Szilikonmentes sampon/balzsam használata?
Hogy őszinte legyek meghülyítettek a biohajápolással :) Udorítóan száraz, szééttört hajam van pedig sohase csináltam vele semmit pl festeni, beszárítani, még a göndörítést se ismeri a hajam. Azt olvastam, hogy a szilikonmentes cuccok jók, mert egy idő utána lekoptatják a hajról azt a réteget és így újból jut tápanyaghoz a haj. Na de most nem tudom... Pl baleaás cuccot megérné kipróbálni? Szilikonmentes és van száraz hajra való is.
Csak félek, hogy annyira el fog törtni, hogy kopaszra nyírhatom le.
Én kb. 2 évig nem használtam szilikontartalmú termékeket, úgyhogy eléggé kitapasztaltam őket. A szilikon mellett a szulfátokat is mellőztem. Az az igazság, hogy összesen 2 db szilikonmentes balzsamot találtam, aminek tényleg van is valami hatása, a többi olyan volt, mintha nem is kentem volna rá semmit. (Ez a 2 a Fructis Tápláló Ápolás és a Garnier Natural avokádós balzsam volt.)
A másik, hogy még így sem volt elég könnyen fésülhető és puha a hajam, ezért az olajozás elengedhetetlen volt. Csak úgy volt kezelhető a hajam, ha mosás után beolajoztam. Ez persze jót tett neki, mert beszívódott a hajba. Olaj nélkül viszont kicsit száraz és szállós volt.
2 év után visszatértem a szilikonokhoz, mert már elég drága lett a Fructis (800 Ft egy flakon, ami az én hajamra 4 mosásra elég, és 3 naponta mosom). Úgyhogy egy éve szilikonos termékeket használok, mostanra megtaláltam ami nekem beválik, így mindig puha és selymes a hajam. Nem csak sampont és balzsamot használok, hanem szérumokat, kifésülő sprayket és az olajozást is meghagytam.
A legfontosabb az én esetemben inkább a szulfátok mellőzése, mert azok szárítják ki a hajat.
3. vagyok.
Audrey80:
Kókuszolajat használok.
Kérdező:
A Kallosban konkrétan szilikon tényleg nincs, de vannak benne hasonló filmképző anyagok. Mint a Baleában, amit az egyik válaszoló írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!