Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szilikonmentes sampon/balzsam...

Szilikonmentes sampon/balzsam használata?

Figyelt kérdés

Hogy őszinte legyek meghülyítettek a biohajápolással :) Udorítóan száraz, szééttört hajam van pedig sohase csináltam vele semmit pl festeni, beszárítani, még a göndörítést se ismeri a hajam. Azt olvastam, hogy a szilikonmentes cuccok jók, mert egy idő utána lekoptatják a hajról azt a réteget és így újból jut tápanyaghoz a haj. Na de most nem tudom... Pl baleaás cuccot megérné kipróbálni? Szilikonmentes és van száraz hajra való is.

Csak félek, hogy annyira el fog törtni, hogy kopaszra nyírhatom le.

2012. aug. 24. 10:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem hallottam túl jókat róla, bár a szilikonos cuccoktól lesz könnyen kifésülhető és egészségesnek látszó a hajad, valójában nem az, csak annak látszik. Van akinek biztos bejön, nekem nem, mert alapból is száraz a hajam. Nekem tök mindegy, nem hiszem, hogy attól lesz bajom, hogy a hajamon, ami egy élettelen cucc, szilikonos valami van.
2012. aug. 24. 10:22
 2/11 A kérdező kommentje:
engem se a szilikon zavar, bármit rákenek én csak hasson :) már csak ezt az egy módszert akarom kipróbálni, hátha segítene valamit...
2012. aug. 24. 10:24
 3/11 anonim ***** válasza:
ÉN gyógynövényes sampont használok, és sheavaj, kókuszvaj, ami épp megtetszik azt kenem rá balzsam helyett, és vitamint szedek, csodás a hajam, pedig egy nagy szalmakazal volt , olyan száraz, hogy sercegett, ha összenyomtam :D
2012. aug. 24. 10:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Én kb. 2 évig nem használtam szilikontartalmú termékeket, úgyhogy eléggé kitapasztaltam őket. A szilikon mellett a szulfátokat is mellőztem. Az az igazság, hogy összesen 2 db szilikonmentes balzsamot találtam, aminek tényleg van is valami hatása, a többi olyan volt, mintha nem is kentem volna rá semmit. (Ez a 2 a Fructis Tápláló Ápolás és a Garnier Natural avokádós balzsam volt.)

A másik, hogy még így sem volt elég könnyen fésülhető és puha a hajam, ezért az olajozás elengedhetetlen volt. Csak úgy volt kezelhető a hajam, ha mosás után beolajoztam. Ez persze jót tett neki, mert beszívódott a hajba. Olaj nélkül viszont kicsit száraz és szállós volt.

2 év után visszatértem a szilikonokhoz, mert már elég drága lett a Fructis (800 Ft egy flakon, ami az én hajamra 4 mosásra elég, és 3 naponta mosom). Úgyhogy egy éve szilikonos termékeket használok, mostanra megtaláltam ami nekem beválik, így mindig puha és selymes a hajam. Nem csak sampont és balzsamot használok, hanem szérumokat, kifésülő sprayket és az olajozást is meghagytam.

A legfontosabb az én esetemben inkább a szulfátok mellőzése, mert azok szárítják ki a hajat.

2012. aug. 24. 10:47
 5/11 anonim ***** válasza:
utolsó, te milyen olajat használsz?
2012. aug. 24. 10:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Én egy hónapja kezdtem el a szilikonmentes hajápolást, azelőtt megrögzötten ragaszkodtam a szilikonos hajvégápolókhoz, samponokhoz. Szinte minden este be kellett kenni a hajam ilyen szilikoncseppel, főleg a tarkómnál,mert nagyon gubancos volt, pedig rendszeresen vágattam a végéből. Nekem hihetetlenül jó tapasztalataim vannak. A hajam gubancolódása teljesen megszűnt,csak úgy siklik az ujjam és a fésű benne, valahogy a tapintása is egész más nem tudom megmagyarázni. És ami meglepő hogy míg azelőtt már szerdán zsíros volt a hajam töve (vasárnaponként mosok hajat) most még pénteken! is olyan a hajam mintha frissen mostam volna. Úgyhogy ha valaha is visszatérek a szilikonos termékekhez az biztos, hogy sampont soha többé nem veszek csak szilikonmenteset. A balea szilikonmentes kókuszos samponját és a hozzá való balzsamot használom. De a barackosat is próbáltam már az is szilikonmentes. Fel is van rajta tüntetve, hogy ohne silicone. Mosás után pedig a törölköző nedves hajvégeimbe egy pici argán, vagy kókuszolajat masszírozok. Egyébként azt mondják, hogy a szilikonos termék lezárják a hajat, és ezáltal az olajos pakolásokat hiába tesszük rá a hajra nem tudnak behatolni. A tapasztalataim ezt teljes mértékben alátámasztották. Javaslom neked, hogy mivel töredezett a hajad ha áttérsz a szilikonmentes ápolásra akkor hajmosás előtt pár órával melegíts fel egy kis kókuszolajat, lehet benne olíva olaj, vagy ricinus olaj is és alaposan kend be vele a hajad teljes hosszát, az sem baj ha a fejed bőrére is megy. Hagyd rajta amilyen sokáig tudod és ezt követően moss hajat. Nagyon fontos, hogy hajmosás előtt ne nedvesítsd be a hajad mint ahogy egyébként szoktad, hanem hígítsd fel a sampont langyos vízben, pld egy dunsztos üvegben és öntsd az olajos hajadra, ez azért jó mert így egy mosás is tökéletesen leviszi az olajakat a hajadról. Nem tudom milyen hosszú a hajad, de egy picit nem árt ha vágatsz a végéből, ha félsz, hogy a fodrász túl sokat vág te is lecsippenthetsz belőle. Szóval szerintem megéri áttérni és a baleás termékeket bátran merem neked ajánlani. Jó hajápolást :)
2012. aug. 24. 13:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok elfelejtettem írni, hogy én még azt szoktam csinálni, hogy egy pici almaecetet teszek egy fél liter hideg vízbe és azzal öblítem le hajmosás végén a hajam. Nagyon jót tesz neki, fényessé és símává teszi, és egyáltalán nem érezni az ecet szagot, csak hideg vizet használj :)
2012. aug. 24. 13:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Nos kb. lapockámig vagy kicsit hosszab a hajam. Ricinusolajat is használok minden f**got amit meglátok h töredezett hajra van. Egyedül az elseve arginines cuccai váltak be de jézusom én annyit nem tudok költeni a hajamra :D Nemrég vágtam belőle jó 10cm-t azóta szép a hajam csak érzem, ha összefogom akkor olyan nyikorgós akármit teszek rá. Hátha segítene egy Alverde vagy a baleás barackos cucc. Egyébként még az lenne a kérdésem, hogy a Schauma szupergyümölcs és vitamin nevű sampon nem tertalmaz szilikont. Akkor az kb. olyan lehet mint az alverde? Meg a kallos lattéban sem láttam szilikont az összetevő listán...
2012. aug. 24. 13:49
 9/11 A kérdező kommentje:
És köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat sokat segítetek  :)
2012. aug. 24. 13:50
 10/11 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Audrey80:

Kókuszolajat használok.

Kérdező:

A Kallosban konkrétan szilikon tényleg nincs, de vannak benne hasonló filmképző anyagok. Mint a Baleában, amit az egyik válaszoló írt.

2012. aug. 24. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!