Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mit tegyek, ha túl sok kozmeti...

Mit tegyek, ha túl sok kozmetikai terméket veszek?

Figyelt kérdés

Avonból is mindig rendelek. Azonban, ha betévedek egy Rossmannba vagy egy DM-be soem jövök el 3000 Ft alatti számlával. Imádom a smink termékeket, nagyon tetszenek, de általában a többségét csak egyszer használom: például körömlakkok, szemhéjpúderek, amiket alkalomra vettem. A másik, hogy most ott tartok, hogy 4 szempillaspirálom van, ami teljesen új. Annyira tetszettek, jó mondjuk 3 hónap alatt el is fogynak. Van egy csomó BB krémem, korrektorom is, amik már nem passzolnak a bőrömhöz. A sampont, tusfürdőt más veszi, pedig ezeket is szeretem nézni.

A baj csak az, hogy tanuló vagyok és minden pénzem erre költöm. (valaki ruhákat vesz) mindig kifizetem, sosem loptam, persze

2015. márc. 6. 20:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
"Mit tegyek, ha túl sok kozmetikai terméket veszek?" - NE VEGYÉL!
2015. márc. 6. 20:40
 2/16 anonim ***** válasza:
53%
Menj pszichologushoz, ha magadtol keptelen vagy megallni a vasarlast. A kenyszerbetegseget sem erdemes felvallrol venni, kesobb egyre jobban elhatalmasodhat rajtad.
2015. márc. 6. 20:53
 3/16 anonim ***** válasza:

Hát ne vegyél, állj ellen. Gondolj bele, hogy szó szerint kidobott pénz, mert a sminktermékek felbontás után fél/egy év múlva megromlanak és dobhatod ki őket. Ennyi erővel összegyűrheted a pénzedet és kidobhatod a kukába, ugyanaz lesz az eredmény.

Inkább valami értelmes dologra költsd a pénzed.

2015. márc. 6. 20:55
 4/16 A kérdező kommentje:
meg tudom állni a vásárlást, például, akkor is, ha nics nálam péz vagy nics is. Csak az a baj, hogy tetszik és kell is, de csak egy alkalomra. Vagy otthon jövök rá, hogy napfénynél már nem is olyan jó az alapozó. Egyébként az igaz, hogy könnyen tönkremennek és főleg hamar. Legutóbb is egy doboz tampont vettem, nem akartam csak ezzel odaállni, ezért vettem még ezt-azt. Amúgy, ha nem bontom fel nem megy tönkre, ugye? Amúgy abszolút nem tartom még betegesnek.
2015. márc. 6. 21:00
 5/16 anonim ***** válasza:

Ha nem bontod fel, nem romlik meg, de mire felbontanád, veszel 3 másikat. Meg a boltban a sok paraszt vevő sokszor nem a tesztert próbálja ki, vagy ellopják a tesztert, nincs min próbálni, így kinyitják a sminketet és úgy próbálnak.

És jó nagy butaság az, hogy nem akartál csak a tamponnal távozni. Ha az kellett akkor az kellett. Ha nekem csak 6 zsömle kell a Sparból, akkor nem megyek végig a nasirészlegen csak azért, hogy ne csak a zsömléket vegyem meg.

2015. márc. 6. 21:07
 6/16 anonim ***** válasza:
78%

Ha a sampont, tusfürdőt mással veteted, legközelebb írd a listára a tampont is, és akkor nem mész be. Ha nem vagy ott, nincs kísértés, avonos ismerősnek megköszönöd, de most nem akarsz semmit venni, úgyhogy nem kérsz katalógust.

Egyébként nem tudod megállni, ha meg tudnád, nem tennél fel ilyen kérdést. És de, ez már beteges, ha minden pénzed erre megy el. Akaraterő kérdése, plusz nem árthat végiggondolni, mit kompenzálsz ezzel? Mert sokszor valami ilyesmi áll a háttérben.

Esetleg keress valami drágább, fontosabb dolgot, amire gyűjthetsz és minden vásárlásnál gondold át kell-e neked amit épp meg akarsz venni, mert annyival később lesz meg a cél. Hátha jobban motivál egy laptop, nyaralás vagy hasonló. Sminket teljesen felesleges halmozni, főleg ha nem használod. Ami nem is passzol hozzád vagy nem kell, azt add el/oda másnak, legalább ne legyen teljes pénzkidobás.

