Miért sminkelnek a lányok/nők?
Én szebbnek, szexisebbnek érzem magam tőle, illetve egyfajta ápoltságérzetet is ad. Sok pasinak amúgy nem jöne be a smink egy lányon, de ez engem hidegen hagy, a lényeg, hogy a barátomnak tessek.
A bőröm sajnos nem tökéletes, szeretném elfedni a hibáimat, ezért használok alapozót illetve korrektort. A szememet szeretem kiemelni, sokkal szebb, ha van rajta szemhéjpúder és valami kihúzás, a spiráltól pedig a szempilláim szebbek. A szám telt, így azt pedig szeretem szájfénnyel kihangsúlyozni.
Egyébként hasonló magyarázata lehet, mint egy dögös miniruhának vagy egy magassarkúnak, a nőkben genetikailag kódolva van az, hogy minél csinosabbak legyenek, minél inkább kitűnjenek a többi nő közül, hogy minél jobb párra leljenek, így minél jobb géneket adhassan tovább.
Mindenesetre szerintem jó dolog sminkelni, de nekem is van olyan napom, hogy teljesen fedetlen arcomat tárom a nyilvánosság elé.
Az arc a külső megítélésének egyik sarkalatos pontja. Ha egy nőnek szép, kifejező szemei vannak, arra jobban felfigyelnek a férfiak. A gyönyörű tekintet, a tiszta arcbőr, a piros száj az egészség egyik legfontosabb megjelenése. Az egészség pedig egyenlő a termékenységgel. Pont ezért viselnek szívesen hosszú hajat is a nők.
A cél a figyelemfelhívás. A sminkelés üzenete pedig az, hogy viselője termékeny, egészséges egyén, aki arra vágyik, hogy ezt észrevegyék.
Az állatvilágban pont fordítva van. Ott inkább a hímek próbálják meg felhívni magukra a figyelmet szines tollazattal, vagy nagy sörénnyel. Az arc, a test díszítése egyidős az emberiséggel. Nem mai találmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!