Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kinek tette tönkre a szilikonm...

Kinek tette tönkre a szilikonmentes sampon a haját?

Figyelt kérdés
2013. márc. 17. 14:07
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
52%
A szilikonmentesség nem teszi tönkre a hajat. Hanem a huzamosabb ideig használt szilikon. Mivel csak látszólag rakja, ragasztja össze a hajszálakat, gyakorlatilag roncsolt a hajszál, ráadásul a szilikon nem engedi a hajszálakba szívódni a tápanyagokat. Tehát nem a szilikon a bűnös, hanem mentesség.
2013. márc. 17. 14:16
 2/46 anonim ***** válasza:
59%
Bocsánat félreírtam, a szilikon a bűnős, nem a mentesség.
2013. márc. 17. 14:17
 3/46 anonim ***** válasza:
82%

A szilikon réteget képez a hajon, és nem engedi a nedvességet bejutni és kijutni a hajszál belsejéből, amitől nagyon könnyen kiszárad. Ha hosszú távon használunk szilikonos termékeket, akkor a szilikonos anyagok felgyülemlenek a hajon, akárcsak egy szigetelő réteg, bevonják a hajszálakat. Ennek következménye, hogy a különböző hajápoló szerek nem tudják kifejteni a hatásukat a hajszálakon, például a hajszínezők is emiatt kevésbé hatnak. Mindez azt is eredményezi. hogy a hajkorona kiszárad, fakóvá válik, és ez a hatás még nyilvánvalóbb vékony szálú, kis térfogatú haj esetén.

Mivel a hajrostokat is elzárja, befullasztja, ezen összhatások miatt a samponokban, hajápolási készítményekben egyre inkább mellőzik a szilikont. Vannak termékek ahol fokozatosan csökkentik a mennyiségét.

Emellett egyes szakértők úgy vélik, hogy hosszú szilikonos hajápolás után egy hónap szükséges ahhoz, hogy a haj tökéletesen regenerálódjon.

Az ún. „bio” samponok, hajápolószerek természetesen nem tartalmazhatnak szilikont. De ha könnyű is találnunk szilikonmentes samponokat, már kissé nehezebb olyan hajkibontó termékekre vagy speciális hajtápláló krémekre bukkanni, melyek nem tartalmazzák azt.

Ennek oka az, hogy a szilikon olcsóbb, mint természetes kiváltói.

2013. márc. 17. 14:18
 4/46 A kérdező kommentje:
Én 1 hónapja használok mentes dolgokat és szörnyen néz ki a hajam.. eddig semmi gond nem volt vele puha volt most meg mint a szénakazal..
2013. márc. 17. 14:18
 5/46 anonim ***** válasza:
78%
Nos, pont ezért. A szilikon nem engedte lélegezni a hajad, most annyit tehetsz, hogy türelmes lezsel, míg teljesen le nem tisztul a szilikon róla. Addig is ápold. Pl. majonézes hajpakolás.
2013. márc. 17. 14:25
 6/46 A kérdező kommentje:
Őszintén én nem fogok vele szenvedni.. 20 év szilikonnal is szép volt a hajam, de 1 hónap mentességgel szarrá ment..:S
2013. márc. 17. 14:27
 7/46 anonim ***** válasza:
90%
Minek váltottad le a jól bevált termékeid egy új divat miatt? Ezt soha nem értettem, ha valami bevált, soha nem ártott, akkor mind1 mi van benne, jó és kész. Én nekem mondjuk pont nagyon nem váltak be a szilikonos termékek, de ezek szerint a Te hajadhoz azok illenek inkább. Ahány ember annyi haj, annyi hajas fejbőr és mindnek más-más igénye van. Ki nem állhatom, mikor valaki pattog, hogy milyen károsak a szilikonok meg a szulfátok minden hajra. Az én hajam nagyon zsíros, lelapult lett a szilikonoktól, de a szulfátokról semmi baja sincsen. Ennyi. Ha beváltak a szilikonos termékek, akkor maradj meg náluk és kész.
2013. márc. 17. 14:31
 8/46 anonim ***** válasza:
64%

Nézd, szíved joga mit művelsz a hajaddal. Régen sem használtak szilikont, ez nem egy divat vagy hóbort. Mágis csodaszép derékig érő, egészséges hajuk volt a nőknek. Nem csodálom, hogy egyre többen akarnak a régi, bevált jó természetes módszerekhez visszafordulni.

De azt ne álíltsa senki sem, hogy a szilikon jót tesz. Mert egy műanyagról beszélünk.

2013. márc. 17. 14:35
 9/46 A kérdező kommentje:
Mert sokaktól azt lehetett hallani, hogy 1-2 nappal kitolták miatta a hajmosást, én meg utálok hajat mosni, mert hosszú és sokat kell vele szenvedni. De már nagyon bánom..
2013. márc. 17. 14:36
 10/46 anonim ***** válasza:
56%

"Őszintén én nem fogok vele szenvedni.. 20 év szilikonnal is szép volt a hajam, de 1 hónap mentességgel szarrá ment..:S"

20 év k***va sok idő, nem csodálom, h. xarrá ment a hajad. Gyakorlatilag csak a szilikon tartotta egybe. Ez a hozzászólás, bocsi, de a butaság tetőfoka, ha elolvastad amit írtam, és képes vagy felfogni, nem mondasz ilyen badarságokat. Gondolkozz ember! :)

2013. márc. 17. 14:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!