Lányok, hölgyek, nők! Ti nem szoktátok néha unni vagy utálni a női létet?
Félreértés ne essék, én alapvetően szeretek nő lenni, imádom a szép ruhákat, elégedett vagyok magammal, a párom imád.
De! Engem sosem érdekelt a manikűr, pedikűr, fodrászat, kozmetika meg ilyenek. És... Engem nagyon tud bosszantani, amikor pl. ideje legyantázni a lábamat, és arra gondolok, hogy "Basszuskulcs, már megint!"
Az örökös szőrtelenítés az agyamra megy, de megcsinálom, mert ápolt akarok lenni! A sminkek sem érdekelnek, mert nem szeretem, és hogy ha hazamegyek, mosthatom le. Fodrászhoz nem járok, hagyom, hogy úgy nőjjön a hajam, ahogy ő akar, és a végét meg magamnak vágom, ugyanis az meg törik. Pedig nincs is festve! Életemben nem voltam kozmetikusnál, pedig pár éve rámfért volna. Sosem volt műkörmöm, mert szerintem csúnya és ráadásul még sokba is kerül... A körmömet nem festem, mert pár nap után szedhetem le, mert lepattogzik. Ettől függetlenül a kezem és a körmeim ápoltak. De hogyha meg valamelyik letörik, akkor vághatom le ugye az összeset és akkor sem az a bajom, hogy "jaj, le kell vágni" hanem, hogy "már megint".
Egyébként mindennel gyorsan megvagyok, de mindig csak arra gondolok, hogy most ezt meg ezt kell csinálni, mikor lenne sokkal fontosabb dolgom is...
Más is van ezzel így? :-S
21/L
Én egyet szeretek! A sminkelést! :D
De a borotválást(nincs pénzem havi gyantázásra), a mensturációt(olyan görcseim vannak...huhh) utálom. A hajamat növesztem, hogy elég legyen csak össze vagy felfogni, és kész a frizura... Alapvetően fiúsan öltözök, de szinesen. Farmer(bővebb) és póló (szintén bővebb) és deszkás/tornacipő. A sminkkel is tulajdonképp úgy vagyok, hogy muszáj, mert igy legalább kinézek valahogy. Meg hajat is vasalok. :D
De ilyen körömfestés meg egyebek... ááh :S Nincs is hosszú körmöm, meg hamar törne úgy is(volt, és beszakadt, letört...ja és mindent és mindenkit összekarmoltam vele :S). Hajamat mindig magamnak vágom, de amint most irtam, most épp növesztem, de fordrászhoz se festéssel(szőkére vagyok festve) se vágással nem megyek, úgyis elcseszné a hajam :S. Vásárolni nem szeretek, mert valahogy idegelnek ezek a tipikus női ruhapróbák meg egyebek. :S
17L
Azt gondolom, nem a női léttel van bajod, hanem a belőle adódó elvárásokkal. Pont ugyanilyen mondatokban fogalmaz egy férfi, ha a borotválkozásról kell értekeznie. A lányok nagy része szeret-nagyon szeret önmagával, a megjelenésével foglalkozni. Te is jól akarsz kinézni, de tudod, hogy millió más dolog is van a világban, ezért sajnálod a drága idődet. Teljesen rendben vannak a gondolataid, egy mentálisan rendben lévő lány gondolatai ezek. Valamiféle középutat kell találnod, olyat, amit a habitusod diktál: egy kencefizézés nélküli világot, amiben azért jól nézel ki. Igazítsd ehhez a teljes megjelenésed...!