2015. márc. 6. 21:38
 7/16 anonim ***** válasza:
76%
bb krémet elfogadok, ha neked már nem szükséges :D
2015. márc. 6. 21:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértelek. Elég önbizalomhiányos lány lettem így az évek alatt (főleg pattanások miatt) és már a fél drogéria a polcomon van. Egyre több mindent használok,amit régen csak alkalmanként,ritkán használtam már azok is mindennaposak. Egyre többet sminkelek,egyre több minden fog. Így egyre többet is költök. Én a sminkkel próbálom kompenzálni azt,hogy nem érzem magam ahhoz elég szépnek,hogy smink nélkül mutatkozzak. Én ezt nagyon jól tudom magamról. Te miért vásárolsz ennyi mindent? Ha csak az,hogy "uh ez most le van akciózva,kell". Akkor szimplán vegyél erőt magadon és ne vedd meg,mert tudod,hogy otthon van három plusz. Bár nekem ilyesmi soha nem volt,hogy felhalmoztam a termékek. Egyedül az alapozókból,abból van itthon 4-5-6 fajta,mikor melyiket használom,de másból nincs fölösleges.

Ha máshogy nem megy szabd meg,hogy "oké,bemegyek a Rossmanba és csak egy ezrest költhetek". És akkor tényleg ne költs többet. Majd ha túlhaladod a kiszabott limitet akkor szelektálsz a kosárból,hogy melyik szükséges melyik nem. Aztán max megveszed jövőhéten. Ha máshogy nem megy kérj segítséget,mielőtt elfajulna a helyzet. Most még egyáltalán nem késő,és most még sokkal egyszerűbb lenne ezt kontrolálnod,mint később. Hidd el :)

2015. márc. 6. 22:08
 9/16 A kérdező kommentje:
Igen, velem is ez volt, hogy smink nélkül nem láttam magamat elég szépnek. Szempillasprirálból és alapozóból van feleslegem. A másik ok, hogy unaloműzésből vásárolok és megyek be ilyen helyekre. Amikor van 1-2 órám a vonatig, addig vásárolok, nézelődöm. Jobban telik az idő ilyenkor.
2015. márc. 6. 22:39
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

fú mintha csak rólam írnál... : D én szeretek sminkelni nagyon, de hétköznapokra csak természetesen. az évek alatt nagyon sok mindent felhalmoztam. persze az alapozó, bb, korrektor, spirál az gyorsan fogy, nem gond, ha néha több darab is van belőlük, meg tudok válogatni, mikor milyenre van szükségem. viszont szemhéjpúderekből, rúzsokból, pirosítókból már egy rakat van. a szemhéjfestékek és a pirosítók elvileg nem romlanak meg, a rúzsok kb. 3 évig jók. nekem van 3 éves rúzsom, és eddig semmi baja, nem avasodott meg, simán használom.

de tény, hogy ez a halmozás nem jó dolog. én egyszerűen nem tudok leállni vele. van, hogy direkt nem megyek be egy hónapig drogériába, és nem veszek semmit, de amikor bemegyek, akkor látom az akciós kosarakban a szebbnél szebb kiárusításra ítélt limitált kiadású sminkcuccokat, és azt érzem, lemaradtam egy csomó gyönyörű cuccról, amiket párszáz forintokért dobálnak, és igazi kincsek. én tudom, mit akarok kompenzálni vele... : D nem vagyok túl elégedett magammal, nem is feltétlen külsőleg, inkább a belsőmmel, meg ha csak szimplán rossz a kedvem, egy új rúzs, parfüm vagy ilyesmi nagyon fel tud dobni. bele sem merek gondolni, hány tízezer ft van itthon a polcokon... a romlandó dolgokat igyekszem elhasználni, a későbbiekben pedig nem venni meg minden újdonságot.

amúgy az ismerősi körömben sok lánynak van valami ilyen mániája, a többségük a ruhákban éli ki magát, ha csak idejük engedi, rohannak a h&m-be, persze mindig vesznek valamit, egy felsőt pl.

sztem ha szereted ezeket a dolgokat, vegyél, csak ne sokat és ne feleslegesen. gondold át, szükséged van-e rá, és jelölj ki egy összeget, amit maximum elköltesz ilyenekre egy hónapban, pl. 5000 ft vagy kevesebb, akármennyi. : D hátha így könnyebben fog menni a dolog. : ) jaj sokmindent összeírtam itt, remélem azért tudtam segíteni, vagy támogatni téged. : D

2015. márc. 7. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!