Mi vesz rá egyeseket arra, hogy több tízezerért vesznek maguknak ruhát?
Például cipőt 12 ezerért, vagy 20 ezerért.Kabátot,nadrágot és egyéb ruhákat is megvesznek 20-30ezerért.
Én bemegyek a kínaiba, vagy egy olcsobb plázás cipőboltba és maximum 5 ezret elköltök egy cipőre.És nem megy tönkre 2 hét alatt,ez csak a naívak állítják,ugyanúgy lehet hordani évek múltán is.
19/F
A 76%-os vagyok megint. Előttem írónak igaza van. Meg nekem is:) Megkérdőjelezheted, amit írok, de volt már kínai cipőm anno nem egy, és nem ecsetelem, hogy fájt bennük a lábam 1 nap után.
De a kérdésed amúgy is annyira tipikus.:)
Miért veszel Audit, mikor a Lada is elvisz A-ból B-be? Miért veszel a hentesnél húst, hogy kirántsd, miért nem jó a gyorsfagyasztott rántott hús? Miért mész magán fogorvoshoz, mikor ott az SZTK-s is? És még sorolhatnám. Mert az ember bízik benne, hogy a pénzéért minőséget kap. Ez az esetek 99%-ában így is van, ha tetszik, ha nem. Mi ezzel a bajod? Ilyen a világ, ez az élet minden területén így működik, aki teheti, megfizeti a jobbat. És oka van, hogy miért az Adidas, Nike cipők ilyen elismertek (és egy cipő esetében nem csak a márkanév, hidd el), és nem a Chihu Yau márka.:)
Mert csőlátású vagy, és a saját igazadat hajtogatod.
A ruhák ternén én sem értem, mert én speciel pár száz forintért vásárolok turiban, de azzal egyetértek, hogy cipővel nem szabad spórolni. Egy igénytelenül elkészített, műbőr kínai cipő sokkal rosszabb, mint egy márkás bőr cipő, akár tetszik, akár nem.
És de, kaptál, ha nem hiszed, menj el egy ortopédushoz, mondom. Kérdezd meg, neki aztán semmi érdeke nem fűződik az említett márkákhoz.
De tudod mit? Van, aki tényleg a márkajelzés miatt veszi (nem én, én az előbbi okok miatt veszem a drágábbat:)) megteheti, ő így jobban érzi magát, mint egy kínaiban. Mint minden, a MÁRKA mint olyan, presztízzsel egyenlő. Van, akinek fontos, hogy ezt mutassa a külvilág felé. Na, ez elfogadhatóbb magyarázat?:)
Nem tudom miért csak a kínaival tudtok jönni.Nem a kínain van a hangsúly,de ha nektek ennyi jött le sajnálom.
És az orvosok nem nikot és adidast ajánlanak, hanem olyan cipőt ami direkt az ilyen egészségügyi problémákra lett kitalálva,nem tudok most ilyet idézni,de az itteni plázában is van 2 ilyen bolt is.
Ezek a márkák nem hasznosabbak semmivel.Ha védenék egy kicsit is az egészséget,akkor legalább 6méteres plakátokon hirdetnék ezt azokban a boltokban, ahol ilyeneket kapni.
Egyszerű közgazdaságtani oka van annak, hogy miért drágábbak.
És míg ti ezt a jó kis egészséges és egyébb butító szövegeket kántáljátok, én abból a pénzből amit ti pluszban elköltetek, például a szakmámhoz szügséges szakkönyveket veszek,ami sokkal hasznosabb,mint hogy milyen jel van azon a cipőn.És ez csak egy a sok értelmesebb dolog közül.
Még annyi:
"De tudod mit? Van, aki tényleg a márkajelzés miatt veszi (nem én, én az előbbi okok miatt veszem a drágábbat:)) megteheti, ő így jobban érzi magát, mint egy kínaiban. Mint minden, a MÁRKA mint olyan, presztízzsel egyenlő. Van, akinek fontos, hogy ezt mutassa a külvilág felé. Na, ez elfogadhatóbb magyarázat?:)"
Ezt én írtam, erre nem reagáltál. Pedig valószínű, sok embernél tényleg csak ez az oka. Mert hogy az okot kérdezted, nem?
Ez az ok úgyanúgy a drága autóval és még millió más dologgal. Miért fáj ez neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!