Üdv, HajDoktor
Köszi a válaszokat! :)
A férfiak csak ne sírjanak! :D Nekik csak az arcukat kell borotválni! (A többi az már egyén kérdése, de én nem szeretem, ha egy pasi bárhol máshol szőrtelenít)
Nekünk meg itt van, hogy szinte mindenhol szőrtelenítsünk! x(
Ja, az elsőnek: Mi 100 Ft-os boltban vesszük a gyantát is meg azt a lehúzócsíkot is! :D Az egész összára max 5-600 Ft, és az 2-3 gyantázásra is elég! :)
HajDoktor: Belőlem "sajnos" hiányzik egy jó adag nőiesség, vagy hogy hívjam, mert én nem szeretek magammal foglalkozni. Megteszem, mert ápolt akarok lenni, de nem szeretek cicomázkodni... Egyedül az öltözködéssel szeretek foglalkozni! :D Ugyanis amolyan fekete-fekete-fekete metálos lány vagyok, de nem az a temetőbogár-hullasminkes fajta, hanem a szolidabb! :)
Szóval alapvetően igazad van: Az elvárásokkal van bajom... :(
Én örülnék, ha csak ennyi bajom lenne!
Sőt, inkább pasinak születtem volna, mert nőnek lenni csak azért jó, mert lehet sminkelni, csinos ruhát hordani és szépnek lenni, más nincs benne....
Egy nőre ráeröltetik a háztartási munkát (NA AZ AMIT KI LEHETNE VONNI), A MENSTRUÁCIÓT, A SZÜLÉST.
Rossz munkahelyek, rosszabb fizetés kétszer annyi munka, a nők lenézése.
A nőknek a rossz fizikumú felépítése (lehetnénk jóval erősebbek).
Ezek mind rossz dolgok és sok hátránnyal járnak.
amit leírtál, egy nőnek már alig van ereje megcsinálni. Sokszor én is lusta vagyok mindehhez, de igazából én jól érzem magamat ha csinos vagyok és ápolt!
A műköröm-kozmetikus felesleges, fodrászra nincs pénzem (pedig ráférne, mert a szőke hajamat egy éve növesztem csak úgy), epilálok, és borotválkozom.
Most is szőrös a lábam:D
Nem volt hozzá kedvem:D
De nem majomszerű, nyugi:D
És nem húzok szoknyát:D
a pasik meg nem szólnak ha szőrös a lábad, legalábbis az intelligensebb fajtának nem ez a lényeg:D
A szőrtelenítéstől engem is kiver a víz, de jelenleg szőrös a lábam, mert egyszerűen nincs kedvem gyantázni. Persze nem jetis, mert foltokban már kikopott a gyantától, de mostanában egyedül alszok :D, és így nem is tartom annyira fontosnak. A hajamat festetem, és ez az új szín adott egy plusz löketet nekem (majdnem fekete vagyok alapból, most meg vörös vagyok), a hajvasalás, fodrász, a smink (persze csak mértékkel, alapozót nem is használok) pedig dobnak az önbizalmamon. A körmömet többnyire kifestem, de csak azért, mert nekem tetszik, mikor színesek. Az öltözködésemre nem költök havonta tízezreket, ezt meg se tehetném, de szeretek csinosan felöltözni és puccba vágni magam. De ez mind változó, van olyan nő, akinek mindezek nélkül is femme fatale kisugárzása van. A menstruációt érdekes, de szeretem, pedig szenvedek a PMS-szel, de csak 3-4 havonta jön rám, ennyit pedig kibírok. Az utolsó válaszadóval viszont nagyon egyet tudok érteni pár dologban, sokszor nehezemre esik megfelelni azoknak az elvárásoknak, amiket a társadalom nagy része támaszt a nők elé, pl. ha meglátok egy babát, nem ájulok el tőle, szeretek káromkodni (csúnya szokás, tudom), szeretem megosztani a házimunkát, utálom, mikor elvárás, hogy főzzek, mossak, takarítsak, csak mert nő vagyok. Utálom, mikor furán néznek rám, amiért 21 éves létemre nem vágyom partnerkapcsolatra (egy nő csak egy férfi mellett lehet valaki...). És még folytathatnám. Utálom, hogy a férfiak büntethetetlenül lehetnek kövérek, őket ilyenkor mackósnak nevezik, engem meg a súlyfeleslegemmel zsírsertésnek vagy dagadt tehénnek. De szeretek nő lenni, csak megvannak a maga nehézségei.
