Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mennyi pénzt költötök ruhára...

Mennyi pénzt költötök ruhára egy hónapban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elmentem ma venni pár dolgot a Zaraba, mert ilyen nagyon márkás dolgokat egyelőre nem engedhetek meg magamnak, és csak egy pár dolgot szerettem volna venni az esős időkre. Vettem egy bakancsot, két ruhát, egy kabátot és egy zakót, és táskát és 190.000 forintot fizettem. Ez csak nekem tűnik nagyon soknak noname ruhakert? Régen nem emlékszem hogy ennyire sok lett volna a pénz amit ruhára kell kiadni.. ti mennyit koltotok erre/hó?

20/L

2022. szept. 15. 18:38
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
64%

Nehéz erre válaszolni, mert a ruha tipikusan hullámokban jön. Az ember elmegy évente 2x bevásárolni, akkor elkölt hat számjegyet, aztán azzal elvan. Pl én legutóbb tavasszal vettem egy márkás zakót, nadrágot, inget, cipőt igy poszt-covid üzleti meetingek újraindulása miatt, de azóta semmi új nem kellett.

Megjegyzem, tipikusan mindegy hogy mennyire márkás cuccot vesz az ember, mert majdnem egyenesen arányos az élettartammal. A bugatti pólóm lehet hogy 40k-ba kerül, de 8x akkora az élettartama, mint a kommersz cuccoknak.

2022. szept. 15. 18:44
 2/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszerűbb, mert fiú vagyok. Van 2 gatyám, egy tucat pólóm, és pár pulóverem, és évekre kész is vagyok.

Néha kell pár zokni, ha már a jelenlegin több a lyuk, mint az anyag.

2022. szept. 15. 18:46
 3/52 anonim ***** válasza:
100%
Hát ennyit tuti nem költök... De ha megengedhetetd magadnak, akkor hajrá...
2022. szept. 15. 18:46
 4/52 anonim ***** válasza:
94%

2 éve vettem 3 bőrbakancsot, le voltak árazva meg egy bőrcipőt, ez összesen volt 50ezer. Ez nekem 10+ évig elég. Ruhákból meg átalakítom a régieket, nagyon ritkán veszek valamit, talán 5évente.

Én azt látom amúgy, ez a sok ruhagyártó meg a márkák inkább csak divatcélokat, design -és marketing szempontokat szolgálnak, akár a praktikusság rovására. Nem muszáj egy ilyen rendszert támogatni!

2022. szept. 15. 18:59
 5/52 anonim ***** válasza:
100%
Havonta lebontva biztos egy 10-est legalább elköltök ruhára.
2022. szept. 15. 19:05
 6/52 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta nem vettem semmilyen ruhát, bizonyos időszakonként elmegyek vásárolni ruhákat és az nekem évekig kitart. Cipőt szoktam gyakrabban venni.
2022. szept. 15. 19:14
 7/52 anonim ***** válasza:
100%

Havi 60-80 körül általában. Mondjuk ebben benne van, hogy teljes ruhatárat kellett cserélnem, mert XXLről Ses méretre fogytam tavaly. Így aztán nem csak veszek minden szezonban egy-két ruhát, hanem szó szerint mindent kell.

A 190 szerintem sok amúgy, főleg ha azt nézem, hogy nekem ennyi idősen egy forintom se volt és turkálóból öltöztem. Ha te kerested meg ezt a pénzt, nyilván tisztában vagy az értékével is (ha esetleg mégsem, akkor viszonyításképp egy tanár egyhavi fizetése).

2022. szept. 15. 19:29
 8/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon sok ez az ár fast fashion darabokért. Én inkább használt ruhát szoktam venni, kivéve a fehérnemű, vagy amit használtan nem találok, de nagyon kell. Illetve cipőt innen is onnan is.

Az utóbbi 2-3 évben havi lebontásban ~2000-et költöttem ezekre, volt hogy fél évig semennyit. De ez szerintem extrém kevés az átlaghoz képest. És benne van az is, hogy kaptam ismerősöktől is jó minőségű, de már nekik felesleges cuccokat. Illetve nem a divatot követem, hanem ami tetszik, illik az alakomra. Párszor bementem a plázákba, de nem is tudnék nagyon fast fashion árkategóriából öltözködni, mert nem tetszik vagy a stílusa, vagy az anyaga, vagy nagyon nem praktikus, pl túl vékony télire, vagy lehetetlen melltartót venni alá vagy nem tetszik a színe/mintája/szabása.

2022. szept. 15. 19:34
 9/52 anonim ***** válasza:
100%

Én havi szinte nettó 1 millió körül keresek, de én nem tudom megengedni magamnak, hogy ennyit költsek ruhára.

Lehet csak én vagyok spórolós, de én 2-3 hónapig nem is szoktam ruhát venni. Amikor már szükséges, akkor veszek, de akkor is ár-érték arányban jót.

2022. szept. 15. 19:45
 10/52 anonim ***** válasza:
100%
Amióta bejött ez az infláció és tudom, hogy csak most kezdődik a kutyavilág, inkább nem költök semmit. Régebben 100ezreket eltapsoltam ruhára, cipőre. Ami jön majd világ, nos, nem a ruha lesz a legfontosabb.
2022. szept. 15. 19:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!