Vannak itt leszbi/biszex orvostanhallgatók?
Nálad elhatározás kérdése a nemi identitás kedves 50-es?
Jót nevettem a kommenteden. Nem vagy te sem leszbi sem biszex, te egy hiper infantilis heteroszex lány vagy aki egy kis extravaganciára vágyik és azért beszél be magának butaságokat. De azért aranyos hozzászólás.
Kedves 52-es!
Identitás önazonosságot, orientáció irányultságot jelent röviden, tömören, magyar értelmezés szerint. Önazonosság az ha magadat egy meghatározott szexuális kultúrát magáénak valló emberi csoport tagjai közé sorolod, orientáció pedig az, ha a vágyaid alapján határozod meg azt a szexuál-társadalmi közeget ahová tartozni szeretnél. Vagyis egy adott közösség irányába terjed az érdeklödési köröd, de annak nem vagy még tagja. Ezért irányultság, tehát a szó szerinti jelentéstartalma is utal erre. Nos, te kijelentetted hogy biszexuális vagy, ez esetben az identitás a helyes magfogalmazás. Az hogy leszbikus leszel, annál valóban az orientáció kifejezés az alkalmazandó. Ezzel én tisztában vagyok/voltam, azt nem gondoltam hogy ilyen apróságokba belekötsz és ezért nem jelöltem külön fogalommal e két kifejezést mivel értelmezésük szerint rendkívül közelállóak egymáshoz, ezért egy minimális nagyvonalúsággal, ami rád ezek szerint nem jelllemző, egymás szinonímáiként használhatóak a szavak. Azt hiszem te nem csak keresel, hanem találsz is a kákán csomót. Nem irígylem a leendő partneredet és nem csodálkozok azon hogy nincs közelebbi kapcsolatod senkivel. És egy tanács még. Ne a wikipédiából és hasonló helyekröl tájékozódj olyan kérdésekben mint például jelentéstartalom, fogalom értelmezés, vagy egyéb más amit nem értesz vagy amiben tájékozatlan vagy mert ott csak száraz tényeket találsz ami a mélyebb tartalmi összefüggések megértéséhez nem elegendő.
Tudom, hogy mit jelent az orientáció és az identitás, köszi. És bár a két szó jelentése, igazad van, hasonló, attól még a "nemi identitás" és a "szexuális orientáció" két nagyon külön dolog. A biszexualitás nem a nemi identitásom, maximum a "szexuális identitásom" lehet. A nemi identitásom az, hogy lánynak születtem, és lánynak tartom magamat (angolul ez a gender kifejezés, de erre nincs tökéletes magyar fordítás). Az, hogy kikhez vonzódom, és én magamat milyen neműnek tartom két különböző dolog.
Nem keresem a kákán is a csomót, és köszönöm szépen vannak barátaim, akik szeretnek, és én is őket. Kapcsolatom is volt, kösz a kérdést. Nem tudom, neked mi bajod van, hogy ennyire belém akarsz kötni.
(Plusz a wikipedián vannak jó cikkek is, mindenesetre ezeket a dolgokat nem onnan vettem. És az összefüggések meglátásában jó vagyok, azt hiszem. )
Eredetileg annak kapcsán írtad, hogy furcsának tartod a "nemi identitásomat", hogy biszexnek, leszbikusnak vagy heteronak érzem-e magamat. Azért mondtam, hogy részben elhatározás kérdése, mert biszexként el tudom dönteni, melyik nemmel van kedvem találkozgatni, így részben rajtam múlik, hogy a hetero vagy a leszbikus életformát választom-e. Ettől még a szexuális identitásom/orientációm biszex marad. Szóval mikor azt írtam, hogy "leszbikus leszek...", ezzel annyit akartam kifejezni, hogy ha továbbra is szexista dumákat kapok a fiúktól, akkor a lányok felé fogok húzni.
Az, hogy fiúnak/lánynak érzem-e magam más kérdés. Azon nem tudok változtatni. Lánynak neveltek, lánynak nézek ki. Nem mindig viselkedem nőiesen, de attól még lány vagyok, nem akadok ki a női nemi jellegemtől pl. Lehet, inkább "agender" vagyok, de ez a nemi identitás dolog nekem még új, nem teljesen értem, hogy pontosan mit érezhetnek a transzszexuálisok, pedig beszélgettem transzszexuális nőkkel már erről. Annyi biztos, hogy szörnyű lehet, ha nincs meg az azonosság a biológiai nemed és az általad vallott nemed között. Maradok annál, hogy lány vagyok, mert az nincs ellenemre, és ezen nemigen tudnék változtatni.(Mármint tudnék, de nem akarok.) Ha holnap fiúként ébrednék fel, akkor sem változna túl sok minden, hamar feldolgoznám, szerintem. De erre nincsen esély, és tökéletesen megvagyok lányként. Így legalább változatosabban öltözködhetek, anélkül, hogy kinéznének. Fiúként is hordanék szoknyát, ami miatt okoznék magamnak kellemetlenségeket. Megvan az előnye annak is, ha nőnek születik az ember.
Akkor félreértettem a dolgot, nagyon támadás-szagú volt, ahogy írtál. De remélem, akkor ez így érthető, én sem veszekedni jöttem ide természetesen.
58-as! Te két kommentemből megállapítottad, hogy nem vagyok jogász? Ezt honnan szedted? Mert egyébként nagyon tévedsz, ügyvéd-jelölt vagyok. Mégis mi közöm lenne a pénztárosokhoz?
Azért mert reggel fél hétkor,félálomban írtam egy nem túl választékos kommentet? Bocsi, hogy én is ember vagyok elsősorban és nem isten, hogy tökéletes legyek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!