21/L :)
Hisztis punci vagy és ezt lányként mondom neked. Ha nem szeretsz valamit pl. a sminket minek kened magadra? egyáltalán nem elvárás, ez a te jó érzésednek segít, hogyha nem tartod magad elég vonzónak...A hajukat meg a férfiak is ápolják ahogy a körmüket is, az más kérdés, hogy valaki most megnöveszti vagy nem...a szörtelenítés ugyanez, a férfiak is megteszik és ők döntik el mennyire akarnak vele másnak tetszeni ( a lábat elismerem azt nem kell nekik de kárpótlásul nekik ott az arcborosta..)
Ahelyett, hogy hisztizel mondj le olyan dolgokról amiket hülyeségnek tartasz (pl. smink, kozmetikus) és boldogabb ember leszel senki nem várja el tőled, te várod el magadtól, mindenki dolgozik azért, hogy ápolt legyen bár ez a szó egy kicsit erős mert ez a te érdeked is, hogy jobban és tisztábban érezd magad. Még csak nem is valós problémákat soroltál fel mint az egyik válaszoló, hanem piti kis semmi dolgokat, amiket nem lenne muszáj senki nem várja el a csupasz lábat pl. nem hiszem, hogy a barátod rádförmed, ha télen kicsit meghagyod a szőrt.
Már nem azért, de te normális vagy? O.o Én vagyok a "hisztis punci"?
Na, mindegy, igazából ezzel csak magadat járattad le... Érdekes módon rajtad kívül mindenki más képes volt arra, hogy felfogja, amit írtam, és képes volt normális válaszokat írni.
Nem szeretem a sminkeket, nem is kenek magamra, de ne zavarjon.
"A hajukat meg a férfiak is ápolják ahogy a körmüket is"
Igen, én is ápolom, köszönöm szépen, képzeld mosok hajat, vágom a körmöm...
"Mondj le olyan dolgokról, amiket hülyeségnek tartasz (pl. smink, kozmetikus)"
Még olvasni sem tudsz... Életemben nem voltam kozmetikusnál, és még mindig NEM SMINKELEM magam!
És lehet, hogy nem jutott el az agyadig, de itt azon volt a hangsúly, hogy egyszerűen jobb és sokkal fontosabb dolgok is vannak a világon és én inkább azokkal foglalkozom, és felbosszant, ha valami közbecsesz. Letörik egy körmöm és akkor vághatom le az összeset. És mint írtam, itt is az volt a lényeg, hogy az időmet pazarlom, amikor mást kéne csinálnom.
És lehet, hogy nem tűnt fel, de a társadalom igenis ELVÁRJA, hogy a nő úgymond "csupasz" legyen, és még azon kívül sok mást is. Én legszívesebben sosem szőrteleníteném a lábam, de mégis KELL, mert nyáron mégis hogy vegyek fel rövidebb szoknyát?
Szerintem ez a legkevesebb, amit leírtál. Félre értés ne essék, csodálom azokat a nőket akik tökéletes körmökkel, hajjal sminkkel indulnak munkába/iskolába, nekem erre nincs időm. Én már háztartást vezetek. A párom elvárja, hogy minden rendbe legyen, tisztaság legyen, ki legyen mosva, meg legyen csinálva az ebéd, be legyen vásárolva és ezek mellett ugye ott a munka. Tornázást sem szabad elhanyagolni, mert melyik pasinak tetszene egy duci narancsbőrös nő? Én 4x1 órát tornázok egy héten, mert többre egyszerűen nincs időm. Ezek után energikus szexistennőnek lenni az ágyba igazi művészet. :D
25N
19:40
:D Egyébként igen, ezek a legkisebb bajok, de most konkrétan ezekre gondoltam :) Következő hasonló kérdésem már arra irányult volna, amit a válaszolók is leírtak: menses, háztartás, szülés, kevesebb fizetés meg hasonlók, de az a kérdés egyértelműen a "Kultúra, közösségbe" került volna... (Ez az előző okoskodónak is szól) Mivel ebben a kérdésben a külső kinézetről volt szó, így ide került... Amúgy teljesen igazad van: hol van erre az embernek ideje? Főleg, hogy minek fessem ki a körmeimet, ha elkezdek mosogatni, vagy valamit sikálni, úgyis lejön, nem igaz? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!