Kinek tette tönkre a szilikonmentes sampon a haját?
Reméltem,hogy hasznos lesz amit írok.:)
Egyb.igen,javítom,minden samponban található SLS,balzsamokban kevésbé.
Az utolsó válaszadónak is jogos a kérdése,tényleg túl sok minden kerül a kozmetikai szerekbe feleslegesen,de aki kicsit jobban utána néz,olvasgat,kérdezz,az rájön,hogy a szilikon védőrétegként szolgál,mert a hajt alapból már az is képes törni ha a hátadhoz ér kiengedve.Ami tényleg semmi érdemeset nem szolgál az az SLS.Persze ezt sem úgy kell elképzelni,hogy az egész flakon samponocska abból áll,kb 0,50-1%-a a samponnak,de azért tényleg felesleges.
Hozzám rengeteg csajszi jön bőgve a tönkre ment haja miatt,mert belevágott ebbe a szilikonmentes őrületbe.
Ráadásul az,hogy szinte lehülyézik azt aki nem akarja vagy bevallja,hogy nagya rakás kaki az egész...kicsit felháborító.Észrevettem,hogy manapság minden internetes oldal erről szól ..és az összes csajszi aki ezt követi,szinte már úgy írogat erről és osztja az észt,mintha már le doktorált volna a témából.:D
Köszönöm a kérdésfeltételt és a válaszokat is. Kb. másfél-2 éve használok szilikonmentes dolgokat és teljesen tönkrement a hajam. Először olcsóbb márkákkal próbálkoztam, amiket egekig dicsérnek, egy ideig beváltak, nagyon örültem, nem volt nehéz az átállás sem a szilikonmentes dolgokra (gondolom mert amúgy egészségesebb volt a hajam és korábban is odafigyeltem rá).
Aztán pár hónappal később nagyon fakó és durva lett a hajam, így váltottam drágábbra, amik jobb összetevőkkel is rendelkeznek. Folyamatosan rendeltem a bio cuccokat, figyeltem az összetevőkre (Fin termékektől kezdve dr. Chenig minden volt, elég borsos árakon, balzsammal együtt), mert jót szerettem volna az amúgy kicsit hosszabb, mint hátközépig érő, sosem festett, dús, vastag szálú hajamnak, amin hajvasalót nem használtam sose.
A hajmosásnál mindig higítom a sampont, hetente 2x mosom a hajam, előtte törölköző alatt szárítom majd hajszárítom elég távolról, langyos fokon. Ritka fogú fésűvel fésülöm át előtte és természetes kefével szárazon. Azt sem sokszor. Sosem használtam rá túl sok dolgot. Olajokat használok rá: ricinus, oliva, kókuszolaj és almaecetet is, néha mézet, illetve rendszeresen vágva is van. --> ezt csak azért írom, hogy világos legyen, foglalkozva van a a hajammal, korábban is törődtem vele, tehát már megdől, amit előttem hozzászólók írtak. Nem voltam sosem fanatikus, mert nem volt rá szükség, alapból szép volt a hajam, sosem formáztam kencékkel, reggel felkeltem és szép volt.
Jelenleg pont azért kezdtem el keresgélni, hogy ki mit mond erről az egész szilikonmentes dologról valójában, mert egyre rosszabb lett a helyzet. A hajam töve zsíros viszont a hajvégem olyan szinten kiszáradt, hogy nem csak a vége töredezik, hanem szó szerint rugalmatlan, fakó és durva lett, akár a hajszál közepén is eltörik, ilyen szinten offra került és megritkult. Keresgéltem korábban is, hogy mit lehet a baj, gondoltam lehet valami gyulladás van a szervezetemben, immunrendszeri baj van, vagy az idegeskedés, inkább megyek vérvételre stb. A természetes, szilikonmentes samponok jutottak utoljára eszembe, így továbbra is maradtam a szilikonmentes dolgoknál, mert jót szerettem volna tenni az egészségemnek és a hajamnak. Hangsúlyozom, hogy nem azt mondom, hogy a természetes samponok tették tönkre, elképzelhető, hogy a mechanikus és környezeti hatások és a különböző mellék adalékok tették taccsra vagy mindez egyszerre, nem tudom. A fontos: Végre valaki leírta a lényeget. Nagyon szépen köszönöm! Vége a szilikonmentes korszakomnak ezennel, remélhetőleg lesz még olyan gyönyörű a hajam, mint előtte volt.
A kérdést feltevőnek pedig csak annyit, hogy vannak sorstársaid, én például teljesen megettem ezt a szilikonmentes mizériát, mert logikusnak tűnt és gondoltam mit árthat ugyan, ha kevesebb vegyszer kerül a hajamra. Lehet mondani, hogy 300 éve milyen szép hajak voltak, igen és 300 éve volt akkora mennyiségű légtér szennyezés, mint ma? Volt annyira káros a nap sugárzása, mint ma? Ezt nem kötekedésből írom, csak egy újabb komponens ahhoz, hogy miért kéne extrán védeni a hajunkat. Úgyhogy, kedves kérdező, szerintem te se hallgass azokra, akik profinak hiszik magukat csak mert nekik bevált valami, nekik igen, neked nem (nekem sem). Hallgass arra, aki ért is hozzá (korábban a fodrász hozzászóló). Már az elején ezt kellett volna tennem nekem is. Bocsánat a hosszadalmas leírásért, de tényleg hálás vagyok nagyon ;) Remélem azóta már szép a hajad ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!