Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi ez a szilikonmentes sampon...

Mi ez a szilikonmentes sampon mánia?

Figyelt kérdés
Mivel jobbak ezek? Mindenhol ezt látom, hogy szilikonmentes sampont keresnek, azt vesznek, ha meglátják, hogy az összetevők közt szilikon van már teszik is vissza a polcra. Én sosem figyelem, hogy milyen samponom van, csak hogy jó illata legyen, a hajam mégis a fenekemig ér, egészséges, csillog, nem zsíros, nem korpás, pedig fogalmam sincs, melyik samponomban volt szilikon és melyikben nem. Miért jobb a mentes, mint a szilikonos? Vagy ez is része a mai bioőrületnek?
2012. nov. 2. 23:31
 1/3 anonim ***** válasza:
75%
Nem károsítja a hajat,meg az egyik elkezdte használni,aztán a többi követte.
2012. nov. 2. 23:40
 2/3 anonim ***** válasza:
68%

Hozzánk most ért ide. Külföldön, főleg Amerikában, ez már lecsengett. Én is próbáltam még évekkel ezelőtt, 2 évig nem használtam szilikont, aztán visszatértem hozzájuk, mert hosszú hajnál nem egyszerű szilikonmentesnek lenni. Vannak jó és rossz tulajdonságai a szilikonnak, ezeket kell mérlegelni. Jó pl., hogy védőréteget képez a hajon, így az kevésbé sérül, csúszóssá és könnyen fésülhetővé teszi, ami miatt fésüléskor megint csak kevésbé károsodik, fényes lesz tőle, stb. Rossz annyi lehet, hogy mivel bevonja a hajat elfedi a károsodást (nem is értem ki akar a károsodott hajával villogni?) és a hajszálak nem tudnak olyan könnyen pl. ápoló olajokat felvenni. Esetleg még azt okozhatja, hogy akinek vékony szálú, kevés haja van, annak lelapulhat tőle, vagy ha zsírosodásra hajlamos és sok a szilikon a samponban, akkor még gyorsabban zsírosodhat.

Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy abban a 2 szilikonmentes évben hiába olajoztam agyon a hajam, sokkal többet kellett vágni, mint most, könnyen elvékonyodott a vége is, nehezebb volt fésülni. Nekem is nagyon hosszú hajam van, jóval fenék alá ér, és sokkal egészségesebb szilikonnal. Ismerek olyanokat, akiknek szintén fenékig vagy combig érő haja van, és fél-1 év szilikonmentesség után átlagban 20 centit kellett a hajukból levágni, mert annyira tönkrement.

Amúgy igen, ez is a bioőrület része szerintem, hiába nem lesz egy sampon vagy balzsam bio attól, hogy nincs benne szilikon. A másik meg, hogy mindenki alkalmazza az ilyen-olyan otthon készített trutyikat, közben gőzük sincs róla, hogy hosszú távon milyen hatással lesz a hajukra.

2012. nov. 3. 06:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor sokat nem veszítek ezek szerint, hogy nem vadászom őket. Én néha ricinus-olívaolaj trutyit készítek, a hajvégeimre viszem fel néhány órára mert ilyenkor télen a hideg kiszárítja, "kabát alatt" meg nem szeretem hordani csak azért, hogy nehogy érje a minusz fokos levegő. Ez még csak jót tett neki szerencsére.
2012. nov. 3. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!