Mi vesz rá egyeseket arra, hogy több tízezerért vesznek maguknak ruhát?
Például cipőt 12 ezerért, vagy 20 ezerért.Kabátot,nadrágot és egyéb ruhákat is megvesznek 20-30ezerért.
Én bemegyek a kínaiba, vagy egy olcsobb plázás cipőboltba és maximum 5 ezret elköltök egy cipőre.És nem megy tönkre 2 hét alatt,ez csak a naívak állítják,ugyanúgy lehet hordani évek múltán is.
19/F
Nos akkor én elég sokat futok hosszútávon noname cipőben többször kaptam talpgyulladást mióta adidaszom van azóta nincs ilyen gondom.
Hétköznapokra pedig a ruháimat úgy választam, hogy ami tetszik most pl van rajtam egy 1000 forintos felső de ez az egyik kedvencem a táskám viszont 15 ezer volt mert az tetszet. Én nem mondom, hogy tartósabb mint bármelyk más táskám de tetszet és megvettem. Tavaszra vettem egy 25 ezres le coq sportiff cipőt mivel gyönyörűnek tartom lehet valakinek nem érné meg de én imádom és igaz 6 napott dolgoztam érte suli után mégis boldog vagyok tőle nem a márka vagy az ára miatt hanem mert utálom a sport cipőket sosem hordtam sportoláson kivül de ebbe beleszerettem.
Huh... ha hiszed ha nem ennek evolúciós okai vannak.
Igényes öltözködés, divatosság = az információ és az erőforrások ( pénz ) megléte = vonzalom a nők részéről
Csajoknál meg ugye a hímek figyelmének felkeltése, minnél ékesebb ruhákkal.
14f
Szia!
Nem olvastam el a többi választ, de azért válaszolok :)
Szóval, nemtudom hogy mennyire állsz/álltok jól anyagilag, de akik drágább ruhákat vesznek, biztos megtehetik hogy kiadjanak 15-20ezret egy farmerért. Ezzel semmi baj nincs. Ki mennyire igényes a ruháival szemben... Én teljesen középkategória vagyok, tehát bershka, tally weijl, pimpkie, h&m etc. de ugyan úgy van ruhám/cipőm kínaiból.
Szerintem nincs túl nagy különbség árban, inkább minőségben. Nemtudom tapasztaltad e már, hogy például egy bershka nadrágnak 100x jobb anyaga van mint egy kínaisnak. Szerintem azt a +2000 forintot megéri a minőség, főleg, hogy most a bershkában 2000-3000 forintokra voltak leértékelve a gatyák.
Cipőből is van 6ezer forintos deichmannostól kezdve 20ezer forintos nike-ig.
Nem rábeszélni akarlak a plázamárkákra, csak én így látom ezt a dolgot. :)
pá
valaki írta hogy szokott futni és az olcsó cipőtől lett valami baja.én 1 évig hobbiszinten futottam a 4500ft-os cipőben és semmi baj.nagybátyám meg vett valami még ennél is olcsóbbat,de neki sincs semmi baja.jól kell választani.
és nem vagyok szegény,se gazdag,csak tudok bánni a pénzzel.és röhej azt látni, hogy egyesek mindenféle kitalált okok miatt képesek a drágább ruhákat,(nem csak cipőket) és más dolgokat megvenni csak mert azt hiszik valami csoda folytán jobbak lesznek.és ezt hívják presztizsnek.illetve ezt gondolják presztizsnek.
érdekes én megtudom oldani, hogy olcsó ruhákat vásárolok, mégis "divatosan" nézek ki,és az egészségemmel sem volt soha gond ebből az okból kifolyólag,se a lábammal,se semmivel.Ha én megtudom ezt oldani, akkor nem lehetetlen.Ha nem lehetetlen akkor miért kell ostobán tovább vásárolgatni? AZ hol logikus magyarázat, hogy presztízs.ha én úgy gondolom, hogy presztizsből felmegyek a holdra és ezért több millió dollárt adok a nasa-nak hogy lőjjön fel az űrhajóval, az hol logikus? mi másra lehet még költeni ennyi pénzt? a logika ott jön be, hogy meggondolom miből mit veszek,erre mennyit költök,haszon elv alapján.na mindegy nem beszélek tovább,majd elcseszik az ilyen ostobák az életüket,mert akik ilyen mindennapi dolkokban nem képesek racionálisan gondolkodni,azok nagy döntéseknél el fognak vérezni:)
Nos, a kínaiban 100%, hogy nem kapsz bőrcipőt. Márpedig én nem fogom a lábamat belegyömöszölni egy műanyag valamibe, amiben nem szellőzik, megizzad, feltörik a lábam, mert annyira kemény és nem veszi fel a lábam formáját. Bőrcipőt nem nagyon kapsz 15 ezer alatt, függetlenül attól, hogy mennyire márkás vagy sem.
Ha te 5ezerért veszel cipőt és nem érdekel, hogy mi van rajtad, az a te dolgod, de ne legyél ennyire csőlátású.
A másik pedig, hogy valakinek az öltözködés a hobbija, erre szeret költeni, akkor hadd' vegye már meg a drágább dolgokat.
tegnap 20:43 vagyok...
elolvastam a válaszokat :)
Egyébként minden ember más... lehet hogy te a ruhára sajnálod a pénzt és a kajára nem, mások meg lehet hogy a kajára sajnálják, és a ruhákra nem... És ez így jó..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!