Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért kell utálni a rockereket?

Miért kell utálni a rockereket?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 19. 20:59
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

Ne álljatok le már viaskodni trollokkal.

A kérdésre válaszolva pedig nem 'kell'. Mindenkinek szíve joga, hogyan vélekedik különböző dolgokról. Olyan az életben nem fog megtörténni, hogy mindenkinek tetszeni fog egy adott szubkultúra, de korántsem kell ledorombolni azokat, akik szimpatizálnak valamelyikkel.

Szerény véleményem szerint (legalább is amit hallottam, láttam, olvastam vagy levontam a tömegből) az emberek inkább félnek az úgynevezett "rockerektől". Kevés (kevesebb) az olyan, aki (nyomós) okkal gyűlöli őket (példának felhozom: szabályosan péppé verik, ócsárolják, szivatóznak vele különösebb indok nélkül) - inkább csak mások befolyásolása miatt, innen-onnan összeszedett sztereotípiákból adódóan, a kinézet miatt. Inkább azt utálják, amit nem értenek, eltér a 'megszokottól' vagy azért mert 'polgárpukkasztó'.

De a mai ember nem csak az ilyeneket szapulja, hanem az úgy mond "normális perszónákat" is - hiszen a többség felszínes, könnyű szerrel manipulálható, beszűkült látókörű és érdektelen a másik emberrel szemben; mondván, hogy 'aki nem olyan, mint én, nagy valószínüséggel rossz ember. Gyötörjük hát'.

Akadnak szélsőségek, persze. De ne a borítója alapján ítéld meg a könyvet elv alapján elindulva, nem túl illedelmes beskatulyázni valakit és ráaggatni a sztereotípiákat a kinézete miatt. Itt is akad jópár mocsok, akik, ha az ember velük akad össze, aláássa egy-egy szubkultúra "jó hírét". Ez olyan, mint egy idegen országban hülyét csinálsz magadból, és általad megbélyegzik a többieket is: "Hülye magyar!".

Egy rocker is lehet művelt, egy punk is lehet segítőkész, egy emo is lehet barátságos, egy rapper is lehet poéngyáros, egy plázap'csa is lehet érző ember, sőt -most kapaszkodj meg- egy, a saját neméhez vonzodó egyén is lehet eszméletlen jófej és rendes - hogy ne csak a szimpla szubkulúrákra korlátozódjunk.

Szerény személyem, ha 'buta emberrel' akad össze, inkább szépen megérdeklődi, mire fel van ez a nagy nézeteltérés és észérvekkel bombázza az illetőt, hátha meggyőzi és kizökkenti az ellene tanusított jóformán alaptalan ítélkezésből. Csak szépen, okosan - nem kell egyből keresztül harapni egymás torkát.

2013. márc. 17. 20:22
 42/42 anonim ***** válasza:

Most itt elolvasgattam a válaszokat és szó szerint szakadtam a röhögéstől.

De most komolyan,emberek ti normálisak vagytok?

Vitatkoztok a semmin.

A "páwák" egyetlen egy épp érvet nem hoztak fel csak hülyeségeket beszélnek.

Ez a páwaság is csak divat mint a rock n rollos lényalthajú emberkék(maximum 5 év és volt páwa nincs páwa).

Na akkor most hasonlítsunk össze egy-két embert(mert valaki homokosnak nevezte a rockereket).

Ki az igazi férfi aki vékony,ízléstelen és csak pofázni tud:

[link]

[link] (ezt nem hagyhattam ki)

[link]

Vagy pedig egy olyan férfi aki férfiként viselkedik,öltözőik,igazi zenét hallgat amit nem felejtenek el 2 év múlva(lejárt lemez,ugye ismeritek :D):

[link]

[link]

Gondolkozzatok el kicsit...

Amúgy ilyen töketlen bandát még nem láttam,észrevettétek,hogy a csőgatyát a nők hordták(még anno),pink és rózsaszín ruhákat szintén a nők hordtak.

Én is rocker vagyok és minden más zenét tisztelek,hetente 3x mosok hajat és tiszta göncökbe járok és nem iszok alkoholt és nem is akarok.

2013. szept. 22. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!