Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Vannak itt leszbi/biszex...

Vannak itt leszbi/biszex orvostanhallgatók?

Figyelt kérdés
Főleg Pest, de jöhet más is. Orvos, fogorvos, gyógyszerész.

2015. ápr. 25. 00:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim válasza:

Nálad elhatározás kérdése a nemi identitás kedves 50-es?

Jót nevettem a kommenteden. Nem vagy te sem leszbi sem biszex, te egy hiper infantilis heteroszex lány vagy aki egy kis extravaganciára vágyik és azért beszél be magának butaságokat. De azért aranyos hozzászólás.

2015. máj. 9. 00:11
 52/89 anonim ***** válasza:
51-es! Mégis miből gondolod, hogy jobban tudod nálam, hogy mi a szexuális orientációm? (Mellékesen hozzátenném, hogy a nemi identitás mást jelent, tudod azt, hogy fiúnak/lánynak/mindkettőnek/egyiknek sem/gender fluidnak/stb érzed-e magad...). Biszex vagyok, úgyhogy ha azt vesszük, igen, nálam választás kérdése is lehet ez az egész. Eldönthetem, hogy fiúval vagy lánnyal megyek-e randizni, mert mind a két nemben meglátom a szépet. Azt persze nem tudom szabályozni, hogy kibe szeretek bele, úgyhogy mégsem választás kérdése teljesen a dolog. Annyit bátorkodtam kijelenteni az előző hozzászólásommal, hogy undorítónak tartom néhány pasi hozzáállását a biszex/leszbikus témával kapcsolatban, és az ilyenek miatt érzem azt sokszor, hogy egy lánnyal talán boldogabb lennék. Ha te ebből azt szűröd le, hogy egy unatkozó hetero lány vagyok, akinek nincs elég változatosság az életében, akkor veled van a gond.
2015. máj. 9. 10:57
 53/89 anonim válasza:

Kedves 52-es!

Identitás önazonosságot, orientáció irányultságot jelent röviden, tömören, magyar értelmezés szerint. Önazonosság az ha magadat egy meghatározott szexuális kultúrát magáénak valló emberi csoport tagjai közé sorolod, orientáció pedig az, ha a vágyaid alapján határozod meg azt a szexuál-társadalmi közeget ahová tartozni szeretnél. Vagyis egy adott közösség irányába terjed az érdeklödési köröd, de annak nem vagy még tagja. Ezért irányultság, tehát a szó szerinti jelentéstartalma is utal erre. Nos, te kijelentetted hogy biszexuális vagy, ez esetben az identitás a helyes magfogalmazás. Az hogy leszbikus leszel, annál valóban az orientáció kifejezés az alkalmazandó. Ezzel én tisztában vagyok/voltam, azt nem gondoltam hogy ilyen apróságokba belekötsz és ezért nem jelöltem külön fogalommal e két kifejezést mivel értelmezésük szerint rendkívül közelállóak egymáshoz, ezért egy minimális nagyvonalúsággal, ami rád ezek szerint nem jelllemző, egymás szinonímáiként használhatóak a szavak. Azt hiszem te nem csak keresel, hanem találsz is a kákán csomót. Nem irígylem a leendő partneredet és nem csodálkozok azon hogy nincs közelebbi kapcsolatod senkivel. És egy tanács még. Ne a wikipédiából és hasonló helyekröl tájékozódj olyan kérdésekben mint például jelentéstartalom, fogalom értelmezés, vagy egyéb más amit nem értesz vagy amiben tájékozatlan vagy mert ott csak száraz tényeket találsz ami a mélyebb tartalmi összefüggések megértéséhez nem elegendő.

2015. máj. 9. 15:41
 54/89 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy mit jelent az orientáció és az identitás, köszi. És bár a két szó jelentése, igazad van, hasonló, attól még a "nemi identitás" és a "szexuális orientáció" két nagyon külön dolog. A biszexualitás nem a nemi identitásom, maximum a "szexuális identitásom" lehet. A nemi identitásom az, hogy lánynak születtem, és lánynak tartom magamat (angolul ez a gender kifejezés, de erre nincs tökéletes magyar fordítás). Az, hogy kikhez vonzódom, és én magamat milyen neműnek tartom két különböző dolog.

Nem keresem a kákán is a csomót, és köszönöm szépen vannak barátaim, akik szeretnek, és én is őket. Kapcsolatom is volt, kösz a kérdést. Nem tudom, neked mi bajod van, hogy ennyire belém akarsz kötni.

