás.Én hívő vagyok,de ebben a "csak a házasság után lehet szex"ben nem hiszek:/ Ez ellentmondásos lenne?Nemtudom..én attól még,hogy már nem vagyok szűz,attól még hívőnek tartom magamat.

Remélem semelyikőtök nem vette ezt "beszólásnak,vagy baromság kifejtésének,csak le akartam írni a véleményem.Úgyis lepontozzák,és kerül a nem hasznosnak ítélt válaszok közé..mindegy:)

2009. aug. 16. 00:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!