(Plusz a wikipedián vannak jó cikkek is, mindenesetre ezeket a dolgokat nem onnan vettem. És az összefüggések meglátásában jó vagyok, azt hiszem. )

2015. máj. 9. 16:30
 55/89 anonim válasza:
Valamit félreértettél mert nem akarok beléd kötni.Viszont egy értelmezés problémát megint kénytelen vagyok korrigálni. Azt írod: a biszexualitás nem, a nemi identitásom, maximum a szexuális identitásom. Az hogy a biszexualitás a nemi identitásod ilyet én nem írtam, ezt te írtad le ebben a formában. 51-es válaszomban, ha erre godolsz, csak annyit írtam: hogy nálad elhatározás kérdése a nemi identitás. Ezzel a megjegyzésemmel arra utaltam hogy érzésem szerint te valamilyen hírtelen elhatározásból döntöd el azt a kérdést hogy egy adott pillanatban fiúnak érzed magad, vagy lánynak. És ez ugye elég gyermekded gondolkodást feltételez. Azt hogy te lánynak születtél és lánynak tartod magad, arra helyesen használtad a nemi identitás kifejezést, de eddig ezt nem közölted, nem tudtam, ezért feltételeztem rólad hogy bizonytalan vagy a nemiségeddel kapcsolatban. De visszatérve a helyesbítendő kérdésre azt tudom mondani a biszexualitásod is lehet identitás, hiszen a biszexuális önazonosságodat ismered el azzal hogy biszexnek vallod magad. Tehát lehet ezt a "szép" idegen szavunkat alkalmazni ez esetben. Azt írtad továbbá hogy volt már kapcsolatod. Vagyis most nincs. Kívánom legyen, és ha egy kissé sarkosan fogalmaztam meg egy egy gondolatot abba sértő szándék nem volt, távol áll tőlem a bántó kötekedő stílus azzal szemben aki nekem nem okozott sérelmet.
2015. máj. 10. 00:04
 56/89 anonim ***** válasza:

Eredetileg annak kapcsán írtad, hogy furcsának tartod a "nemi identitásomat", hogy biszexnek, leszbikusnak vagy heteronak érzem-e magamat. Azért mondtam, hogy részben elhatározás kérdése, mert biszexként el tudom dönteni, melyik nemmel van kedvem találkozgatni, így részben rajtam múlik, hogy a hetero vagy a leszbikus életformát választom-e. Ettől még a szexuális identitásom/orientációm biszex marad. Szóval mikor azt írtam, hogy "leszbikus leszek...", ezzel annyit akartam kifejezni, hogy ha továbbra is szexista dumákat kapok a fiúktól, akkor a lányok felé fogok húzni.

Az, hogy fiúnak/lánynak érzem-e magam más kérdés. Azon nem tudok változtatni. Lánynak neveltek, lánynak nézek ki. Nem mindig viselkedem nőiesen, de attól még lány vagyok, nem akadok ki a női nemi jellegemtől pl. Lehet, inkább "agender" vagyok, de ez a nemi identitás dolog nekem még új, nem teljesen értem, hogy pontosan mit érezhetnek a transzszexuálisok, pedig beszélgettem transzszexuális nőkkel már erről. Annyi biztos, hogy szörnyű lehet, ha nincs meg az azonosság a biológiai nemed és az általad vallott nemed között. Maradok annál, hogy lány vagyok, mert az nincs ellenemre, és ezen nemigen tudnék változtatni.(Mármint tudnék, de nem akarok.) Ha holnap fiúként ébrednék fel, akkor sem változna túl sok minden, hamar feldolgoznám, szerintem. De erre nincsen esély, és tökéletesen megvagyok lányként. Így legalább változatosabban öltözködhetek, anélkül, hogy kinéznének. Fiúként is hordanék szoknyát, ami miatt okoznék magamnak kellemetlenségeket. Megvan az előnye annak is, ha nőnek születik az ember.

Akkor félreértettem a dolgot, nagyon támadás-szagú volt, ahogy írtál. De remélem, akkor ez így érthető, én sem veszekedni jöttem ide természetesen.

2015. máj. 10. 10:39
 57/89 anonim válasza:
Úgy látom nagyon off lett ez a kérdés... anyway üdv a gytk-ról :D
2015. máj. 16. 22:11
 58/89 anonim válasza:
Kedves jogászlány! Te jogász vagy, vagy joghallgató? Jobban mondva melyiknek képzeled magad? Mert hogy egyik sem vagy az biztos. Én inkább pénztároslánynak tippellek valamelyik szupermarketben. Amivel semmi baj, egy szép nehéz fontos szakma, csak azt nem értem miért adod ki magad másnak? No de mindegy, ez ugyanis itt egy megszokott természetes viselkedés forma. Csak kissé fárasztó!
2015. máj. 18. 12:24
 59/89 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó: te pár kommentből megállapítod, hogy ő nem joghallgató/jogász? Vagy ez ilyen ócska provokáció?
2015. máj. 18. 14:32
 60/89 anonim ***** válasza:

58-as! Te két kommentemből megállapítottad, hogy nem vagyok jogász? Ezt honnan szedted? Mert egyébként nagyon tévedsz, ügyvéd-jelölt vagyok. Mégis mi közöm lenne a pénztárosokhoz?

Azért mert reggel fél hétkor,félálomban írtam egy nem túl választékos kommentet? Bocsi, hogy én is ember vagyok elsősorban és nem isten, hogy tökéletes legyek...

2015. máj. 18. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!